Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η AMD επιτέλους απάντησε στα πρόσφατα ζητήματα καταστροφής υποδοχών που ταλαιπωρούν ορισμένους κατασκευαστές μητρικών AM5 τρίτων μερών, συμπεριλαμβανομένης της ASRock.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της AMD, David McAfee και Travis Kirsch, στο Quasarzone, η εταιρεία εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτά τα προβλήματα.

Η AMD ισχυρίζεται ότι το βασικό πρόβλημα οφείλεται σε ορισμένα BIOS κατασκευαστών που δεν ακολουθούν τις συνιστώμενες τιμές της AMD. Ωστόσο, η εταιρεία διευκρίνισε περαιτέρω ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο και συνεργάζεται στενά με τους συνεργάτες της για την επίλυσή του. Η AMD συνέστησε επίσης στους χρήστες να ενημερώσουν το BIOS της μητρικής τους κάρτας στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Η AMD αναφέρεται αναπόφευκτα σε κατασκευαστές μητρικών που ωθούν τους επεξεργαστές AMD πέρα από τις προεπιλεγμένες προδιαγραφές τους, ακόμη και με μικρές τροποποιήσεις στην τάση, τα όρια ισχύος και άλλες μεταβλητές συντονισμού στο UEFI (BIOS) της πλακέτας τους. Ορισμένοι συνεργάτες της Intel κάνουν το ίδιο πράγμα. Αλλά είναι επίσης κάτι που μπορούν να κάνουν οι συνεργάτες της AMD, αν και σε μικρότερο βαθμό. Η κάπως συγκεχυμένη διατύπωση της AMD υποδηλώνει επίσης ότι τα προβλήματα καταστροφής ενδέχεται να είναι βαθύτερα από τις υπερβολικά ρυθμισμένες ρυθμίσεις του BIOS.

Νωρίτερα φέτος, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός αναφορών σφαλμάτων με Ryzen 7 9800X3D δημοσιεύτηκαν στο Reddit, με την πλειονότητα των αναφορών να προέρχεται από χρήστες με μητρικές ASRock. Το πρόβλημα ήταν τόσο σημαντικό που οι συντονιστές της ASRock δημιούργησαν ένα megathread στο Reddit αφιερωμένο αποκλειστικά στο ζήτημα, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τη βασική αιτία του προβλήματος. Ορισμένες από αυτές τις αποτυχίες ήταν τόσο σοβαρές που προκάλεσαν "κάψιμο" της υποδοχής, με αποτέλεσμα φυσική ζημιά.

Η ASRock σύντομα παρενέβη και έκανε αρκετές προσπάθειες για να διορθώσει τα προβλήματα. Αρχικά, η εταιρεία απέδωσε την αιτία σε ζητήματα συμβατότητας μνήμης και προσπάθησε να τα επιλύσει με ενημερώσεις BIOS. Ωστόσο, αυτό δεν έλυσε πλήρως το πρόβλημα. Η τελευταία της ενημέρωση ήταν στα τέλη Μαΐου, όταν η ASRock επιβεβαίωσε ότι η τελευταία έκδοση BIOS εκείνη την εποχή, η 3.25, τροποποίησε πληθώρα ρυθμίσεων PBO για να διορθώσει τα προβλήματα καταστροφής. Αυτές περιλάμβαναν ενημερώσεις στο EDC, TDC και "σκιώδεις" τάσεις.

Μέχρι στιγμής, η ενημέρωση φαίνεται να έχει επιλύσει το πρόβλημα για τους περισσότερους χρήστες, καθώς το ζήτημα έχει μειωθεί σημαντικά σε σοβαρότητα από τότε που η ενημέρωση 3.25 BIOS της ASRock τέθηκε σε λειτουργία. Ανεξάρτητα από αυτό, ορισμένοι χρήστες του Reddit ισχυρίζονται ότι τα προβλήματα καταστροφής εξακολουθούν να υπάρχουν και να επηρεάζουν τις μητρικές ASRock AM5.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Χαθηκαν οι φωτογραφιες απο ΑΜ5???

Αφου η εν λογω σοκετ ειναι πολυ διαφορετικη ως εμφανιση, γιατι η "αρχαια" ΑΜ4 στην φωτο του αρθρου??

Οχι οτι τρεχει κατι, αλλα ετσι για την ιστορια, που λεμε.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Haha 8
Δημοσ.

Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια εργαζόμουν σε ένα κατάστημα με pc στο Γαλάτσι και είχε φέρει τότε πειραματικά μητρικές ASRock, ήταν την περίοδο που είχαν σταματήσει να έχουν κοινό socket intel και amd αλλά παίζαν και chipset τρίτων κατασκευαστών (nVidia πχ), 9 στα 10 pc που είχα στήσει είτε με intel είτε με amd είχαν προβλήματα με την μητρική και σε όλα τα αλλάξαμε με άλλον κατασκευαστή, φυσικά αφού δοκιμάσαμε και άλλες μητρικές της ASRock, bios updates, άλλες μνήμες κτλ. Στο τέλος το κατάστημα τις έστειλε όλες πίσω και σταμάτησε να τις φέρνει γενικά και μου είχε πει τότε ο ιδιοκτήτης ότι μπήκε μέσα με τα RMA πέρα-δώθε.
Από τότε την είχα με κακό μάτι και δεν είχα αγοράσει κανένα προϊόν της.
Από την άλλη το 2019 που εργαζόμουν σε έναν απατεώνα, τα μόνα pc που δεν είχαν πρόβλημα ήταν αυτά που είχαν asrock μητρικές, αλλά γενικά ο τυπάς πουλούσε πολύ χρέπι.
Το 2024 αγόρασα ένα Deskmeet B660 και είναι αρκετά καλό, τους είχα ανοίξει ένα ticket με ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης που είχα με τον nvme και μου στείλανε δωρεάν και με δικά τους έξοδα ένα ανεμιστηράκι και μου είπαν ότι η ανάλυση που τους έκανα ήταν πολύ καλή και ότι θα τα βάλουν σε πράξη στο επόμενο μοντέλο.
Δεν τους είχα πει μόνο για την υπερθέρμανση, ήταν μια λίστα με 2-3 πράγματα που είδα και θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.
Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι με άκουσαν και ότι μου στείλαν με δικά τους έξοδα το ανεμιστηράκι.
Δεν ξέρω αν θα αγόραζα ποτέ μητρική για το κύριο σύστημα μου από asrock αλλά με αυτά που είχα ζήσει τότε και αυτά που διαβάζω σχετικά, νομίζω ότι καλά είμαι με την gigabyte 😛

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Χαθηκαν οι φωτογραφιες απο ΑΜ5???

Αφου η εν λογω σοκετ ειναι πολυ διαφορετικη ως εμφανιση, γιατι η "αρχαια" ΑΜ4 στην φωτο του αρθρου??

Οχι οτι τρεχει κατι, αλλα ετσι για την ιστορια, που λεμε.

αυτό δεν πήρε  φωτία , για αυτό ...

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Βάλε το σωστό socket insomnia.

small_melted-socket-second-photo-t0pli.j

Επειδή έχω δει το βίντεο με τον συγκεκριμένο που την έβγαλε φωτο την μητρική, ήταν ξεκάθαρα δικό του λάθος αν δεις πως έβαλε τον επεξεργαστή θα πεθάνεις στο γέλιο είχε καβαλήσει ένα χιλιοστό στο πλαστικό του σοκετ ο επεξεργαστής. Ξεκάθαρα δικό του λάθος. Εχω την συγκεκριμένη 5 μήνες με 9800x3d δν έβγαλε τπτ τώρα την έχω με 7800x3d οπότε θα δω.

• Like 4
Δημοσ.
23 minutes ago, gurgurant said:

Επειδή έχω δει το βίντεο με τον συγκεκριμένο που την έβγαλε φωτο την μητρική, ήταν ξεκάθαρα δικό του λάθος αν δεις πως έβαλε τον επεξεργαστή θα πεθάνεις στο γέλιο είχε καβαλήσει ένα χιλιοστό στο πλαστικό του σοκετ ο επεξεργαστής. Ξεκάθαρα δικό του λάθος. Εχω την συγκεκριμένη 5 μήνες με 9800x3d δν έβγαλε τπτ τώρα την έχω με 7800x3d οπότε θα δω.

Δεν διαφωνώ,απλά το άρθρο έχει AM4 φωτό.

• Like 2
Δημοσ.

Ποιο bios ρε πουθεναδες της AMD,η Asrock εχει βγαλει 3-4 νεοτερα απο τοτε που εμφανιστηκε το προβλημα και ακομα κ με τα τελευταια τους καινε.

Ουτε οι ιδιοι δε ξερουν ακριβως τι συμβαινει,μεγαλο fail η Asrock στο AM5 στην 9000 σειρα Ryzen,

κριμα γιατι στα χαρτια φαινοντουσαν εξαιρετικες μητρικες και σε σωστες τιμες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, koolisk6 είπε

Ποιο bios ρε πουθεναδες της AMD,η Asrock εχει βγαλει 3-4 νεοτερα απο τοτε που εμφανιστηκε το προβλημα και ακομα κ με τα τελευταια τους καινε.

Ουτε οι ιδιοι δε ξερουν ακριβως τι συμβαινει,μεγαλο fail η Asrock στο AM5 στην 9000 σειρα Ryzen,

Δεν εχουν μονο οι Asrock προβλημα, υπαρχουν αναφορες και με Asus,MSI, Gigabyte με καμμενους Ryzen απλα οι περισσοτερες αναφορες ειναι με Asrock γιατι ειναι φθηνοτερες απο τις υπολοιπες με αποτελεσμα να τις εχουν αγορασει περισσοτεροι.
Προσωπικα δεν θα αγοραζα ποτε Asrock για να γλιτωσω 20-30€.
Βαζουν επεξεργαστη που κοστιζε 600€ και καρτα γραφικων που συνηθως στοιχιζει 1000€+ και σε μητρικη και τροφοδοτικο κοιτανε να γλιτωσουν τα 30€.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 4
Δημοσ.
12 ώρες πριν, comfuzio είπε

Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια εργαζόμουν σε ένα κατάστημα με pc στο Γαλάτσι και είχε φέρει τότε πειραματικά μητρικές ASRock, ήταν την περίοδο που είχαν σταματήσει να έχουν κοινό socket intel και amd αλλά παίζαν και chipset τρίτων κατασκευαστών (nVidia πχ), 9 στα 10 pc που είχα στήσει είτε με intel είτε με amd είχαν προβλήματα με την μητρική και σε όλα τα αλλάξαμε με άλλον κατασκευαστή, φυσικά αφού δοκιμάσαμε και άλλες μητρικές της ASRock, bios updates, άλλες μνήμες κτλ. Στο τέλος το κατάστημα τις έστειλε όλες πίσω και σταμάτησε να τις φέρνει γενικά και μου είχε πει τότε ο ιδιοκτήτης ότι μπήκε μέσα με τα RMA πέρα-δώθε.
Από τότε την είχα με κακό μάτι και δεν είχα αγοράσει κανένα προϊόν της.
Από την άλλη το 2019 που εργαζόμουν σε έναν απατεώνα, τα μόνα pc που δεν είχαν πρόβλημα ήταν αυτά που είχαν asrock μητρικές, αλλά γενικά ο τυπάς πουλούσε πολύ χρέπι.
Το 2024 αγόρασα ένα Deskmeet B660 και είναι αρκετά καλό, τους είχα ανοίξει ένα ticket με ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης που είχα με τον nvme και μου στείλανε δωρεάν και με δικά τους έξοδα ένα ανεμιστηράκι και μου είπαν ότι η ανάλυση που τους έκανα ήταν πολύ καλή και ότι θα τα βάλουν σε πράξη στο επόμενο μοντέλο.
Δεν τους είχα πει μόνο για την υπερθέρμανση, ήταν μια λίστα με 2-3 πράγματα που είδα και θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.
Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι με άκουσαν και ότι μου στείλαν με δικά τους έξοδα το ανεμιστηράκι.
Δεν ξέρω αν θα αγόραζα ποτέ μητρική για το κύριο σύστημα μου από asrock αλλά με αυτά που είχα ζήσει τότε και αυτά που διαβάζω σχετικά, νομίζω ότι καλά είμαι με την gigabyte 😛

Gigabyte=εγγύηση

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, koolisk6 είπε

Εμένα μια χαρά δουλεύει 5 μήνες η x870e nova με 3.20 bios αν θυμάμαι καλά δν έχω βάλει άλλο ακόμα.

4 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν εχουν μονο οι Asrock προβλημα, υπαρχουν αναφορες και με Asus,MSI, Gigabyte με καμμενους Ryzen απλα οι περισσοτερες αναφορες ειναι με Asrock γιατι ειναι φθηνοτερες απο τις υπολοιπες με αποτελεσμα να τις εχουν αγορασει περισσοτεροι.
Προσωπικα δεν θα αγοραζα ποτε Asrock για να γλιτωσω 20-30€.
Βαζουν επεξεργαστη που κοστιζε 600€ και καρτα γραφικων που συνηθως στοιχιζει 1000€+ και σε μητρικη και τροφοδοτικο κοιτανε να γλιτωσουν τα 30€.

Συγνώμη όμως δν είναι 20-30 ευρώ! 340 έχει η x870e nova και 496 η master….απο Σκρουτζ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...