Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με imac


Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Iord,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχω έναν iMac  2014 με Mac OS 10.15, ξαφνικά σήμερα το πρωί οποία εφαρμογή και να άνοιγα (ακόμα και το Finder) μου έβγαζε το μήνυμα ότι τερματίστηκε αναπάντεχα και άμα θέλω να κάνω αναφορά. Εχει εξαφανιστεί η μπάρα πάνω έχει αλλάξει και το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, γενικά δεν έχω πρόσβαση πουθενά,  δοκίμασα σε Safe Mode αλλά και εκεί τα ίδια. Όταν συνέβη αυτό δεν έκανα κάτι ασυνήθιστο στον υπολογιστή ούτε και είχα κατεβάσει κάποιο αρχείο η εφαρμογή.
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια 

 

 

Δημοσ.

Φαίνεται σαν πρόβλημα του δίσκου ‘ή κάπου κόλλησε το λειτουργικό. 
‘Δοκίμασε να το επαναφέρεις μέσω Mac OS recovery.

Δεν θυμάμαι αν στο Catalina (10.15) έχεις την δυνατότητα να επαναφέρεις μόνο το operating system χωρίς να πειράξεις data, ή θα πρέπει να σβήσεις τον δίσκο και ξεκινήσεις νέα, εγκατάσταση.
Ελπίζω να έχεις backup …

Αν ναι, μπορείς να το επαναφέρεις … αν όχι τότε δοκίμασε με προσοχή και αρχικά παράλειψη το σβήσιμο του δίσκου. 
Σε κάθε περίπτωση επειδή ο δίσκος είναι παλιός είναι ο πρώτος ύποπτος. Έχεις HDD ή Fusion Drive ? 
 

Στη θέση σου θα έκανα καθαρή εγκατάσταση σε εξωτερικό δίσκο (USB SSD) αφήνοντας το παλιό σύστημα προσωρινά ως έχει. 

  • Thanks 1
  • Λύση
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και την βοήθεια, εκανα τελικά εκ νέου εγκατάσταση με το Internet recovery. Πιθανόν ναι να φταίει ο δίσκος (έχω έναν 120 ssd και έναν 500 HDD) τον είχα παραγεμίσει κιόλας, δεν είχα κάνει Time Machine, αλλά σχεδόν όλα τα αρχεία τα έχω σε εξωτερικό σκληρό οπότε μικρό το κακό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...