Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσες φορές προσπάθησα να περάσω την κάρτα μου (χρεωστική) στο Wallet & Apple Pay στο MacBook Air M1 μου ζητάει επαλήθευση και μόλις πατήσω επαλήθευση παίρνω μήνυμα αποτυχία να ξαναπροσπαθήσω πάλι σε λίγα λεπτά. Να σημειωθεί ότι η ίδια κάρτα ήταν στο MacBook και πριν απο καιρό και τώρα λιγο πριν την αναθάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού στο Sequoia 15.6.1 και δούλευε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Από τότε που πήρα το Μ1 τον Ιανουάριο του '21. Μετά την τελευταία αναβάθμιση χάθηκε. Έκανα αίτημα στην Πειραώς σήμερα το πρωί και ακόμα τίποτα, περιμένω τηλέφωνο.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό συμβαίνει και στο ρολόι (Apple Watch SE 2) μετά απο μια αποζευγοποίηση που έκανα πριν από ένα μήνα. Και εδώ η κάρτα θέλει επαλήθευση.

Τι κάνουν στην Πειραιώς δεν καταλαβαίνω.. δοκίμασα και με sign out απο το Apple ID μου και restart και πάλι τίποτα..

Το έχετε ξανά συναντήσει το θέμα; και αν ναι πως το διορθώσατε; Ευχαριστώ.

Δημοσ.
On 22/08/2025 at 15:21, qrstuv said:

Όσες φορές προσπάθησα να περάσω την κάρτα μου (χρεωστική) στο Wallet & Apple Pay στο MacBook Air M1 μου ζητάει επαλήθευση και μόλις πατήσω επαλήθευση παίρνω μήνυμα αποτυχία να ξαναπροσπαθήσω πάλι σε λίγα λεπτά. Να σημειωθεί ότι η ίδια κάρτα ήταν στο MacBook και πριν απο καιρό και τώρα λιγο πριν την αναθάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού στο Sequoia 15.6.1 και δούλευε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Από τότε που πήρα το Μ1 τον Ιανουάριο του '21. Μετά την τελευταία αναβάθμιση χάθηκε. Έκανα αίτημα στην Πειραώς σήμερα το πρωί και ακόμα τίποτα, περιμένω τηλέφωνο.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό συμβαίνει και στο ρολόι (Apple Watch SE 2) μετά απο μια αποζευγοποίηση που έκανα πριν από ένα μήνα. Και εδώ η κάρτα θέλει επαλήθευση.

Τι κάνουν στην Πειραιώς δεν καταλαβαίνω.. δοκίμασα και με sign out απο το Apple ID μου και restart και πάλι τίποτα..

Το έχετε ξανά συναντήσει το θέμα; και αν ναι πως το διορθώσατε; Ευχαριστώ.

στο τηλέφωνο σου δε περνάει???? γιατί προσπαθείς από το MacBook???

Δημοσ.
11 ώρες πριν, kostasbm είπε

στο τηλέφωνο σου δε περνάει???? γιατί προσπαθείς από το MacBook???

Για τυχόν ψώνια όπου υποστηρίζεται το Apple Pay. Πχ στο Skroutz αν δεν κάνω λάθος. Στο τηλέφωνο δουλεύει μια χαρά. 

Δημοσ.
1 hour ago, qrstuv said:

Για τυχόν ψώνια όπου υποστηρίζεται το Apple Pay. Πχ στο Skroutz αν δεν κάνω λάθος. Στο τηλέφωνο δουλεύει μια χαρά. 

νομίζω ότι δεν περνάει στο MacBook......δεν σου λέει κάποιο μυνημα όταν προσπαθείς ???

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostasbm είπε

νομίζω ότι δεν περνάει στο MacBook......δεν σου λέει κάποιο μυνημα όταν προσπαθείς ???

Verification Not Available

Try again in a few minutes

είναι το μήνυμα που μου πετάει όταν πατήσω επάνω στην visa για επαλήθευση. Είμαι σίγουρος ότι περνάει και στο MacBook γιατί έχω το έχω ξαναχρησιμοποιήσει.

Το ίδιο πρόβλημα και στο Apple Watch, όταν πατήσω επαλήθευση ανοίγει το Piraeus app και μένει εκεί κολλημένο στο login.

Έστειλα μήνυμα στην Πειραιώς μπας και επικοινωνήσουν μαζί μου και λυθεί το θέμα αλλά τίποτα.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά το τελευταίο macOS update.

Δημοσ.
4 hours ago, qrstuv said:

Verification Not Available

Try again in a few minutes

είναι το μήνυμα που μου πετάει όταν πατήσω επάνω στην visa για επαλήθευση. Είμαι σίγουρος ότι περνάει και στο MacBook γιατί έχω το έχω ξαναχρησιμοποιήσει.

Το ίδιο πρόβλημα και στο Apple Watch, όταν πατήσω επαλήθευση ανοίγει το Piraeus app και μένει εκεί κολλημένο στο login.

Έστειλα μήνυμα στην Πειραιώς μπας και επικοινωνήσουν μαζί μου και λυθεί το θέμα αλλά τίποτα.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά το τελευταίο macOS update.

προσπάθησα από περιέργεια  Πειραιως και μια εξωτερικου και μου λέει only with iPhone.....sequoia τρεχω

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kostasbm είπε

προσπάθησα από περιέργεια  Πειραιως και μια εξωτερικου και μου λέει only with iPhone.....sequoia τρεχω

Και 'γώ Sequoia 15.6.1. Περίεργο.. όχι.. τέτοιο μήνυμα δεν είδα ποτέ. Επισυνάπτω:

Screenshot 2025-08-24 at 2.48.04 PM.png

Screenshot 2025-08-24 at 2.51.30 PM.png

IMG_0451.jpeg

Δημοσ.
2 hours ago, qrstuv said:

Και 'γώ Sequoia 15.6.1. Περίεργο.. όχι.. τέτοιο μήνυμα δεν είδα ποτέ. Επισυνάπτω:

Screenshot 2025-08-24 at 2.48.04 PM.png

Screenshot 2025-08-24 at 2.51.30 PM.png

IMG_0451.jpeg

οταν μιλησες με Πειραιως σου ειπαν οτι δεν εχουν τετοιο αιτημα t ???? λεει not available και αυτο ειναι περιεργο.....εμενα βγαζει αλλο μυνημα....μιλησες με apple support??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

οταν μιλησες με Πειραιως σου ειπαν οτι δεν εχουν τετοιο αιτημα t ???? λεει not available και αυτο ειναι περιεργο.....εμενα βγαζει αλλο μυνημα....μιλησες με apple support??

Από ό,τι διάβασα θεωρώ ότι έχει να κάνει με την τράπεζα. Αλλά κρατάνε σιγή ιχθύος. Δεν επικοινώνησα με apple support, επικοινώνησα μόνο τηλεφωνικά με την Πειραιώς την Παρασκευή. Η υπάλληλος είπε οτι θα το προωθήσει ως αίτημα για επικοινωνία, πέρασε σ/κ και ακόμα τίποτα. Με ρώτησε αν είναι ON κάτι ειδοποιήσεις στην εφοραμογή και απλά αυτό. Από αύριο θα ξανα καλέσω και θα επιμείνω μέχρι να βγει μια άκρη. 

Μπορεί να έχει να κάνει και με το λειτουργικό. Να μην πέρασε καλά το update και να διορθωθεί στο επόμενο.

Θα δούμε.

(Apple Pay χρησιμοποίησα και άλλες φορές στο MacBook με Touch ID χωρίς θέματα)

Δημοσ.

Μίλησα με Apple Support και αφού κάναμε όλα τα απαραίτητα βήματα καταλήξαμε στο ότι η επαλήθευση της κάρτας είναι θέμα της τράπεζας πειραιώς. Μου είπαν επιπλεόν ότι έχουν αυξηθεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας και μπορεί να μην έχουν ενημερωθεί ακόμα όλες οι κάρτες. Θα πρέπει να ξανα καλέσω την Πειραιώς για να μου δώσουν ένα ticket number το οποίο θα το προωθήσω στην apple για να περάσει στους μηχανικούς. Να σημειωθεί ότι και η τράπεζα με πήρε τηλέφωνο σήμερα και μου είπε πως η κάρτα μου είναι ΟΚ και ότι θα διορθωθεί στο επόμενο macOS update.

Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε αγώνα του πινγκ πονγκ και εγώ στην μέση το μπαλάκι. 🙄 Βέβαια εγώ έχω το θέμα με την κάρτα.

Δημοσ.

Θέλει ένα ποσό να έχει μέσα λίγο κάτω από 10 ευρώ από ότι θυμάμαι. Στο δεσμεύει και στο επιστρέφει μετά από 6-7 ημέρες

Δημοσ.

Δοκίμασα και άλλη κάρτα, πάλι χρεωστική πειραιώς και παίρνω πάλι Verification Not Available. Και οι δύο κάρτες έχουν υπόλοιπο μέσα. Δεν θυμάμαι να κρατάει ένα ποσό για επαλήθευση. Κάτι άλλο είναι.

Δημοσ.

Έχει τύχει και σε μένα με Πειραιώς μετά από update στο macOS, η κάρτα ζητούσε συνεχώς επαλήθευση και δεν περνούσε. Το έλυσα μιλώντας με την τράπεζα έκαναν reset το token για Apple Pay και μετά την ξαναπέρασα κανονικά. Οπότε μάλλον χρειάζεται να το ξεμπλοκάρει η Πειραιώς από τη μεριά τους.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, FilipposTechGR είπε

Έχει τύχει και σε μένα με Πειραιώς μετά από update στο macOS, η κάρτα ζητούσε συνεχώς επαλήθευση και δεν περνούσε. Το έλυσα μιλώντας με την τράπεζα έκαναν reset το token για Apple Pay και μετά την ξαναπέρασα κανονικά. Οπότε μάλλον χρειάζεται να το ξεμπλοκάρει η Πειραιώς από τη μεριά τους.

Αυτό είπα και εγώ στην τράπεζα σε νέο τηλεφώνημα και θα δω αν έχω εξελίξεις από εβδομάδα κατόπιν νέου αιτήματος που έκανα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...