Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τι διαβάζουμε πάλι;

Άστα. Ψάξου λίγο όμως κι εσύ.😆

Επεξ/σία από dtk-386
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Harrylamb είπε

νομιζεις...ψαξου λιγο ...μη καθομαι και σε εξηγω.....το μονο που μπορω να σου ευχηθω μαυτα που λες ειναι καληνυχτα 

Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι πως όταν έρθει η ώρα ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Σου μιλάω όμορφα με παραδείγματα που ενδεχομένως εφαρμοστούν με αυτή την αλλαγή κι εσύ γράφεις ότι να ναι.

Δεν ξέρω τι συμβάινει μέσα στο κεφάλι σου και δεν καίγομαι και να μάθω, ΤΣΑΟ

Επεξ/σία από d4mage
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Καιρός ήταν να υπάρχει ένας αριθμός για όλα και στο μέλλον να καταργηθούν οι υπόλοιποι. Βέβαια οι ψεκ φοβούνται ότι τώρα θα μπορεί να τους παρακολουθεί το κράτος. Λες και τα στοιχεία που ενοποιεί ο αριθμός δεν τα έχει ήδη.

Όλα για το καλό μας. Έχουνε φάει δις, μας φτωχοποιησαν, αλλα σκεφτηκαν βρε δε κανουμε κατι να μην ταλαιπωρούνται.... Ειναι ψυχούλες μωρεεεε

• Like 1
Δημοσ.

Κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη αλλαγή ο καθένας λέει ότι μπαρουφα έχει ακούσει και του έχουν πει. 

Μου θυμίζει το 2010 που έγιναν υποχρεωτικα οι φορολογικές δηλώσεις ψηφιακα. Τότε έβγαιναν διαφόροι και λέγανε "τι πράγματα είναι αυτά και πως θα το κάνουμε".

Αν ακούγαμε αυτούς ακόμη γράμματα με περιστέρια θα στέλναμε. 

Ο προσωπικός αριθμός θα αντικαταστήσει τα πάντα και ο πολίτης θα δείχνει μόνο αυτόν. Επειδή βέβαια είμαστε Ελλάδα αυτό θα πάρει χρόνο. Αλλά θα γίνει. Οπότε όχι, δεν χρειάζεται να θυμάσαι όλους τους υπόλοιπους. 

Το γιατί επιλέξανε έναν καινούργιο αριθμό, έχουν εξηγήσει ότι ήταν τεχνικό το θέμα. Υποθέτω και οι ίδιοι θα ήθελαν να χρησιμοποιουσουν έναν αριθμό που ήδη υπαρχει, λιγότερη βαβούρα γι'αυτους. 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dimath12 είπε

Αν βγάλω τώρα καινούργια ταυτότητα θα έχει τον προσωπικό αριθμό πάνω γραμμένο;

Πρέπει να έχεις εκδόσεις ΠΑ για να βγάλεις ταυτότητα πια. Και θα είναι γραμμένος επάνω 

11 λεπτά πριν, blacckvodka είπε

Όλα για το καλό μας. Έχουνε φάει δις, μας φτωχοποιησαν, αλλα σκεφτηκαν βρε δε κανουμε κατι να μην ταλαιπωρούνται.... Ειναι ψυχούλες μωρεεεε

Τι ακριβώς σε απασχολεί και θεωρείς ότι ο ΠΑ είναι καλός;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Πρέπει να έχεις εκδόσεις ΠΑ για να βγάλεις ταυτότητα πια. Και θα είναι γραμμένος επάνω 

Έχω βγάλει ήδη προσωπικό αριθμό. Της αδερφής μου δεν τον έχει γραμμένο αλλά την έβγαλε παλιότερα. Άρα θα είναι πάνω στην ταυτότητα

Επεξ/σία από Dimath12
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Καιρός ήταν να υπάρχει ένας αριθμός για όλα και στο μέλλον να καταργηθούν οι υπόλοιποι. Βέβαια οι ψεκ φοβούνται ότι τώρα θα μπορεί να τους παρακολουθεί το κράτος. Λες και τα στοιχεία που ενοποιεί ο αριθμός δεν τα έχει ήδη.

Α ναι σωστά. Έχεις διαφορετική γνώμη? είσαι ΨΕΚ. Κλασικά.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dimath12 είπε

Έχω βγάλει ήδη προσωπικό αριθμό. Της αδερφής μου δεν τον έχει γραμμένο αλλά την έβγαλε παλιότερα. Άρα θα είναι πάνω στην ταυτότητα

Ναι. Το τραβάμε αυτεπαγγέλτως και αυτόματα.

2 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Έχεις διαφορετική άποψη πουβμ βασίζεται σε αμάθεια, έλλειψη αποδείξεων και επιχειρημάτων και πας κόντρα στη κοινό καλό και στη κοινή λογική; Ναι ψεκ.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Η διαφορετική γνώμη είναι να μην έχουμε πα; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Ναι, καθώς και το ΑΜΚΑ και ο αριθμός ταυτότητας κτλ. Απλά επειδή αυτά χρησιμοποιούνται χρόνια σε διάφορα συστήματα και κανένας δεν ξέρει τι και πως και που έχουν γίνει λάθη, ο αριθμός αυτό χρησιμοποιείται στην ουσία, εκτός από την ενοποίηση αλλά και για τη διόρθωση σφαλμάτων που έγιναν πριν τη μηχανογράφηση, ως αμιγώς μηχανογραφημένος αριθμός και σε εποχή που όλα τα στοιχεία έχουν γίνει πια όλα ηλεκτρονικά (το οποίο δεν είχε γίνει όταν βγήκε το ΑΜΚΑ).

Επίσης η χρήση τριών ψηφίων και δη γραμμάτων επιτρέπει πολύ περισσότερους συνδυασμούς.

Τι ακριβώς έχει πάει λάθος με τα ΑΦΜ; Ξέρω κάποιους μετανάστες που έχουν καταφέρει να βγάλουν διπλά αλλά αυτό είναι κάτι που εντοπίζεται εύκολα. Από κει και πέρα. Μητρώο ΑΦΜ πλέον υπάρχει ηλεκτρονικό εδώ και δεκαετίες. 

Υπάρχει θέμα συνδιασμών όπως σωστά αναφέρεις και υπήρξε και παλαιότερα με το ΑΦΜ. Κάπου το 2003 όμως απλώς από 8ψηφίο έγινε 9ψηφιο και όσοι είχαν 8ψηφιο έβαλαν ένα μηδέν μπροστά. Μπορεί αν υπάρχει πάλι πρόβλημα να γίνει και με γράαμματα για περισσότερους συνδιασμούς και όσοι δεν έχουμε σήμερα γράμματα να βάλουμε μπροστά ΑΑΑ. Ωστόσο τώρα δεν υπάρχει περίπτωση παραπάνω συνδυασμών. Δεν θα δεις ΠΑ με τα ίδια τελευταία 9 ψηφία. πχ ο 123456789 θα βγάλει ένα ΠΑ ΑΒΓ123456789 και δεν θα υπάρξει για παράδειγμα ο ΑΒΔ123456789 ούτε κάτι άλλο που θα τελειώνει σε 123456789. 

Καλό είναι να υπάρχει ένας αριθμός δεν έχω κάποια ουσιαστική διαφωνία με αυτό αλλά θα μπορούσε κάλιστα να είναι το ΑΦΜ και όλο αυτό το θέατρο με τον ΠΑ έχει στηθεί απλά για να φαγωθούν άσκοπα οι φόροι μας για άλλη μια φορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Harrylamb είπε

νομιζεις...ψαξου λιγο ...μη καθομαι και σε εξηγω.....το μονο που μπορω να σου ευχηθω μαυτα που λες ειναι καληνυχτα 

Τι εννοείς; Δεν θα λάβουμε όλοι αυτόματα έναν αριθμό; Αυτό γνωρίζω, και για αυτό δεν πρόκειται να κάνω κάποια δική μου ενέργεια αφού έτσι κι αλλιώς θα μας βγάλει αυτόματα το κράτος μόνο του. 

1 ώρα πριν, ardi21 είπε

Κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη αλλαγή ο καθένας λέει ότι μπαρουφα έχει ακούσει και του έχουν πει. 

Μου θυμίζει το 2010 που έγιναν υποχρεωτικα οι φορολογικές δηλώσεις ψηφιακα. Τότε έβγαιναν διαφόροι και λέγανε "τι πράγματα είναι αυτά και πως θα το κάνουμε".

Αν ακούγαμε αυτούς ακόμη γράμματα με περιστέρια θα στέλναμε. 

Ο προσωπικός αριθμός θα αντικαταστήσει τα πάντα και ο πολίτης θα δείχνει μόνο αυτόν. Επειδή βέβαια είμαστε Ελλάδα αυτό θα πάρει χρόνο. Αλλά θα γίνει. Οπότε όχι, δεν χρειάζεται να θυμάσαι όλους τους υπόλοιπους. 

Το γιατί επιλέξανε έναν καινούργιο αριθμό, έχουν εξηγήσει ότι ήταν τεχνικό το θέμα. Υποθέτω και οι ίδιοι θα ήθελαν να χρησιμοποιουσουν έναν αριθμό που ήδη υπαρχει, λιγότερη βαβούρα γι'αυτους. 

Καλα εντάξει. Επειδή αυτο με το taxisnet έχει γίνει καραμέλα. Η διαδικασία προχώρησε χωρίς θέματα διότι ήδη μέχρι το 2011 το σύνολο των νομικών προσώπων και ένα τεράστιο ποσοστό των φυσικών προσώπων, έκαναν την δήλωση τους μέσω λογιστή. Αλλοι που δεν θελαμε λογιστή γιατί δεν ήταν δύσκολες οι δηλώσεις μας, τις στέλναμε μέσω ΕΛΤΑ χειρόγραφες, αργότερα όταν έγινε υποχρεωτικό το ηλεκτρονικό σύστημα εβγαλα κλειδαριθμο για εμένα και την μάνα μου και τις έκανα εγώ.

Τώρα άμα δεν υπήρχε το επάγγελμα του λογιστη για να φορτωθούν αυτοί την όλη διαδικασία που την κάνουν έτσι κι αλλιώς ψηφιακά από τότε που βγήκε το σύστημα, ούτε τώρα θα είχε γίνει ακόμα υποχρεωτικό αυτό. Μεγάλοι και ηλικιωμένοι που δεν έχουν καθόλου σχέση με υπολογιστές και τεχνολογία ακόμα και 50συν άτομα καλούν τον λογιστή τους για το παραμικρό χαρτί που τους έρχεται στο σπίτι... 

50 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Τι ακριβώς έχει πάει λάθος με τα ΑΦΜ; Ξέρω κάποιους μετανάστες που έχουν καταφέρει να βγάλουν διπλά αλλά αυτό είναι κάτι που εντοπίζεται εύκολα. Από κει και πέρα. Μητρώο ΑΦΜ πλέον υπάρχει ηλεκτρονικό εδώ και δεκαετίες. 

Υπάρχει θέμα συνδιασμών όπως σωστά αναφέρεις και υπήρξε και παλαιότερα με το ΑΦΜ. Κάπου το 2003 όμως απλώς από 8ψηφίο έγινε 9ψηφιο και όσοι είχαν 8ψηφιο έβαλαν ένα μηδέν μπροστά. Μπορεί αν υπάρχει πάλι πρόβλημα να γίνει και με γράαμματα για περισσότερους συνδιασμούς και όσοι δεν έχουμε σήμερα γράμματα να βάλουμε μπροστά ΑΑΑ. Ωστόσο τώρα δεν υπάρχει περίπτωση παραπάνω συνδυασμών. Δεν θα δεις ΠΑ με τα ίδια τελευταία 9 ψηφία. πχ ο 123456789 θα βγάλει ένα ΠΑ ΑΒΓ123456789 και δεν θα υπάρξει για παράδειγμα ο ΑΒΔ123456789 ούτε κάτι άλλο που θα τελειώνει σε 123456789. 

Καλό είναι να υπάρχει ένας αριθμός δεν έχω κάποια ουσιαστική διαφωνία με αυτό αλλά θα μπορούσε κάλιστα να είναι το ΑΦΜ και όλο αυτό το θέατρο με τον ΠΑ έχει στηθεί απλά για να φαγωθούν άσκοπα οι φόροι μας για άλλη μια φορά. 

Και πιο παλιά ακόμα που ήταν 7ψηφιο το ΑΦΜ, μπήκαν δύο μηδενικά μπροστά όταν έγινε 9ψηφιο.

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Βγήκες να κάνεις γρήγορα προπαγάνδα υπέρ της κυβερνήσεως. Μετά ταμείο ή απλώς .......

5 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Γιατί ο αριθμός ταυτότητας αλλάζει κάθε φορά που τη χάνεις.

Ε, τότε μην την χάνεις

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...