Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Google επιτρέπει στους δωρεάν χρήστες του YouTube να κατεβάζουν βίντεο για προβολή εκτός σύνδεσης, μια δυνατότητα που ήταν διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές Premium.

Η λειτουργία Downloads είναι πλέον προσβάσιμη και για τους χρήστες που δεν πληρώνουν συνδρομή, αν και με σημαντικούς περιορισμούς.

Η εταιρεία από το Mountain View δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αυτή την αλλαγή, ωστόσο η νέα δυνατότητα έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται σε δωρεάν λογαριασμούς. Η δυνατότητα αυτή, που για χρόνια ήταν αποκλειστικό προνόμιο των συνδρομητών Premium, έρχεται με σημαντικές διαφορές για τους δωρεάν χρήστες. Ενώ οι συνδρομητές του YouTube Premium μπορούν να κατεβάζουν βίντεο σε ανάλυση Full HD (1080p) καθώς και σε χαμηλότερες αναλύσεις όπως 720p, οι δωρεάν χρήστες περιορίζονται μόνο σε αναλύσεις 360p και 144p.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, οι δωρεάν χρήστες δεν έχουν απεριόριστες λήψεις, σε αντίθεση με τη δυνατότητα που προσφέρεται στους συνδρομητές Premium. Ένας ακόμη σημαντικός περιορισμός αφορά τα μουσικά βίντεο, τα οποία δεν μπορούν να κατέβουν καθόλου από δωρεάν λογαριασμούς. Για την offline προβολή μουσικών βίντεο απαιτείται συνδρομή Premium, η οποία κοστίζει 9,99€ για ατομικό πλάνο και 17,99€ για οικογενειακό.

image.png.6ed0c240b8cf9299420ee3c176e023c7.png image.png.877f9fcf2ee2ce4520d899c1e15bf26d.png 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το YouTube Premium Lite, που η Google λάνσαρε νωρίτερα φέτος με χαμηλότερο κόστος συνδρομής και λιγότερες δυνατότητες Premium, δεν περιλαμβάνει τη λειτουργία Downloads ενώ διατίθεται σε ελάχιστες χώρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς των δωρεάν λογαριασμών με τη συνδρομή στο Premium Lite.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, η νέα δυνατότητα είναι ήδη λειτουργική σε διάφορες συσκευές. Παρά τους περιορισμούς, η προσθήκη της δυνατότητας λήψης βίντεο για τους δωρεάν χρήστες αποτελεί μια καλοδεχούμενη αλλαγή, ειδικά για όσους είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τη χαμηλότερη ποιότητα ανάλυσης.

Το YouTube Premium παραμένει μία από τις καλύτερες συνδρομές streaming σε σχέση ποιότητας-τιμής, αν και εξακολουθεί να έχει περιθώρια βελτίωσης. Η Google φαίνεται να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της προσφοράς περισσότερων δυνατοτήτων στους δωρεάν χρήστες και της διατήρησης κινήτρων για αναβάθμιση στο πλήρες Premium πλάνο, το οποίο προσφέρει απεριόριστες λήψεις και υποστήριξη για υψηλότερες αναλύσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

360p δεν βλέπεται πλέον για τα περισσότερα βίντεο, πάρτε το Video DownloadHelper που είναι one-time purchase, το αγόρασα πριν 10 χρόνια και από τότε κατεβάζω ο,τι βιντεάκι θέλω σε ο,τι ανάλυση θέλω και όχι μόνο από το YouTube.

Και το uBlock Origin για τις διαφημίσεις γιατί πλέον εκεί στο YouTube χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις για να τιμωρούν τους δωρεάν χρήστες που δεν έχουν Premium.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 7
  • Thanks 4
Δημοσ.

οι δωρεάν χρήστες περιορίζονται μόνο σε αναλύσεις 360p και 144p.

Και δεν βγάζω καλύτερα το βίντεο με την κασσέτα από την αποθήκη;

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 12
Δημοσ.

Μια χαρά δουλίτσα γίνεται με το yt-dlp . Και ανάλυση διαλέγεις, και playlists κατεβάζει αρκεί να μην φοβάσαι τη γραμμή εντολών...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τωρα με εβαλε η Γλουγλου σε διλημμα.
Γιατι μεχρι και σημερα τραβαω βιντεο με Νokia 20-ετιας οτι θελω να ξαναδω.
Τωρα κερναει ΔΩΡΕΑΝ 144ρ?

• Like 1
  • Haha 8
Δημοσ.

Εγω με το Clipgrab τα κατεβαζω  :)
Δεν έχω ιδέα τι δυνατότητες έχει, αλλά για κανά βίντεο  που κατεβάζω που και που, μια χαρα την κάνει τη δουλειά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οτι συνδεεται στο ιντερνετ δεν μπορεις ν ατο περιορισεις, το τι θα κατεβασεις η θα αντιγραψεις ντιτζιταλ η εξ αποστασεως δεν παιζει τοσο ρολο οσο το να πατησεις το κουμπι play να παιξει το αρχειο το οποιο δεν το αποκτησες με αδεια.

ετσι για ενα αρχειο μουσικης δεν τρεχει και κατι σοβαρο (ακομη) αλλα για ενα αρχειο με κρατικη σφραγιδα ε εκει το παιζεις κορωνα γραμματα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, fotochris είπε

εγώ είμαι κάτοικος Νιγηρίας τα τελευταία 3 χρόνια και πληρώνω το Premium 0,97€😉

Και πολύ καλά έκανες!

Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα πόσο απατεώνες είναι αυτές οι πολυεθνικές.

Αλλά σε κάτι τέτοια, η ΕΕ κάνει τα στραβά μάτια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...