Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple προσθέτει υποστήριξη για ταχύτερη ασύρματη φόρτιση 25W Qi2 σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών με το iOS 26, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone 16 να επωφεληθούν από μεγαλύτερες ταχύτητες

H  εταιρεία έχει προσθέσει σιωπηλά αυτή τη νέα λειτουργία στο iOS 26, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες τον επόμενο μήνα, πιθανώς παράλληλα με την κυκλοφορία του iPhone 17.

Όλα τα μοντέλα iPhone 16, εκτός από ένα, θα λάβουν υποστήριξη για ταχύτερη ασύρματη φόρτιση, ενισχύοντας το νέο πρότυπο Qi2 25W. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ασύρματους φορτιστές τρίτων κατασκευαστών από εταιρείες όπως η Belkin και η Anker, και όχι μόνο τα αξεσουάρ MagSafe της Apple.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα iPhone 16 είχαν ήδη τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στα 25W, αλλά η διαφορά είναι ότι προηγουμένως μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μόνο φορτιστές της Apple. Παλαιότερα, θα έπρεπε να αποκτήσετε έναν αναβαθμισμένο φορτιστή MagSafe σε συνδυασμό με έναν προσαρμογέα 30W για να επιτύχετε ταχύτητες 25W. Όπως αναφέρει το MacRumors, αυτό αλλάζει τώρα, καθώς το iOS 26 θα επιτρέπει τις ίδιες ταχύτητες 25W μέσω οποιουδήποτε συμβατού αξεσουάρ Qi2.2 ή Qi2 25W.

Η Belkin έχει ήδη ανακοινώσει τρεις φορτιστές Qi2 25W για τη σειρά iPhone 16, υποσχόμενη τον ίδιο χρόνο φόρτισης με την Apple, από 0 έως 50 τοις εκατό σε 30 λεπτά. Πλέον, οι χρήστες χρειάζεται απλώς να επιλέξουν τον αγαπημένο τους ασύρματο φορτιστή που μπορεί να παρέχει ταχύτητες 25W και να τον χρησιμοποιήσουν εν κινήσει ή ως μέρος της διαμόρφωσης του γραφείου τους.

Είναι θετικό το γεγονός ότι η εταιρεία δεν περιόρισε τη λειτουργία αυτή για την επερχόμενη σειρά iPhone 17, αλλά την προσέφερε και στην τρέχουσα γενιά του iPhone ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η Apple θα προσθέσει υποστήριξη Qi2 και στην επερχόμενη σειρά iPhone 17.

Πάντως ενώ η λειτουργία είναι διαθέσιμη για ολόκληρη τη σειρά iPhone 16, υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο που η εταιρεία έχει εξαιρέσει. Πράγματι, το iPhone 16e δεν υποστηρίζει το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2, αλλά υπάρχει πιθανότητα μελλοντικά μοντέλα της συσκευής να έχουν αυτή την επιλογή. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την προσθήκη αυτής της αύξησης ταχύτητας. Η αλλαγή εντοπίστηκε στην τελευταία έκδοση beta του iOS 26, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες τον επόμενο μήνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Google ανακοίνωσε επίσης τις νέες συσκευές Pixel 10 πριν από λίγες ημέρες, και τα μοντέλα Pixel 10 Pro διαθέτουν επίσης ταχύτερες ταχύτητες ασύρματης φόρτισης, γεγονός που τοποθετεί τις συσκευές αυτές σε άμεσο ανταγωνισμό με την τελευταία σειρά iPhone 16.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Αααα ρε Apple που πλέον ακολουθείς τις εξελίξεις και με πολύ αργό ρυθμό κιόλας.

H Apple είναι η αιτία που έβαλε επιτέλους η Google μαγνήτες για αξεσουάρ και Qi2 στο Pixel. Εδώ και χρόνια έχει μαγνήτες και φόρτιση και κανείς σχεδόν στον android χώρο δεν έβαζε. 

11 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Εδώ με 25 w δεν φορτίζει με το δικό της θα φορτίζει με των άλλων κατασκευαστών 🤣🤣🤣 και μιλάω εκ πείρας! Με 16 pro είμαι 

Με την iOS 26 γράφει το άρθρο ενεργοποιείται, εσύ τρέχεις την Beta και την έχουν βάλει;

• Haha 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Huruduru είπε

H Apple είναι η αιτία που έβαλε επιτέλους η Google μαγνήτες για αξεσουάρ και Qi2 στο Pixel. Εδώ και χρόνια έχει μαγνήτες και φόρτιση και κανείς σχεδόν στον android χώρο δεν έβαζε. 

Με την iOS 26 γράφει το άρθρο ενεργοποιείται, εσύ τρέχεις την Beta και την έχουν βάλει;

Δεν κατάλαβες όταν βγήκε το 16 αγόρασα τον γνήσιο magsafe 2 από Apple Store και όσα τεστ και να έκανα ο φορτιστής δεν πήγαινε πάνω απο 16 17 Watt !! Και απλά το πήγα πίσω 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Just_travel_everywhere είπε

Δεν κατάλαβες όταν βγήκε το 16 αγόρασα τον γνήσιο magsafe 2 από Apple Store και όσα τεστ και να έκανα ο φορτιστής δεν πήγαινε πάνω απο 16 17 Watt !! Και απλά το πήγα πίσω 

Τελικά θα μου πει κανείς τι θερμοκρασίες πιάνουν τα iphone σε ασύρματη φόρτιση;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

Τελικά θα μου πει κανείς τι θερμοκρασίες πιάνουν τα iphone σε ασύρματη φόρτιση;

Αρκετά μεγάλη γενικά . Αν και από το Σεπτέμβριο μόνο στο αυτοκίνητο το έβαλα ξανά στην ασύρματη οπότε είναι ζεστό 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Το είχες καρφώσει πάνω σε φορτιστή που ήταν τουλάχιστον 30W; Δεν είμαι φίλος του Magsafe λόγω της θερμοκρασίας και της ταχύτητας, απλά από απλό ενδιαφέρον.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Just_travel_everywhere είπε

Εδώ με 25 w δεν φορτίζει με το δικό της θα φορτίζει με των άλλων κατασκευαστών 🤣🤣🤣 και μιλάω εκ πείρας! Με 16 pro είμαι 

Αναφορά σε κείμενο

MagSafe wireless charging up to 25W with 30W adapter or higher. Testing conducted by Apple in August 2024 using preproduction iPhone 16 Pro and iPhone 16 Pro Max units and software, USB‑C Charge Cable with Apple USB‑C Power Adapter (20W Model A2305), and Apple MagSafe Chargers (1‑meter Model A2580 and 2‑meter Model A3250) with Apple USB‑C Power Adapter (30W Model A2164). Fast‑charge testing conducted with drained iPhone units. Times measured from the appearance of the Apple logo as the unit started up. Charge time varies with settings and environmental factors; actual results will vary. Wireless chargers sold separately.

https://www.apple.com/iphone-16-pro/specs/#footnote-21

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Το είχες καρφώσει πάνω σε φορτιστή που ήταν τουλάχιστον 30W; Δεν είμαι φίλος του Magsafe λόγω της θερμοκρασίας και της ταχύτητας, απλά από απλό ενδιαφέρον.

Φίλε το έβαλα σε φορτιστές που είχα διάφορους από 100watt έως 300 Watt ugreen και σε Power Bank 250 Watt Anker το μέτρησα με ότι τρόπο έβρισκα δεν έσπερνα ποτέ κάτι που να μου αρέσει για να το κρατήσω 

2 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Just_travel_everywhere είπε

Φίλε το έβαλα σε φορτιστές που είχα διάφορους από 100watt έως 300 Watt ugreen και σε Power Bank 250 Watt Anker το μέτρησα με ότι τρόπο έβρισκα δεν έσπερνα ποτέ κάτι που να μου αρέσει για να το κρατήσω 

Αναφορά σε κείμενο

Εδώ με 25 w δεν φορτίζει με το δικό της θα φορτίζει με των άλλων κατασκευαστών 🤣🤣🤣 και μιλάω εκ πείρας! Με 16 pro είμαι 

55 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

https://www.chargerlab.com/wireless-charging-test-of-new-magsafe-charger-with-iphone-16-pro-max/

Πιθανολογώ ότι είτε ο φορτιστής δεν ήταν καλός ή λόγω του adaptive charging δεν πίεσε το κινητό να φορτίσει γρήγορα. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω background tasks για αποφυγή υπερθέρμανσης (ειδικά μετά από update ή αρχικό setup) ή λόγω καταγραφής των συνηθειών φόρτισης. Γενικά η Apple θέλει να κάνει όσο πιο αργό charging μπορεί ώστε να μειώνει την φθορά της μπαταρίας.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

... μήπως εννοείς 30watt και 25watt ... ή κάνω λάθος εγώ?

Υπάρχουν τέτοιες έξοδοι σε ugreen και anker? Όσο το είχα ψάξει (για καλό ποιοτικό φορτιστή, με αρκετές παροχές - ώστε να φορτίζω ταυτόχρονα αρκετές συσκευές - μαζί με notebook - επειδή έχω αρκετές μετακινήσεις στη δουλειά) είχα δεί ότι μέχρι 140watt μπορούν να δώσουν, σε μία μόνο παροχή και σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα. (Πχ 140-100-60 ο nexode της ugreen)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...