Lucifer Δημοσ. Τετάρτη στις 09:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:01 μμ 26 λεπτά πριν, Lucifer είπε Έχω να δω 5 χρόνια τον κολλητό μου σπίτι του γιατί απλά μένει Παγκράτι. Μόνο σε ουδέτερο έδαφος πια σαν παράνομο ζευγαράκι. 17 λεπτά πριν, Nabuko είπε Με άλλη οπτική ματιά και υπό προϋποθέσεις αυτό μπορεί να είναι και καλό ΜΑΝΩΛΗ;; 1 8
polaki Δημοσ. Τετάρτη στις 10:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:06 μμ Δεν έχω προσωπική εμπειρία διαμονής από την περιοχή, έχω όμως από φίλη. Η συγκεκριμένη είναι 30 χρονών πλέον, ΕλληνοΝιγηριανή και εγώ τη γνώρισα πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν ήταν 20 ετών. Εκεί έμενε, με την τότε σχέση της (Νιγηριανός σκέτο, όχι ΕλληνοΝιγηριανός), και πλέον είναι παντρεμένοι με παιδάκι και μένει ακόμα. Σε γενικές γραμμές η εικόνα που έχω είναι ότι δεν ενοχλούν τους ντόπιους, ναι είναι γκέτο με την έννοια ότι πάνω από το 50-60% είναι αλλοδαποί από Αφρική (σπάνια θα δεις δυτικούς ξένους, πχ Ρουμάνους, Βούλγαρους, Αλβανούς κλπ, αυτοί όλοι είναι σε άλλες περιοχές). Εκεί έχω βρεθεί εγώ καμιά 15αριά φορές όλα αυτά τα χρόνια, οκ στην αρχή ένιωθα τελείως έξω απ'τα νερά μου ως κλασικός "φλώρος" νοτίων προαστείων, αλλά αν εξαιρέσω τις πρώτες 2-3 φορές που βρέθηκα εκεί να ψάχνω να παρκάρω για να πάω σπίτι τους, ειλικρινά δεν ένιωθα φόβο ότι κάτι θα μου συμβεί. Δεν ξέρω τί ηλικία έχεις, αλλά ακούω για μετρό κλπ που σίγουρα θα αναβαθμίσει την περιοχή, και θα ακριβύνει σε κάποιο βαθμό τα διαμερίσματα. Εάν είσαι σχετικά νεαρός, μάξ 35-40 ετών και το θες για ιδιοκατοίκηση, αν είναι όντως ευκαιρία εγώ θα έλεγα πάρτο. Θεωρώ ότι μόνο βελτίωση θα έχει σαν περιοχή από εδώ και πέρα. Αυτά από κάποιον που σχολιάζει απ΄την ασφάλεια μιας πιο αναβαθμισμένης περιοχής. Σίγουρα στη θέση σου θα έκανα αρκετές ημέρες και νύχτα βόλτα στην περιοχή να κόψω κίνηση που λέμε. Ειδικά αν έχεις αυτοκίνητο με φιμέ να μην πολυφαίνεσαι, παρκάρεις εκεί κάπου κοντά και παρατηρείς τον κόσμο για καμιά ώρα 4-5 μέρες και νύχτες να δεις τί φάση παίζει. On 02/09/2025 at 14:30, Lucifer said: Η αδερφή μου με την οικογένειά της (+παιδιά) έμενε χρόνια Κυψέλη, κοντά στην Αγίας Ζώνης. Δεν είχαν κανένα θέμα με εγκληματικότητα πέραν μιας φοράς που είχε ξεχάσει την τσάντα στο αμάξι. Μείον μια τσάντα και ένα παράθυρο, αλλά αυτό είναι το κέντρο, όχι μόνο η Κυψέλη. Οι μετανάστες που έπαιζαν εκεί ήταν κυρίως Αφρικανοί, ήσυχοι, με οικογένειες, κάθε Κυριακή στην καθολική εκκλησία κτλ. Δε μου είχε αναφέρει ποτέ κανένα πρόβλημα παρ' όλο που για τα δεδομένα μου είναι ρατσίστρια. Η γενικότερη δε εντύπωση που αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα αργό gentrification όπως προανέφεραν τα παιδιά παραπάνω. Ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες σχολίασα και εγώ, άρα πολύ πιθανό όντως να ισχύουν όλα αυτά. Δεν ξέρω τί είναι το gentrification και βαριέμαι να το ψάξω. Αλλά σε όλες τις υπόλοιπες προτάσεις, ακριβώς την ίδια εικόνα έχω και εγώ.
Lucifer Δημοσ. Πέμπτη στις 12:06 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:06 πμ 1 ώρα πριν, polaki είπε Δεν ξέρω τί είναι το gentrification και βαριέμαι να το ψάξω. Αλλά σε όλες τις υπόλοιπες προτάσεις, ακριβώς την ίδια εικόνα έχω και εγώ. Η στρατηγική οικονομική αναδιάρθρωση μιας γειτονιάς, συνήθως μέσω μαζικών επενδύσεων, με άμεσο αντίκτυπο την αύξηση τιμών στην περιοχή και τον επακόλουθο αποκλεισμό των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων. tldr όταν κάτι κυριλεύει 1 1
lector Δημοσ. Πέμπτη στις 12:51 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:51 πμ 44 λεπτά πριν, Lucifer είπε Η στρατηγική οικονομική αναδιάρθρωση μιας γειτονιάς, συνήθως μέσω μαζικών επενδύσεων, με άμεσο αντίκτυπο την αύξηση τιμών στην περιοχή και τον επακόλουθο αποκλεισμό των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων. tldr όταν κάτι κυριλεύει Λες να γινει... Μελισσια; 3
Lucifer Δημοσ. Πέμπτη στις 01:42 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:42 πμ 47 λεπτά πριν, lector είπε Λες να γινει... Μελισσια; Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα ότι θα επενδύσει στη νοσταλγία της πρότερης φάσης της για να γίνει ένα πιο ethnic Χαλάνδρι/Αγία Ειρήνη. Εδώ ζήσαμε να δούμε οργανωμένα tour που σε γυρίζουν στα Εξάρχεια και η Κυψέλη έχει σοβαρή πλατεία για να αυγατίσει ο σταθμός όταν γίνει. Δε νομίζω βέβαια να γίνει κάτι σε ορίζοντα μικρότερο της 15ετίας. Επίσης προσπαθώ να σκεφτώ ένα οποιοδήποτε γνωστό μαγαζί στα Μελίσσια και μόνο αυτή την αρχέγονη τρύπα στην οδό Πεντέλης θυμάμαι αχνά.
lector Δημοσ. Πέμπτη στις 01:47 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:47 πμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Lucifer είπε Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα ότι θα επενδύσει στη νοσταλγία της πρότερης φάσης της για να γίνει ένα πιο ethnic Χαλάνδρι/Αγία Ειρήνη. Εδώ ζήσαμε να δούμε οργανωμένα tour που σε γυρίζουν στα Εξάρχεια και η Κυψέλη έχει σοβαρή πλατεία για να αυγατίσει ο σταθμός όταν γίνει. Δε νομίζω βέβαια να γίνει κάτι σε ορίζοντα μικρότερο της 15ετίας. Επίσης προσπαθώ να σκεφτώ ένα οποιοδήποτε γνωστό μαγαζί στα Μελίσσια και μόνο αυτή την αρχέγονη τρύπα στην οδό Πεντέλης θυμάμαι αχνά. Λογοπαιγνιο ηταν με τα ονοματα, δεν εχω ιδεα απο το τι παιζει στα Μελισσια, μονο οτι ειναι βορεια ξερω 😬 Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:49 πμ από lector 1
thanos13ins Δημοσ. Πέμπτη στις 04:06 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:06 πμ Κυψελιώτης εδώ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Αν είναι ιδιοκτήτης,θα σε διαφωτίσει σε πολλά. Αν είναι εταιρεία,μην ρωτήσεις τίποτα,δεν έχουν ιδέα. Εξαρτάται για τι το θες το σπίτι. Αν πρόκειται να βάλεις οικογένεια μέσα,τα παιδιά σου θα είναι ίσως τα μοναδικά ελληνόπουλα στην τάξη. Θα σου πω μόνο αυτό για να μην κουράσω: Αλβανός μάστορας πριν κάνα χρόνο είχε έρθει, πιάσαμε κουβέντα,μου λέει στο τέλος "καλά πώς αντέχεις ακόμα εδώ; Πέντε χρόνια άντεξα, από το 92 μέχρι το 97". Φαντάσου αυτό πριν την μαζική εισροή Αφρικής και Ασίας. Αυτά που λέει κάποιος για μικτές παρέες κτλ δεν ισχύουν. Οι Βαλκάνιοι είναι τέρμα ρατσιστές. Ούτε Μπαγκλαντέζο και έγχρωμο θα δεις παρέα, ούτε Ρώσο με Πακιστανό,μόνο για παράνομα νταλαβέρια είναι μαζί. Αν είναι να μείνεις μόνος σου, πάρτο. Αν έχεις σκοπό για οικογένεια, μακριά. Δώσε έμφαση ποιος μένει από πάνω και δίπλα από το διαμέρισμα. Καλύτερα κακός χρόνος παρά κακός γείτονας... 1 1
vamvakoolas Δημοσ. Πέμπτη στις 09:26 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:26 πμ 5 hours ago, thanos13ins said: Κυψελιώτης εδώ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Αν είναι ιδιοκτήτης,θα σε διαφωτίσει σε πολλά. Αν είναι εταιρεία,μην ρωτήσεις τίποτα,δεν έχουν ιδέα. Εξαρτάται για τι το θες το σπίτι. Αν πρόκειται να βάλεις οικογένεια μέσα,τα παιδιά σου θα είναι ίσως τα μοναδικά ελληνόπουλα στην τάξη. Θα σου πω μόνο αυτό για να μην κουράσω: Αλβανός μάστορας πριν κάνα χρόνο είχε έρθει, πιάσαμε κουβέντα,μου λέει στο τέλος "καλά πώς αντέχεις ακόμα εδώ; Πέντε χρόνια άντεξα, από το 92 μέχρι το 97". Φαντάσου αυτό πριν την μαζική εισροή Αφρικής και Ασίας. Αυτά που λέει κάποιος για μικτές παρέες κτλ δεν ισχύουν. Οι Βαλκάνιοι είναι τέρμα ρατσιστές. Ούτε Μπαγκλαντέζο και έγχρωμο θα δεις παρέα, ούτε Ρώσο με Πακιστανό,μόνο για παράνομα νταλαβέρια είναι μαζί. Αν είναι να μείνεις μόνος σου, πάρτο. Αν έχεις σκοπό για οικογένεια, μακριά. Δώσε έμφαση ποιος μένει από πάνω και δίπλα από το διαμέρισμα. Καλύτερα κακός χρόνος παρά κακός γείτονας... συμφωνω απολυτα και αν δεις τα ιδια εγραψα. Η κυψελη οντως δυσκολα πλεον για οικογενειες. Πριν τελειωσει η σχολικη χρονια ημουν πλατεια και χαζευα το δημοτικο. Πραγματικα απειροελαχιστα τα ελληνοπουλα και επιασα ενα δασκαλο και του ειπα οτι ειναι ηρωας (μαθησιακες δυσκολιες/προβλημα συννενοησης κτλ). Ο ανθρωπος ουτε καν απαντησε, εσκυψε το κεφαλι.... 1 1
tutuyo Δημοσ. Πέμπτη στις 10:44 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:44 πμ 9 hours ago, lector said: Λες να γινει... Μελισσια; ω θεε μου!
montana_7 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:27 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 11:27 πμ Στις 3/9/2025 στις 4:26 ΠΜ, kage είπε Θες να μας πεις αν εισαι αθηναιος κ αν οχι γιατι θες σπιτι. Αλλες περιοχες δεν ξερεις?ποιος σου ειπε ψαξε εκει... γ μενα το βορειο δυτικο κομματι της αθηνας δεν Μετρο γινανε κ σε αλλα μερη κ ειναι το ιδιο αθλια εδω κ 10ετια Ξενοι κ ξενα fund πιαστηκαν κοροιδο κυριως στο κεντρο κ δεν μπορουν οχι να ξεφορτωθουν τις μλκιες π αγορασανε αλλα και να τις εκμεταλευτουν Ξέρω εννοειται και αλλες περιοχές απλά ειναι και πιο ακριβά...Δηλαδη ο μονος λογος θα ηταν οτι ειναι πιο οικονομικά σε σχέση με αλλου. Δεν νομιζω κάποιος να έβρισκε ιδιες τιμές με αλλες περιοχές και να πηγαινε κυψέλη. Γιατι δεν κανει για σένα το βορειο δυτικό κομμάτι της Αθηνας και συγκεκριμένα η Κυψέλη; Αυτο ισχυει με το μετρό που λες και σε αλλες περιοχές γινανε μετρο και οι μετανάστες εκει ειναι και συνεχώς αυξάνονται κιόλας...πχ Αττική Ναι ξένοι/funds αγόραζαν σπιτια σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου και τώρα δεν μπορουν ουτε να τα ξεφορτωθούν... 1
haris_216 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:35 μμ Πολύ σπάνιο (έως απίθανο) να βρεθώ στην Κυψέλη και άρα δεν έχω σαφή άποψη. Απλά να αναφέρω ότι σε δύο περιπτώσεις που έτυχε να βρεθώ εκεί τα τελευταία 3 χρόνια (λόγω δουλειάς) κι έχοντας παρκάρει αρκετά μακριά από εκεί που ήθελα να πάω (το θέμα του parking που ήδη αναφέρθηκε) χρειάστηκε να περπατήσω αρκετά και τις δύο φορές. Μεσημέρι, δεν είχα κάποια αίσθηση ανασφάλειας αλλά περισσότερο..."ταξιδιωτική" αφού οι αρκετοί αφρικανοί που έβλεπα με έκαναν να αισθάνομαι ότι είμαι αλλού. Βασικό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις (έτυχε???) η αρκετά έντονη μυρωδιά μαγειρέματος σε διάφορα σπίτια, με οσμές μη γνώριμες (χωρίς να είναι απαραίτητα κακές). Ίσως το ίδιο που θα αισθάνονταν και οι Γερμανοί ή οι Σουηδοί όταν δίπλα τους μετακόμιζε ελληνική οικογένεια στο παρελθόν και έκανε ιμάμ μπαϊλντί ή αρνάκι στο φούρνο . Τώρα κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να ενοχλεί, να είναι αποδεκτό ή και...απολαυστικό εξαρτάται από τον καθένα μας 1
tasoe Δημοσ. Πέμπτη στις 02:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:02 μμ Από τον τίτλο νόμιζα ότι το θέμα πήγαινε σε μέλισσες ή σφήκες και αν είναι επικίνδυνες οι φωλιές τους. Όσον αφορά την περιοχή Κυψέλη, από μακριά κι αγαπημένοι. Μην μπλέξεις, όσες φορές περνάω με το μηχανάκι νιώθω ανασφάλεια. Καλύτερα να μπλέξεις με σφηκοφωλιά. 2 1
kalmik Δημοσ. Πέμπτη στις 02:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:56 μμ Ένα βασικό πρόβλημα είναι η παλαιότητα των κτηρίων. ΠΟλυκατοικίες του 60 ή 70 στην καλύτερη. Με τα γνωστά προβλήματα μικρής αντισεισμικότητας αφού ο ΓΟΚ από τότε έχει αλλάξει τόσες φορές ως προς την αντισεισμική θωράκιση των κτηρίων και μάλιστα των πολυόροφων. Ναι μεν γίνεται να ενισχυθούν αλλά δεν έχει συμβεί πουθενά.Επίσης παλιές πολυκατοικίες έχουν τα εξής θέματα (τα έμαθα από πρώτο χέρι από διαμερίσματα γονιών στην Κολιάτσου εκεί κοντά). Ασανσέρ που θέλουν επειγόντως αναβάθμιση, κεντρικές θερμάνσεις που δεν δουλεύουν γιατί οι περισσότεροι δεν πληρώνουν, μαζεμένα απλήρωτα κοινόχρηστα από κλειστά διαμερίσματα, διαχείριση από εταιρίες που χρεώνουν ....κάτι παραπάνω, και μην σου κάτσει καμία στραβή (π.χ. διαρροή από το επάνω διαμέρισμα που κάθεται ένας ξένος και δεν βλέπει ποτέ τον ιδιοκτήτη ούτε σου δίνει καν το τηλέφωνο να μιλήσεις). Θα προτιμούσα να "επενδύσω" σε κανένα Περιστέρι και Αιγάλεω παρά Κυψέλη.
montana_7 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:43 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 03:43 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kalmik είπε Ένα βασικό πρόβλημα είναι η παλαιότητα των κτηρίων. ΠΟλυκατοικίες του 60 ή 70 στην καλύτερη. Με τα γνωστά προβλήματα μικρής αντισεισμικότητας αφού ο ΓΟΚ από τότε έχει αλλάξει τόσες φορές ως προς την αντισεισμική θωράκιση των κτηρίων και μάλιστα των πολυόροφων. Ναι μεν γίνεται να ενισχυθούν αλλά δεν έχει συμβεί πουθενά.Επίσης παλιές πολυκατοικίες έχουν τα εξής θέματα (τα έμαθα από πρώτο χέρι από διαμερίσματα γονιών στην Κολιάτσου εκεί κοντά). Ασανσέρ που θέλουν επειγόντως αναβάθμιση, κεντρικές θερμάνσεις που δεν δουλεύουν γιατί οι περισσότεροι δεν πληρώνουν, μαζεμένα απλήρωτα κοινόχρηστα από κλειστά διαμερίσματα, διαχείριση από εταιρίες που χρεώνουν ....κάτι παραπάνω, και μην σου κάτσει καμία στραβή (π.χ. διαρροή από το επάνω διαμέρισμα που κάθεται ένας ξένος και δεν βλέπει ποτέ τον ιδιοκτήτη ούτε σου δίνει καν το τηλέφωνο να μιλήσεις). Θα προτιμούσα να "επενδύσω" σε κανένα Περιστέρι και Αιγάλεω παρά Κυψέλη. Καλά να ενισχυθούν ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο αφού θα πρέπει να συμφωνήσουν και να πληρώσουν ολοι που ειναι πολυ υψηλά κοστη...εδώ δεν συννεουνται και δεν πληρώνουν ουτε να βάψουν την πολυκατοικια θα πληρώσουν και για στατικη ενισχυση;; Ειναι κ ενα θέμα αυτο η μεγαλη ηλικια αυτων των κτιριων...σκεφτόμουν τώρα που ειναι 60-65 χρονων σε 20 χρονια θα ειναι γερη ακομα; ή θα εχει σαραβαλιαστει και θα ειναι για γκρέμισμα ;; και τελικα να πάνε στράφι... Ασανσέρ οντως αν δεν δεις καινουριο ειναι αρνητικο σημαδι, καλα κεντρκη θέρμανση εννοειται τη ξεχνάς...μονο αν βάλεις αυτονομη θέρμανση...τώρα για τα κλειστά διαμερισματα πως να το γνωριζεις αυτο; Περιστέρι και Αιγάλεω σιγουρα ειναι πιο ασφαλεις και ησχυχες περιοχες οπου και εκει βρισκεις οικονομικά σπιτια... Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:03 μμ από montana_7
mr.mister Δημοσ. Πέμπτη στις 05:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:23 μμ Tυπε απο πολεμικες τεχνες πως τα πας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις