nchatz Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Η Microsoft δοκιμάζει μια νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης στο Excel που μπορεί αυτόματα να συμπληρώνει κελιά στα υπολογιστικά φύλλα με τη χρήση φυσικής γλώσσας, παρόμοια με το χαρακτηριστικό που παρουσίασε η Google στο Sheets τον Ιούνιο. Η νέα λειτουργία COPILOT επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν εντολές σε φυσική γλώσσα για να ταξινομούν πληροφορίες, να δημιουργούν περιλήψεις, να κατασκευάζουν πίνακες και πολλά άλλα. Οι χρήστες θα χρησιμοποιούν τη συνάρτηση "COPILOT" ακολουθούμενη από μια εντολή σε φυσική γλώσσα και προαιρετικά θα προσδιορίζουν τα κελιά που θέλουν να αναφέρονται. Σύμφωνα με τη Microsoft, αν έχετε μια στήλη κελιών γεμάτη με σχόλια για μια μηχανή καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία COPILOT για να τα ταξινομήσετε γρήγορα με τεχνητή νοημοσύνη. Για να το κάνετε αυτό, θα χρησιμοποιούσατε τον τύπο: "=COPILOT("Classify this feedback", D4:D18)", διασφαλίζοντας ότι αλλάζετε τα κελιά ώστε να ταιριάζουν με το φύλλο Excel σας. Το Microsoft Excel θα εξάγει στη συνέχεια ταξινομήσεις που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη μέσα σε κάθε καθορισμένο κελί. Όπως αναφέρεται, η Microsoft παρέχει και άλλα παραδείγματα χρήσης της νέας λειτουργίας. Για τη δημιουργία κειμένου, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν: "=COPILOT("Create a description for this product based on its specs", B2:B8)". Για τη σύνοψη κειμένου, ο τύπος είναι: "=COPILOT("Summarize this feedback", A2:A20)". Η λειτουργία COPILOT, που τροφοδοτείται από το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης gpt-4.1-mini της OpenAI, αποτελεί τον διάδοχο της λειτουργίας LABS.GENERATIVEAI με την οποία η Microsoft άρχισε να πειραματίζεται το 2023. Η Microsoft σημειώνει ότι οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν τη νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης με άλλες λειτουργίες του Excel, συμπεριλαμβανομένων των IF, SWITCH, LAMBDA ή WRAPROWS. Η εταιρεία προσθέτει ότι οι πληροφορίες που αποστέλλονται μέσω της λειτουργίας COPILOT του Excel "ποτέ" δεν χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης, καθώς κάθε εντολή παραμένει εμπιστευτική και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη δημιουργία του ζητούμενου αποτελέσματος". Όπως ανακοινώθηκε, η λειτουργία COPILOT έρχεται με ορισμένους περιορισμούς. Δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες εκτός του υπολογιστικού φύλλου και οι χρήστες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο για να υπολογίσουν 100 λειτουργίες κάθε 10 λεπτά. Η Microsoft προειδοποιεί επίσης κατά της χρήσης της λειτουργίας τεχνητής νοημοσύνης για αριθμητικούς υπολογισμούς ή σε "σενάρια υψηλού κινδύνου" με νομικές, ρυθμιστικές και συμμόρφωσης επιπτώσεις, καθώς το COPILOT "μπορεί να δώσει λανθασμένες απαντήσεις". Η νέα λειτουργία διατίθεται τώρα σε χρήστες Windows και Mac στο Beta Channel με άδεια Microsoft 365 Copilot. Η Microsoft σχεδιάζει να βελτιώσει αυτή τη λειτουργία στο μέλλον αναβαθμίζοντας το υποκείμενο μοντέλο της λειτουργίας και ενδεχομένως προσθέτοντας υποστήριξη για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
TheGrisGrisMan Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες "=COPILOT("γράψε ένα σχόλιο εκ μέρους μου στο κελί Α1)"
adminaros Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 16 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε "=COPILOT("γράψε ένα σχόλιο εκ μέρους μου στο κελί Α1)" Και εγώ παρομοίως , στο κελί 33 ! Γιώργαρος. 1 13
great Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Ασε μας ρε AI, έχουμε βγάλει τα μάτια μας 20 χρόνια σε VBA για να κανουμε αυτα που θέλουμε 3
cpc464 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες "=COPILOT (Πες μου πόσες απολύσεις προβλέπεις τώρα που δεν χρειάζεται να ξέρεις excel)" 2 2
labr Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 28 λεπτά πριν, great είπε Ασε μας ρε AI, έχουμε βγάλει τα μάτια μας 20 χρόνια σε VBA για να κανουμε αυτα που θέλουμε που δουλευεις επι 20 χρονια με Vba; θελω και γω.
Hacker?pcs Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 2 hours ago, cpc464 said: "=COPILOT (Πες μου πόσες απολύσεις προβλέπεις τώρα που δεν χρειάζεται να ξέρεις excel)" Αυτοί που ήδη ξέρουν excel θα κάνουν πολύ περισσότερα και γρηγορότερα με τη βοήθεια του ΑΙ, οι άσχετοι θα παραμείνουν άσχετοι με ΑΙ που θα βγάζουν ό,τι να ναι αποτελέσματα 2 2
cpc464 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 22 minutes ago, Hacker?pcs said: Αυτοί που ήδη ξέρουν excel θα κάνουν πολύ περισσότερα και γρηγορότερα με τη βοήθεια του ΑΙ, οι άσχετοι θα παραμείνουν άσχετοι με ΑΙ που θα βγάζουν ό,τι να ναι αποτελέσματα Στην MS πάντως η AI απόλυσε ένα σωρό κόσμο,μακάρι να έχεις δίκιο,'Εγω στην ζωή μου έχω δεί ένα σωρό λογιστικά φύλλα, τα έχω σιχαθεί, και δεν ήταν μόνο σε excel αλλά και σε lotus 1-2-3 για όποιον το θυμάται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα