Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα ,

Ο γιος μου ενδιαφερετε να αγορασει εναν υπολογιστη μονο το κουτι μεχρι 700€ θα το εκτιμουσα πολυ αν μπορουσατε να βοηθήσετε καθως απεχω εδω και πολυ καιρο απο ολο αυτο η τεχνολογια  και η εξελιξη προχωραει και δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις . 

Οθονη εχει μια στα 1024 την οποια δεν εχει σκοπο να αλλαξει (αναβαθμισει ) παρα μονο σε περιπτωση που χαλασει

Η χρηση του θα ειναι για παιχνιδια τυπου GTA (εκτος φυσικα απο την καθημερινη τυπικη χρηση , ιντερνετ , μουσικη κλπ)

Θα προτιμουσα να ειναι απο ενα καταστημα το οποιο θα αναλαβει και τη συναρμολογιση του

Λειτουργικο συστημα θα του εγκαταστησω εγω τα Windows .

Για οποιαδηποτε αλλη διευκρινηση ειμαι στη διαθεση σας 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας.

Δημοσ.

Με 700€ μπορείς να στήσεις αξιοπρεπές PC για GTA και γενική χρήση. Ένα παράδειγμα σύνθεσης που ταιριάζει στο budget σου:

CPU: AMD Ryzen 5 5600

Mobo: B550

RAM: 16GB DDR4 3200/3600

GPU: Radeon RX 6600 ή Nvidia RTX 3050 (αρκετές για 1080p gaming)

SSD: NVMe 1TB για ταχύτητα + χώρο

PSU: 550-600W αξιόπιστο Seasonic, Corsair, Be Quiet

Case: απλό mid tower με καλή ροή αέρα

Με αυτόν τον συνδυασμό ο γιος σου θα παίζει GTA V / GTA Online άνετα στα 1080p με high settings, και έχεις και γενικά ένα δυνατό σύστημα για πολλά χρόνια. Αν κάποια στιγμή θέλει αναβάθμιση, μπορεί να πάει αργότερα σε πιο δυνατή κάρτα γραφικών χωρίς να αλλάξει τα υπόλοιπα..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Amd Ryzen 8400F Tray.

Asrock B850M-X WiFi Rev2.0

Patriot Viper Venom DDR5 32GB RAM με 2x16GB Modules και Ταχύτητα 6000 για Desktop Κωδικός: PVV532G600C30K

PowerColor RX 9060XT 16GB DDR5

Adata Legend 900 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Be Quiet System Power 9 Semi Modular 650Watt

Aerocool CS-107 v2 Mini Tower Κουτί

Deepcool AG300 Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket AM4/AM5/1200/115x/1700

Είναι λίγο ακριβότερο αλλά αξίζει γιατί έχει :

Νέο Socket = μελλοντική αναβαθμισιμότητα με νεότερο επεξεργαστή με μικρό κόστος .

Νέα τεχνολογία μνημών : DDR5  και πολύ γρήγορες.

Νέας τεχνολογίας κάρτα γραφικών RDNA4  με μπόλικη μνήμη, τέλεια για 1080p gaming.

Τελευταίο Chipset μητρικής με όλα τα νέα πρότυπα (pci-e v5.0)

Semi modular τροφοδοτικό.

1TB NVME με 5 χρόνια εγγύηση.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και για το χρονο σας που διαθεσατε.

οπως εγραψα και παραπανω θα ηθελα ο υπολογιστης να στηθει απο το καταστημα που θα αγοραστουν τα επι μερους κομματια καθως δεν εχω τις γνωσεις για να το κανω εγω .

Απο το γνωστο site που συγκρινει τιμες μονο ενα καταστημα εχει ολα τα κομματια που προτεινε ο αdtakhs αλλα η τιμη του παει στα 1070 € περιπου .

Μια  τιμη πολυ μακρια απο αυτα που μπορουν να διατεθουν

Με τη βοηθεια φιλου εγινε η παρακατω συνθεση που απο το ``κιτρινο`` καταστημα βγαινει γυρω στα 770 (αυτη η υπερβαση μπορει να γινει ).

Ποια ειναι η γνωμη σας ?

Αξιζει αυτη η συνθεση?

Τα κομματια ειναι συμβατα μεταξυ τους?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

50.jpg.90b1abcbf55e141500cf86a3ce7c23f1.jpg

Επεξ/σία από avraam5
Δημοσ.

Tα κομμάτια είναι συμβατά και είναι μια αξιοπρεπής σύνθεση.

Μερικές σκεψεις: 

- Κουτιά συνήθως δεν προτείνω, αλλα έπεσε το μάτι μου σε αυτο, που εχει τα μισά λεφτά , και σε περιπτώσεις οικονομικής πίεσης, 40Ε αντι για 83Ε, ειναι σημαντική διαφορά. 

https://www.e-shop.gr/case-thermaltake-versa-j25-tempered-glass-rgb-edition-mid-tower-chassis-black-p-PER.644531

- Δυστυχώς το eshop σας περιορίζει πολύ έχοντας τον 8400f σε εξωφρενικά υψηλή τιμή και δεν έχει καθόλου 7400f/7500f. Αλλιώς η τιμή της μητρικής και των μνημών είναι παρόμοιες με κομμάτια DDR5 και εύκολα με τα ίδια λεφτά ή 20-30Ε παραπάνω θα έπαιρνε κανείς σύστημα ΑΜ5 που είναι σαφώς προτιμότερο από ΑΜ4. 

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε κάποιος να πάει στο eshop cpu δικιά του (αγορασμένη από αλλού) και να του στήσουν το σύστημα με όλα τα υπόλοιπα δικά τους. 

- 275Ε για 3060 σήμερα, μου φαίνονται ακριβά. Αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερα μια άλλη σύγχρονη κάρτα με λίγα (έως λιγα περισσότερα) παραπάνω. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα, με καλυτερη gpu και διπλασια χωρητικοτητα nvme δισκου. Γιατι 1TB ειναι λιγο πλεον. Και στο μελλον βαζει και εναν απλο δισκο παλιου τυπου 2TB σαν αποθηκη. Μαζι με το μικρο ποσο που θα σας χρεωσουν για το στησιμο του υπολογιστη,παει στα 800 ευρω.(Το προβλημα ειναι οτι οταν διαλεγεις μονο απο το e-shop ειναι περιορισμενες οι επιλογες απο το να διαλεγες απο πολλα καταστηματα.)

pc suggestion.PNG

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Αν δεν έχει το e-shop τον 8400f ας σου στήσει τα υπόλοιπα και ας τον βάλεις εσύ μετά.

Συμφωνώ για το κουτί, εάν είναι να κόψεις από κάπου, κόψε από εκεί.

Τώρα για τις GPU, όντως η 3060 12gb τα χει τα "χρονακια" της.

Εναλλακτικές

->η b580 στα ίδια ή ελαφρώς λιγότερα χρήματα.(Είναι λίγο πιο γρήγορη και έχει τα + και - της)

->9600xt 16gb, είναι ένα ~80ευρω πάνω σε τιμή αλλά θα είναι και ~60% πιο γρήγορη και έχει περισσότερη vram (16gb).

Εάν πρέπει να μείνετε οποιαδήποτε εντός budget, κοιτάς την 9060xt 8gb που είναι στα ~ιδια χρήματα με την 3060 και θα είναι και αυτή 60% ταχύτερη αλλά στην περίπτωση που ξεμείνεις από vram θα αρχίσουν τα "παράξενα"(το ίδιο ισχύει και για την 5060 που είναι και κάτατι χειρότερη).

Καλυτερο πάντως vfm έχει η 9060xt 16gb καθώς θα είναι ικανή για αρκετα χρόνια ακόμα, ακόμα κ σε αλλαγή οθόνης.

Plan b μια μεταχειρισμένη rx6600 στα ~150 ευρώ (είναι σχεδόν ~εφάμιλλη με 3060)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, @topos είπε

Αν δεν έχει το e-shop τον 8400f ας σου στήσει τα υπόλοιπα και ας τον βάλεις εσύ μετά.

Συμφωνώ για το κουτί, εάν είναι να κόψεις από κάπου, κόψε από εκεί.

Τώρα για τις GPU, όντως η 3060 12gb τα χει τα "χρονακια" της.

Εναλλακτικές

->η b580 στα ίδια ή ελαφρώς λιγότερα χρήματα.(Είναι λίγο πιο γρήγορη και έχει τα + και - της)

->9600xt 16gb, είναι ένα ~80ευρω πάνω σε τιμή αλλά θα είναι και ~60% πιο γρήγορη και έχει περισσότερη vram (16gb).

Εάν πρέπει να μείνετε οποιαδήποτε εντός budget, κοιτάς την 9060xt 8gb που είναι στα ~ιδια χρήματα με την 3060 και θα είναι και αυτή 60% ταχύτερη αλλά στην περίπτωση που ξεμείνεις από vram θα αρχίσουν τα "παράξενα"(το ίδιο ισχύει και για την 5060 που είναι και κάτατι χειρότερη).

Καλυτερο πάντως vfm έχει η 9060xt 16gb καθώς θα είναι ικανή για αρκετα χρόνια ακόμα, ακόμα κ σε αλλαγή οθόνης.

Plan b μια μεταχειρισμένη rx6600 στα ~150 ευρώ (είναι σχεδόν ~εφάμιλλη με 3060)

Δώσε μου λίγο χρόνο να σου βρω κατάστημα που αυτά που σου προτείνω μπορεί να τα συναρμολογήσει σε νορμάλ τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας .

Φαινεται να καταληγω στο παρακατω συστημα.

Αλλαζω το κουτι  τον επεξεργαστη  (ειδα στο CPU BENCHMARKS πως ο 5600x με τον 5600 εχουν πολυ μικρη διαφορα ταχυτητας μονο 3%)και με αυτα τα χρηματα παιρνω την 5060 (αντι της παλαιοτερης 3060) και 2ΤΒ σκληρο δισκο αντι  1 TB της αρχικης μου προτασης )

Αλλαζω τις μνημες με αυτες που προτεινε ο benign , και το τροφοδοτικο  στα ιδια χρηματα με το Εnermax  (εχω  Enermax στο δικο μου PC εδω και 7-8 χρονια το οποιο δουλευει απροβληματιστα )ενω  ειναι και full modular .

Αν γινετε μια τελευταια γνωμη πριν ολοκληρωσω την παραγγελια.

Να επισημανω πως θα μπουν προς το παρον τα Win10 δωρο απο τον θειο. 

Καλη συνεχεια .

Κοστος 792 , συμπεριλαμβανετε το κοστος συναρμολογησης.

dfxthn.jpg

Επεξ/σία από avraam5
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ ωραία.

Δε θα βάλεις win10 βεβαια! 

Win11pro θα βάλεις, και office365 και μετα θα τα ενεργοποιησεις πανεύκολα και εντελώς δωρεάν με το activation script που γράφει στο Github. To έχουμε πει πολλές φορές εδω. Κάνε google αυτες τις λεξεις και θα το βρεις. Αν δυσκολευτείς, πες. Αλλά είναι πανεύκολο. 

ΥΓ, εγω θα έπαιρνα το Seasonic psu, αλλα οκ, μικρο το κακο. 

• Like 1
Δημοσ.

Έχει ξεφύγει λίγο το budget ήδη αλλά, αν είναι να δώσεις τελικά τα 300 για την απλή 5060, ίσως αξίζει να δείτε και την Sapphire Pulse 9060xt 8gb που είναι στα 315 στο e-shop. Όχι πως έχουν κάποια τρελή διαφορά, αλλά αν δεν πρόκειται να ασχοληθεί ο γιός με τις τεχνολογίες upscaling (που λογικά δεν θα τις χρειαστεί ακόμη), νομίζω αξίζει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...