AndVal Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Επέστεψα από διακοπές και έκανα update στα Win11. Το PC λάγκαρε περιοδικά παντού: desktop, game, etc Βρήκα στο Youtube την αιτία και έβγαλα το KB 5063878. Υπόψη ότι στο βιντεο λέει ότι αν κάνεις write σε μεγάλα αρχεία 40GB+ χάνεται ο σκληρός μέχρι να κάνεις restart μεταξύ άλλων. Επεξ/σία 20 Αυγούστου από AndVal
mphxths Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Υπαρχει αρκετη παραπληροφορηση πανω στο θεμα αυτο. Αλλοι λενε οτι χαλαει ο δισκος , αλλοι λενε οτι απλα δυσλειτουργει/χανεται ο δισκος , αλλοι λενε για δισκους με phison controller , αλλοι λενε για ολους τους ssd γενικοτερα , αλλοι λενε για αντιγραφη μεγαλων σε μεγεθος αρχειων , αλλοι λενε οτι χανεται ο δισκος ο,τι και να κανουν , αλλοι λενε οτι επηρεαζουν τους dram-less δισκους. Κανεις δεν ξερει τι ακριβως γινεται. Προσωπικα εχω περασμενο το update αυτο εδω και 5 μερες , εχω δυο nvme δισκους (dram-less και οι δυο) στο φορητο ενας εκ των οποιων εχει phison controller (phison e21t) ο οποιος λειτουργει ως αποθηκευτικος χωρος αρα εχουν αντιγραφει αυτες τις 5 μερες αρκετα γιγα , σιγουρα οχι ομως 40+ γιγα σε ενα αρχειο και παρολα αυτα δεν μου εχει παρουσιαστει απολυτως κανενα προβλημα. Τα συμπερασματα δικα σας ...
AndVal Δημοσ. 21 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου Τελικά, τα κολλήματα που κάνει ο Η/Υ μου δε λύθηκαν αλλά έγιναν λιγότερο συχνά. Δεν ξέρω αν παρέμειναν αλλαγές από το παραπάνω update παρόλο το uninstall ή αναβαθμίστηκε κάποια εφαρμογή στο background χωρίς να το ξέρω και δημιουργεί το πρόβλημα.
fullthrottl3 Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Στις 20/8/2025 στις 11:30 ΠΜ, mphxths είπε Υπαρχει αρκετη παραπληροφορηση πανω στο θεμα αυτο. Αλλοι λενε οτι χαλαει ο δισκος , αλλοι λενε οτι απλα δυσλειτουργει/χανεται ο δισκος , αλλοι λενε για δισκους με phison controller , αλλοι λενε για ολους τους ssd γενικοτερα , αλλοι λενε για αντιγραφη μεγαλων σε μεγεθος αρχειων , αλλοι λενε οτι χανεται ο δισκος ο,τι και να κανουν , αλλοι λενε οτι επηρεαζουν τους dram-less δισκους. Κανεις δεν ξερει τι ακριβως γινεται. Προσωπικα εχω περασμενο το update αυτο εδω και 5 μερες , εχω δυο nvme δισκους (dram-less και οι δυο) στο φορητο ενας εκ των οποιων εχει phison controller (phison e21t) ο οποιος λειτουργει ως αποθηκευτικος χωρος αρα εχουν αντιγραφει αυτες τις 5 μερες αρκετα γιγα , σιγουρα οχι ομως 40+ γιγα σε ενα αρχειο και παρολα αυτα δεν μου εχει παρουσιαστει απολυτως κανενα προβλημα. Τα συμπερασματα δικα σας ... Δηλαδη επειδη δεν σου εβγαλε προβλημα προσωπικα εσενα ειναι ενταξει να το κατεβασουμε. Σαν να μου λες ο πατερας μου καπνιζε μεχρι τα 90 και δεν επαθε τιποτα, οποτε καπνιστε ελευθερα 3
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 9 minutes ago, fullthrottl3 said: Δηλαδη επειδη δεν σου εβγαλε προβλημα προσωπικα εσενα ειναι ενταξει να το κατεβασουμε. Σαν να μου λες ο πατερας μου καπνιζε μεχρι τα 90 και δεν επαθε τιποτα, οποτε καπνιστε ελευθερα Αν αυτο το συμπερασμα εβγαλες απο τα γραφομενα μου , δεν μπορω να σε βοηθησω με την ελληνικη γλωσσα περαιτερω. Εγω εγραψα οτι υπαρχει παραπληροφορηση και εν ολιγοις συγκεχυμένες πληροφοριες πανω στο θεμα. Επισης δεν συμβαινει σε ολους. Αρα ειναι συνδυασμος πραγματων (εγκατεστημενων εφαρμογων? μοντελων δισκων? controllers δισκων? αλλα πραγματα που δεν γνωριζουμε?) που δημιουργουν το προβλημα. Εγραψα πουθενα "τρεχατε κατεβαστε το , ειναι ασφαλες !!!" ?? Απλα ξυπνησες στραβα , μπηκες στο ινσομνια και εψαχνες καπου να ξεσπασεις. Κατανοητο. 1 1
Kthulhou Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου https://www.windowslatest.com/2025/08/20/microsoft-is-investigating-windows-11-kb5063878-ssd-data-corruption-failure-issue/
alan2 Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη γιατι δεν μπορούν να αναπαράγουν το πρόβλημα
alan2 Δημοσ. Τρίτη στις 02:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:18 μμ Λέει οτι το πρόβλημα επέμενε ακόμα και όταν αφαίρεσε το 5063878... Αν δεν παραδεχθεί το πρόβλημα η Microsoft δεν απεγκαθιστώ το 5063878
LuckyLook245 Δημοσ. Τρίτη στις 06:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:20 μμ Στις 20/8/2025 στις 11:30 ΠΜ, mphxths είπε Υπαρχει αρκετη παραπληροφορηση πανω στο θεμα αυτο. Αλλοι λενε οτι χαλαει ο δισκος , αλλοι λενε οτι απλα δυσλειτουργει/χανεται ο δισκος , αλλοι λενε για δισκους με phison controller , αλλοι λενε για ολους τους ssd γενικοτερα , αλλοι λενε για αντιγραφη μεγαλων σε μεγεθος αρχειων , αλλοι λενε οτι χανεται ο δισκος ο,τι και να κανουν , αλλοι λενε οτι επηρεαζουν τους dram-less δισκους. Κανεις δεν ξερει τι ακριβως γινεται. Προσωπικα εχω περασμενο το update αυτο εδω και 5 μερες , εχω δυο nvme δισκους (dram-less και οι δυο) στο φορητο ενας εκ των οποιων εχει phison controller (phison e21t) ο οποιος λειτουργει ως αποθηκευτικος χωρος αρα εχουν αντιγραφει αυτες τις 5 μερες αρκετα γιγα , σιγουρα οχι ομως 40+ γιγα σε ενα αρχειο και παρολα αυτα δεν μου εχει παρουσιαστει απολυτως κανενα προβλημα. Τα συμπερασματα δικα σας ... Για ερευνητικούς σκοπους, γράφεις στον σκληρό σου 40+ GB αρχειο?
mphxths Δημοσ. Τρίτη στις 06:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:54 μμ 31 minutes ago, LuckyLook245 said: Για ερευνητικούς σκοπους, γράφεις στον σκληρό σου 40+ GB αρχειο? Εμενα προσωπικα ρωτας ? Δεν ξερω τι εννοεις με τον ορο "ερευνητικους σκοπους" , αλλα οχι , εγω δεν γραφω τοσο ογκο δεδομενων μαζεμενο σε ενα ή ελαχιστα τελοσπαντων αρχεια. Λογικα υπαρχει κοσμος που γραφει. Κατι παιχνιδια πλεον ειναι ευκολα πανω απο 40 γιγα μεγεθος , οπως και τα updates τους. Aν καποιος δουλευει με video/images/3d , ευκολα τα προτζεκτς αυτα φτανουν σε μεγεθη κατι γιγα. Υπαρχουν πολλα use cases , μην κρινουμε απο τον εαυτο μας. Τωρα τι ακριβως γινεται με το εν λογω προβλημα που προεκυψε , δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα και αυτη την στιγμη επ'ακριβεις πληροφοριες...
mphxths Δημοσ. Τετάρτη στις 11:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:23 μμ (επεξεργασμένο) Ειναι "σημεια των καιρων" , το καταλαβαινω. Αν καποιος μπορει να αγορασει μια καλη καμερα και ενα καλο μικροφωνο και ξερει να κανει video editing μπορει να φτιαχνει βιντεος και να προσπαθει να δειχνει οτι ξερει τι του γινεται και να μαζευει 3 εκατομμυρια προβατα και να βγαζει τα προς το ζην του. Εφτιαξε ενα βιντεο 17 λεπτων που απλα λεει τι πιστευει ... χωρις να ξερει που οφειλεται το προβλημα. Στο 0:04 λεει "I think microsoft may be wrong" και στο 0:55 λεει "even if there is a problem , its extremely possible that it's not even microsoft's fault and their update simply uncovered an issue already existed in the SSD controllers". Και καπου εδω σταματας να βλεπεις το βιντεο... Πιο τιμιο λοιπον θα ηταν να πει σε ενα βιντεο 2 λεπτων "δεν ξερω τι μου γινεται για το συγκεκριμενο θεμα" και οχι να φλυαρει επι 17 λεπτα λεγοντας ... τιποτα , να μαζευει views και κατ'επεκταση μπικικινια. Και τετοια ατομα επηρεαζουν και διαμορφωνουν γνωμες... αυτο ειναι το λυπηρο της υποθεσης. Μπορει να φταιει το update , μπορει οι ssd controllers , μπορει συνδυασμος πραγματων. Αν δεν βγει καποιος απο τους εμπλεκομενους φορεις να πει επισημα τι φταιει , ολα ειναι αμπελοφιλοσοφιες. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:32 μμ από mphxths 2
Ntinaras Δημοσ. Πέμπτη στις 06:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:37 μμ Πληροφοριακά μου έκαψε τελείως τον SSD. (firecuda 530 2TB) Δεν εμφανιζόταν ούτε στο bios. Περιμένω RMA από seagate. Βλέπω κι αυτό στο reddit :
Vasilius Δημοσ. Παρασκευή στις 12:07 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:07 πμ Σε 7 Dell Xps 9350 , σκάνε ολα μεσα στη μέρα 1 με 3 φορές. Οι χρήστες παρατηρούν σταδιακή βραδύτητα από ένα σημείο και μετά έως του να μην ανταποκρίνεται ο chrome/edge κ ολικό break. Με ένα cold power off/on σκάει bit locker κ με δευτερο επανέρχονται. Φοράνε διαφορετικό δίσκο/controller. Εφόσον δούλευαν όλα οκ σε τόσους χρήστες η MS καλά θα κάνει να επικοινωνήσει με τους παρόντες κ να αφήσει τα damage control posts. Άιντε κάθε χρόνο τραβάνε δράματα οι χρήστες λόγω ενός κακού update. Πολλοί βγάζουν το security update KB5063878 κ οχι το culmulative .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα