Προς το περιεχόμενο

Επιλογή scooter 50cc.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Επίσης, από προσωπική εμπειρία, Το πρωί σε ανοιχτό δρόμο και για θερμοκρασίες κάτω από 22 βαθμούς θέλεις τζάκετ, εννοείται κράνος κλειστό και όχι ανοιχτού τύπου, κάλυμμα για τον λαιμό και το σβέρκο (εκτός αν καλύπτει το τζάκετ) και αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 19 θέλεις και γάντια. Οπότε θα πρέπει να παίρνεις και το τζάκετ στη δουλειά.

Για θεματα ασφαλειας μπουφαν κρανος κλπ δε χωραει συζητηση, αλλα για θεμα κρυου σε βρισκω λιγο υπερβολικο...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Τόσα χρόνια που κυκλοφορούσαν τα 50άρια μέχρι να βγουν τα μεγαλύτερα δε νομίζω ότι γελούσε κανείς, ο κόσμος την έκανε τη δουλειά του.

Σε σχετικές συζητήσεις, κάποιοι θεωρούν και τα 125 λίγα και προτείνουν τουλάχιστον 250 για μεγαλύτερη άνεση. Η λέξη κλειδί είναι η χρήση.

Σίγουρα όσο μεγαλύτερο έχεις τόσο πιο εύκολα πάει.

Αλλά για τη χρήση που λες, και με ηλεκτρικό ποδήλατο με 20-25 km/h τελική θα έκανες τη δουλειά σου (εκτός από δικάβαλο). Υπάρχει κόσμος που κάνει μεγαλύτερες διαδρομές με τέτοια.

Πόσο δίκιο έχεις,  για εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία,  έχοντας ζήσει εποχές Honda C-50 (εγώ είχα ένα Honda MTX-50, αλλά η παρέα παπάκια), μια χαρά ήταν τα 50 αρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, micos000 said:

Κι εγώ θα προτείνω 125 και ας περιμένεις λίγους μήνες μέχρι να συμπληρώσεις το budget ή δες κάτι σε μεταχειρισμένο. Τα 50άρια είναι μόνο για μέσα στην πόλη, μέχρι κανά χιλιόμετρο, άντε δύο, για ένα άτομο και ίσιωμα, το ίδιο και τα ηλεκτρικά. Αν δεν πας σε μεγαλύτερο πιστεύω ότι θα το μετανιώσεις.

Σε αυτό το θέμα, αν δεν είστε μέχρι 60 κιλά ο καθένας... δε λέει. Μια φορά θα το κάνεις και η κυρά δεν πρόκειται να ξανανέβει γιατί θα νοιώθει σαν να είναι σε κωμωδία. Είδα στο χωριό δύο φίλες πάνω σε ένα 50άρι να πηγαίνουν στην πλατεία (γιατί μέχρι εκεί μπορούσε να πάει χωρίς να γονατίσει) και με έπιασαν τα γέλια. Το σκουτεράκι ούρλιαζε και πήγαινε τόσο αργά που το περνούσαν άνετα τα παιδιά με τα ποδήλατα. Σε μικρή ανηφόρα (1-2%) πριν το καφενείο έσπρωχνε και λίγο η οδηγός με τα πόδια.

Η μέση ταχύτητα υπολογίζεται και από την κίνηση στην πόλη. Δεν έχει καμία σχέση με το πως κινείσαι στον δρόμο.

Επίσης, από προσωπική εμπειρία, Το πρωί σε ανοιχτό δρόμο και για θερμοκρασίες κάτω από 22 βαθμούς θέλεις τζάκετ, εννοείται κράνος κλειστό και όχι ανοιχτού τύπου, κάλυμμα για τον λαιμό και το σβέρκο (εκτός αν καλύπτει το τζάκετ) και αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 19 θέλεις και γάντια. Οπότε θα πρέπει να παίρνεις και το τζάκετ στη δουλειά.

Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός. Έχω δεκαετίες να καβαλήσω μηχανάκι αλλά από εμπειρία προηγούμενης ζωής είχα κάνει άπειρα χιλιόμετρα με 50αρι  Honda στρογγυλοφάναρο. Και στο βουνό ανέβαινε και 60 χιλιόμετρα τα είχε εύκολα στην ευθεία και δικαβαλο πήγαινε με 50 και 60 αν το ζόριζες. Είχαμε στην παρέα και Honda Lead και Tact 50αρια επίσης μια χαρά. 
Φανταζομαι σήμερα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αν έχεις κάτι αντίστοιχο δεν κάνει θα σε πατήσουν αλλά για την χρήση που περιγράφει ο φίλος παραπάνω μια χαρά είναι. Ξέρεις πόσα παλιά αντίστοιχα παπάκια κυκλοφορούν ακόμη; Πριν από μερικές έβδομαδες είδα ένα Yamaha Town Mate έκανε διανομές τσιγάρα σε κέντρο επαρχιακής πόλης. Ένα καινούργιο μοντέλο φαντάζομαι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από gakost
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα πήγαινα με τίποτα σε 50αρι... δεν είναι μόνο η ταχύτητα που σε βολεύει να πιάσει και αν την πιάσει... είναι η επιτάχυνση, η συμπεριφορά σε δικάβαλα, η πιο σίγουρη αίσθηση ισορροπίας, τα κόστη sevrvise που είναι παραπλήσια με τα 125αρια, το ότι είναι λιγουλάκι πιο επιρρεπή σε χαζοζημιές από τα 125άρια (οκ πολύ λίγο αλλά υπολογίσημο - εκτός αν πιάνουν τα χέρια σου) και ένα σκασμό άλλα...

Φίλε μου και να το πάρεις για να πηγαίνεις μέχρι την τουαλέτα θα σου φανεί σύντομα πολύ λίγο... και 99,9% θα σου μπουν ιδέες μόλις το καλομάθεις για έξτρα και παραέξτρα χρήση... ίσως προκύψει και καμιά παραγγελιά... η γυναίκα να της μπει καμιά ιδέα... κάνας χοντρός συγγενής/φίλος να θέλει να τον πετάξεις κάπου... άντε να εξηγείς 50άρι κτλ. άντε γειά παρεξηγιές.. 

Αν επιμένεις ωστόσο για μένα δεν έχει κανένα νόημα να πάρεις καινούργιο... τόσοι τα παίρνουν και τα βαριούνται γρήγορα και τα πουλούν... επίσης καλοδεχούμενο να έχει και μανιβέλα αν είναι 50αρι...

Φιλικά εννοείται, πάντα όρθιος και καλές διαδρομές  

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ. Όπως είπα θα το σκεφτώ και για 125.

Καμια άποψη για τις μάρκες μοντέλα; 😋

Επεξ/σία από nemesiskp
Δημοσ.
1 hour ago, nemesiskp said:

Ευχαριστώ. Όπως είπα θα το σκεφτώ και για 125.

Καμια άποψη για τις μάρκες μοντέλα; 😋

Ενημερωτικά επειδή το έκανα πριν κάνα 3μηνο, για το δίπλωμα του 125cc έκανα 3 "μαθήματα" στην σχολή οδηγών (δεν υπάρχει καμία εξέταση) και έδωσα 150€. 

Τώρα η ερώτηση είναι (χωρίς να θέλω να κουνήσω το δάχτυλο) έχεις ξανά οδηγήσει 2κυκλο; Επαρχία ή πόλη, 500μ ή 5000μ οι κίνδυνοι είναι αρκετοί αν δεν έχεις εμπειρία. Σε περίπτωση που δεν, σκέψου να πας στην σχολή και να κάνεις έστω και τα 3 μαθήματα, δεν θα χάσεις κάτι, θα κερδίσεις. 

Στο θέμα της αγοράς εγώ πείρα το Sym jetx 125, και είναι μια χαρά για Αθήνα, με γυναικά ή χωρίς, δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Είναι αρκετά πάνω από το budget σου προφανώς (μεταχειρισμένο στα 2000+€).
Σε αυτά που προτείνεις το daytona είναι αρκετά καλό με την απαραίτητη φροντίδα. 

Δημοσ.

Είχα οδηγήσει παλιά παπάκι αλλά όχι σε δρόμο με κανονική κίνηση οπότε θα πω όχι δεν έχω οδηγήσει.

Το ποδήλατο παρότι έχω κάνει πολλά δεν το μετράω.

Έχω ρωτήσει ήδη σχολή γιατί έχω σκοπό να κάνω τα 5 μαθήματα και μου είπε 180 ευρώ.

Τα Sym τα κοίταγα αλλά ναι είναι ακριβά και εκτός budget. Επίσης θέλω κάτι ποιο μαζεμένο και μικρό από το jetx, οπότε κοιτάω τα αντίστοιχα  daytona(trevis, miro, synergy) σε 125 αν τελικά πάω εκεί.

Επίσης άλλος ένας λόγος για 125 είδα ότι πολλά μοντέλα είναι στα ίδια χρήματα (+-100~200 ευρώ) με τα 50άρια. 

Οπότε πρακτικά μόνο τα 180 του δάσκαλου είναι τα επιπλέον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...