Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, micos000 είπε

Η καυστική σόδα που αναφέρθηκε παραπάνω.

WHAAAT??? 🤣

O αυτόματος ορθογράφος έκανε πάλι το θαύμα του.

Σαπούνια από ελαιόλαδο μόνο εχουν το μειονέκτημα ότι δεν αφρίζουν.Σου εμπορίου προσθέτουν αφριστικά για να κάνουν περισσότερο αφρό.

Επειδή ασχολούμαι και φτιάχνω από παλιό ελαιόλαδο δικό μου για να κάνει αφρισμό προσθέτω ένα μικρό ποσοστό λάδι καρύδας , καστορέλαιο ή φοινικέλαιο τα οποία δίνουν και άλλες ιδιοτητες στο σαπούνι.

Ποτε μην προτιμάτε αγνό σαπούνι ελαιολάδου με άρωμα γιατί κατά τη διαδικασία ελαιοποίησης εάν ρίξεις αιθέριο ελαιο χάνεται  δεν αφήνει κανένα άρωμα. Αρωμα στο σαπούνι αφήνουν μόνο τα χημικά αρώματα τα οποία δεν διασπώνται με τίποτε. Αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμες σώματος ή άλλα καλυντικά που δεν  παρασκευάζονμται με καυστική σόδα ή καυστική ποτάσα. 

EDIT  Ο αφρισμός δεν εχει σχέση με τον καθαρισμό. Το ίδιο καλά καθαρίζει τα χέρια και το σώμα ένα σαπούνι ελαιολάδου που αφρίζει ελάχιστα με ένα σαπούνι εμπορίου που κάνει πολύ αφρό.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 4
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/8/2025 στις 3:36 ΜΜ, mike15 είπε

στο https://incibeauty.com/en/search/k/COLGATE Advanced White  οταν βαζεις ενα συγκεκριμενο προιον οπως στο λινκ π.χ εχει πολλες φωτο απο διαφορετικες χωρες και ημερομηνιες ,οποτε μπορεις να βγαλεις ενα συμπερασμα εαν εχει αλλαξει κατι.λιγο κουραστικο αλλα δνε αλλαζουν και πολλα συνηθως για να γινουν τερμα κοκκινα απο πρασινα.και εχω δει πολλα προιοντα.

επισης δεν νομιζω οτι κρυβουν συστατικα.υπαρχει κινδυνος αλλεργιας και δηλητηριασης μεταξυ αλλων .εαν κρυψουν καποιο τοτε θα εχουν χοντρο προβλημα εαν παθει καποιος κατι. δεν ειναι φυλλαδιο τεχνικο ειναι συστατικα. εαν ομως εισαι σιγουρος θα ηθελα ενα φυλλαδιο που να αναφερει αυτην την νομοθεσια για το καλο ολων μας.

Δεν είναι ότι τα κρύβουν εσκεμμένα. Δεν τους υποχρεώνει η νομοθεσία ανάλογα με το ποσοστό τους και την ταξινόμηση τους. Σίγουρα υπάρχουν συστατικά που δεν αναγράφονται γτ δεν είναι υποχρεωτικό. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, winawer είπε

Δεν είναι ότι τα κρύβουν εσκεμμένα. Δεν τους υποχρεώνει η νομοθεσία ανάλογα με το ποσοστό τους και την ταξινόμηση τους. Σίγουρα υπάρχουν συστατικά που δεν αναγράφονται γτ δεν είναι υποχρεωτικό. 

δεν το ξερω και δεν το εχω ψαξει.ομως αυτα που κρυβουν θα πρεπει να μην εχουν σχεση με την υγεια των πελατων,να ειναι ασφαλη αλλιως ...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/9/2025 στις 1:26 ΠΜ, mike15 είπε

δεν το ξερω και δεν το εχω ψαξει.ομως αυτα που κρυβουν θα πρεπει να μην εχουν σχεση με την υγεια των πελατων,να ειναι ασφαλη αλλιως ...

Προφανώς. Υπάρχει νομοθεσία για το τι πρέπει να αναγράφεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tzotzo είπε

Εδώ βλέπουμε και πως φτιαχνεται

Αν και δεν πρόκειται για σαπούνι  Aleppo  αλλά ελαιολάδου, είναι ενδιαφέρον μιας και μας δείχνει πως φτιάχνουν σαπούνι στον Λίβανο με την παλιά παραδοσιακή μέθοδο.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 23/8/2025 στις 2:40 ΜΜ, Glikos είπε

Θα πρότεινα κάποιο από φαρμακείο χωρίς να περιέχει σαπούνι σαν συστατικό, ανάλογα και το δέρμα του καθενός βέβαια. Έχω δοκιμάσει τα παρακάτω με θετικά αποτελέσματα.

https://www.skroutz.gr/s/16022067/Eau-Thermale-Avene-Xeracalm-A-D-Pain-Nettoyant-Surgras-Mpara-Sapouniou-Katallilo-gia-Atopiki-Epidermida-100gr.html?product_id=249977396&sponsored=listing

Να πω γ αυτό, ότι για μένα που είχα αποκτήσει απίστευτη φαγούρα στο δέρμα και στο κεφάλι τα τελευταία δύο χρόνια, με το αντίστοιχο Xeracalm Cleansing Oil της Avene μέσα σε ένα μήνα είδα τεράστια διαφορά προς το καλύτερο στο δέρμα αλλά και στο κεφάλι. Αν το συγκεκριμένο σαπούνι είναι σαν το Cleansing Oil το προτείνω με χίλια.

• Like 3
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/6602167/Palmolive-Milk-Honey-Soap-Mpara-Sapouniou-90gr.html?product_id=137531898&sponsored=listing

https://www.skroutz.gr/s/16193715/Palmolive-Naturals-Milk-Honey-Soap-Mpara-Sapouniou-90gr.html

Μ'αυτό το Palmolive πλένω το πρόσωπο και τα μάτια (δε τσούζει όπως άλλα) εδώ και 2-3 μήνες και δεν έχει τελειώσει ακόμα η μπάρα. Και δε γλυτσιάζει στη σαπουνοθήκη. Φαντάζομαι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το σώμα. Έχει ουδέτερο άρωμα, το συνιστώ για όσους έχουν αλλεργίες.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Th3Beh0ldeR είπε

Να πω γ αυτό, ότι για μένα που είχα αποκτήσει απίστευτη φαγούρα στο δέρμα και στο κεφάλι τα τελευταία δύο χρόνια, με το αντίστοιχο Xeracalm Cleansing Oil της Avene μέσα σε ένα μήνα είδα τεράστια διαφορά προς το καλύτερο στο δέρμα αλλά και στο κεφάλι. Αν το συγκεκριμένο σαπούνι είναι σαν το Cleansing Oil το προτείνω με χίλια.

ολα της Avene ειναι υποαλλεργικα και πολυ φιλικα στο δερμα.απλα ειναι λιγο ακριβα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mike15 είπε

ολα της Avene ειναι υποαλλεργικα και πολυ φιλικα στο δερμα.απλα ειναι λιγο ακριβα.

Να πω ότι προηγουμένως χρησιμοποιούσα υγρό σαπούνι από επίσης πολύ καλή εταιρία, την Eubos, αλλά δεν με βοήθησε στο θέμα του κνησμού. Τα προϊόν της Avene όμως έκανε τεράστια διαφορά μέσα σε μόλις έναν μήνα. Βέβαια δεν ξέρω αν με βοήθησαν περισσότερο οι αλλαγές σε κάποιες διατροφικές συνήθειες. Πάντως σίγουρα αξίζει την δοκιμή.

Επεξ/σία από Th3Beh0ldeR
Δημοσ.

παιδια ειναι θεμα δερματος,σε αλλους κανει το ενα σε αλλους το αλλο,πρεπει να δοκιμασετε.

ακομα και φυτικα να ειναι μπορει ενα φυτο να σας προκαλεσει χειροτερη ζημια αποτι ενα χημικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Th3Beh0ldeR είπε

Δεν έχω δοκιμάσει αυτό που αναφέρεις αλλά αν σου έκανε δουλειά τότε αξίζει. Την μπάρα που ανέφερα την έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλή, τουλάχιστον στο δικό μου δέρμα. Eubos δεν έχω δοκιμάσει αλλά διαβάζω καλές κριτικές. Και η Uriage έχει καλά προιόντα. Τώρα βέβαια ανάλογα και την επιδερμίδα του καθενός.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...