elena_elena Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Καλησπέρα στην ομάδα, Εκθέτω συνοπτικά το θέμα μου...μετά από 2ετές συμβόλαιο που έληξε συμφωνήσαμε με την ιδιοκτήτρια σε σιωπηρή ανανέωση για άλλον ένα χρόνο όπως λέει και η νομοθεσία δηλαδή ..πως ακόμα κι αν υπάρχει συμβόλαιο κάτω των 3 ετών λογίζεται ως τριετές ! Διορθώστε με αν είστε γνώστες και κάνω κάπου λάθος. Καθόλα ευχαριστημένη κι εκείνη κι εγώ.. όλα πληρωμένα στην ώρα τους από πλευράς μου ..ενοίκιο, λογαριασμοί, κοινόχρηστα, μηδενικές φθορές.. όλα καλά ως εδώ. ...μου σκάει ξαφνικά μετάθεση σε άλλο νομό από την υπηρεσία μου και μου ανακοινώνεται τελευταία στιγμή, την ενημερώνω άμεσα... το άμεσα συμπίπτει στην εκπνοή του 1ου μήνα μετά την σιωπηρή ανανέωση του συμβολαίου ο οποίος μήνας εννοείται είναι πληρωμένος. Ζητάω να κανονίσουμε μέρα για να παραδώσω κλειδιά και μου λέει πως δεν μου επιστρέφει την εγγύηση καθώς την ενημέρωσα τελευταία στιγμή...να προσθέσω εδώ προς υπεράσπισή μου πως κι εγώ τελευταία στιγμή το έμαθα, πρόκειται για λόγο ανωτέρας βίας καθώς δεν ήταν επιλογή μου να φύγω και πως αν το γνώριζα νωρίτερα θα ζητούσα να πιαστεί η εγγύησή μου όταν έληγε το 2ετές συμβόλαιο και δεν θα προχωρούσα σε ανανέωση ούτε σε καταβολή του επόμενου μισθώματος κανονικά όπως έπραξα. !!! Καμία βλάβη στο ακίνητο, όλα πληρωμένα. Δεν είναι άδικο για μένα αυτό? Δεν ήταν κάτι που γνώριζα και ενημέρωσα μια εβδομάδα πριν την λήξη πληρωμένου μήνα από εμένα !!!! Παρακαλώ για τις γνώμες σας.
dtk-386 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Άρθρο 613 - Αστικός Κώδικας - Μισθώσεις δημόσιων υπαλλήλων | Νομοθεσία | Lawspot Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατίθενται σε άλλον τόπο μπορούν, αφότου μετατεθούν, να καταγγείλουν τη μίσθωση, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη μίσθωση αόριστης διάρκειας.
StamTheMan Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 9 λεπτά πριν, dtk-386 είπε σύμφωνα με τις διατάξεις για τη μίσθωση αόριστης διάρκειας. Δεν ειναι αοριστη διαρκεια. Ειναι ο τριτος χρονος της τριετιας.
xsterg Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες δεν υπαρχει αδικο η μη αδικο. εφ οσον δεν εκλεισες τριετια η εγγυηση χανεται υπερ του ακινητου. για οποιονδηποτε λογο. 3 1
1comment Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Είναι ο λόγος σου ενάντια στο λόγο της. Αυτή μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και ότι σου τα έδωσε μετρητά αν το τραβήξεις δικαστικά. Οπότε είσαι δύσκολα. Αν δεν ήταν πληρωμένος ο τελευταίος σου μήνας, θα έλεγα άσε τον απλήρωτο και πες της είναι η εγγύηση. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από 1comment 1 1
Dante80 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες H εγγύηση χάνεται την στιγμή που δεν μπορείς να ακολουθήσεις τα συμφωνηθέντα. Δεν είναι θέμα δίκαιου ή αδίκου, δεν φταίει κανένας, ούτε εσύ ούτε αυτή. Απλά έπεσε η μετάθεσή σου δυστυχώς σε ακατάλληλη στιγμή. 5 1
xsterg Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 3 λεπτά πριν, Dante80 είπε H εγγύηση χάνεται την στιγμή που δεν μπορείς να ακολουθήσεις τα συμφωνηθέντα. Δεν είναι θέμα δίκαιου ή αδίκου, δεν φταίει κανένας, ούτε εσύ ούτε αυτή. Απλά έπεσε η μετάθεσή σου δυστυχώς σε ακατάλληλη στιγμή. ετσι ακριβως. η αλλη πλευρα εκανε τα κουμαντα της οτι θα κατσεις μεσα 3 ετη. εσυ ερχεσαι τελευταια στιγμη η και οχι τελευταια στιγμη και λες φευγω γιατι ετσι μου γουσταρει. το οτι σε ειδοποιησε η εργασια σου τελευταια στιγμη δεν αφορα τον αλλον. βρες τα εσυ με την εργασια σου. 4 1
elena_elena Δημοσ. πριν από 19 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 19 ώρες Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προφανώς δεν έχω πρόθεση να αδικήσω την ιδιοκτήτρια απλώς επειδή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο ήθελα να μάθω κατά πόσον έχει νομικό έρεισμα μια τέτοια αξίωση καθώς δεν υπήρχε κανένα θέμα στην έως τώρα συνδιαλλαγή μας. 3
SabotazNic Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Έχουμε 25 Αυγούστου. Λογικό να χάσεις εγγύηση αφού δεν παίζει να βρει νέο ενοικιαστή σε 5 μέρες. Πιθανών να βρει μέχρι τα μισά του επόμενου μήνα, πιθανών και όχι
tasoe Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Άδικο είναι, ωστόσο νόμιμο. Πάντως και από τη μεριά της είναι γυφτιά να τα κρατήσει, εφόσον δεν υπάρχουν φθορές. Μόλις φύγεις, το πολύ σε 15 μέρες θα έχει μπει άλλος οπότε θα έπρεπε στη χειρότερη να σου πει ότι κρατάει μισό μήνα έτσι για να καλυφθεί. Κρίμα να επικαλείται κάποιος τη νομοθεσία σε απλά θέματα κοινής λογικής. 4 1
zio10 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δεν ξέρω νομικά τι ισχύει αλλά συνηθίζεται να χάνεται η εγγύηση αν φύγεις ξαφνικά. 1
xsterg Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, tasoe είπε Άδικο είναι, ωστόσο νόμιμο. Πάντως και από τη μεριά της είναι γυφτιά να τα κρατήσει, εφόσον δεν υπάρχουν φθορές. Μόλις φύγεις, το πολύ σε 15 μέρες θα έχει μπει άλλος οπότε θα έπρεπε στη χειρότερη να σου πει ότι κρατάει μισό μήνα έτσι για να καλυφθεί. Κρίμα να επικαλείται κάποιος τη νομοθεσία σε απλά θέματα κοινής λογικής. ασε τα περι αδικου και περι γυφτιας. που το ξερεις εσυ οτι θε μπει ο επομενος μεσα σε 15 ημερες? εγγυασαι εσυ? και να ξερεις οτι σε καθε μεταβαση ακομη και χωρις νεκρο διαστημα (πραγμα απιθανο) οτι υπαρχουν κοστη. κοστος μεσιτικων, αποκατασταση φθορων, βαψιμο, εκδοση πιστοποιητικου δεη. αυτα ειναι παραπανω απο το ενοικιο. προσεξε γιατι μπορει να παει ο αλλος να παει για μαλλι και να βγει κουρεμενος... μου αρεσει που μιλαει ο καθε ενας χωρις να γνωριζει τα βασικα. εαν ρωτησει λοιπον καποιος τον ιδιοκτητη που αφηνει η φιλη μας μπορει να βγαλει σημεια και τερατα. μου το αφησε αχουρι, εσπασε ντουλαπι, επιπλο μπανιου, το αφησε με χαλασμενο κλιματιστικο, εσπασε ενα τζαμι, με φεσωσε σε ενοικια. για να βγει αξιοπιστο συμπερασμα θα πρεπει να ειναι και οι δυο πλευρες παρουσες. ετσι γινεται στα δικαστηρια. στο κατω κατω της γρασης εαν νιωθεις τοσο αδικημενη πηγαινε το δικαστικα και οτι βγαλει το δικαστηριο να το αποδεχθεις με λεβεντια. οχι σαν κατι αδελφες που εαν τους βολευει η αποφαση ειναι οκ και εαν δεν τους βολευει αρχιζουν και βριζουν το δικαστικο συστημα και μιλανε για αδικια σε βαρος τους και αδικη απονομη δικαιοσυνης. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από xsterg 3 2 3
zio10 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Επίσης, δες μήπως μπορείς να βοηθήσεις να βρεθεί άμεσα ο επόμενος ενοικιαστής μήπως σου δώσει πίσω την εγγύηση.
Nabuko Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Η εγγύηση πάντως δεν δίνεται για να καλύπτει το πότε θα μπει μέσα άλλος ενοικιαστής και το πόσο χρονικό διάστημα θα μείνει κενό το διαμέρισμα. Η λύση της μίσθωσης σε δημόσιο υπάλληλο που φεύγει με μετάθεση θεωρείται ότι έχει την ίδια ισχύ με οποιαδήποτε άλλη λύση μίσθωσης. Οπότε αν δεν υπάρχουν φθορές, απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτοι λογαριασμοί ή οτιδήποτε άλλο έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο που να δικαιολογεί την ολική ή την μερική παρακράτησή της, τότε η εγγύηση πρέπει να επιστραφεί στο σύνολό της. 11 1
ekrepali Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Κατ'αρχάς κάνε στο GOV μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποχωρείς από το σπίτι λόγω ανωτέρας βίας (μετάθεση δημοσίου υπαλλήλου) και κοινοποίησε την στο AΦΜ της. Το έγγραφο έχει barcode και timestamp και δε θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν την ενημέρωσες όταν έλαβες γνώση της μετάθεσης. Στο έγγραφο αυτό θα συμπεριλάβεις και το αίτημα για επιστροφή της εγγύησης *** στο τάδε IBAN... καθώς δεν υπάρχουν στο σπίτι φθορές κλπ κλπ. Η εγγύηση πρέπει να επιστραφεί όπως αναφέρει κι ο Nabuko, καθώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μίσθωμα. Όταν το κάνεις αυτό και την ενημερώσεις ότι έχει γίνει κοινοποίηση στη θυρίδα της, σίγουρα θα συμβουλευτεί δικηγόρο και θα καταλάβει ότι δεν είσαι κορόιδο και ξέρεις τα δικαιώματα σου. ***Αν στην αρχή είχες δώσει 2 ενοίκια + εγγύηση... τότε ζητάς πίσω 1 ενοίκιο + εγγύηση. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από ekrepali 7 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα