Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω ενοικιασμένο κάμποσο καιρό ένα όχημα από αρκετή γνωστή εταιρεία leasing.

Το όχημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια που εμφανίστηκαν μετά την παραλαβή. Σε ορισμένα σημεία έχει σκάσει το χρώμα της φαβής, αλλά είναι σε διάφορα σημεία (πόρτα, ουρανός, καπό).

Το πήγα σε συνεργείο της γειτονιάς, μου είπε πως δυστυχώς αρχικά το όχημα έχει βαφτεί ξανά (!) και πως για να γίνει επισκευή θα πρέπει να βαφτούν 3 κομμάτια (Η μια πόρτα, ο ουρανός και το καπό). Το κόστος θα είναι περίπου στα 400€

Σύμφωνα με την εταιρεία που έχω ενοικιάσει, έχω μικτή ασφάλεια, με απαλλαγή 450€ αν οι επισκευές γίνουν σε δικό τους συνεργείο, ή 900€ αν γίνει σε συνεργείο τρίτου.

Ωστόσο, επειδή το customer support είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, και δεν βγάζω άκρο, το ποσό της απαλλαγής πως ορίζεται;

450€ συνολικά για όλες τις επισκευές που θα χρειαστούν; (ακούγεται χαζό)
450€ ανά ζημιά; Πχ δίνω έως 450€ ανα μέρος που θα γίνει η βαφή;
450€ ανα υπηρεσία εργασίας (πχ σύνολο βαφών 1000€ αλλά πληρώνω 450?)

Ρωτάω διότι αν είναι να με χρεώσουν πχ 450€ για κάθε πλευρά, προφανώς με συμφέρει να το φτιάξω σε δικό μου συνεργείο.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, jimkarvogr είπε

Καλησπέρα σας,

Έχω ενοικιασμένο κάμποσο καιρό ένα όχημα από αρκετή γνωστή εταιρεία leasing.

Το όχημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια που εμφανίστηκαν μετά την παραλαβή. Σε ορισμένα σημεία έχει σκάσει το χρώμα της φαβής, αλλά είναι σε διάφορα σημεία (πόρτα, ουρανός, καπό).

Το πήγα σε συνεργείο της γειτονιάς, μου είπε πως δυστυχώς αρχικά το όχημα έχει βαφτεί ξανά (!) και πως για να γίνει επισκευή θα πρέπει να βαφτούν 3 κομμάτια (Η μια πόρτα, ο ουρανός και το καπό). Το κόστος θα είναι περίπου στα 400€

Σύμφωνα με την εταιρεία που έχω ενοικιάσει, έχω μικτή ασφάλεια, με απαλλαγή 450€ αν οι επισκευές γίνουν σε δικό τους συνεργείο, ή 900€ αν γίνει σε συνεργείο τρίτου.

Ωστόσο, επειδή το customer support είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, και δεν βγάζω άκρο, το ποσό της απαλλαγής πως ορίζεται;

450€ συνολικά για όλες τις επισκευές που θα χρειαστούν; (ακούγεται χαζό)
450€ ανά ζημιά; Πχ δίνω έως 450€ ανα μέρος που θα γίνει η βαφή;
450€ ανα υπηρεσία εργασίας (πχ σύνολο βαφών 1000€ αλλά πληρώνω 450?)

Ρωτάω διότι αν είναι να με χρεώσουν πχ 450€ για κάθε πλευρά, προφανώς με συμφέρει να το φτιάξω σε δικό μου συνεργείο.

Ευχαριστώ πολύ!

απαλλαγή 450€ 

Αν υποθέσουμε ότι μια ζημιά έχει κόστος σύνολο με ΦΠΑ 1000€ εσύ 450€  πληρώνεις..

Η απαλλαγή δεν ισχύει μία φορά  αλλά για κάθε ζημιά που θες να επισκευάσεις.

Επεξ/σία από andreas-d
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, andreas-d είπε

απαλλαγή 450€ απο το συνολικό κόστος το οποίο πληρώνεις εσύ..

Αν υποθέσουμε ότι μια ζημιά έχει κόστος σύνολο με ΦΠΑ 1000€ -450€ απαλλαγή πληρώνεις εσύ 550€..

νομιζω τα λες αναποδα. 

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, andreas-d είπε

απαλλαγή 450€ απο το συνολικό κόστος το οποίο πληρώνεις εσύ..

Αν υποθέσουμε ότι μια ζημιά έχει κόστος σύνολο με ΦΠΑ 1000€ -450€ απαλλαγή πληρώνεις εσύ 550€..

Νομίζω ότι ειναι ανάποδα.Μέχρι το όριο πληρώνει ο κάτοχος και τα πάνω απο το όριο η ασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, jimkarvogr είπε

Το πήγα σε συνεργείο της γειτονιάς, μου είπε πως δυστυχώς αρχικά το όχημα έχει βαφτεί ξανά (!) και πως για να γίνει επισκευή θα πρέπει να βαφτούν 3 κομμάτια (Η μια πόρτα, ο ουρανός και το καπό).

Αν το αυτοκίνητο είχε βαφτεί ξανά πριν σου το παραδώσουν, τότε αυτό είναι ευθύνη της leasing εταιρείας, όχι δική σου γιατί τα σπασίματα χρώματος σε ουρανό/καπό/πόρτα δεν είναι τυπική φθορά από χρήση, αλλά πιο πολύ θέμα παλιότερης βαφής ή ποιότητας χρώματος. 

Εάν το αυτοκίνητο είχε βαφτεί, η εταιρεία leasing θα έπρεπε να σε ενημερώσει πριν την παράδοση και να το αναφέρει στη σύμβαση ή να δώσει έκπτωση στο μίσθωμα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της επισκευής.

Δεν φτιάχνεις τίποτα, επικοινωνείς με την εταιρία και τους ενημερώνεις τι σου είπε το συνεργείο σχετικά με την βαφή και αν θέλουν να γίνει εκτίμηση και σε δικό τους συνεργαζόμενο. Βγάλε και φωτό να τις έχεις. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

νομιζω τα λες αναποδ

3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

νομιζω τα λες αναποδ

Έχεις δίκιο θα το διορθώσω 

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, andreas-d είπε

απαλλαγή 450€ 

Αν υποθέσουμε ότι μια ζημιά έχει κόστος σύνολο με ΦΠΑ 1000€ εσύ 450€  πληρώνεις..

Η απαλλαγή δεν ισχύει μία φορά  αλλά για κάθε ζημιά που θες να επισκευάσεις.

Εδώ είναι το μπέρδεμα. Αυτό είναι μια ζημιά? Είναι 3 ζημιές? 

Θεωρείται μια εργασία ως βαφή 3 σημείων, η επειδή είναι 3 parts, μπορούν να πουν 450 το καθένα?

15 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν το αυτοκίνητο είχε βαφτεί ξανά πριν σου το παραδώσουν, τότε αυτό είναι ευθύνη της leasing εταιρείας, όχι δική σου γιατί τα σπασίματα χρώματος σε ουρανό/καπό/πόρτα δεν είναι τυπική φθορά από χρήση, αλλά πιο πολύ θέμα παλιότερης βαφής ή ποιότητας χρώματος. 

Εάν το αυτοκίνητο είχε βαφτεί, η εταιρεία leasing θα έπρεπε να σε ενημερώσει πριν την παράδοση και να το αναφέρει στη σύμβαση ή να δώσει έκπτωση στο μίσθωμα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της επισκευής.

Δεν φτιάχνεις τίποτα, επικοινωνείς με την εταιρία και τους ενημερώνεις τι σου είπε το συνεργείο σχετικά με την βαφή και αν θέλουν να γίνει εκτίμηση και σε δικό τους συνεργαζόμενο. Βγάλε και φωτό να τις έχεις. 

Δεν έχουν ενημερώσει, όχι! Δεν τους βρίσκω για ποιο απλά θέματα, δυστυχώς, για θέματα του στυλ "μου είπαν σε συνεργείο ότι έχει βαφει" ούτε καν θα τους βρω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimkarvogr είπε

Δεν έχουν ενημερώσει, όχι! Δεν τους βρίσκω για ποιο απλά θέματα, δυστυχώς, για θέματα του στυλ "μου είπαν σε συνεργείο ότι έχει βαφει" ούτε καν θα τους βρω

Κι επειδή είναι αυτοί για τον μπέο θα κάτσεις να χρεωθείς εσύ για ζημιές που έκανε άλλος? τράβα από κει με το αμάξι και πες τους να το πάρουν πίσω και να σου δώσουν άλλο ή να το επισκευάσουν και να στο ξαναδώσουν με χαμηλότερο μίσθωμα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Κι επειδή είναι αυτοί για τον μπέο θα κάτσεις να χρεωθείς εσύ για ζημιές που έκανε άλλος? τράβα από κει με το αμάξι και πες τους να το πάρουν πίσω και να σου δώσουν άλλο ή να το επισκευάσουν και να στο ξαναδώσουν με χαμηλότερο μίσθωμα. 

Έχει περάσει 1 έτος. Έχεις δίκιο σε αυτό, ωστόσο οι ζημιές βγήκαν κάπου στο τρίμηνο, δυστυχώς δεν ήμουν σε καμία φάση να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο εκείνη την περίοδο.

Βρήκα από το VIN πάντως, πως το όχημα είχε αγοραστεί σε δημοπρασία και είχε φθορές στην πόρτα του οδηγού και σε άλλα σημεία ωστόσο.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, jimkarvogr είπε

Εδώ είναι το μπέρδεμα. Αυτό είναι μια ζημιά? Είναι 3 ζημιές? 

Θεωρείται μια εργασία ως βαφή 3 σημείων, η επειδή είναι 3 parts, μπορούν να πουν 450 το καθένα?

Εάν είναι στο ίδιο κομμάτι τότε είναι μία ζημιά..   το τη σε συμφέρει θα στο αναλύσει ο φανοποιος..

Εγώ ας πούμε έχω δύο χτυπηματάκια στην πόρτα του συνοδηγού και δεν τα επισκευάζω διότι το κόστος είναι κάτω από 500€ που έχω απαλλαγή, οπότε η θα περιμένω να μαζευτούν και αλλά στο ίδιο σημείο,  η το πληρώνω και το επισκευάζω..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Εάν είναι στο ίδιο κομμάτι τότε είναι μία ζημιά..   το τη σε συμφέρει θα στο αναλύσει ο φανοποιος..

Εγώ ας πούμε έχω δύο χτυπηματάκια στην πόρτα του συνοδηγού και δεν τα επισκευάζω διότι το κόστος είναι κάτω από 500€ που έχω απαλλαγή, οπότε η θα περιμένω να μαζευτούν και αλλά στο ίδιο σημείο,  η το πληρώνω και το επισκευάζω..

Είναι σε τρία μέρη (πόρτα, ουρανός, καπό)

Δημοσ.

Εμενα η απορια μου ειναι για ποιο λογο να ασχοληθεις με το χρωμα ενος οχηματος που δε σου ανηκει καν.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lector είπε

Εμενα η απορια μου ειναι για ποιο λογο να ασχοληθεις με το χρωμα ενος οχηματος που δε σου ανηκει καν.

Γιατί όταν θα χρειαστεί να το παραδώσει θα του βγάλουν ένα κουστούμι περιποιημένο.. 

Leasing δεν σημαίνει το σπάω το χαλάω και στο τέλος το παραδίδω..  υπάρχουν όροι..

14 λεπτά πριν, jimkarvogr είπε

Είναι σε τρία μέρη (πόρτα, ουρανός, καπό)

Πρέπει πρώτα να μιλήσεις με φανοποιο πως θα το διαχειριστεί.. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Γιατί όταν θα χρειαστεί να το παραδώσει θα του βγάλουν ένα κουστούμι περιποιημένο.. 

Leasing δεν σημαίνει το σπάω το χαλάω και στο τέλος το παραδίδω..  υπάρχουν όροι..

Πρέπει πρώτα να μιλήσεις με φανοποιο πως θα το διαχειριστεί.. 

Ο φανοποιος που πήγα μου είπε πως είναι βαφή σε τρία κομμάτια, κανένα 150αρι το κάθε ένα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimkarvogr είπε

Ο φανοποιος που πήγα μου είπε πως είναι βαφή σε τρία κομμάτια, κανένα 150αρι το κάθε ένα 

Άρα καλύτερα να περιμένεις διότι είσαι κάτω απο την απαλλαγή, όλο και κάτι άλλο θα μαζευτεί μέχρι να τελειώσει το leasing..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...