Star_scream Δημοσ. Παρασκευή στις 03:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:10 μμ Καλησπέρα στην ομάδα! Γενικά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από αυτοκίνητα, οπότε θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο συγκεκριμένος μπορώ. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Skoda Fabia 2005, 1500κ 98HP, αγορασμένο καινούριο. Για να είμαι ειλικρινής, όλα αυτά τα χρόνια δεν με έχει ταλαιπωρήσει με σοβαρά προβλήματα και ποτέ δεν με έχει αφήσει στο δρόμο. Μόνο κάποιες μικροζημιές (γρύλοι παραθύρων, 2 φορές πολλαπλασιαστές). Τα έξοδα συντήρησης ήταν οικονομικά, ενώ μετά την 5ετία έκανα service εκτός αντιπροσωπίας. Πρόσφατα χρειάστηκε να αλλάξω κινητήρα (κόστος ~1400€) και τώρα το αμάξι είναι μια χαρά. Παρόλα αυτά, σκέφτομαι ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσω να κοιτάω για αντικατάσταση. Η μέχρι τώρα χρήση μου: Καθημερινά ~40χλμ σε επαρχιακό δρόμο (όχι κίνηση πόλης). Ετήσια 10.000–15.000χλμ (επαρχιακός / εθνική). 3–4 μικρά ταξίδια τον χρόνο. Βασικό αυτοκίνητο μετακινήσεων. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα χώρων (δεν έχω οικογένεια ακόμη). Τι ψάχνω: Καλύτερα εσωτερικά υλικά, πιο σταθερό στο δρόμο και γενικότερα να έχει καλό πάτημα, καλή οδική συμπεριφορά. Λίγο πιο "ζωηρό" για προσπεράσεις και να μην χρειάζεται να κάνω το σταυρό μου αν προλάβω. Αξιοπιστία στα μηχανικά όσο είναι εφικτό αυτό, πιο άνετη και ξεκούραστη οδήγηση. Προϋπολογισμός: έως ~22.000€ (ίσως λίγο παραπάνω αν αξίζει). Κριτήρια αναζήτησης αυτοκινήτων: Βενζίνη ή υβριδικό Από 1400+ κ.εκ. Από 110+ HP Χρονολογία 2021+ Μέχρι ~60.000km Μοντέλα που μου αρέσουν (χωρίς να ξέρω κόστη συντήρησης): BMW 116i (110hp), 118i (140hp) 2021+ Audi A3 1.5 TFSI (116hp) 2021+ Cupra Formentor 1.5 TSI (150hp), Leon 1.5 TSI (150hp) 2021+ VW Golf 1.5 TSI (116hp / 150hp), T-Roc 1.5 TSI (150hp) 2021+ Mazda CX-30 e-SKYACTIV 2.0 (122hp / 186hp) 2021+ Honda HR-V 1.5 Hybrid (130hp) 2021+ (Καταλαβαίνω ότι κάποια από αυτά ίσως ξεφεύγουν από το budget και θα πρέπει να βρεθεί καλή ευκαιρία ή να ανέβω λίγο αν χρειαστεί.) Πιο "safe" επιλογές που σκέφτομαι: Toyota Corolla 1.8 Hybrid (122hp) ή 2.0 Hybrid (184hp) 2021+ Toyota C-HR 1.8 Hybrid 2021+ Hyundai i30 1.5 Hybrid (160hp) 2021+ Ford Focus 1.5 (122hp) 2021+ Απορίες: Χειροκίνητο ή αυτόματο; Δε ξέρω τι αξίζει περισσότερο πέρα από θέμα άνεσης που δε με απασχολεί ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο. Ποια είναι τα υπέρ/κατά σε αξιοπιστία και έξοδα; Ποιες επιλογές από τα παραπάνω αξίζουν με βάση συντήρηση–κόστος–αξιοπιστία; Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με αυτοκίνητα, ήθελα να τα βάλω όλα κάτω για να πάρω μια κατεύθυνση γι' αυτό και ο "αχταρμάς" στο κεφάλι μου. 2
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:12 μμ ωραιο κειμενο, θα ελεγα focus ή κορεατη 1 1
Nabuko Δημοσ. Παρασκευή στις 03:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:21 μμ 4 λεπτά πριν, Star_scream είπε Μοντέλα που μου αρέσουν (χωρίς να ξέρω κόστη συντήρησης): Θέλεις ένα ότι να ναι αμάξι αρκεί να είναι απ' το '21 και μετά? το λέω γιατί οι επιλογές σου είναι SUV και μικρομεσαία. Δεν έχεις κατασταλάξει. Γράφεις ότι είσαι μόνος σου και δεν έχεις οικογένεια και δε σε νοιάζουν οι χώροι. Σκέφτεσαι να κάνεις στο άμεσο μέλλον ή όχι? Το αυτοκίνητο το παίρνεις με σκεπτικό να το κρατήσεις χρόνια?
Sablj Δημοσ. Παρασκευή στις 03:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:21 μμ 9 minutes ago, Star_scream said: Προϋπολογισμός: έως ~22.000€ (ίσως λίγο παραπάνω αν αξίζει). Το παρακολουθώ γιατί είμαι κι εγώ σε παρόμοια αναζήτηση. Ωστόσο να σου βάλω στο τραπέζι και την ιδέα του καινούργιου καθώς το i30 που κοιτάς ξεκινάει από 22800€ 1
Star_scream Δημοσ. Παρασκευή στις 04:15 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 04:15 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Θέλεις ένα ότι να ναι αμάξι αρκεί να είναι απ' το '21 και μετά? το λέω γιατί οι επιλογές σου είναι SUV και μικρομεσαία. Δεν έχεις κατασταλάξει. Γράφεις ότι είσαι μόνος σου και δεν έχεις οικογένεια και δε σε νοιάζουν οι χώροι. Σκέφτεσαι να κάνεις στο άμεσο μέλλον ή όχι? Το αυτοκίνητο το παίρνεις με σκεπτικό να το κρατήσεις χρόνια? Έχεις δίκιο, σωστά με ρωτάς γιατί όντως δεν έχω κατασταλάξει εντελώς. Τα SUV τα έχω βάλει όχι για θέμα χώρου, αλλά πιο πολύ για τις επιδόσεις τους σε κάποιες περιπτώσεις, την υποκειμενική ομορφία που μπορεί να έχουν και γενικότερα επειδή θεωρώ πως έχουν καλύτερο πάτημα στο δρόμο, τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι. Το αυτοκίνητο το παίρνω με το σκεπτικό να το κρατήσω σίγουρα μια 5ετία και μετά όντως θα κρίνω βάση αναγκών και κατάστασης που θα βρίσκομαι τότε. Το 2021 και μετά, το έβαλα με γνώμονα οτι δε θα έχει φάει "τόσο πολύ ξύλο", μιας και θα το αλλάξω τώρα το δικό μου, ας είναι τουλάχιστον μέσα στην πενταετία για να έχει και σχετικά καινούριες τεχνολογίες πάνω. 1 ώρα πριν, Sablj είπε Το παρακολουθώ γιατί είμαι κι εγώ σε παρόμοια αναζήτηση. Ωστόσο να σου βάλω στο τραπέζι και την ιδέα του καινούργιου καθώς το i30 που κοιτάς ξεκινάει από 22800€ Ναι έχεις δίκιο, το έχω και αυτό στο μυαλό μου, εκτός αν βρώ σε μεταχειρισμένο καμία πολύ καλή ευκαιρία για upgrade Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:26 μμ από Star_scream
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 08:19 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:19 μμ 5 ώρες πριν, Star_scream είπε Για να είμαι ειλικρινής, όλα αυτά τα χρόνια δεν με έχει ταλαιπωρήσει με σοβαρά προβλήματα και ποτέ δεν με έχει αφήσει στο δρόμο. Μόνο κάποιες μικροζημιές (γρύλοι παραθύρων, 2 φορές πολλαπλασιαστές). Τα έξοδα συντήρησης ήταν οικονομικά, ενώ μετά την 5ετία έκανα service εκτός αντιπροσωπίας. Πρόσφατα χρειάστηκε να αλλάξω κινητήρα (κόστος ~1400€) και τώρα το αμάξι είναι μια χαρά. 1
basilis_k6 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:47 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:47 μμ Επειδη εχω το ιδιο φαμπια αλλα με μικροτερο μοτερ, ετοιμασου να εκλαγεις με την ποιοτητα του εσωτερικου και με την οδηγικη συμπεριφορά των αυτοκινητων που παιρνεις σημερα με 22κ. Θα νομιζεις οτι η αποσταση του 2005 με το 2021 ειναι 2-3 χρονια εξελιξης...
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. Σάββατο στις 12:43 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:43 πμ Στα 22 +- καινουριο βγαινει mg3 hybrid με 7 χρονια εγγύηση .... 1
tutuyo Δημοσ. Σάββατο στις 08:04 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:04 πμ 16 hours ago, Star_scream said: Για να είμαι ειλικρινής, όλα αυτά τα χρόνια δεν με έχει ταλαιπωρήσει με σοβαρά προβλήματα Πρόσφατα χρειάστηκε να αλλάξω κινητήρα (κόστος ~1400€) και τώρα το αμάξι είναι μια χαρά. 15 hours ago, Star_scream said: Τα SUV τα έχω βάλει όχι για θέμα χώρου, αλλά πιο πολύ για τις επιδόσεις τους σε κάποιες περιπτώσεις τα εχεις μπερδεψει ολα στο μυαλο σου
xsterg Δημοσ. Σάββατο στις 02:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:52 μμ οτι και να παρεις παρε αυτοματο. εχω παρει το golf 8 variant r line. φυσικα αυτοματο. με το που θα πιασεις αυτοματο στα χερια σου θα ξεχασεις να οδηγεις χειροκινητα. πλεον σε οσα αυτοκινητα εχω προσβαση ειναι αυτοματα. απο την δουλεια εως το σπιτι. το καλοκαιρι χρειαστηκε να παρω το αυτοκινητο γνωστου με χειροκινητο κιβωτιο. μετα απο 1 χρονο αποκλειστικα με αυτοματα κιβωτια ενιωθα οτι ειμαι πρωταρης στα χειροκινητα!
Exosia Δημοσ. Κυριακή στις 03:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:15 μμ Και εγώ υπέρ του αυτόματου, αλλά προσοχή στα CVT. Θα πρότεινα να βρεις ένα τρόπο οδηγήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο πριν το αγοράσεις, π.χ. να το νοικιάσεις.
andreas-d Δημοσ. Κυριακή στις 07:19 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:19 μμ 3 ώρες πριν, Exosia είπε Και εγώ υπέρ του αυτόματου, αλλά προσοχή στα CVT. Γιατί προσοχή στα cvt, βγάζουν βλάβες η απλά επειδή είναι μιας σχέσης μεταβαλλομενεις δεν σου αρέσουν.. Σπάνια την ακούει cvt σε σχέση με τα αυτόματα της vw και άλλων εταιριών, μάλιστα θεωρούνται πολύ αξιόπιστα..
Exosia Δημοσ. Κυριακή στις 08:16 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:16 μμ 56 λεπτά πριν, andreas-d είπε Γιατί προσοχή στα cvt, βγάζουν βλάβες η απλά επειδή είναι μιας σχέσης μεταβαλλομενεις δεν σου αρέσουν.. Σπάνια την ακούει cvt σε σχέση με τα αυτόματα της vw και άλλων εταιριών, μάλιστα θεωρούνται πολύ αξιόπιστα.. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που συμπεριφέρεται το αμάξι - στροφές ψηλά μέχρι να στρώσει η ταχύτητα. Προτείνω στο φίλο να οδηγήσει πριν αγοράσει.
andreas-d Δημοσ. Κυριακή στις 08:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:22 μμ Μην συγκρίνεις το βουητό του σασμάν με τις στροφές του κινητήρα.. Το ότι δεν σου αρέσει δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστο, και εμένα δεν μου άρεσε αλλά το συνήθισα.. 😅 1
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 08:57 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:57 μμ (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, andreas-d είπε ότι δεν σου αρέσει δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστο Άλλο CVT και άλλο πλανητικό CVT σαν της Toyota (eCVT). Belt driven = Problems. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:00 μμ από cmaniac 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα