Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μια χαρα αραζαμε παλια χωρις smartphones στις πλατειες και στις γειτονιες, ειχαμε gameboy, walkman, μπαλα ποδοσφαιρου select και οι πιτσιρικαδες μια χαρα μπορουν να ειναι χωρις smartphones σημερα, ολα ειναι συνηθεια...

Δημοσ.

Καλά, χαλαρώστε λίγο με τα μπρος–πίσω.
Πριν από 20 χρόνια καπνίζαμε παντού και υπήρχαν διαφημίσεις για το πόσο καλό είναι το τσιγάρο.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε καν smartphones στο σχολείο… ξέρετε ομως  αν είναι ή όχι επιβλαβής η χρήση του απο μωρα παιδια.. φανταζομαι έχετε τελειώσει όλοι από νευροψυχολογικά πανεπιστήμια.

Δημοσ.
11 hours ago, floba said:

Οσοι λετε εμπρος πισω δλδ σας αρεσει να βλεπετε μια παρεα πιτσιρικαδες για καφε και να μην βγαζουν κουβεντα!

ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ!

Και σχολικές αυλές άδειες το απόγευμα. Ψυχή. Παλιά βγαίναμε στις 17:30 - 18:00 χωρίς καν να συνεννοηθούμε τηλεφωνικώς... ξέραμε ότι θα βρούμε 10-15 άτομα στο σχολείο.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, floba είπε

Οσοι λετε εμπρος πισω δλδ σας αρεσει να βλεπετε μια παρεα πιτσιρικαδες για καφε και να μην βγαζουν κουβεντα!

ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ!

Εχω ακουσει παρεες πιτσιρικαδων να κουβεντιαζουν, και με τετοιο βοθρο που ακουγα θα προτιμουσα να μη βγαζουν μιλια και να παιζουν με τα κινητα τους.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι, αλλά το τι κάνουμε εμείς και η δική μας κομπανία. Οι άλλοι ας κάνουν αυτό που τους αρέσει. Και όχι δεν καθόμαστε όλη την ώρα πάνω από τα κινητά, αλλά είτε μεγάλοι είτε μικροί, το κινητό θα το χρησιμοποιήσεις. 

Στο μεταξύ ακόμα και τέτοιος νόμος να ψηφιζοταν οπουδήποτε, θα πάει απατος. Στην Ιαπωνία είναι νομοταγεις και πειθαρχημενοι σε επίπεδο τέτοιο, που και χωρίς ποινές στον νόμο, θα επιχειρήσουν να τον τηρήσουν. 

Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου πλην βορείου Κορέας που εχει τρόπο να παρακολουθεί και το τι ονειρεύεσαι όταν κοιμάσαι, ο νόμος αυτός θα ήταν ανεφαρμοστός. Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξεις ποιος χρησιμοποίησε το κινητό του πάνω από Χ ώρες. 

Αλλο ααχολουμαστε αλλο κουτσομπολευουμε.Αν εσενα σαρεσει σε μια οικογενεια σε μια ταβερνα οταν εμεις σπαγαμε τα ποδια μας στην πλατεια και οι γονεις τρωγανε αλλα τωρα ειναι σε ενα κινητο απο την βρα που καθονται και δεν ξερουν καν να μιλησουν τοτε κατι παει λαθος,γτ αποτι βλεπω η απαντηση σου ειναι πολυ επιθετικη.Το ασχολουμαι με τους αλλους σε στυλ κουτσομπολιο η ασχολουμαι απο ενδιαφερον ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.Βεβαια οταν λεει ασχολουμαστε μονο με μας δυστυχως αυτο μας μαθανε.Ο διπλα ας πεθαινει αφου εγω ειμαι καλα...

Καλη Φαση!

Δημοσ.

Αντί να μπαίνουν μέτρα στη χρήση των έξυπνων συσκευών, ιδανικά θα έπρεπε κάπως είτε μέσω σχολείου είτε μέσω κάποιου προγράμματος εκπαίδευση, να υπάρχει η σωστή χρήση αυτών των συσκευών και του ίντερνετ γενικότερα.

Δεν είναι λύση ο περιορισμός, λύση είναι να ξέρει ο κάθε άνθρωπος πως μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί σωστά και προς όφελος του το διαδίκτυο.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει σε όλες τις ηλικίες πλέον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πριν λίγα χρόνια, καλοκαίρι στο καφενείο του χωριού 5 παιδάκια σε κύκλο παίζανε το ίδιο παιχνίδι στο κινητό επί 2-3 ώρες, δίπλα οι γονείς τους...

Είχαν όλη την ελευθερία του χωριού να κάνουν οτιδήποτε και επέλεξαν να κάτσουν στο κινητό τους. Αλλά και οι γονείς δεν τα παρότρυναν ούτε μια στιγμή σε αυτές τις ώρες να πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο τους ή να κάνουν κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thessgr είπε

Το like στα σχόλιά σου δεν είναι από οίκτο ή από συμπόνοια στα προβλήματά σου. Είναι για τις σωστές, κατά τη γνώμη μου, απόψεις σου.

Περαστικά και κουράγιο με τα δικά σου προβλήματα.

Ευχαριστώ. Δεν χρειάζομα οίκτο και συμπόνια από κανέναν. Απλά, βλέπεις ότι τα κοινωνικά προβλήματα, πέραν από τον δικό σου κύκλο, δεν είσαι σε θέση να κάνεις κάτι. Ίσως αν αρχίσει ο καθένας κάτι με τον δικό του κύκλο, αλλά εδώ ούτε άτομα από τον δικό σου κύκλο δεν μπορείς να αλλάξεις, τι να συζητήσουμε τώρα. Έχω γίνει γενικά αρκετά κυνικός και ψυχρός με πολλα ζητήματα με τους άλλους ανθρώπους. Άμα δεν έχεις καταλάβει και δεν θέλεις εσύ ο ίδιος να αλλάξεις δεν θα το πράξει κανένας άλλος για εσένα. Στο μεταξυ έχω φίλο μου που έχει προσπαθήσει να το κάνει αυτό με άλλους τρίτους, οι συμπεριφορές που εισέπραξε ήταν πολύ άσχημες. Άλλος γνωστός μας που είχε φτάσει 150 κιλά και έτρωγε σαν γουρούνι μας ξέκοψε απο την παρέα επειδη του λέγαμε ότι κάτι πρέπει να κάνει, θεωρούσε τον εαυτό του νορμάλ και όλους τους άλλους προβληματικους. Τώρα τον πέτυχα έξω να δυσκολεύεται να περπατήσει χειρότερα και από εμένα που έχω βαρια ανεπαρκεια και ένα σωρό, τι άλλο να πεις τώρα. 

Το θέμα με τα κινητά και τους νέους παρουσιάζεται αρκετά παραφουσκωμενο από πολύ κόσμο. Το smartphone έχει υποκαταστησει τους υπολογιστές που καθόμασταν όλοι οι παλιοί και χαζεύαμε από τα 15 μέχρι τα 25 για 12 ώρες την μέρα, ενώ πιο μικροι ήμασταν όλη την ώρα με τα Nokia και τα Ericsson δίπλα μας να ασχολούμαστε με μηνύματα και ringtone. Ε, τώρα το κάνουν αυτά οι πιτσιρικάδες από τα έξυπνα κινητά αφού και κινητά είναι, έχουν και σύνδεση στο internet για το οτιδήποτε. Να πετύχεις παρέα παιδιών να μην λέει κουβέντα όταν βγαίνουν έξω λόγω κινητών, είναι εξαιρετικά σπάνιο. 

6 ώρες πριν, pant13 είπε

Για σεντόνια όμως χρόνο βρίσκεις ρε μπαγάσα.

Χρόνος, όχι με την έννοια του έχω δουλειά δεν προλαβαίνω, γιατί δεν εργάζομαι. Αλλά με την έννοια ότι δεν θα ξοδεύω τον χρόνο μου για κάτι που θα επιδεινώσει την ψυχολογία μου και θα με μιζεριασει, χρόνος μονο για πράγματα οφέλιμα και δημιουργηκα για εμένα και κατ' επέκταση τον κύκλο μου, με όσους καλούς μπορώ να την βγαλω έτσι και να μην μιζεριασω και εκεί διότι η τοξικότητα εδώ και χρόνια έχει βαρέσει κόκκινο. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάθε φορά που μπαίνω να διαβάσω σχόλια στο ινσόμνια νιώθω επιβεβαίωση πως ο μέσος άνθρωπος είναι πράγματι ηλίθιος. Ο ένας δεν μπορεί να διαβάσει καλά καλά ένα άρθρο και επινοεί δικές του ερμηνείες, ο άλλος έχει την μύγα και μυγιάζεται και κάθεται και γράφει διατριβές, ο παράλλος το παίζει δικηγόρος του διαβόλου και ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η διαρκής χρήση κινητού επηρεάζει τα μικρά παιδιά...

inb4 κάποιος μου πει "δεν είσαι κι εσύ ο μέσος άνθρωπος" ή κάποια αντίστοιχη παπάτζα

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nokia3210 είπε

μια χαρα αραζαμε παλια χωρις smartphones στις πλατειες και στις γειτονιες, ειχαμε gameboy, walkman, μπαλα ποδοσφαιρου select και οι πιτσιρικαδες μια χαρα μπορουν να ειναι χωρις smartphones σημερα, ολα ειναι συνηθεια...

Και για το οποίο Gameboy μας έκραζαν οι μεγαλύτεροι οτι τα παιδιά έχουν αποβλακωθει από τα ηλεκτρονικά και την τηλεόραση, τα μάτια σας έχουν γίνει τετράγωνα, και διάφορα άλλα. 

1 ώρα πριν, panossar95 είπε

Αντί να μπαίνουν μέτρα στη χρήση των έξυπνων συσκευών, ιδανικά θα έπρεπε κάπως είτε μέσω σχολείου είτε μέσω κάποιου προγράμματος εκπαίδευση, να υπάρχει η σωστή χρήση αυτών των συσκευών και του ίντερνετ γενικότερα.

Δεν είναι λύση ο περιορισμός, λύση είναι να ξέρει ο κάθε άνθρωπος πως μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί σωστά και προς όφελος του το διαδίκτυο.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει σε όλες τις ηλικίες πλέον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πριν λίγα χρόνια, καλοκαίρι στο καφενείο του χωριού 5 παιδάκια σε κύκλο παίζανε το ίδιο παιχνίδι στο κινητό επί 2-3 ώρες, δίπλα οι γονείς τους...

Είχαν όλη την ελευθερία του χωριού να κάνουν οτιδήποτε και επέλεξαν να κάτσουν στο κινητό τους. Αλλά και οι γονείς δεν τα παρότρυναν ούτε μια στιγμή σε αυτές τις ώρες να πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο τους ή να κάνουν κάτι άλλο.

Και εμείς καθόμασταν άνετα τόσες ώρες στο gameboy, μετά τηλεόραση, μετά υπολογιστής και αργότερα διάφορες άλλες σταθερές παιχνιδοκονσόλες. Οι μεγάλοι μας έλεγαν τα γνωστά, αλλά δεν ακούγαμε κανέναν και κάναμε αυτό που θέλαμε. Ε ο σημερινός γονιος σου λέει ότι δεν θα τον ακούσει το παιδί του και προκειμένω να εχει τσακωμούς γκρίνιες και κλάψα, αφήνει το παιδί με τα υπόλοιπα να κάνουν αυτό που θέλουν. Γνωρίζω και γονέα που πίεζε το παιδί του όταν βγαίνανε έξω να μην ασχολείται με αυτά και το κατάφερε, αλλά με πολύ κόπο και είχε κάθε φορά που έβγαιναν εξω το άγχος τι θα γίνει με το παιδί και πως θα το εμποδίσει πάλι να πάρει το κινητό. 

Δημοσ.
1 hour ago, mariosnik_ said:

Και για το οποίο Gameboy μας έκραζαν οι μεγαλύτεροι οτι τα παιδιά έχουν αποβλακωθει από τα ηλεκτρονικά και την τηλεόραση, τα μάτια σας έχουν γίνει τετράγωνα, και διάφορα άλλα. 

Και εμείς καθόμασταν άνετα τόσες ώρες στο gameboy, μετά τηλεόραση, μετά υπολογιστής και αργότερα διάφορες άλλες σταθερές παιχνιδοκονσόλες. Οι μεγάλοι μας έλεγαν τα γνωστά, αλλά δεν ακούγαμε κανέναν και κάναμε αυτό που θέλαμε. Ε ο σημερινός γονιος σου λέει ότι δεν θα τον ακούσει το παιδί του και προκειμένω να εχει τσακωμούς γκρίνιες και κλάψα, αφήνει το παιδί με τα υπόλοιπα να κάνουν αυτό που θέλουν. Γνωρίζω και γονέα που πίεζε το παιδί του όταν βγαίνανε έξω να μην ασχολείται με αυτά και το κατάφερε, αλλά με πολύ κόπο και είχε κάθε φορά που έβγαιναν εξω το άγχος τι θα γίνει με το παιδί και πως θα το εμποδίσει πάλι να πάρει το κινητό. 

Σαν παιδί που πήγαινα στο χωριό από 15 Ιουνίου μέχρι 10 Σεπτέμβρη έπαιρνα και εγώ μαζί μου το Playstation 1 αλλά για τις μεσημεριανές ώρες που δεν μας αφήνει η γιαγιά να βγούμε λόγω ζέστης.

Δεν το ακουμπούσα την υπόλοιπη μέρα και ποτέ δεν είχαμε μαζευτεί να παίξουμε απόγευμα η πρωί. Ήμασταν πάντα έξω με τα ποδήλατα ή με μια μπάλα.

Αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι γονείς για πολλούς λόγους που δεν θα αναλύσω τώρα προτιμούν να έχουν δίπλα τους τα παιδιά σε ένα τάμπλετ παρά να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο.

Δημοσ.

Παγκόσ,μια ευχομαι να εφαρμοστει το μετρο με αυτόν τον δυνάστη, εχει γινει καρκινος της νεολαιας.....και οχι μονο

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panossar95 είπε

Σαν παιδί που πήγαινα στο χωριό από 15 Ιουνίου μέχρι 10 Σεπτέμβρη έπαιρνα και εγώ μαζί μου το Playstation 1 αλλά για τις μεσημεριανές ώρες που δεν μας αφήνει η γιαγιά να βγούμε λόγω ζέστης.

Δεν το ακουμπούσα την υπόλοιπη μέρα και ποτέ δεν είχαμε μαζευτεί να παίξουμε απόγευμα η πρωί. Ήμασταν πάντα έξω με τα ποδήλατα ή με μια μπάλα.

Αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι γονείς για πολλούς λόγους που δεν θα αναλύσω τώρα προτιμούν να έχουν δίπλα τους τα παιδιά σε ένα τάμπλετ παρά να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο.

Υπήρχαν και παιδιά σαν εσένα, υπήρχαν και πάρα πολλοι άλλοι διαφορετικοί. Όλοι προλάβαμε τις εποχές που έπαιζες σε αλάνες κτλ και τα κάναμε όλα, αλλα δεν μου λέει κάτι αυτό, είχαμε πηξει με τα ηλεκτρονικά από νωρίς, όσο περνούσαν τα χρόνια μέχρι το λύκειο απλά αυξάνουν τις ώρες συμμετοχής τους έναντι των εξωτερικών δραστηριοτήτων. 

Από γονείς, και εκεί υπάρχουν όλων των ειδών οι γονείς, αφήνουν τα παιδιά και με τα κινητά, και με τον υπολoγιστη, και με το playstation και με τις εξόδους τους αργά το βράδυ. Τουλάχιστον αυτό που λες ότι ο γονιός θέλει συνέχεια το παιδί να είναι δίπλα δεν το παρατηρώ, αλλά να ξεκόψεις το παιδί εντελως απο τα gadgets για χάρη άλλων δραστηριοτήτων, είναι αδύνατον. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.

Μιλάμε για τελείως διαφορετική κοινωνία, το να σχολιάζουμε εμείς τους Ιάπωνες είναι ανεδαφικό.

Εκεί ο σεβασμός διδάσκεται από πολύ μικρή ηλικία και αν το μέτρο ψηφιστεί πολλοί θα το τηρούν χωρίς ανάγκη επιβολής.

Τα παιδιά καθαρίζουν τα ίδια το σχολείο τους (κάτι που υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνει κι εδώ) και μέχρι μια ηλικία φορούν κάτι σαν τη δική μας παλιά στολή.

Μαθαίνουν από μικρά να τρώνε στο σχολείο υγιεινά φαγητά και μόνο εκεί ακούς παιδιά να λένε το αγαπημένο μου φαγητό είναι το μπρόκολο. Γι'αυτό και έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας όχι μόνο στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά στο κόσμο όλο. Τέτοια πειθαρχία.

Στην Ιαπωνία ξεχνάς τα πράγματα σου σε κοινή θέα και ξέρεις ότι θα πας και θα τα βρεις ή θα τα έχουν παραδώσει σε γραφεία απολεσθέντων για να σου επιστραφούν. 

Και πολλά άλλα, τι να συζητάμε τώρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...