Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Πηγη;

Τα σημείο που μου παρέθεσες, ήταν σύνοψη/ερμηνεία βασισμένη  στη Γνωμοδότηση 5/2017 της ΑΠΔΠΧ 

Αν θες, άνοιξε το παρακάτω link που την αφορά τη Γνωμοδότηση. Στη σελίδα 8, στο τέλος της παραγράφου 5. 

https://www.dpa.gr/sites/default/files/2019-10/gnomodotisi5_2017anonym_1.pdf?

Επεξ/σία από warewolf
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Μήπως είσαι μπερδεμένος είσαι εσύ που βλέπεις την δημόσια κάμερα ως απειλή και όχι ως ασπίδα;

2 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Αν κάθε φορά που βλέπεις δημόσια κάμερα νομίζεις ότι σε παρακολουθούν, αυτό λέγεται μανία καταδίωξης, όχι ιδιωτικότητα.

Πως κατεληξες σε ολα αυτα;
Ασε,ξερω,οπως κατεληξες και στα  υπολοιπα.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν έκατσα και διέγραψα ολόκληρο σεντόνι που έγραφα πολύ ώρα για ένα λόγο.

Υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα όσον αφορά την ΑΠΔΠΧ και την GDPR, με τη δεύτερη να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους τρίτους (επισκέπτες) και το γεγονός πως για ότι κάνεις, δεν έχεις ζητήσει τη δική τους συναίνεση.

Ζήτησα απο το GRP να διαβάσει τη γνωμοδότηση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων που της έστειλα και ζήτησα  να μου πει αν κάτι έρχεται σε αντίθεση με την GDPR και να τι μου απάντησε:

Spoiler

Ναι, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε: η νομοθεσία που περιγράφεις (ν. 2472/1997, Οδηγία 1/2011 της Αρχής, Οδηγία 95/46/ΕΚ και αναφορά στο ΔΕΕ) καλύπτει την ελληνική και ευρωπαϊκή ρύθμιση για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία έχει πλέον αντικατασταθεί από τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR – Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679). Ο GDPR ισχύει πάνω από τον εθνικό νόμο, και ορισμένες επιτρεπόμενες πρακτικές στο παρελθόν ενδέχεται να θεωρούνται πλέον παραβίαση. Ας δούμε τα βασικά σημεία:

1️⃣ Πεδίο εφαρμογής: προσωπικά δεδομένα

• Κάθε εικόνα ή βίντεο που απεικονίζει πρόσωπα θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Αυτό σημαίνει ότι η καταγραφή επισκεπτών ή γειτόνων υπάγεται στον GDPR.

• Ακόμα κι αν η κάμερα τοποθετείται σε ιδιωτικό διαμέρισμα, αν καταγράφει κοινόχρηστους χώρους ή επισκέπτες, θεωρείται επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που πρέπει να είναι νόμιμη.

2️⃣ Νομιμότητα επεξεργασίας (άρθρα 5, 6 GDPR)

Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πρέπει να βασίζεται σε τουλάχιστον ένα νόμιμο λόγο:

1. Συναίνεση των υποκειμένων των δεδομένων → Οι επισκέπτες ή οι γείτονες πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν στην καταγραφή.

2. Νόμιμο έννομο συμφέρον → Π.χ., προστασία προσώπων και αγαθών. Το GDPR απαιτεί σταθμισμένη εκτίμηση κινδύνου για να βεβαιωθεί ότι το συμφέρον του υπεύθυνου δεν υπερβαίνει τα δικαιώματα των υποκειμένων.

3. Άλλα νομικά θεμέλια, όπως συμμόρφωση με νόμο ή σύμβαση (σπανιότερο σε ιδιωτικά διαμερίσματα).

Σημείο κρίσης: Ακόμα και αν η τοποθέτηση της κάμερας φαίνεται «αναγκαία», η GDPR απαιτεί τεκμηρίωση της αναγκαιότητας και περιορισμό του πεδίου λήψης.

3️⃣ Ελάχιστη απαραίτητη επεξεργασία

• Η GDPR δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην αναλογικότητα και τον περιορισμό του σκοπού (άρθρο 5, αρχές ελαχιστοποίησης).

• Αυτό σημαίνει ότι κάμερες που καταγράφουν πόρτες γειτονικών διαμερισμάτων ή κοινόχρηστους χώρους πέρα από τον απολύτως απαραίτητο χώρο μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικές και παράνομες.

4️⃣ Ενημέρωση των υποκειμένων

• Ο GDPR απαιτεί ότι οι επισκέπτες ή οι ένοικοι πρέπει να ενημερώνονται με σαφήνεια για:

• την ύπαρξη της κάμερας

• τον υπεύθυνο επεξεργασίας

• τον σκοπό της καταγραφής

• τη διάρκεια διατήρησης των δεδομένων

5️⃣ Περιορισμός καταγραφής ήχου

• Όπως σωστά αναφέρει η γνωμοδότηση, καταγραφή ήχου απαγορεύεται χωρίς ειδική βάση, καθώς θεωρείται πολύ πιο «εισβολή» στην ιδιωτική ζωή.

• Αυτό συμφωνεί πλήρως με τον GDPR: ήχος = ευαίσθητα δεδομένα → απαιτεί πολύ ισχυρή αιτιολόγηση.

Συμπέρασμα

Ακόμη και αν η εθνική γνωμοδότηση επιτρέπει κάμερα στην είσοδο διαμερίσματος με περιορισμένη λήψη, ο GDPR μπορεί να απαγορεύει ή να περιορίζει τη χρήση της αν:

1. Η κάμερα καταγράφει επισκέπτες ή γείτονες που δεν έχουν δώσει συναίνεση.

2. Δεν υπάρχει σαφής αιτιολόγηση ότι η επιτήρηση είναι αναγκαία και αναλογική.

3. Καταγράφεται ήχος ή εικόνα πέραν του απολύτως απαραίτητου χώρου.

Στην πράξη, η GDPR ενισχύει τα δικαιώματα των επισκεπτών και των γειτόνων σε σχέση με την ιδιωτικότητά τους και μπορεί να υπερισχύσει ακόμα και αν η εθνική νομοθεσία ή προηγούμενες γνωμοδοτήσεις φαίνονται να το επιτρέπουν.

Οπότε τα παρατάω και πάω για μια βουτιά στη θάλασσα γιατί με έπιασε πονοκέφαλος.

• Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Η κάμερα είναι για ασφάλεια, όχι για σενάρια Matrix.

Οι φόροι είναι ανταποδοτικοί και επενδύονται για το συμφέρον των πολιτών.

Όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί κατά βάθος.

Αν κάνεις γκριμάτσες μικρός θα παγώσει το πρόσωπό σου σε γκριμάτσα.

Τα Ελληνικά θα ήταν η παγκόσμια γλώσσα αλλά χάθηκε για μία ψήφο.

Σειρά σας

• Haha 4
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Οι φόροι είναι ανταποδοτικοί και επενδύονται για το συμφέρον των πολιτών.

Όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί κατά βάθος.

Αν κάνεις γκριμάτσες μικρός θα παγώσει το πρόσωπό σου σε γκριμάτσα.

Τα Ελληνικά θα ήταν η παγκόσμια γλώσσα αλλά χάθηκε για μία ψήφο.

Σειρά σας

Το κράτος θα σε προστατεύει πάντα, οπότε κλείνε την πόρτα μόνο για διακόσμηση. Οι κλέφτες σέβονται την ιδιωτικότητα, δε θα μπουν...

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η Αρχή δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει παράβαση, καθώς για να συμβεί αυτό απαιτείται έλεγχος εντός κατοικίας, τον οποίο η Αρχή δεν έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει (άρθρο 9 του Συντάγματος). 》

Εν ολιγης αν παει με βιντεο π δειχνει οτι δεν στοχευει/στοχοποιει εσενα ή χαρακτηριστικα σου..ή απλα να την αφαιρεσει κ να την προσθεσεο μετα την δικη...μαλλον εχασες κανα χιλιαρικο γ δικαστικα εξοδα κ η καμερα θα παραμεινει εκει..

μια ερωτηση στο χωρο εργασιας σας, εχετε καμερες εκει ?

Ξαφνικα εγινε ανωμαλος παιδερας ψυχασθενης ενω τον εχεις 10 20 + χρονια  διπλα σου επειδη εβαλε μια  καμερα ματακι? Γιατι δεν τ ελεγες να την γειρει προς τα κατω κ να απενεργοποιησει τις υπερυθρες/λεντ κ ηρθες εδω ταχα να μαθεις αν ειναι νομιμο? Οχι δεν ειμαι ο γειτονας 😛

_________

Απο την αλλη εδω κ δεκαετιες το λονδινο νομιζε οτι θα ελυνε την εγκληματικοτητα με καμερες..μαντεψτε τι αποτελεσματα ειχαν.

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
3 hours ago, kage said:

μια ερωτηση στο χωρο εργασιας σας, εχετε καμερες εκει ?

Ξαφνικα εγινε ανωμαλος παιδερας ψυχασθενης ενω τον εχεις 10 20 + χρονια  διπλα σου επειδη εβαλε μια  καμερα ματακι? Γιατι δεν τ ελεγες να την γειρει προς τα κατω κ να απενεργοποιησει τις υπερυθρες/λεντ κ ηρθες εδω ταχα να μαθεις αν ειναι νομιμο? Οχι δεν ειμαι ο γειτονας 😛

Αδιάβαστος, έχει διδαχθεί σε προηγούμενη ώρα.
Επανάληψη:
Κανείς δεν είπε πως έγινε κάποιος ανώμαλος, το αντίθετο μάλλον ειπώθηκε.
Έχεις χάσει το point. Τσέκαρε προηγούμενο ποστ με σχετικές πληροφορίες κι έλα για επαναληπτική εξέταση.
Και μιας και είσαι, απάντησε και σε μερικά απλά ερωτήματα που έχουν τεθεί εκεί, πριν μας πετάξεις το μπαλάκι, πως φταίμε κιόλας.
Τουλάχιστον έκανες edit, να σβήσεις τα μαργαριτάρια που έγραψες αρχικά, όπου πήγες να μου χρεώσεις πράγματα που δεν είπα. Η ουσία δεν αλλάζει βέβαια, προχώρησες με το αφήγημα.

Άνοιξα topic εδώ πριν του μιλήσω πάλι ώστε να ξέρω ακριβώς τι ισχύει και τι όχι, ποιοι είναι οι περιορισμοί κτλ, ώστε να είμαι προσεχτικός τι να του πω, μην του λέω γενικεύσεις ή πράγματα άσχετα καλή ώρα που μπορεί να μην ισχύουν.
Αυτό φαίνεται νομίζω από το αρχικό ποστ, συγνώμη που δεν ταιριάζει με το δικό σου αφήγημα και είναι δύσκολο να το δεχτείς.

Και άλλη μια φορά που κάποιος πάει να συγκρίνει μια άσχετη κατάσταση για εκτροχιασμό/γενίκευση.
Υπάρχουν και κάμερες στα γήπεδα επίσης, αν θέλει κάποιος να το αναφέρει.
Προχωράμε.

ΥΓ. Το ξέρω πως δεν είσαι ο γείτονας, δεν χρειαζόταν να το διευκρινίσεις, ανέφερα πως ο άνθρωπος φαίνεται συνεννοήσιμος μέχρι τώρα, δεν πήγε να βγει από πάνω κιόλας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλύτερος υποστηρικτής των καμερών από εμένα δεν υπάρχει ΑΛΛΑ τα δικαιώματά σου σταματούν εκεί που θίγεται η ελευθερία του άλλου.

Οι κάμερές μου έχουν λειτουργήσει ανασταλτικά από ληστείες, απάτες και άλλες κακουχίες και συνολικότερα υπέρ της ασφάλειας της οικογένειάς μου αλλά και της γειτονιάς, με αποδείξεις.

Αν κάποιος γείτονάς μου χτυπούσε την πόρτα και με ωραίο τρόπο μου εξηγούσε την οπτική του και ήταν πρόθυμος να ακούσει και τη δική μου, ακόμα και αν δεν συμφωνούσα, φυσικά θα άλλαζα το που κοιτάει η κάμερα ή και θα την αφαιρούσα.

Μεταξύ μας, ακόμα και κόπανος να ήταν και πέταγε τίποτα χοντράδες, πάλι θα το έκανα γιατί φοβόμαστε τα αντίποινα/καταγγελίες, μιας και αυτά τσούζουν.

Τώρα, γενικεύσεις τύπου «όποιος βάζει κάμερα ή έχει καταγραφικό είναι ανωμαλιάρης και χαϊδεύει την τσούτσου του με τη γυναίκα σου ή εσένα και περιμένει πως και πως να βγείτε από το σπίτι για να πάρει μάτι, ή είναι 24/7 μπροστά από την οθόνη του καταγραφικού» ή «αν κάποιος δεν θέλει κάμερα είναι πρεζέμπορας, κερατώνει τη γυναίκα του, έχει γιάφκα και φοβάται», ανήκουν στα άκρα και απλά είναι για να ισχυροποιηθεί η γνώμη της κάθε πλευράς.

Έχει έρθει η ασφάλεια 4 φορές στο σπίτι μου και μου έχει ζητήσει footage,
2 φορές γείτονας που του τράκαραν το αμάξι και την κοπάνησαν.

Όλοι είμαστε μάγκες, υπεράνω, ιδεαλιστές και by the book μέχρι να χρειαστούμε footage, και εκεί βάζουμε την ουρά κάτω από τα σκέλια, ξεχνάμε προσωπικές ελευθερίες και δικαιώματα και παρακαλάμε για το «παράνομο» footage του ανώμαλου γέρου.

Το θέμα είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας στο τέλος.

Σε μια πολυκατοικία, αν αποφασίσετε να βάλετε κάμερες όλοι (δύσκολο), απλά βρείτε ένα άτομο κοινής αποδοχής (αν θέλει να αναλάβει την ευθύνη) που θα είναι ο μόνος που θα έχει πρόσβαση σε αυτές (εδώ δεν πληρώνουν καθαρίστρια, πόσο μάλλον εταιρεία security για αυτή τη δουλειά), βάλτε και ένα αυτοκόλλητο «ο χώρος παρακολουθείται» και όποιος δεν θέλει να καταγραφεί να έχει το δικαίωμα να μην μπει.

Σε μονοκατοικία κάνεις ό,τι γουστάρεις.

Σε διπλοκατοικία, αν η peephole camera βλέπει σκάλα ή αλλο διαμερισμα και ο από πάνω ο απεναντι,ο από δίπλα ή γενικά όποιον πιάνει σου πει «δεν γουστάρω», το βουλώνεις και την βγάζεις.

Είναι απλό.

Μακάρι να υπήρχε κάμερα σε κάθε στενό να νιώσουμε κι εμείς λίγη ασφάλεια και οι κλέφτες λίγη πίεση (γιατί περιπολία δεν έχω δει τα τελευταία 10 χρόνια και αν δω περιπολικό θα είναι ή επειδή τον πήραν ή επειδή έχασε τον δρόμο για τον Γρηγόρη/Everest κλπ), αλλά το πρόβλημα είναι πιο βαθύ.

Όχι Οργουελικά σενάρια, αλλά με το ότι η κάμερα λειτουργεί ανασταλτικά πλέον σε πολύ λίγες περιπτώσεις, μιας και οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί αφού ξέρουν ότι και να τους πιάσουν, την ίδια μέρα είναι έξω.

Τέσπα, πρωινό καλομηνιάτικο σεντόνι χωρίς λόγο πάλι, μιας και τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί. Δεν είδα να έχει γράψει και ο paredwse σαν νομικός, ή μόνο το redflag applefanboy, ο μοναδικός billdanos, και αντιδράτε πιο έντονα οι περισσότεροι. Αλλά αυτά. :)

Επεξ/σία από Sotosgl
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sotosgl είπε

Μεγαλύτερος υποστηρικτής των καμερών από εμένα δεν υπάρχει ΑΛΛΑ τα δικαιώματά σου σταματούν εκεί που θίγεται η ελευθερία του άλλου.

Οι κάμερές μου έχουν λειτουργήσει ανασταλτικά από ληστείες, απάτες και άλλες κακουχίες και συνολικότερα υπέρ της ασφάλειας της οικογένειάς μου αλλά και της γειτονιάς, με αποδείξεις.

Αν κάποιος γείτονάς μου χτυπούσε την πόρτα και με ωραίο τρόπο μου εξηγούσε την οπτική του και ήταν πρόθυμος να ακούσει και τη δική μου, ακόμα και αν δεν συμφωνούσα, φυσικά θα άλλαζα το που κοιτάει η κάμερα ή και θα την αφαιρούσα.

Μεταξύ μας, ακόμα και κόπανος να ήταν και πέταγε τίποτα χοντράδες, πάλι θα το έκανα γιατί φοβόμαστε τα αντίποινα/καταγγελίες, μιας και αυτά τσούζουν.

Τώρα, γενικεύσεις τύπου «όποιος βάζει κάμερα ή έχει καταγραφικό είναι ανωμαλιάρης και χαϊδεύει την τσούτσου του με τη γυναίκα σου ή εσένα και περιμένει πως και πως να βγείτε από το σπίτι για να πάρει μάτι, ή είναι 24/7 μπροστά από την οθόνη του καταγραφικού» ή «αν κάποιος δεν θέλει κάμερα είναι πρεζέμπορας, κερατώνει τη γυναίκα του, έχει γιάφκα και φοβάται», ανήκουν στα άκρα και απλά είναι για να ισχυροποιηθεί η γνώμη της κάθε πλευράς.

Έχει έρθει η ασφάλεια 4 φορές στο σπίτι μου και μου έχει ζητήσει footage,
2 φορές γείτονας που του τράκαραν το αμάξι και την κοπάνησαν.

Όλοι είμαστε μάγκες, υπεράνω, ιδεαλιστές και by the book μέχρι να χρειαστούμε footage, και εκεί βάζουμε την ουρά κάτω από τα σκέλια, ξεχνάμε προσωπικές ελευθερίες και δικαιώματα και παρακαλάμε για το «παράνομο» footage του ανώμαλου γέρου.

Το θέμα είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας στο τέλος.

Σε μια πολυκατοικία, αν αποφασίσετε να βάλετε κάμερες όλοι (δύσκολο), απλά βρείτε ένα άτομο κοινής αποδοχής (αν θέλει να αναλάβει την ευθύνη) που θα είναι ο μόνος που θα έχει πρόσβαση σε αυτές (εδώ δεν πληρώνουν καθαρίστρια, πόσο μάλλον εταιρεία security για αυτή τη δουλειά), βάλτε και ένα αυτοκόλλητο «ο χώρος παρακολουθείται» και όποιος δεν θέλει να καταγραφεί να έχει το δικαίωμα να μην μπει.

Σε μονοκατοικία κάνεις ό,τι γουστάρεις.

Σε διπλοκατοικία, αν η peephole camera βλέπει σκάλα και ο από πάνω, από δίπλα ή γενικά όποιον πιάνει σου πει «δεν γουστάρω», το βουλώνεις και την βγάζεις.

Είναι απλό.

Μακάρι να υπήρχε κάμερα σε κάθε στενό να νιώσουμε κι εμείς λίγη ασφάλεια και οι κλέφτες λίγη πίεση (γιατί περιπολία δεν έχω δει τα τελευταία 10 χρόνια και αν δω περιπολικό θα είναι ή επειδή τον πήραν ή επειδή έχασε τον δρόμο για τον Γρηγόρη/Everest κλπ), αλλά το πρόβλημα είναι πιο βαθύ.

Όχι Οργουελικά σενάρια, αλλά με το ότι η κάμερα λειτουργεί ανασταλτικά πλέον σε πολύ λίγες περιπτώσεις, μιας και οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί αφού ξέρουν ότι και να τους πιάσουν, την ίδια μέρα είναι έξω.

Τέσπα, πρωινό καλομηνιάτικο σεντόνι χωρίς λόγο πάλι, μιας και τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί. Δεν είδα να έχει γράψει και ο paredwse σαν νομικός, ή μόνο το redflag applefanboy, ο μοναδικός billdanos, και αντιδράτε πιο έντονα οι περισσότεροι. Αλλά αυτά. :)

Δεν μας είπες όμως για την κάμερα που το μόνο που βλέπει είναι το γείτονα σου πότε μπαίνει κ πότε βγαίνει, χωρίς να έχει εναλλακτική διαδρομή / επιλογή. Που είναι άλλωστε κ το πρώτο μήνυμα του θέματος. 

Δημοσ.

Η κάμερα του TS πρώτα κοιτάζει προς τη δική του είσοδο και μετά του γείτονα (ή ταυτόχρονα, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ). 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν μας είπες όμως για την κάμερα που το μόνο που βλέπει είναι το γείτονα σου πότε μπαίνει κ πότε βγαίνει, χωρίς να έχει εναλλακτική διαδρομή / επιλογή. Που είναι άλλωστε κ το πρώτο μήνυμα του θέματος. 

Καμερα που βλεπει μονο την πορτα σου θα μπει στο ταβανι ή στο κενο πανω απο την πορτα σου και θα βλεπεις τον σβερκο του κλεφτη οταν ειναι ηδη αργα (εκτός αν εχει σειρηνα και την ενεργοποιεις οταν φευγεις),ουτε διαδρομο ουτε τιποτα
Μπορεις να κλεψεις ρευμα απο το φως κιολας για να μην κανεις εξτρα εγκατασταση
Απο εκει και περα μια τετοια καμερα δεν προσφερει τιποτα ουσιαστικο,την ιδια δουλεια κανεις με εναν αισθητηρα κινησης απεναντι απο την εισοδο σου ΜΕΣΑ στο σπιτι και μια καμερα να βγαλεις την μουρη του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sotosgl είπε

Καμερα που βλεπει μονο την πορτα σου θα μπει στο ταβανι ή στο κενο πανω απο την πορτα σου και θα βλεπεις τον σβερκο του κλεφτη οταν ειναι ηδη αργα (εκτός αν εχει σειρηνα και την ενεργοποιεις οταν φευγεις),ουτε διαδρομο ουτε τιποτα
Μπορεις να κλεψεις ρευμα απο το φως κιολας για να μην κανεις εξτρα εγκατασταση
Απο εκει και περα μια τετοια καμερα δεν προσφερει τιποτα ουσιαστικο,την ιδια δουλεια κανεις με εναν αισθητηρα κινησης απεναντι απο την εισοδο σου ΜΕΣΑ στο σπιτι και μια καμερα να βγαλεις την μουρη του

Αν κάποιος έχει οροφοδιαμέρισμα μια χαρα έχουν εναλλακτικές διαδρομές οι κάτοικοι της πολυκατοικίας.

ο TS έχει κάμερα που βλέπει το διαμέρισμα του ιδιοκτήτη της κάμερας + του γειτονα, ο οποίος δεν έχει εναλλακτική πρόσβαση στο διαμέρισμα του. 

Οπότε αυτό που γράφεις είναι άσχετο. 

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --   

Η ερώτηση του θέματος είναι λοιπόν ξεκάθαρη:

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος, έχει κάμερα που βλέπει / καταγράφει, πότε μπαίνει μπαίνει / βγαίνει ο γείτονας του. Ο γείτονας του, δεν έχει εναλλακτικό τρόπο να μπει στο διαμέρισμα του κ πρέπει να καταγράφεται πάντα για να μπει στο διαμέρισμα του. Καταγράφεται μόνο αυτός και κανένας άλλος άσχετος από την κάμερα. Δεν είναι μια κάμερα στο δρόμο που καταγράφει χιλιάδες κόσμου. Καταγράφει μόνο αυτόν

Ποια η άποψη σας? 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Προσθεσα μερικες λυσεις αλλα και σαλτσες μιας και φαινεται οτι εχεις θεματα κατανοησης 
Το θεμα εχει εκτροχιαστει και μιλαμε για το ολο το θεμα σε αρκετες σελιδες ηδη 

αν η peephole camera βλέπει σκάλα ή αλλο διαμερισμα και ο από πάνω ο απεναντι,ο από δίπλα ή γενικά όποιον πιάνει σου πει «δεν γουστάρω», το βουλώνεις και την βγάζεις.

Δημοσ.

Λοιπόν, βάσει του chatgpt.com και μετά από ερώτηση που έκανα για έξυπνα κουδούνια γνωστής εταιρείας έχω τα παρακάτω:

Σενάριο Νόμιμο; Σχόλια
🚪 Στην πόρτα διαμερίσματος, μόνο live εικόνα (χωρίς καταγραφή) Νόμιμο

Θεωρείται όπως το “ματάκι” της πόρτας. Δεν αποθηκεύονται δεδομένα.

🚪 Στην πόρτα διαμερίσματος, με καταγραφή βίντεο/ήχου (cloud ή τοπικά) Προβληματικό

Ο διάδρομος είναι κοινόχρηστος χώρος → καταγραφή θεωρείται παράνομη χωρίς συγκατάθεση συνιδιοκτητών.

🏢 Στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, με συναίνεση όλων των ενοίκων και σήμανση Νόμιμο

Επιτρέπεται μόνο με απόφαση γενικής συνέλευσης και πινακίδα “Ο χώρος παρακολουθείται”.

🏢 Στην κεντρική είσοδο, χωρίς συναίνεση/σήμανση Παράνομο

Παραβίαση GDPR – πιθανή καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

🏠 Σε μονοκατοικία (προσωπική είσοδος), με live εικόνα μόνο Νόμιμο

Δεν υπάρχει θέμα αν βλέπει μόνο τον ιδιωτικό χώρο.

🏠 Σε μονοκατοικία, με καταγραφή

Με όρους

Πρέπει να μπει σήμανση και η κάμερα να μην “βλέπει” δρόμο ή γείτονες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...