Axlmon Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Η X του Elon Musk κατέληξε σε κατ’ αρχήν συμβιβασμό για αγωγή πρώην εργαζομένων του Twitter που ζητούσαν 500 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις, σύμφωνα με κατάθεση στο δικαστήριο την Τετάρτη. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών ζήτησαν από εφετείο των ΗΠΑ να αναβάλει προγραμματισμένη ακρόαση, ώστε να οριστικοποιηθεί συμφωνία που προβλέπει πληρωμές προς τους απολυμένους και να τερματιστεί η δίκη. Οι οικονομικοί όροι του συμβιβασμού δεν αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, το αίτημα αναβολής υποβλήθηκε στο εφετείο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση της συμφωνίας. Όπως αναφέρεται, ο στόχος είναι η καταβολή αποζημιώσεων στους εργαζομένους που απολύθηκαν και η οριστική λήξη της εκκρεμοδικίας. Η υπόθεση αφορά τις εκτεταμένες περικοπές προσωπικού που ακολούθησαν την εξαγορά του Twitter από τον Musk το 2022, όταν απολύθηκαν περίπου 6.000 εργαζόμενοι και η πλατφόρμα μετονομάστηκε σε X. Πολλοί από αυτούς κινήθηκαν νομικά για τους όρους των απολύσεων και των αποζημιώσεων, ενώ, όπως επισημαίνεται, άλλες αγωγές παραμένουν εκκρεμείς σε Ντέλαγουερ και Καλιφόρνια. Η υπό διαμόρφωση συμφωνία θα έλυνε μια προτεινόμενη συλλογική αγωγή στην Καλιφόρνια που κατέθεσαν η Courtney McMillian, η οποία είχε την εποπτεία των προγραμμάτων παροχών των εργαζομένων ως επικεφαλής των συνολικών παροχών, και ο Ronald Cooper, πρώην διευθυντής λειτουργιών. Η αγωγή τους ανέλυε τους όρους αποζημίωσης που, όπως υποστήριζαν, ίσχυαν για το προσωπικό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εναγόντων, το σχέδιο αποζημίωσης του 2019 εγγυόταν στους περισσότερους εργαζομένους δύο μήνες βασικού μισθού και επιπλέον μία εβδομάδα για κάθε πλήρες έτος υπηρεσίας, σε περίπτωση απόλυσης. Για ανώτερα στελέχη, όπως η McMillian, η πρόβλεψη ήταν έξι μήνες βασικού μισθού. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην αγωγή, η Twitter κατέβαλε το πολύ έναν μήνα αποζημίωσης, ενώ πολλοί δεν έλαβαν καμία πληρωμή. Σε δικαστικό επίπεδο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο απέρριψε την αγωγή τον Ιούλιο του 2024. Οι ενάγοντες άσκησαν έφεση στο 9ο Εφετείο των ΗΠΑ, με την προφορική διαδικασία να έχει προγραμματιστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της προόδου προς τον συμβιβασμό, οι δύο πλευρές ζήτησαν την αναβολή της ακρόασης, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Παράλληλα, το ευρύτερο πλαίσιο των απολύσεων παραμένει στο προσκήνιο, καθώς, όπως σημειώνεται, το Twitter προχώρησε σε περικοπές που ξεπέρασαν το ήμισυ του εργατικού του δυναμικού ως μέτρο μείωσης κόστους μετά την εξαγορά. Η συγκεκριμένη αγωγή, αν και απορρίφθηκε πρωτοδίκως, έθεσε στο επίκεντρο τις διαφορές ανάμεσα στις προβλέψεις του σχεδίου αποζημιώσεων του 2019 και στις πραγματικές καταβολές που, όπως καταγγέλθηκε, έγιναν. Εν αναμονή της οριστικοποίησης, ο σχεδιαζόμενος συμβιβασμός στοχεύει να κλείσει ένα σημαντικό μέτωπο της αντιπαράθεσης μεταξύ της X και πρώην εργαζομένων του Twitter. Με τους οικονομικούς όρους να μην έχουν αποκαλυφθεί, το επόμενο βήμα θα εξαρτηθεί από την έγκριση και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που περιγράφηκαν στο αίτημα αναβολής προς το εφετείο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
mercier Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Όσο περνά ο καιρός όλο και πιο πολύ γίνεται αντιληπτό γιατί ο μεγιστάνας Μασκ, πλήρωσε τόσα πολλά για να καταστρέψει το Twitter. 2 1 2
ontariyo Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Εμμονη για την πρωτια, φοβος καταρευσης, το συμβολο πανω απ ολα.Κλασικη περιπτωση συμπεριφορας και σιγουρα δεν το πτοει ενα τετοιο ποσο. Welcome to Earth
doubleh Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. δεν μου λέει κατι η είδηση αυτή. Και φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείται με πόσα που ειναι αστεία γι αυτόν!
Dr_Pepper Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, mercier είπε Όσο περνά ο καιρός όλο και πιο πολύ γίνεται αντιληπτό γιατί ο μεγιστάνας Μασκ, πλήρωσε τόσα πολλά για να καταστρέψει το Twitter. Για ποιον λόγο το έκανε ; 10 λεπτά πριν, doubleh είπε Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. δεν μου λέει κατι η είδηση αυτή. Και φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείται με πόσα που ειναι αστεία γι αυτόν! Εγώ πιστεύω ότι δεν θέλει καν να τους πληρώσει (και επίσης πιστεύω καλά κάνει) αλλά σου λέει "τα λεφτά που θα δώσω σε δικηγόρους όσο καιρό πάρουν τα δικαστήρια τον χρόνο που θα χάσω σε εμφανίσεις στα δικαστήρια ενώ έχω καλύτερα πράματα να κάνω + όλα τα προκατειλημμένα μέσα που θα κράζουν όσο κρατήσει αυτή η ιστορία και θα επηρεάζει την τιμή των μετοχών μου καλύτερα να δώσω 500 μύρια στους χαραμοφάηδες εντεταλμένους λογοκριτές για να σταματήσουν να κλαίνε να τελειώνω " 1 2
HeaDChargE Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 11 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Εγώ πιστεύω ότι δεν θέλει καν να τους πληρώσει (και επίσης πιστεύω καλά κάνει) Τι πιο σύνηθες άλλωστε θα μου πείτε να μην πληρώνεται ένας απολυμένος εργαζόμενος τα προβλεπόμενα. Πάγια ελληνική τακτική που βλέπω τη σιγοντάρεις... 6 2
Dr_Pepper Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, HeaDChargE είπε Τι πιο σύνηθες άλλωστε θα μου πείτε να μην πληρώνεται ένας απολυμένος εργαζόμενος τα προβλεπόμενα. Πάγια ελληνική τακτική που βλέπω τη σιγοντάρεις... Ήδη είχε νικήσει την δίκη απλά συνεχίζουν να το πρήζουν (και αυτό θέλησε να κόψει το κάθε τρεις και μι εφέσεις κτλ ) Ο ίδιος λέει ότι τους έδωσες 3 μηνιάτικα (50% παραπάνω απο το ελάχιστο που επιτρέπει ο νόμος) https://nypost.com/2024/07/10/business/elon-musks-x-wins-500m-severance-lawsuit-from-ex-workers/ Δεν ήταν δικιά του εταιρεία το twitter την εξαγόρασε οι συμφωνίες που είχαν με το twitter δεν γίνανε με τον musk ... τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια στο twitter απο τους πακτωλούς χρημάτων που παίρνανε απο την κυβέρνηση για να κάνουν ότι κάνουν τα ελληνικά ΜΕΕ εδώ. Ζητούσαν κάτι φάση 1 μηνιάτικο για κάθε βδομάδα που δούλεψαν στο twitter και κάτι τέτοια ουτοπικά... Και ναι όταν εξαγοράζεις μια εταιρεία και ας μην ήσουν εκει όταν πάρθηκαν συμφωνίες είσαι υποχρεωμένος (με μερικούς αστερίσκους βέβαια) να τιμήσεις τις προηγούμενες συμφωνίες της εταιρείας που εξαγόρασες. Αλλά το όλο θέμα ειναι ότι το ουτοπικό severence package που ζητούσαν αυτοί οι υπάλληλη ήταν απαιτητό αν απολυθούν χωρίς λόγο και φυσικά πάω στοίχημα ότι η κάθε απόλυση απο τους χαραμοφάηδες εκει είχε λόγο. Μιας και το twitter είχε γεμίσει PC (political correct ) mods για να σβήνουν ποστ και να κατευθύνουν το traffic κτλ στο όπως θέλουν αυτοί που τους πλήρωναν...
ScorpioX777 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, HeaDChargE είπε Τι πιο σύνηθες άλλωστε θα μου πείτε να μην πληρώνεται ένας απολυμένος εργαζόμενος τα προβλεπόμενα. Πάγια ελληνική τακτική που βλέπω τη σιγοντάρεις... Ρε τι πιο συνηθες αν τους απολυσεις να μην ξερουν τι ζητανε, μετα φταινε οι κακοι εργοδοτες που τους ωθουν σε παραιτηση... Εντωμεταξυ στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι κουτοπονηρα τεμπελοσκυλα αυτοι που φευγουν γιατι δεν εχει κανενα λογο ο εργοδοτης να μην κρατησει καποιον φιλοτιμο και εργατικο υπαλληλο... Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από ScorpioX777
panagiotis1988 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 16 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Ρε τι πιο συνηθες αν τους απολυσεις να μην ξερουν τι ζητανε, μετα φταινε οι κακοι εργοδοτες που τους ωθουν σε παραιτηση... Εντωμεταξυ στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι κουτοπονηρα τεμπελοσκυλα αυτοι που φευγουν γιατι δεν εχει κανενα λογο ο εργοδοτης να μην κρατησει καποιον φιλοτιμο και εργατικο υπαλληλο... Οι συμφωνίες είναι συμφωνιες...θα θελανε πολυ κάποιοι να μην εχουν υποχρεωσεις, αλλα δυστυχώς για αυτους δεν ειναι ετσι... Ο τυπος εναγορασε το τουιτερ και επομενως εξαγορασε τις υποχρεώσεις του...πρεπει λοιπόν να πληρωσει ολα τα λροβλεπομενα.
Titos301 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 11 ώρες πριν, mercier είπε Όσο περνά ο καιρός όλο και πιο πολύ γίνεται αντιληπτό γιατί ο μεγιστάνας Μασκ, πλήρωσε τόσα πολλά για να καταστρέψει το Twitter. πως ακριβως το κατεστρεψε; 1
doubleh Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Νομίζω τελικά πρέπει να μπαίνουν badges σε χρήστες του insomnia, να ξέρουμε τι πρεσβεύει ο καθένας. Η λογική να πάρω το παιχνίδι μου κ μετα να κάνω ό,τι μου γουστάρει, πρέπει δεν πρέπει, μου θυμίζει 5χρονο Άμα δεν το ήθελε ας μην το έπαιρνε, δεν τον ανάγκασαν. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από doubleh 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα