Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 minutes ago, tasoe said:

Η πίστη του καθενός είναι διαφορετική, ο τρόπος είναι ένας. Δε μπορεί να λέει κάποιος νηστεύω τη μεγάλη βδομάδα τρώγοντας κρέας. Είτε νηστεύεις, είτε δε νηστεύεις, επιλογή σου είναι. Τέλος πάντων, ας κάνει ό,τι θέλει, ελπίζω να του βγει το τάμα του ανθρώπου.

στην νηστεια οριζονται οπως το λες.στο ταμα δεν εχω δει καπου να λεει πηγαινε χυμα με τις παντοφλες.  απο εκει και περα οποιος θελει να παει χωρις νερο και ξυπολητος στα αγκαθια ή γυμνος στα αγγουρια να υπογραψει πρωτα και ενα χαρτι οτι αμα παθει κατι δεν θελει βοηθεια.δεν χρειαζεται να τρεχουν για να μαζεψουν τον καθε  ενα που αποφασισε να κανει το "ταμα" του.

1 hour ago, vamvakoolas said:

Στη κρητη (Λασιθι) αυγουστο υπαρχει χωριο που οι γεροντισσες κανουν 20χλμ για να προσκυνήσουν με 5 χλμ τερμα ανηφορα με γυναικια παπουτσια και μαυροφορεμένες/μακρυες φουστες

Και φτανουν οι μισες με τα ποδια και οι μισες με το εκαβ :P και μετα ακουμε στις ειδησεις.ανθρωπος με 40 βαθμους πηγε στο βουνο χωρις νερο και αγνοειται.βρεθηκε το πτωμα του φαγωμενο απο λυκους

σαν τον μαραθωνιο.οι μισοι φτανουν τρεχοντας και απο τους αλλους μισους καποιοι δεν φτανουν ποτε και φευγουν με αλλο οχημα που γραφει 166 ενω καποιους απλα τους μαζευει το πουλμαν.

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τάμα είναι, δεν είπε να θυσιαστεί και να πάει υπό αντίξοες συνθήκες κι αν φτάσει, έφτασε.

Ο,τι και να φορέσεις, να είναι δοκιμασμένο, μην το βάλεις εκεί πρώτη φορά. Όπως και ο,τι πάρεις να το έχεις ξαναδοκιμασει, δεν ξέρεις τι μπορεί να σε πειράξει στο στομάχι.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιδανικά θα πρέπει να πάρεις παπούτσια πεζοπορίας ή trail running με καλή στήριξη αστραγάλου. Αν σου γυρίσει το πόδι... θα πηγαίνεις ένα μήνα με πατερίτσες! Τι άλλο να πω; Μπανάνες, αναβράζον αναλγητικό (π.χ. παρακεταμόλη) για τους μυϊκούς πόνους, και να ξεκινήσεις πρωί πρώι για να αποφύγεις όσο το δυνατόν τον ζεστό ήλιο.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tasoe είπε

Για την ιστορία, μόνο και μόνο επειδή ανέφερες το τάμα, ο τρόπος προσέγγισης του εγχειρήματος δεν παραπέμπει καθόλου σε τάμα. Τάμα είναι να πας εκεί που είπες ότι θα πας με την πίστη σου και μόνο. Τα παπούτσια είναι να χαμε να λέγαμε, πόσο μάλλον οι ηλεκτρολύτες, οι μπάρες και τα τζελάκια. Ένας πιστός θα πάει με ό,τι παπούτσια έχει, ακόμα και με σκαρπίνια.

Προφανώς έβαλε τάμα να πάει με τα πόδια στο μοναστήρι, όχι ότι θα πάει νηστικός ή με σκαρπίνια. Μια χαρά τάμα είναι, είναι κόπος να περπατήσεις 35 χλμ όπως  και να το δεις. Καλή επιτυχία στο τάμα σου φίλε. Πάρε μαζί σου υγρά και καπέλο για τον ήλιο εάν δεν υπάρχει στην διαδρομή σκιά. 

• Like 4
Δημοσ.
9 hours ago, tasoe said:

Για την ιστορία, μόνο και μόνο επειδή ανέφερες το τάμα, ο τρόπος προσέγγισης του εγχειρήματος δεν παραπέμπει καθόλου σε τάμα. Τάμα είναι να πας εκεί που είπες ότι θα πας με την πίστη σου και μόνο. Τα παπούτσια είναι να χαμε να λέγαμε, πόσο μάλλον οι ηλεκτρολύτες, οι μπάρες και τα τζελάκια. Ένας πιστός θα πάει με ό,τι παπούτσια έχει, ακόμα και με σκαρπίνια.

Αν μπορείς φίλε μου πόσταρε και τη λίστα παπουτσιών που επιτρέπονται στο τάμα για να είμαστε βέβαιοι. Ευχαριστώ 

14 hours ago, AGGANIS13 said:

Ελεγα να παρω μπουκαλάκια νερο που θα εχω διαλύσει ηλεκτρολύτες και να βαλω και 1-2 σκουπ (pre-workout) που πινω στο γυμναστήριο για ενέργεια και αντοχή. Και φυσικά μερικές μπάρες

Τι λέτε?

Τα παπούτσια σου είναι μια χαρά.

νερο θα χρειαστείς πολύ (εγώ θα έπαιρνα 2 λίτρα)

Πάρε μαζί δυο τζελακια gu με καφεΐνη και δύο χωρίς. Ανά 7 χλμ τρώγε ένα τζελακι.

προτείνω και δύο χαπάκια μασωμενους ηλεκτρολύτες.

καπελο οπωσδήποτε ακόμα και αν έχει συννεφιά.

καλες κάλτσες. Όχι πολύ χοντρές αν είναι να το κάνεις μέχρι Νοέμβριο.

• Like 4
Δημοσ.
Στις 31/8/2025 στις 7:55 ΜΜ, 11osmikrosmhtsos είπε

Καποια φτηνα Asics κατα την γνωμη μου, καποτε ειχα παρει ενα ζευγαρι με 40 ευρω και εβγαλαν 3000km

Πως σου άντεξαν τόσα χιλιόμετρα; Εγώ Asics του 70ρικου τα άλλαξα στα 220χλμ περίπου, ετσουζαν τα δάχτυλα... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Πως σου άντεξαν τόσα χιλιόμετρα; Εγώ Asics του 70ρικου τα άλλαξα στα 220χλμ περίπου, ετσουζαν τα δάχτυλα

Περπάτημα φίλε μου μου κρατάνε 1.5 χρόνια περίπου με σχεδόν καθημερινό περπάτημα ~5km

Δημοσ.
8 hours ago, JakeKaufman said:

Αν μπορείς φίλε μου πόσταρε και τη λίστα παπουτσιών που επιτρέπονται στο τάμα για να είμαστε βέβαιοι. Ευχαριστώ 

Δεν εκτιμώ την ειρωνεία. Δεν υπάρχει τέτοια λίστα και το ξέρεις. Έγραψα ξεκάθαρα πως πας με ό,τι παπούτσια έχεις. Αν δεν έχεις ή δεν ξέρεις από αυτά πας σε ένα μαγαζί με αθλητικά της γειτονιάς σου και τους λες "θέλω ένα ζευγάρι αθλητικά να κάνουν και λίγο για χωματόδρομο" και παίρνεις αυτό που θα σου πουν. Δεν το ψάχνεις τόσο. Οι υπερβολικά τεχνικές λεπτομέρειες για να ολοκληρώσεις ένα τάμα ουσιαστικά defeat the purpose που λένε.

6 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

Περπάτημα φίλε μου μου κρατάνε 1.5 χρόνια περίπου με σχεδόν καθημερινό περπάτημα ~5km

Και μένα κρατάνε πάρα πολύ τα asics. Παίρνω κάθε 3 χρόνια περίπου τα cumulus. Μπόλικο περπάτημα και ελάχιστο τρέξιμο. Αλλά είμαι και λίγα κιλά οπότε δεν καταπονούνται πολύ. Ίσως ο φίλος είναι πιο ψηλός-βαρύς και του φθείρονται πιο γρήγορα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
11 hours ago, JakeKaufman said:

αν δεν κανει 35 km περπατημα με τακουνι τουλαχιστον 10 ποντους δεν εχει νοημα το ταμα :P . σε αντρες εναλλακτικα με crocs ή σκαρπινι.

2 hours ago, tasoe said:

Δεν εκτιμώ την ειρωνεία. Δεν υπάρχει τέτοια λίστα και το ξέρεις. Έγραψα ξεκάθαρα πως πας με ό,τι παπούτσια έχεις. Αν δεν έχεις ή δεν ξέρεις από αυτά πας σε ένα μαγαζί με αθλητικά της γειτονιάς σου και τους λες "θέλω ένα ζευγάρι αθλητικά να κάνουν και λίγο για χωματόδρομο" και παίρνεις αυτό που θα σου πουν. Δεν το ψάχνεις τόσο. Οι υπερβολικά τεχνικές λεπτομέρειες για να ολοκληρώσεις ένα τάμα ουσιαστικά defeat the purpose που λένε.

ποιο πολυ κοπος ειναι να πας στο μαγαζι και να ρωτησεις και ο καθενας να σου πουλησει οτι εχει (ειδικα στο μαγαζι της γειτονιας) αποτο νακατσει με το καφεδακι του στο λαπτοπ και να ρωτησει στο ινσομνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, poulinos said:

ποιο πολυ κοπος ειναι να πας στο μαγαζι και να ρωτησεις και ο καθενας να σου πουλησει οτι εχει (ειδικα στο μαγαζι της γειτονιας) αποτο νακατσει με το καφεδακι του στο λαπτοπ και να ρωτησει στο ινσομνια.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Κάτι που κάνεις με "καφεδάκι" δεν περιλαμβάνεται στην εκπλήρωση τάματος.

Επεξ/σία από tasoe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θα τον ξετινάξετε.. θα ψαχνει πουρναρια να κρυφτεί με τοσους ηλεκτρολυτες κ τζελακια..!! 

35km θα περπατησει.. δε θα τρεξει με pace 3:30’/km. 

Συνηθως το ταμα δεν το ξεκινας μερα μεσημερι, αλλα απογευμα 6-7 για να φτάσεις 12-1 το πολυ στον προορισμο..

(κατα πασα πιθανοτητα θα χει και πανηγυρι κ θα εχεις κ αλλους παρεα.. αλλα κ μονος οκ.. βγαινει) 

Δε θέλει υπερβολές.
αν περνάς απο χωρια , στο ενδιαμεσο δε χρειαζεται ουτε το κουβάλημα νερού. 

Το βγαζεις κ με μπανανα στη μέση ή μικρή 10L τσαντούλα. 

Στη θέση σου, (το χω κανει 4 φορες 14-18 ετών) θα χα ενα 500ml νερό,  καμιά μπαρα δημητριακών αντε κ βαριά βαριά εναν υδατοδιαλυτό ηλεκτρολυτη .. 

Αν δεν περνάς απο χωριά , ναι οκ, αλλάζεις απλα την ποσοτητα νερού. 

θα την παλέψεις με απλά κ λιτα πραγματα.. 

οταν φτασεις στον προορισμο .. τοτε κ μονο πιες λιγο μαγνησιο ή γλουταμινη (αν πινεις)  . 

ευλόγησον. 

Επεξ/σία από vaga1um3
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Και εγώ για περπάτημα τα έχω, όχι κάθε μέρα. Πάνω από χρόνο δύσκολα να τα κρατησω γιατί έχουν ενοχλήσεις στα δάχτυλα. Πλεον αντί για 1 ζευγάρι μόνο έχω 2 που τα αλλάζω ανά εξάμηνο, πολύ καλύτερο και παρατείνεται η διάρκεια ζωής. 

• Like 1
Δημοσ.

Για ταμα θέλει περπατημα με γυμνά ποδια, χλαμυδα, ακανθινο στεφάνι και σταυρό στην πλατη 😇

Ενταξει δεν χρειαζονται υπερβολές. π.χ Δεν θα κουβαλήσεις 5 λιτρα νερο μαζί σου, θα σε κουρασει το βαρος. Θα παρεις και από τον δρόμο με ορισμένες στασεις.

Οποιοδήποτε άνετο αθλητικό σε βολεύει θα κάνει την δουλειά. Σε αυτό το θέμα θεωρώ οτι ειναι σημαντικό να τα δοκιμασεις πριν από την αγορά.

Δες και τα salomon sense mantra...

Δημοσ.
5 hours ago, tasoe said:

Στα λόγια μου έρχεσαι. Κάτι που κάνεις με "καφεδάκι" δεν περιλαμβάνεται στην εκπλήρωση τάματος.

και εγω θα πω οτι ο καθενας το ταμα και γενικα τα παντα , τα αντιλαμβανεται διαφορετικα.αλλος λεει οτι ταμα ειναι μια λαμπαδα αλλος μια φανουροπιτα και αλλος θα ακουσει την λεξη ταμα και θα γελαει μεχρι το πρωι.

17 minutes ago, The_Judas said:

Για ταμα θέλει περπατημα με γυμνά ποδια, χλαμυδα, ακανθινο στεφάνι και σταυρό στην πλατη 😇

και σταυρωμα μολις φτασει 😛

• Like 3
Δημοσ.

Κατεληξα:  θα φορεσω τα adidas Adizero Sl2 που τα νιωθω καλα στο πόδι μου. Απο ρουχα θα βαλω τα dry fit nike σορτσακι και αμανικο που βαζω και στο γυμναστηριο.

Μαζι: μια μικρή ελαφρια τσαντα πλατης με... 2 μπουκαλια νερο (θα περασουμε απο βρυσες και χωρουδακια, οποτε θα γεμισω) που θα βαλω μεσα ηλεκτρολύτες και απο ενα monster στο καθενα. Το καθε monster εχει απο 150mg καφεινη που ειναι και η δοσολογία που βαζω συνηθως πριν παω γυμναστηριο.  Μια μπλουζα για να αλλξω οταν φτασω και ισως ενα δευτερο ζευγαρι καλτσες. Ενα μικρο φακό και ενα powerbank.

Υπολογιζω οτι θα κανουμε (3 αντρες και μια κοπέλα θα ειμαστε) γυρω στις 8-9 ωρες μαζι με τις στάσεις

Ευχαριστω ολους για τις ιδεες και τις προτάσεις σας.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...