Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Στις 24/8/2025 στις 2:15 ΜΜ, alimentas είπε

Καλησπερα, μου ετυχε η στραβη πριν λιγο καιρο μου κλεψανε το αμαξι.Περιμενοντας να περασει το διαστημα ωστε να γινει η τακτοποιηση απ την ασφαλιστικη κοιταζω την αγορα ωστε να ειμαι οσο το δυνατον πιο προετοιμασμενος.

Με γερανό στο πήραν ή με κλωνοποίηση κλειδιού;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

και που να ξερει;

Και εγώ fiesta έχω γιαυτό ρωτάω... Υπάρχει δυνατότητα push notification στο κινητό αν καταγραφεί "intrusion", παρεμβολή, ή μετακίνηση του οχήματος...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε

Με γερανό στο πήραν ή με κλωνοποίηση κλειδιού;

Όταν λέμε γερανό; Εμφανίστηκε ένα φορτηγό-γερανός και το πήρε σα να είχε μείνει;

Δημοσ.

Μπήκαν μέσα κ έφυγαν ,το πώς μπήκαν δεν το ξέρω.Μου ήρθε αργά το βράδυ mail απ' την εφαρμογή ότι έγινε reset κ έχασα την πρόσβαση στο αμάξι.Κατεβηκα μετά από 5 λεπτά κ έλειπε.

Βρήκα βίντεο από γείτονά ότι μου πήραν το αμάξι 4 κ 29 το πρωί .Το mail σκέψου μου ήρθε 4 κ 32.Μιλαμε για μηδενική απόκλιση 

• Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Και εγώ fiesta έχω γιαυτό ρωτάω... Υπάρχει δυνατότητα push notification στο κινητό αν καταγραφεί "intrusion", παρεμβολή, ή μετακίνηση του οχήματος...

κρύψε ένα gps tag και με app ξέρεις που είναι ανα πάσα στιγμή.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

κρύψε ένα gps tag και με app ξέρεις που είναι ανα πάσα στιγμή.

gps tracker.Eνα απλό για δόλωμα πάνω στην μπαταρία και ένα άλλο κρυμμένο στο αμάξωμα.

Eγώ έχω στο αμάξι στην Ελλάδα,είναι με δικιά του μπαταρία,θέλει συνδρομή (£6 τον μήνα),είναι εξαιρετικά ευαίσθητο (ακόμα και πόρτα να ανοίξεις πιάνει τις δονήσεις) .Σε κανονικές συνθήκες κίνησης κάνει ανανέωση ανα λεπτό,αν υπάρχει ανάγκη ενημερώνεις και κάνει ανα 10"  αν θυμάμαι καλά.Παρακολουθείς απο σελίδα ή απο την εφαρμογή τους.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, alimentas είπε

Εκεί κοιτάζω στα χιλιόμετρα κ εγώ.Μια 10αρα το ΠΟΛΥ ανά έτος.Απλα αν τύχει κάτι σούπερ κ πιο νέο ίσως κάνω σκοντο.Αναλογα κ στο αμάξι σε συνδυασμό με την τιμή βεβαια ,πχ σε swift ίσως κ να μην με νοιάζε αν έχει 80 χιλιάδες.

Το συγκεκριμένο st έχει μπει στην λίστα,απλά ελπίζω σε κανά 2μηνο να είναι ακόμα διαθέσιμο 

Τα χιλιόμετρα από μόνα τους δεν λένε και τίποτα πάντως.

Έχω Fiesta του 2004 και δεν μου έχει βγάλει απολύτως τίποτα εδώ και 20 χρόνια με 240.000 χλμ. Ίσως να οφείλεται και στο ότι είμαι αλλεργικός στη χρήση αυτοκινήτου εντός πόλης και το 95% των χιλιομέτρων του τα έχει κάνει Εθνική και Αττική Οδό. 

Αυτό που είπε ο φίλος για τη wet belt τεχνιολογία του ecoboost μην το αγνοήσεις, ειδικά σε μεταχειρισμένο. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αν δεν κάνω λάθος, η Ford έφτασε να δίνει 7 χρόνια εγγύηση για να κάνει ελκυστική την επιλογή του. Πολλοί γνώστες ισχυρίζονται πως οι προτεινόμενες αλλαγές λαδιών από τον κατασκευαστή δεν επαρκούν για να αποφύγεις το κοστοβόρο πρόβλημα, και δεν ξέρω πόσοι ιδιοκτήτες ήταν διατεθειμένοι να κάνουν το κάτι παραπάνω σε αυτό.

Γενικά παρατηρώ πως οι κατασκευαστές ΙΧ και μοτό ξεχειλώνουν τα διαστήματα σέρβις για να κάνουν ίσως πιο ελκυστική την αγορά του προϊόντος τους στον υποψήφιο αγοραστή που σκέφτεται πως το κόστος συντήρησης θα είναι χαμηλότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alimentas είπε

Μπήκαν μέσα κ έφυγαν ,το πώς μπήκαν δεν το ξέρω.Μου ήρθε αργά το βράδυ mail απ' την εφαρμογή ότι έγινε reset κ έχασα την πρόσβαση στο αμάξι.Κατεβηκα μετά από 5 λεπτά κ έλειπε.

Βρήκα βίντεο από γείτονά ότι μου πήραν το αμάξι 4 κ 29 το πρωί .Το mail σκέψου μου ήρθε 4 κ 32.Μιλαμε για μηδενική απόκλιση 

Αυτό συμβαίνει συχνά σε μοντέλα Ford, Toyota, Hyundai κ.λπ. που έχουν τηλεματικά συστήματα με εφαρμογή. Οι συμμορίες έχουν έτοιμα εργαλεία και λογισμικό (κάποια κυκλοφορούν στο darknet σαν "plug & play kits").  Ουσιαστικά το αυτοκίνητο είχε γίνει πιο εύκολο να κλαπεί λόγω της ίδιας της τεχνολογίας που το έκανε "έξυπνο". 

Αν είδες σπασμένα τζάμια κάτω τότε πρόκειται για χακάρισμα μέσω OBD / εφαρμογής.  Αν δεν σπάσανε τζάμι τότε ήταν είτε relay attack είτε πιο προχωρημένο cloud account takeover.

Και μόλις έμαθα ότι τα Fiesta ST/Line είναι από τα πιο κλεμμένα στην Ευρώπη :ph34r:.

Επεξ/σία από NiKoSmile
Δημοσ.

Οδηγητικα σχεδον τιποτα δεν μπορει να φτασει το φιεστα σε αυτα τα λευτα

Αυτό συμβαίνει συχνά σε μοντέλα Ford, Toyota, Hyundai κ.λπ. που έχουν τηλεματικά συστήματα με εφαρμογή. Οι συμμορίες έχουν έτοιμα εργαλεία και λογισμικό (κάποια κυκλοφορούν στο darknet σαν "plug & play kits").  Ουσιαστικά το αυτοκίνητο είχε γίνει πιο εύκολο να κλαπεί λόγω της ίδιας της τεχνολογίας που το έκανε "έξυπνο". 

Αν είδες σπασμένα τζάμια κάτω τότε πρόκειται για χακάρισμα μέσω OBD / εφαρμογής.  Αν δεν σπάσανε τζάμι τότε ήταν είτε relay attack είτε πιο προχωρημένο cloud account takeover.

Και μόλις έμαθα ότι τα Fiesta ST/Line είναι από τα πιο κλεμμένα στην Ευρώπη

Μωρε αμα εχεις προσβαση στο CAN τελειωσε η υποθεση. Υπαρχουν 5-6 τροποι να κλεψεις ενα αμαξι και ιδιατερα αυτα με keyless entry ειναι τελειωμενα απο χερι αμα σε βαλουν στο ματι.

Παλαιοτερα η φιλοσοφια ηταν να κανανε swap τον εγκεφαλο με εναν με immo off το μονο που ειχανε προβλημα να λυσουν πως θα κανουν την φυσικη παραβιαση και το κλειδωμα τιμονιου.

Μετα μπορουσανε με το να βρουν τον αριθμο πλαισιου να γυρισουν πισω στους μηχανικους και ηλεκτρονικους κωδικους των κλειδιων και να ετοιμασουν ενα. Απο την στιγμη που το ειχανε ετοιμο σε 3 λεπτα το ειχανε περασει (και για αυτο λεγαμε να μην δημοσιευουμε ποτε τα vin μας). Τωρα με keyless entry δεν εχεις τετοια προβληματα. Με ενα emulator κανεις inject στο CAN μερικα μαγικα, τσουπ τσουπ το βαζεις μπροστα (βλεπε κολπακι με το μπροστινο lidar).

Σκεψου οτι παντα πρεπει να υπαρχει τροπος αν χασεις ολα τα κλειδια να επαναφερεις το οχημα, ειτε εχει μηχανικο κλειδι ειτε keyless, αν εχει keyless δεν χρειαζεται καν να εχεις τιποτα προετοιμασμενο ουτε να γνωριζεις αριθμο πλαισιου απο πριν. Βλεπεις τι σου αρεσει και το τσιμπας.

Υπαρχει μονο ενα αξιοπιστο συστημα για να γλυτωσεις ενα αμαξι. Να κοβεις το ρευμα στην τρομπα. Ειτε με διακοπτη κρυφο ειτε με ασυρματο τροπο (ρελεδιερα και remote). Τιποτα δεν ειναι πιο αξιοπιστο απο αυτο.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

και για αυτο λεγαμε να μην δημοσιευουμε ποτε τα vin μας

Αρκετα αμαξια το εχουν γραμμενο στο παρμπριζ 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως αυτά τα θέματα με τον ecoboost αφορούν κυρίως την mk7 γενιά???Δεν το ξέρω το λέω γιατί το mk8 μοσχοπουληθει γενικά κ σίγουρα δεν θα δίνανε 7ετη εγγύηση αν υπήρχε σοβαρό θέμα.Τωρα από κει κ πέρα η συντήρηση είναι το παν.Τα τυπικά να κάνεις στην ώρα τους θέμα μεγάλο δεν θα δεις.Αυτη είναι η δική μου εμπειρία μέχρι τώρα με όλες τις μάρκες 

Επεξ/σία από alimentas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...