Sheogorath Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου Στις 26/8/2025 στις 2:09 ΜΜ, TopCLR είπε @Nikdev Πως την "κόβεις" την μητρική; Σηκώνει 5900, 5950; Εγώ νομίζω πως δεν κάνει για τέτοιους επεξεργαστές! Αν μας πει τι θερμοκρασίες πιάνουν τα VRM τώρα και σε τι θερμοκρασία περιβάλλοντος, μπορούμε να κάνουμε έναν χονδροιδή υπολογισμό. Διπλασιάζεις την διαφορά θερμοκρασίας και αν είναι κάτω απο 85 είναι μια χαρά. Πχ 50(βαθμούς VRM τωρα)-30(περιβάλλοντος)=20(διαφορά). 30+2Χ20=70, θα παίξει άνετα. Αν είναι ήδη 60, πάει 90 μετά οπότε είναι οριακά. Και αυτό γιατί διπλασιάζονται τα Α, περίπου διπλασιάζονται οι απώλειες (λίγο παραπάνω πάνε αλλά ταυτόχρονα και η ψύκτρα γίνεται πιο αποδοτική γιατί δουλεύει με ΔΤ). 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 30 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε αι αν είναι κάτω απο 85 είναι μια χαρά. Πχ 50(βαθμούς VRM τωρα)-30(περιβάλλοντος)=20(διαφορά). Είμαι 60 (θερμοκρασίες πυρήνων, δεν ξέρω να βρω την θερμοκρασία VRM) -26 περιβάλλοντος = 34 διαφορά, μάλλον είμαι πάνω από το όριο, αλλά έχω καιρό να καθαρίσω το κουτί. VR Mos μου δίνει 42 βαθμούς, βάση αυτού μετράμε; Θα ήθελα να πάω σε μια καλύτερη ψύκτρα γιατί δεν είμαι πολύ τυπικός με την σκόνη του περιβάλλοντος Επεξ/σία 30 Αυγούστου από lefta_yparxoun
Sheogorath Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 46 λεπτά πριν, lefta_yparxoun είπε Είμαι 60 (θερμοκρασίες πυρήνων, δεν ξέρω να βρω την θερμοκρασία VRM) -26 περιβάλλοντος = 34 διαφορά, μάλλον είμαι πάνω από το όριο, αλλά έχω καιρό να καθαρίσω το κουτί. VR Mos μου δίνει 42 βαθμούς, βάση αυτού μετράμε; Θα ήθελα να πάω σε μια καλύτερη ψύκτρα γιατί δεν είμαι πολύ τυπικός με την σκόνη του περιβάλλοντος VRMos ναι. Μέγιστο μετά από δουλίτσα τα 42; Μόλις τώρα, Sheogorath είπε VRMos ναι. Μέγιστο μετά από δουλίτσα τα 42; Αν ναι, φυσικά και σηκώνει 5900/5950 (στοκ πάντα) με λογικά κάτω από 80 βαθμούς. 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 31 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε VRMos ναι. Μέγιστο μετά από δουλίτσα τα 42; Τι να κάνω σκούπισα καθάρισα, σαν καλός νοικοκύρης
FilipposTechGR Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Στις 24/8/2025 στις 5:07 ΜΜ, lefta_yparxoun είπε Η μητρική μου είναι MSI B450M PRO-VDH MAX vendor Micro-Star International Co. Ltd. model B450M PRO-VDH MAX (MS-7A38) revision 8.0 και έχω επεξεργαστή AMD Ryzen 5 3600. Σκεφτόμουν να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή σε Ryzen 5 7600 αλλά βλέπω στην σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής ότι δεν υποστηρίζεται Κάνω κάτι λάθος; Αν δεν μπορώ να πάω σε 7600 σε τι μου προτείνετε να πάω. Δεν παίζω παιχνίδια, δουλεύω lightroom & photoshop, και κάποιες στιγμές το lightroom κάνει άλλα αντ' άλλων όταν κάνω πολλές μάσκες. γραφικά έχω GTX 1050ti με 4Gb RAM (πρόκειται να την αλλάξω με μια 1660 super με 6Gb RAM που βγάλαμε από άλλο pc της οικογένειας) και κύρια μνήμη 32Gb Σωστά βλέπεις, ο 7600 δεν υποστηρίζεται είναι σε AM5 πλατφόρμα. Αν θες upgrade χωρίς να αλλάξεις μητρική, καλύτερη λύση είναι Ryzen 7 5800X3D για Photoshop/Lightroom τεράστιο boost σε multi-tasking ή Ryzen 9 5900/5950 όπως σου πρότειναν, μαζί με μια καλή ψύκτρα. Έτσι αξιοποιείς στο φουλ τη B450 χωρίς να μπεις σε έξοδα για νέα μητρική/DDR5. 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 31 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 6 ώρες πριν, FilipposTechGR είπε Σωστά βλέπεις, ο 7600 δεν υποστηρίζεται είναι σε AM5 πλατφόρμα. Αν θες upgrade χωρίς να αλλάξεις μητρική, καλύτερη λύση είναι Ryzen 7 5800X3D για Photoshop/Lightroom τεράστιο boost σε multi-tasking ή Ryzen 9 5900/5950 όπως σου πρότειναν, μαζί με μια καλή ψύκτρα. Έτσι αξιοποιείς στο φουλ τη B450 χωρίς να μπεις σε έξοδα για νέα μητρική/DDR5. Ευχαριστώ για την απάντηση, το θέμα είναι να αντέχει η μητρική μου τον επεξεργαστή, γιατύ δεν είναι High end μητρική. Ευκολότερα δίνεις 80-100 ευρώ για ένα παλιό σύστημα να σε βγάλει ένα ενάμιση χρόνο, παρά να το κάνω τούμπανο με το ρίσκο να ψάχνω άλλη μητρική AM4 1
FilipposTechGR Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 5 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, το θέμα είναι να αντέχει η μητρική μου τον επεξεργαστή, γιατύ δεν είναι High end μητρική. Ευκολότερα δίνεις 80-100 ευρώ για ένα παλιό σύστημα να σε βγάλει ένα ενάμιση χρόνο, παρά να το κάνω τούμπανο με το ρίσκο να ψάχνω άλλη μητρική AM4 Η B450M PRO-VDH MAX παρότι δεν είναι high end, με ένα σωστό BIOS update σηκώνει άνετα μέχρι και Ryzen 5000 series. Το θέμα δεν είναι τόσο η αντοχή της μητρικής όσο η ψύξη του επεξεργαστή με μια καλή ψύκτρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν δεν θες να μπλέξεις με 5800X3D/5900 λόγω κόστους, η πιο vfm λύση είναι ένας Ryzen 7 3700X ή 5700X που παίζουν άνετα στη μητρική σου και θα δεις διαφορά σε Lightroom/Photoshop, ειδικά σε multitasking. Έτσι μένεις στην ίδια πλατφόρμα χωρίς έξτρα έξοδα και δεν ρισκάρεις με άλλη μητρική. 1
Sheogorath Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 15 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε Τι να κάνω σκούπισα καθάρισα, σαν καλός νοικοκύρης Εννοώ αν είχε τρέξει κατι να ζορίσει τον επεξεργαστή! Αν ναι, και είχες 42 μετά από φορτίο και όχι idle, βάζεις άφοβα στοκ 5900/5950. Απλά αν βάλεις Υδροψυξη ή ψυκτρα που δεν φυσάει και VRM θα βάλεις και ένα 4cm φαν να τα φυσάει. Μητρικη MSI χωρίς ψυκτρα στα vrm και τρεις φάσεις μόνο έφτασε σε παιχνίδι 43 βαθμούς με 6πυτηνο 5500 να δουλεύει τέρμα (χωρίς fps cap). Όποτε τα 42 μου ακούγονται λογικά. Για μένα βάζεις και 5900, και αν πάει πάνω από 80, που το θεωρώ απίθανο, θα σε βοηθήσουμε να κανεις πατέντα με μικρό ανεμιστηρακι. 1
fotaras76 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Εννοώ αν είχε τρέξει κατι να ζορίσει τον επεξεργαστή! Αν ναι, και είχες 42 μετά από φορτίο και όχι idle, βάζεις άφοβα στοκ 5900/5950. Απλά αν βάλεις Υδροψυξη ή ψυκτρα που δεν φυσάει και VRM θα βάλεις και ένα 4cm φαν να τα φυσάει. Μητρικη MSI χωρίς ψυκτρα στα vrm και τρεις φάσεις μόνο έφτασε σε παιχνίδι 43 βαθμούς με 6πυτηνο 5500 να δουλεύει τέρμα (χωρίς fps cap). Όποτε τα 42 μου ακούγονται λογικά. Για μένα βάζεις και 5900, και αν πάει πάνω από 80, που το θεωρώ απίθανο, θα σε βοηθήσουμε να κανεις πατέντα με μικρό ανεμιστηρακι. Τα βγάζει πέρα με 3900χ που έχει 12 cores, δες το τεστ. https://www.tomshardware.com/features/cheap-AMD-b550-motherboards-tested/5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα