mike15 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, lsk1977 είπε 🏢 Στην κεντρική είσοδο, χωρίς συναίνεση/σήμανση ❌ Παράνομο Παραβίαση GDPR – πιθανή καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων. σαυτην την περιπτωση ποια διαδικασια ακολουθουν οι κατοικοι της οικοδομης εναντι του παραβατη? καλεις αστυνομια να καταγραψει το γεγονος? αυτη ειναι η καταγγελια?
lsk1977 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, mike15 είπε σαυτην την περιπτωση ποια διαδικασια ακολουθουν οι κατοικοι της οικοδομης εναντι του παραβατη? καλεις αστυνομια να καταγραψει το γεγονος? αυτη ειναι η καταγγελια? https://www.dpa.gr/el/polites/katagelia_stin_arxi 1
mike15 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, lsk1977 είπε https://www.dpa.gr/el/polites/katagelia_stin_arxi και πως επιβεβαιωνει την καταγγελια,στελνει την αστυνομια να το καταγραψει?.εαν π.χ καποιος εχει βαλει καμερα που βλεπει ασανσερ,που απαγορευεται,πρεπει να γινει καταγγελια πρωτα η' ερχεται αστυνομια μετα απο κληση μας?
lsk1977 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Αν έχει τοποθετηθεί κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας (διάδρομος, είσοδος, ασανσέρ, πάρκινγκ κ.λπ.) χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης και χωρίς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, τότε θεωρείται παράνομη. 🔹 Τι μπορείς να κάνεις: Μιλάς πρώτα φιλικά με τον γείτονα που έβαλε την κάμερα και του εξηγείς ότι είναι παράνομο να καταγράφει/έχει κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο. Αν δεν συμμορφωθεί, μπορείς να κάνεις αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η Αρχή έχει επιβάλει αρκετά πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Η αστυνομία μπορεί να κληθεί μόνο αν υπάρχει έντονη παραβίαση (π.χ. η κάμερα στραμμένη μόνιμα στην πόρτα σου, απειλή ιδιωτικότητας, ή αν χρησιμοποιείται για εκφοβισμό). Συνήθως όμως η αστυνομία θα σου πει να απευθυνθείς στην ΑΠΔΠΧ ή/και στον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Kataggelia_APDPX.docx Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από lsk1977
k0stas1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, lsk1977 είπε Αν έχει τοποθετηθεί κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας (διάδρομος, είσοδος, ασανσέρ, πάρκινγκ κ.λπ.) χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης και χωρίς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, τότε θεωρείται παράνομη. 🔹 Τι μπορείς να κάνεις: Μιλάς πρώτα φιλικά με τον γείτονα που έβαλε την κάμερα και του εξηγείς ότι είναι παράνομο να καταγράφει/έχει κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο. Αν δεν συμμορφωθεί, μπορείς να κάνεις αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η Αρχή έχει επιβάλει αρκετά πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Η αστυνομία μπορεί να κληθεί μόνο αν υπάρχει έντονη παραβίαση (π.χ. η κάμερα στραμμένη μόνιμα στην πόρτα σου, απειλή ιδιωτικότητας, ή αν χρησιμοποιείται για εκφοβισμό). Συνήθως όμως η αστυνομία θα σου πει να απευθυνθείς στην ΑΠΔΠΧ ή/και στον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Kataggelia_APDPX.docx 36.81 kB · 0 downloads Δεν συμφωνώ με την ερμηνεία της νομοθεσίας που σου έδωσε το AI. Σύμφωνα με https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi δηλαδή σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων: μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερα με καταγραφή εικόνας (σε καμία περίπτωση ήχου) και να θεωρείται ως οικιακή χρήση (οπότε, όπως και στην περίπτωση (ii), δεν θα εμπίπτει στη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα), όταν είναι τεχνικά εφικτός ο περιορισμός του πεδίου εμβέλειας της κάμερας στον απολύτως απαραίτητο χώρο μπροστά από τη θύρα εισόδου του διαμερίσματός σας, χωρίς να επηρεάζονται σε καμία περίπτωση άλλα διαμερίσματα. Στην περίπτωση αυτή: δεν πρέπει να λαμβάνεται εικόνα από λοιπούς κοινόχρηστους χώρους και ανάλογα με τη χωροθέτηση των εισόδων των διαμερισμάτων του ορόφου και του ανελκυστήρα, δεν πρέπει να επηρεάζεται (να επιτηρείται, έστω και παρεμπιπτόντως) η είσοδος σε άλλα διαμερίσματα ή η διέλευση προς αυτά. Εννοείται ότι μπροστά από την πόρτα ο χώρος είναι κοινόχρηστος διάδρομος της πολυκατοικίας ωστόσο αν το διαμέρισμα μου είναι στην άκρη του διαδρόμου και οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων δεν χρειάζεται να περάσουν μπροστά από την πόρτα μου για να εισέλθουν στο διαμέρισμά τους επιτρέπεται η τοποθέτηση κάμερας και ας καταγράφει κοινόχρηστο χώρο όπως είναι ο διάδρομος χωρίς να χρειάζεται απόφαση της γενικής συνέλευσης. Εκτυπώνεις και τρία αντίγραφα της ερμηνείας της νομοθεσίας σύμφωνα με την επίσημη αρχή και την τρίβεις στην μούρη κάθε περίεργου γείτονα που τρώγεται με τα ρούχα του. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από k0stas1
_filippos_ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου μπορείτε να προτείνετε κάμερα που να μπαίνει στο ματάκι της πόρτας;
lsk1977 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, _filippos_ είπε μπορείτε να προτείνετε κάμερα που να μπαίνει στο ματάκι της πόρτας; https://www.ezviz.com/product/hp2/54485
baspav Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου On 30/08/2025 at 19:25, great said: εγω προσωπικα με μεγαλη μου χαρά έδωσα υλικο στην αστυνομία για μια διάρρηξη για να βρουν το αυτοκίνητο της πινακίδες. και ειμαι εκτος φυλακής. Είσαι "εκτός φυλακής" γιατί την αστυνομία δεν την ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση αν η κάμερα σου είναι σύμφωνα με το νόμο. Είδε κάμερα, ζήτησε υλικό. Τελος. Άλλος είναι αρμόδιος να κρίνει. Έκανα πρόσφατα καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για κάμερα που έχει τοποθετηθεί κάτω από το μπαλκόνι του 1ου για να "βλέπει" τη υπαίθρια θέση στάθμευσης του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Η κάμερα στην αρχή ήταν περιστρεφόμενη. Έβλεπε τα πάντα. Πάρκινγκ, πεζοδρόμιο, δρόμο, κοινόχρηστη είσοδο των άλλων πάρκινγκ, έβλεπε τα πάντα, ότι έπιανε ο αισθητήρας. Σήμανση καμία. Γίνεται παρατήρηση και το μόνο που κάνει είναι να σταθεροποιήσει την κάμερα να βλέπει μόνο το αυτοκίνητο (έτσι λέει). Ο χώρος στάθμευσης όμως επειδή είναι στη πράσα της πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο ιδιοκτησίας όλων με αποκλειστική χρήση θέλει απόφαση γενικής συνέλευσης. Δεν το κάνει. Μας αγνοεί. Την προειδοποίησα. Με αγνόησε. Έκανα καταγγελία. Περιμένω απάντηση. Με ενοχλεί; Όχι όσο είναι σταθερή, δε καταγράφει ήχο και βλέπει μόνο το αυτοκίνητο. Εγώ όμως έχω παραδίπλα γκαράζ και εκτός ότι με κατέγραφε μπορεί να κατέγραφε και ήχο, άρα και τις συνομιλίες μου στο τηλέφωνο. Γιατί έκανα καταγγελία; Γιατί κάποια στιγμή δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει χωρίς να ακολουθεί τη νόμιμη οδό. Να ζητήσει συνέλευση, να πάρει έγκριση, να βάλει σημανση. Τόσο απλο. Αν χρειαστεί υλικό γιατί κάτι έγινε σε μένα πχ δεν θα το ζητήσω εγώ, η αστυνομία και θα το δώσει χωρίς μα μου σου του. 1
mike15 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, k0stas1 είπε Δεν συμφωνώ με την ερμηνεία της νομοθεσίας που σου έδωσε το AI. Σύμφωνα με https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi δηλαδή σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων: μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερα με καταγραφή εικόνας (σε καμία περίπτωση ήχου) και να θεωρείται ως οικιακή χρήση (οπότε, όπως και στην περίπτωση (ii), δεν θα εμπίπτει στη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα), όταν είναι τεχνικά εφικτός ο περιορισμός του πεδίου εμβέλειας της κάμερας στον απολύτως απαραίτητο χώρο μπροστά από τη θύρα εισόδου του διαμερίσματός σας, χωρίς να επηρεάζονται σε καμία περίπτωση άλλα διαμερίσματα. Στην περίπτωση αυτή: δεν πρέπει να λαμβάνεται εικόνα από λοιπούς κοινόχρηστους χώρους και ανάλογα με τη χωροθέτηση των εισόδων των διαμερισμάτων του ορόφου και του ανελκυστήρα, δεν πρέπει να επηρεάζεται (να επιτηρείται, έστω και παρεμπιπτόντως) η είσοδος σε άλλα διαμερίσματα ή η διέλευση προς αυτά. Εννοείται ότι μπροστά από την πόρτα ο χώρος είναι κοινόχρηστος διάδρομος της πολυκατοικίας ωστόσο αν το διαμέρισμα μου είναι στην άκρη του διαδρόμου και οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων δεν χρειάζεται να περάσουν μπροστά από την πόρτα μου για να εισέλθουν στο διαμέρισμά τους επιτρέπεται η τοποθέτηση κάμερας και ας καταγράφει κοινόχρηστο χώρο όπως είναι ο διάδρομος χωρίς να χρειάζεται απόφαση της γενικής συνέλευσης. αυτο ηξερα και εγω.η καμερα βρισκεται σε οροφοδιαμερισμα του κατοικου,οποτε εχει το δικαιωμα να βαλει καμερα.ομως επειδη ειναι στο τελευταιο διαμερισμα και η εξοδος απο το ασανσερ παει στην ταρατσα ,εχει βαλει την καμερα να βλεπει ταυτοχρονα την εισοδο προς την εξοδο του ασανσερ.αυτο που ζητησαμε ειναι να τοποθετηθει αντιθετα απο το ασανσερ προς τον τοιχο,οχι να αφαιρεθει.και δνε δεχτηκε.στην αρχη την ειχε βαλει απενταντι απο την πορτα του στον τοιχο και ελεγχε και την σκαλα και το ασανσερ.καταλβε οτι ηταν παρανομο και μετα αλλαξε σε αυτην την θεση.θελουμε να μην βλεπει προς το ασανσερ,εχουμε πραγματα πανω σε δωματιακι στην ταρατσα και δεν θελουμε να ξερει τι ανεβαζουμε. 7 ώρες πριν, k0stas1 είπε Εκτυπώνεις και τρία αντίγραφα της ερμηνείας της νομοθεσίας σύμφωνα με την επίσημη αρχή και την τρίβεις στην μούρη κάθε περίεργου γείτονα που τρώγεται με τα ρούχα του. ουτε περιεργοι ειμαστε και εχουμε δουλειες δεν καθομαστε.απλα θελουμε να τηρουνται οι κανονες και του καταστατικου και των νομων σωστα.περιεργοι ειμαστε εμεις που θελουμε να μην βλεπει τι ανεβαζουμε, η΄περιεργοι ειναι αυτοι που θελουν να βλεπουν και να κουτσομπολευουν? 8 ώρες πριν, lsk1977 είπε Αν έχει τοποθετηθεί κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας (διάδρομος, είσοδος, ασανσέρ, πάρκινγκ κ.λπ.) χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης και χωρίς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, τότε θεωρείται παράνομη. 🔹 Τι μπορείς να κάνεις: Μιλάς πρώτα φιλικά με τον γείτονα που έβαλε την κάμερα και του εξηγείς ότι είναι παράνομο να καταγράφει/έχει κάμερα σε κοινόχρηστο χώρο. Αν δεν συμμορφωθεί, μπορείς να κάνεις αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η Αρχή έχει επιβάλει αρκετά πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Η αστυνομία μπορεί να κληθεί μόνο αν υπάρχει έντονη παραβίαση (π.χ. η κάμερα στραμμένη μόνιμα στην πόρτα σου, απειλή ιδιωτικότητας, ή αν χρησιμοποιείται για εκφοβισμό). Συνήθως όμως η αστυνομία θα σου πει να απευθυνθείς στην ΑΠΔΠΧ ή/και στον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Kataggelia_APDPX.docx 36.81 kB · 1 download η αρχη αφου πληροφορηθει τα σχετικα με την καταγγελια,μετα πως ενεργει? πως ειδοποιει τον καταγγελοντα? πως του επθβαλει την τηρηση του νομου? εφοσον δεν καλει οπως λετε παντα την αστυνομια. 1
k0stas1 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:32 μμ (επεξεργασμένο) Στις 3/9/2025 στις 12:51 ΠΜ, mike15 είπε αυτο ηξερα και εγω.η καμερα βρισκεται σε οροφοδιαμερισμα του κατοικου,οποτε εχει το δικαιωμα να βαλει καμερα.ομως επειδη ειναι στο τελευταιο διαμερισμα και η εξοδος απο το ασανσερ παει στην ταρατσα ,εχει βαλει την καμερα να βλεπει ταυτοχρονα την εισοδο προς την εξοδο του ασανσερ.αυτο που ζητησαμε ειναι να τοποθετηθει αντιθετα απο το ασανσερ προς τον τοιχο,οχι να αφαιρεθει.και δνε δεχτηκε.στην αρχη την ειχε βαλει απενταντι απο την πορτα του στον τοιχο και ελεγχε και την σκαλα και το ασανσερ.καταλβε οτι ηταν παρανομο και μετα αλλαξε σε αυτην την θεση.θελουμε να μην βλεπει προς το ασανσερ,εχουμε πραγματα πανω σε δωματιακι στην ταρατσα και δεν θελουμε να ξερει τι ανεβαζουμε. ουτε περιεργοι ειμαστε και εχουμε δουλειες δεν καθομαστε.απλα θελουμε να τηρουνται οι κανονες και του καταστατικου και των νομων σωστα.περιεργοι ειμαστε εμεις που θελουμε να μην βλεπει τι ανεβαζουμε, η΄περιεργοι ειναι αυτοι που θελουν να βλεπουν και να κουτσομπολευουν? η αρχη αφου πληροφορηθει τα σχετικα με την καταγγελια,μετα πως ενεργει? πως ειδοποιει τον καταγγελοντα? πως του επθβαλει την τηρηση του νομου? εφοσον δεν καλει οπως λετε παντα την αστυνομια. Δεν ήταν προσωπικό προς εσένα αδερφέ και όντως έχεις δίκιο επειδή βλέπει στο ανσανσερ. Απάντησα σε συγκεκριμένο σχόλιο που υποστήριζε πως απαγορεύεται η κάμερα να βλέπει σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο κάτι που δεν ισχύει. Εσείς δίκιο έχετε. Και εγώ δίκιο έχω όμως που λέω για περίεργους. Μερικοί αντιδρούν σε καθετί που είναι για καλό τελικά όπως και οι οπτικές ίνες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:34 μμ από k0stas1 1
konc Δημοσ. Παρασκευή στις 03:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:29 μμ On 02/09/2025 at 21:55, baspav said: Αν χρειαστεί υλικό γιατί κάτι έγινε σε μένα πχ δεν θα το ζητήσω εγώ, η αστυνομία και θα το δώσει χωρίς μα μου σου του. Δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος πάντως πως αν χρειαστεί θα δώσει υλικό για να σε βοηθήσει, από την κάμερα κιόλας για την οποία του έκανες καταγγελία. (Αν νομίζεις πως η αστυνομία μπορεί να το απαιτήσει, να σε ενημερώσω πως κάνεις λάθος και πως αν ρωτήσεις τον καλό μου γείτονα θα στο επιβεβαιώσει) 1
mike15 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:15 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:15 μμ 3 ώρες πριν, konc είπε Δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος πάντως πως αν χρειαστεί θα δώσει υλικό για να σε βοηθήσει, από την κάμερα κιόλας για την οποία του έκανες καταγγελία. (Αν νομίζεις πως η αστυνομία μπορεί να το απαιτήσει, να σε ενημερώσω πως κάνεις λάθος και πως αν ρωτήσεις τον καλό μου γείτονα θα στο επιβεβαιώσει) νομιζω οτι αναγραφεται στον νομο οτι ειναι υποχρεωμενος να το κανει.η αστυνομια μπορει εαν υπαρξει αιτημα με δικηγορο απο τον καταγγελοντα ,γιατι μετα πρεπει να παει με εισαγγελικη παραγγελια.απο μονη της ενεργει χωρις εισαγγελεα ,εαν γινει καποια κλοπη και αναλαβει απο μονη της ερευνα.παλι εαν αρνηθεις θα ερθουν με εισαγγελικη παραγελια.στην οικδομη μας που εχει βαλει καποιος ,σε ολες τις κλοπες τρυγυρω .πηγαν στην πορτα του ,του εδειξαν ενα χαρτι ,μπηκαν μεσα ,πηραν τον σκληρο και εφυγαν
Helionar Δημοσ. Παρασκευή στις 08:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:21 μμ Στις 3/9/2025 στις 12:51 ΠΜ, mike15 είπε αρχη αφου πληροφορηθει τα σχετικα με την καταγγελια,μετα πως ενεργει? πως ειδοποιει τον καταγγελοντα? πως του επθβαλει την τηρηση του νομου? εφοσον δεν καλει οπως λετε παντα την αστυνομια. Ενεργει όπως ενεργούν οι περισσότερες υπηρεσίες πλέον. Διαπιστώνει, καταγραφεί, λέει στον πολίτη να αναλώσει χρόνο και χρήμα αν θέλει να γίνει κάτι ουσιαστικό και μετά λούφαζει. Ωραίοι οι νόμοι αλλά σε τούτη τη χώρα πλέον οι νομοθέτες φαντάζονται διάφορους περιορισμούς που εφαρμόζονται μόνο στο χαρτί. Όσοι φοβηθούν, φοβήθηκανε οι υπόλοιποι κλασικά ότι θέλουν και χωρίς καμία συνέπεια. Στη γειτονιά μου υπάρχει τύπος που επειδή πριν αρκετά χρόνια του μπήκαν στην μονοκατοικία, έχει κάμερες στις γωνίες από τα μπαλκόνια του και καταγράφει 2 δρόμους και πεζοδρόμια κανονικότατα (είναι πάνω στη διασταύρωση). Και μιλάμε για αυξημένης κυκλοφορίας δρόμους. Όσο και να χτυπήθηκαν διάφοροι γείτονες και να απείλησαν, ρουθουνι δεν έχει ανοίξει.
mike15 Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 πμ 4 ώρες πριν, Helionar είπε Ενεργει όπως ενεργούν οι περισσότερες υπηρεσίες πλέον. Διαπιστώνει, καταγραφεί, λέει στον πολίτη να αναλώσει χρόνο και χρήμα αν θέλει να γίνει κάτι ουσιαστικό και μετά λούφαζει. Ωραίοι οι νόμοι αλλά σε τούτη τη χώρα πλέον οι νομοθέτες φαντάζονται διάφορους περιορισμούς που εφαρμόζονται μόνο στο χαρτί. Όσοι φοβηθούν, φοβήθηκανε οι υπόλοιποι κλασικά ότι θέλουν και χωρίς καμία συνέπεια. Στη γειτονιά μου υπάρχει τύπος που επειδή πριν αρκετά χρόνια του μπήκαν στην μονοκατοικία, έχει κάμερες στις γωνίες από τα μπαλκόνια του και καταγράφει 2 δρόμους και πεζοδρόμια κανονικότατα (είναι πάνω στη διασταύρωση). Και μιλάμε για αυξημένης κυκλοφορίας δρόμους. Όσο και να χτυπήθηκαν διάφοροι γείτονες και να απείλησαν, ρουθουνι δεν έχει ανοίξει. γιαυτον εχει αλλους τροπους,εφοσον ο νομος δεν αντιδρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα