nchatz Δημοσ. Κυριακή στις 10:24 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:24 πμ Μια πόλη στην κεντρική Ιαπωνία εξετάζει τη ρύθμιση της χρήσης smartphones προς όφελος της υγείας των πολιτών της, με όριο δύο ωρών ημερησίως εκτός εργασίας και σχολείου. Η τοπική κυβέρνηση στο Toyoake, στην περιφέρεια Aichi, σκοπεύει να ψηφίσει μια διάταξη που συστήνει σε όλους τους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση smartphone σε δύο ώρες την ημέρα εκτός εργασίας και σχολείου, σύμφωνα με το Kyodo News. Η νέα ρύθμιση που επηρεάζει τους χρήστες έξυπνων συσκευών θα τεθεί ενώπιον της τοπικής συνέλευσης από τώρα έως την 1η Οκτωβρίου 2025. Εάν η διάταξη λάβει το πράσινο φως, θα τεθεί σε ισχύ την ίδια ημέρα. Όπως αναφέρεται, οι γονείς ενδέχεται να υποδεχτούν τη ρύθμιση ως εργαλείο για τον περιορισμό του χρόνου πoυ τα παιδιά του περνάνε μπροστά από την οθόνη ενός smartphone. Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν θα υπάρξουν επίσημες ποινές για όσους κάνουν "υπερβολική χρήση" των συσκευών τους. Παρόλο που το πεδίο εφαρμογής του σχεδίου διάταξης από την τοπική αρχή αφορά "όλους τους κατοίκους", αλλού εστιάζει στα παιδιά σχολικής ηλικίας. Η διάταξη προτρέπει τους μαθητές δημοτικού να απέχουν από τη χρήση smartphones μετά τις 9 μ.μ. και τους μαθητές γυμνασίου και μεγαλύτερους να αφήνουν τις συσκευές τους μετά τις 10 μ.μ. Ένας αξιωματούχος του Toyoake δήλωσε στο Kyodo ότι "θέλουμε η διάταξη να παρέχει μια ευκαιρία στους ανθρώπους να σκεφτούν πώς χρησιμοποιούν τα smartphones". Οι κανόνες μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα σημαντικοί ως εργαλείο για να επηρεάσουν τους γονείς παιδιών που έχουν smartphones και είναι σχολικής ηλικίας. Παρόλα αυτά, τα τυπικά μελετηρά παιδιά της Ιαπωνίας, με τα δομημένα και αυστηρά τους προγράμματα που συνήθως επεκτείνονται με φροντιστήρια μέχρι αργά, θα μπορούσαν να αντισταθούν σε πρόσθετους περιορισμούς στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει. Άλλωστε είναι γνωστές μελέτες που συνδέουν τις επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία με τον υπερβολικό χρόνο οθόνης, και το να είναι κανείς κολλημένος στις οθόνες τα βράδια μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για έναν καλό ύπνο. Οι τοπικές κυβερνήσεις, όπως αυτές στην πόλη του Toyoake στην Ιαπωνία, συχνά περνούν διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα όπως ο έλεγχος θορύβου, η δημόσια ασφάλεια και άλλα περιφερειακά ζητήματα. Ορισμένες από αυτές τις ρυθμίσεις θα υποστηρίζονται από πρόστιμα και ποινές. Στο πλαίσιο της χρήσης smartphone, δεν αποτελεί έκπληξη που δεν υπάρχει προτεινόμενη ποινή, καθώς το Toyoake φαίνεται να πιέζει πραγματικά τα όρια των προσωπικών επιλογών εκτός σχολείου και εργασιακών χώρων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
ontariyo Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 μμ 2027 ..μονιμοι κατοικοι τρεις και ο κουκος.. 1 6
floba Δημοσ. χθες στις 12:03 πμ Δημοσ. χθες στις 12:03 πμ Οσοι λετε εμπρος πισω δλδ σας αρεσει να βλεπετε μια παρεα πιτσιρικαδες για καφε και να μην βγαζουν κουβεντα! ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ! 22 1 1
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 12:50 πμ Δημοσ. χθες στις 12:50 πμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, floba είπε Οσοι λετε εμπρος πισω δλδ σας αρεσει να βλεπετε μια παρεα πιτσιρικαδες για καφε και να μην βγαζουν κουβεντα! ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ! Δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι, αλλά το τι κάνουμε εμείς και η δική μας κομπανία. Οι άλλοι ας κάνουν αυτό που τους αρέσει. Και όχι δεν καθόμαστε όλη την ώρα πάνω από τα κινητά, αλλά είτε μεγάλοι είτε μικροί, το κινητό θα το χρησιμοποιήσεις. Στο μεταξύ ακόμα και τέτοιος νόμος να ψηφιζοταν οπουδήποτε, θα πάει απατος. Στην Ιαπωνία είναι νομοταγεις και πειθαρχημενοι σε επίπεδο τέτοιο, που και χωρίς ποινές στον νόμο, θα επιχειρήσουν να τον τηρήσουν. Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου πλην βορείου Κορέας που εχει τρόπο να παρακολουθεί και το τι ονειρεύεσαι όταν κοιμάσαι, ο νόμος αυτός θα ήταν ανεφαρμοστός. Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξεις ποιος χρησιμοποίησε το κινητό του πάνω από Χ ώρες. Επεξ/σία χθες στις 12:51 πμ από mariosnik_ 2 1
whoever81 Δημοσ. χθες στις 01:09 πμ Δημοσ. χθες στις 01:09 πμ (επεξεργασμένο) Πολύ...δημοκρατικό ακούγεται. Υποθέτω εννοεί σε δημόσιους χώρους; Και πώς θα εφαρμοστεί ακριβώς; Θα έχει η κυβέρνηση πρόσβαση στα usage data των κινητών; Επεξ/σία χθες στις 01:15 πμ από whoever81 2
Eloy Δημοσ. χθες στις 04:12 πμ Δημοσ. χθες στις 04:12 πμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, mariosnik_ said: Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου πλην βορείου Κορέας που εχει τρόπο να παρακολουθεί και το τι ονειρεύεσαι όταν κοιμάσαι, ο νόμος αυτός θα ήταν ανεφαρμοστός. Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξεις ποιος χρησιμοποίησε το κινητό του πάνω από Χ ώρες. Προφανώς, δεν θα παρακολουθούν τον πολίτη ρε συ... Θα κανονίσουν για παράδειγμα με τους παρόχους, η κάθε sim (που θα δηλώσουν οι γονείς) να έχει 120 λεπτά σύνδεση ημερησίως στο internet - για το οποίο είναι όλη η καούρα, όχι για τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα... Επεξ/σία χθες στις 04:19 πμ από Eloy
Just_travel_everywhere Δημοσ. χθες στις 04:51 πμ Δημοσ. χθες στις 04:51 πμ 4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι, αλλά το τι κάνουμε εμείς και η δική μας κομπανία. Οι άλλοι ας κάνουν αυτό που τους αρέσει. Και όχι δεν καθόμαστε όλη την ώρα πάνω από τα κινητά, αλλά είτε μεγάλοι είτε μικροί, το κινητό θα το χρησιμοποιήσεις. Στο μεταξύ ακόμα και τέτοιος νόμος να ψηφιζοταν οπουδήποτε, θα πάει απατος. Στην Ιαπωνία είναι νομοταγεις και πειθαρχημενοι σε επίπεδο τέτοιο, που και χωρίς ποινές στον νόμο, θα επιχειρήσουν να τον τηρήσουν. Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου πλην βορείου Κορέας που εχει τρόπο να παρακολουθεί και το τι ονειρεύεσαι όταν κοιμάσαι, ο νόμος αυτός θα ήταν ανεφαρμοστός. Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξεις ποιος χρησιμοποίησε το κινητό του πάνω από Χ ώρες. Το ότι δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι είναι τουλάχιστον λυπηρό. Γιατί πολύ απλά σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για το αν κάποιος άλλος άνθρωπος έχει την ψυχική του υγεία. Και δυστυχώς δεν την έχουν. Και δεν θα σου το αναλύσω γιατί δεν την έχουν άνθρωπος είσαι ψάξουν 5
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 06:15 πμ Δημοσ. χθες στις 06:15 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Just_travel_everywhere είπε Το ότι δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι είναι τουλάχιστον λυπηρό. Γιατί πολύ απλά σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για το αν κάποιος άλλος άνθρωπος έχει την ψυχική του υγεία. Και δυστυχώς δεν την έχουν. Και δεν θα σου το αναλύσω γιατί δεν την έχουν άνθρωπος είσαι ψάξουν Άμα έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο αλλά και χώρο μέσα στο μυαλό και την ψυχή σου για να ασχολείσαι με όλους τους άλλους, διότι αυτό λες επί της ουσίας, κάνε ότι νομίζεις. Εγώ επειδή δεν τα έχω αυτά και μαζί με την ψυχολογία μου είναι πολύτιμα για εμένα, δεν θα τα ξοδέψω άλλο. Δεν θα κάτσω να μιζεριαζω για πράγματα και καταστάσεις που ούτε στο χέρι μου είναι, αλλά και που να προσπαθήσω να κάνω κάτι να βρω τον μπελά μου. Καλύτερα να μην κρίνετε τον καθέναν άμα δεν ξέρετε, πέραν του ότι αυτό που απαντάς δεν έχει και τόσο σχέση με το θέμα και αυτό που σχολίασα. Το να κάθεσαι να κοιτάς το κινητό σου κάπου δεν σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι μέσα στην κοινωνία που μπορεί να κάνουν κάτι το οποίο να μην μας αρέσει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επέμβω εγώ να τους αλλάξω, να τους επιπληξω η να κάνω το οτιδήποτε. Είναι δικαίωμα του καθενός το τι θα κάνει (θα μιλάει στο κινητό ή στους άλλους η και τα δύο μαζί) όταν θα πάει σε μια καφετέρια. Τώρα αν νομίζεις εσύ ότι μπορείς να κάνεις κάτι, για πήγαινε να μιλήσεις με μαθητές, παιδιά η και ενηλίκους για το ότι κατι που κάνουν μπορεί να μην είναι σωστό για εσένα και πολλούς άλλους, μετά άνοιξε ένα thread εδώ να συζητήσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Αλλά θα σου ελεγα μην μπεις καν στον κόπο, θα τσακωθείς με τα παιδιά, και αναλόγως σε ποιους θα πέσεις, αν επιμείνεις θα φας από βρισιδι μέχρι ξύλο. Πολύ απλά, δεν μπορείς πρακτικά να ζητήσεις τον λόγο σε κανένα που δεν είναι γνωστος η στην παρέα σου αλλιώς κινδυνεύεις. Αυτά από κάποιον που ήδη είναι ΑμΕΑ, έχει μεγαλώσει με οικογένεια ανθρώπων τίγκα στα ψυχολογικά, και στην προσπάθεια του να τους διορθώσει και να τους βοηθήσει, έπαθε και αυτός ψυχολογικά. Έχω δύο κολλητούς με κατάθλιψη και αυτό μου στοίχησε. Και που σε λίγο καιρό αναμένεται να κάνω μια πολύ σοβαρή καρδιολογικη επέμβαση με ρίσκο τετοιο που μπορεί να μην είμαι και στην ζωή, αλλά κατά τα λοιπά, θα πρέπει και να ασχολείται επειδή στο απέναντι τραπέζι της καφετέριας έχουν αράξει πιτσιρικάδες που δεν μιλανε και κοιτάνε τα κινητά τους. 2 ώρες πριν, Eloy είπε Προφανώς, δεν θα παρακολουθούν τον πολίτη ρε συ... Θα κανονίσουν για παράδειγμα με τους παρόχους, η κάθε sim (που θα δηλώσουν οι γονείς) να έχει 120 λεπτά σύνδεση ημερησίως στο internet - για το οποίο είναι όλη η καούρα, όχι για τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα... Αυτό μπορεί να γίνει από τα data, όχι όμως και από το wifi. Άμα βρουν τρόπο και από εκεί να θέτουν τέτοια ορια, τοτε μπορουν να κανουν πολλα πράγματα μέσω των περιορισμών. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από mariosnik_ 2
pipboy2000 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 7 hours ago, Laksman said: Πρόσω ... Πίσω ολοταχώς ανάποδα.. 1
andreas1gr Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 8 ώρες πριν, floba είπε Οσοι λετε εμπρος πισω δλδ σας αρεσει να βλεπετε μια παρεα πιτσιρικαδες για καφε και να μην βγαζουν κουβεντα! ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ! Ενώ ειναι σωστό να βλέπεις πιτσιρικάδες να λιάζονται σαν σταφίδες όλη μέρα σε ενα καφέ... 1
Thessgr Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Άμα έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο αλλά και χώρο μέσα στο μυαλό και την ψυχή σου για να ασχολείσαι με όλους τους άλλους, διότι αυτό λες επί της ουσίας, κάνε ότι νομίζεις. Εγώ επειδή δεν τα έχω αυτά και μαζί με την ψυχολογία μου είναι πολύτιμα για εμένα, δεν θα τα ξοδέψω άλλο. Δεν θα κάτσω να μιζεριαζω για πράγματα και καταστάσεις που ούτε στο χέρι μου είναι, αλλά και που να προσπαθήσω να κάνω κάτι να βρω τον μπελά μου. Καλύτερα να μην κρίνετε τον καθέναν άμα δεν ξέρετε, πέραν του ότι αυτό που απαντάς δεν έχει και τόσο σχέση με το θέμα και αυτό που σχολίασα. Το να κάθεσαι να κοιτάς το κινητό σου κάπου δεν σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι μέσα στην κοινωνία που μπορεί να κάνουν κάτι το οποίο να μην μας αρέσει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επέμβω εγώ να τους αλλάξω, να τους επιπληξω η να κάνω το οτιδήποτε. Είναι δικαίωμα του καθενός το τι θα κάνει (θα μιλάει στο κινητό ή στους άλλους η και τα δύο μαζί) όταν θα πάει σε μια καφετέρια. Τώρα αν νομίζεις εσύ ότι μπορείς να κάνεις κάτι, για πήγαινε να μιλήσεις με μαθητές, παιδιά η και ενηλίκους για το ότι κατι που κάνουν μπορεί να μην είναι σωστό για εσένα και πολλούς άλλους, μετά άνοιξε ένα thread εδώ να συζητήσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Αλλά θα σου ελεγα μην μπεις καν στον κόπο, θα τσακωθείς με τα παιδιά, και αναλόγως σε ποιους θα πέσεις, αν επιμείνεις θα φας από βρισιδι μέχρι ξύλο. Πολύ απλά, δεν μπορείς πρακτικά να ζητήσεις τον λόγο σε κανένα που δεν είναι γνωστος η στην παρέα σου αλλιώς κινδυνεύεις. Αυτά από κάποιον που ήδη είναι ΑμΕΑ, έχει μεγαλώσει με οικογένεια ανθρώπων τίγκα στα ψυχολογικά, και στην προσπάθεια του να τους διορθώσει και να τους βοηθήσει, έπαθε και αυτός ψυχολογικά. Έχω δύο κολλητούς με κατάθλιψη και αυτό μου στοίχησε. Και που σε λίγο καιρό αναμένεται να κάνω μια πολύ σοβαρή καρδιολογικη επέμβαση με ρίσκο τετοιο που μπορεί να μην είμαι και στην ζωή, αλλά κατά τα λοιπά, θα πρέπει και να ασχολείται επειδή στο απέναντι τραπέζι της καφετέριας έχουν αράξει πιτσιρικάδες που δεν μιλανε και κοιτάνε τα κινητά τους. Αυτό μπορεί να γίνει από τα data, όχι όμως και από το wifi. Άμα βρουν τρόπο και από εκεί να θέτουν τέτοια ορια, τοτε μπορουν να κανουν πολλα πράγματα μέσω των περιορισμών. Το like στα σχόλιά σου δεν είναι από οίκτο ή από συμπόνοια στα προβλήματά σου. Είναι για τις σωστές, κατά τη γνώμη μου, απόψεις σου. Περαστικά και κουράγιο με τα δικά σου προβλήματα. 2
pant13 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 hours ago, mariosnik_ said: Άμα έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο αλλά και χώρο μέσα στο μυαλό και την ψυχή σου για να ασχολείσαι με όλους τους άλλους, διότι αυτό λες επί της ουσίας, κάνε ότι νομίζεις. Εγώ επειδή δεν τα έχω αυτά και μαζί με την ψυχολογία μου είναι πολύτιμα για εμένα, δεν θα τα ξοδέψω άλλο. Δεν θα κάτσω να μιζεριαζω για πράγματα και καταστάσεις που ούτε στο χέρι μου είναι, αλλά και που να προσπαθήσω να κάνω κάτι να βρω τον μπελά μου. Καλύτερα να μην κρίνετε τον καθέναν άμα δεν ξέρετε, πέραν του ότι αυτό που απαντάς δεν έχει και τόσο σχέση με το θέμα και αυτό που σχολίασα. Το να κάθεσαι να κοιτάς το κινητό σου κάπου δεν σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι μέσα στην κοινωνία που μπορεί να κάνουν κάτι το οποίο να μην μας αρέσει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επέμβω εγώ να τους αλλάξω, να τους επιπληξω η να κάνω το οτιδήποτε. Είναι δικαίωμα του καθενός το τι θα κάνει (θα μιλάει στο κινητό ή στους άλλους η και τα δύο μαζί) όταν θα πάει σε μια καφετέρια. Τώρα αν νομίζεις εσύ ότι μπορείς να κάνεις κάτι, για πήγαινε να μιλήσεις με μαθητές, παιδιά η και ενηλίκους για το ότι κατι που κάνουν μπορεί να μην είναι σωστό για εσένα και πολλούς άλλους, μετά άνοιξε ένα thread εδώ να συζητήσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Αλλά θα σου ελεγα μην μπεις καν στον κόπο, θα τσακωθείς με τα παιδιά, και αναλόγως σε ποιους θα πέσεις, αν επιμείνεις θα φας από βρισιδι μέχρι ξύλο. Πολύ απλά, δεν μπορείς πρακτικά να ζητήσεις τον λόγο σε κανένα που δεν είναι γνωστος η στην παρέα σου αλλιώς κινδυνεύεις. Αυτά από κάποιον που ήδη είναι ΑμΕΑ, έχει μεγαλώσει με οικογένεια ανθρώπων τίγκα στα ψυχολογικά, και στην προσπάθεια του να τους διορθώσει και να τους βοηθήσει, έπαθε και αυτός ψυχολογικά. Έχω δύο κολλητούς με κατάθλιψη και αυτό μου στοίχησε. Και που σε λίγο καιρό αναμένεται να κάνω μια πολύ σοβαρή καρδιολογικη επέμβαση με ρίσκο τετοιο που μπορεί να μην είμαι και στην ζωή, αλλά κατά τα λοιπά, θα πρέπει και να ασχολείται επειδή στο απέναντι τραπέζι της καφετέριας έχουν αράξει πιτσιρικάδες που δεν μιλανε και κοιτάνε τα κινητά τους. Αυτό μπορεί να γίνει από τα data, όχι όμως και από το wifi. Άμα βρουν τρόπο και από εκεί να θέτουν τέτοια ορια, τοτε μπορουν να κανουν πολλα πράγματα μέσω των περιορισμών. Για σεντόνια όμως χρόνο βρίσκεις ρε μπαγάσα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα