Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει πέρασμα οπτικών στην περιοχή οπότε και σίγουρα θα αναβαθμίσουμε σε (μάλλον 300αρα) την 100αρα που υπάρχει ήδη. Αλλά και αναβάθμιση γραμμής να μην γίνει χρειάζομαι να βελτιώσω την ταχύτητα του ασυρμάτου δικτύου.

Αυτή τη στιγμή (βάζω πρόχειρα ενα σχέδιο για να έχετε εικόνα) image.png.1d2953c89b6d11414026558c7042725e.png

Απο το ρουτερακι της νοβα συνδέεται ασύρματα ως AP το xiaomi 4A και απο αυτό παίρνω στον χώρο μου ίντερνετ ασύρματα επίσης. (Όλα αυτά στα 5GHz). Το πρόβλημα είναι οτι το xiaomi μάλλον "δεν αντέχει" όλη αυτή την κίνηση δικτύου ώρες ώρες και "καρφώνει" την ταχύτητα στο 1ΜΒ/s άντε 2 και πρέπει να γίνει restart, είτε έχω τρομερά σκαμπανεβάσματα στις λήψεις (ξεκινάει δηλαδή με 10-11ΜΒ/s και πέφτει στα 2, ανεβαίνει στα 5, πάει 9 πέφτει το 1 κλπ κλπ)

Σκέφτηκα λοιπόν (μιας και έχουν ξεκινήσει να μας περνάνε και οπτικές) να αναβαθμίσουμε όσο γίνεται το ασύρματο δίκτυο (μιας και καλώδιο δεν γίνεται να περαστεί, ούτε εξωτερικά -λόγω κολλημάτων και εργασιών που πρέπει να γίνουν).

Να πάμε σε mesh; να τσιμπήσω τα mercusys AX3000 Η80X και θα καθαρίσει το τοπίο; Θα μπορέσει η 2η συσκευή που θα κάνει την ασύρματη αναμετάδοση προς τον υπολογιστή μου να στέλνει με 30ΜΒ/s σε επικείμενη αναβάθμιση της γραμμής η δεν θα μπορεί το backhaul (πως λέγεται; ). Η πρώτη συσκευή θα είναι πάνω στο ρουτερακι της νοβα με καλώδιο και θα στέλνει μόνο σε μένα (στο 2ο mesh) δηλαδή και θα κλείσω το 5GHz του ρουτερ. Τα 2.4 λόγω guest wifi στον πάνω οροφό μας δεν μπορεί να κλείσει προς το παρόν. 

Για την 100αρα θα με καλύψει προς το παρόν μια τέτοια κίνηση και θα ειναι οκ με την 300αρα; Δεν σκέφτομαι σε καμία περίπτωση για παραπάνω ταχύτητα έτσι κ αλλιώς. Η μοναδική σκέψη για την 300αρα ειναι να μην περιμένω 5-6 ώρες για ενα παιχνίδι απο το xboxgamepass στον υπολογιστή πχ να κατέβει αν έχω 2-3 ώρες κενό και θέλω να δοκιμάσω κάτι. Κατα τα άλλα μπορώ να μείνω και έτσι.

Αν υπάρχει άλλη πρόταση δεκτή φυσικά.

Έχω ξεχάσει να αναφέρω ότι και η κάρτα δικτύου της μητρικής είναι ικανή για wifi 6 (intel ax200) και συσκευές υπάρχουν που υποστηρίζουν wifi 6 +

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στο παρεμβολές που έχει το δίκτυο και όχι στο xiaomi αυτό κάθε αυτό. Δηλαδη και mesh να πάρεις αν δεν έχει σύστημα να κάνει αυτόματα την επιλογή των καλύτερων συχνοτήτων και κάθε φορά να κάνει update τα κανάλια , πάλι το ίδιο πρόβλημα θα έχεις . Επισης το mesh δεν είναι σίγουρο ότι θα σου δώσει καλύτερο σήμα στην ίδια απόσταση. Έχω αναφερθεί και παλαιότερα ότι η εμβέλεια των mesh δεν είναι ότι καλύτερο συγκριτικά με ένα set  router repeater.

Πίστης αν θες να κάνεις αναβάθμιση WiFi συνήθως αναβαθμίζεις σε καλύτερο πρπτωκολο πχ. WiFi 6E , WiFi 7 κτλ. Και όχι μόνο αγοράζοντας απλώς καινούργιο εξοπλισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...