Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να αναβαθμίσω σε VDSL όμως υπάρχει περιορισμός στην καλωδίωση. Παρακάτω μια εικόνα από την υφιστάμενη κατάσταση:

image.png.28a138b7457aaa5d4fcc3f9a119a0a47.png

Στο καλώδιο που είναι σημειωμένο με κόκκινο δεν υπάρχει πρόσβαση για οποιαδήποτε μεταβολή/αντικατάστασή του.

Στο -κλασσικό- PDF (Οδηγός Καλωδίωσης για Ευρυζωνικές Υπηρεσίες) της Cyta, θέλω να εφαρμόσω το παρακάτω:

image.png.e1f3947984ec373341b3af7c842e8d5b.png

Έχω τους παρακάτω 2 ενδοιασμούς:

1. Σε όποιο manual VDSL συνδεσμολογίας της Vodafone που έχω διαβάσει στο site της, χρησιμοποιείται η Phone 1 θύρα του router. Όπως ανέφερα και πιο πριν όμως, δεν είναι δυνατόν να προσθέσω κάποιο επιπλέον καλώδιο στη διαδρομή που έχω σημειώσει με κόκκινο. Συνεπώς, θα δουλεύουν οι τηλεφωνικές συσκευές χωρίς να συνδεθεί καθόλου η θύρα Phone 1?(η θέση του ρούτερ είναι κεντρική και δε θα ήθελα να αλλάξει)
  2. Στη δεύτερη εικόνα (αυτή της cyta) το καλώδιο από το splitter προς το router είναι cat5e. Σε εμένα είναι τηλεφωνικό 4-pin με βύσμα RJ11.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Στο VDSL η τηλεφωνία είναι VoIP και παίζει πάνω απο τον εξοπλισμό. Με την παρακάτω συνδεσμολογία θα παίξουν όλα χωρίς παρεμβάσεις αλλά ενδεχομένως να έχεις θέματα με την ταχύτητα ή αποσυνδέσεις, ειδικά αν κάνεις 100άρι. Με 50άρι που είναι πιο ανεκτικό το πιο πιθανό είναι να παίζει ΟΚ. Το διάγραμμα της Cyta είχε λάθος, CAT5e εννοεί μόνο το καλώδιο της κάθετης από κατανεμητή εως κεντρική πρίζα. Το σωστό βέβαια στο VDSL είναι νέο καλώδιο από έξω, κατευθείαν στον εξοπλισμό και σε 2ο ζευγάρι επιστροφή την τηλεφωνία στις υπόλοιπες πρίζες του χώρου...

VDSL.jpg.684b32c455260016876bd3b99bdd53d2.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...