Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος υπουργός, αυτός που θεωρεί ως καινοτομία και πρωτοπορία τον προσωπικό αριθμό;

Που τον ρωτάνε οι δημοσιογράφοι που χρησιμεύει και ρέταρε;

Και επίσης πρώτη φορά βλέπω ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης να θέτει ζητήματα ασφάλειας και όχι πχ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή του Εσωτερικών. 

Αν ήθελαν πραγματικά να αντικατασταθούν όλες οι ταυτότητες, που ορθότατο είναι για μένα, ας εφαρμόσει το δημόσιο την μη αποδοχή της στις δημόσιες υπηρεσίες και βλέπουμε. 

• Like 7
  • Haha 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Δεν χρειάζεται να βγάλεις καινούργια προς το παρόν, αλλά μέχρι την προθεσμία που θα ισχύει για το ελληνικό κράτος εντός. Διότι από ένα σημείο και μετά δεν θα αναγνωρίζεται η παλιά ταυτότητα ούτε για το κράτος οπότε θα πρέπει να εκδοθεί άλλη. 

Ε γι αυτό 18 του μήνα έχω κανονίσει να του στη δώσω πίσω και να πάρω την καινούργια να τελειώνουμε άλλωστε ο νόμος είτε φθαρεί η ταυτότητα είτε περάσει δεκαετία πρέπει να την αλλάξεις οπωσδήποτε και για να μην πάω του χρόνου τον ιούνιο σάντος τελευταίους που θα πέσουν όλοι σαν τα κοτόπουλα να πα να την αλλάξουνε την αλλάζω τώρα και τελειώνει το θέμα άλλωστε έχω και τον κωδικό το μοναδικό φτιάξει για να τελειώνουμε

24 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Επαναστάτης χωρίς αιτία?

Όχι επαναστάτης με αφραγκία

no-money-adeies-tsepes-1.jpg

• Confused 1
Δημοσ.

Με βάση την απόφαση 1602/2021 του Συμβουλείου της Επικρατειας (ΣτΕ) τμήμα Δ' , η παλιά ταυτότητα από τον Αύγουστο του 2026 και μετά έχει Πλήρη Νομική ισχύη παντού πλήρως Εντός Ελλάδας

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου εβγαλε την νεα ταυτοτητα ο αρχιεπισκοπος ιερωνυμος δεν υπαρχει λογος ανησυχιας, ειναι ευλογημενη και ασφαλης...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Haha 9
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GHZserv είπε

Με βάση την απόφαση 1602/2021 του Συμβουλείου της Επικρατειας (ΣτΕ) τμήμα Δ' , η παλιά ταυτότητα από τον Αύγουστο του 2026 και μετά έχει Πλήρη Νομική ισχύη παντού πλήρως Εντός Ελλάδας

Μ' αυτό ξέρω και εγώ. Άλλαξε κάτι; Γιατί με το να λες σκέτο 2026 είναι σαν να εννοείς την αρχή του 2026.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, GHZserv said:

Όχι.

Τι ισχύει σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ 1602/2021 και την υποχρέωση εφοδιασμού με νέου τύπου δελτίο ταυτότητας;

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 6
  • Haha 2
Δημοσ.

ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και δεν τρεξει καθε ελληνας πολιτης να βγαλει την νεα, ασφαλεστατη, σουπερ-ντουπερ ουαου ταυτοτητα, ΧΩΡΙΣ να ειναι καχυποπτος! φυσικα και ειναι απαραιτητο οι ταυτοτητες να περιεχουν τα βιομετρικα μας χαρακτηριστικα αλλα και μια ψηφιακη υπογραφη, για να μην πλαστογραφουνται! να φανταστω τις ιδιες δικλειδες ασφαλειας θα αποκτησουν και τα διπλωματα και τα χαρτονομισματα μας, για να μην πλαστογραφηθουν και αυτα; οχι ε; εεεελα μωρε τωρα, τι ρωταω και ασχολουμαι και εγω.

και μην ξεχναμε, ο νεος παρα πολυ χρησιμος προσωπικος αριθμος, που θα συγκεντρωνει τους αλλους 2, σε 1, νοικοκυρεμενα. και το ΑΦΜ αρκετα προσωπικο μου φαινοταν, αλλα οχι συγγνωμη αυτο δεν κανει...εεελα μωρεεε

• Like 3
  • Confused 3
  • Sad 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τεχνολογικό Φόρουμ συζητάμε αν θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την ταυτότητα με προδιαγραφές της δεκαετίας του 60' με μία σύγχρονη η οποία

α) Έχει τα στοιχεία στην ίδια πλευρά με την φωτογραφία (ίσως η μόνη χώρα με αυτήν την «πρωτοτυπία»)

β) έχει δικλείδες ασφάλειας που την καθιστά δύσκολο να πλαστογραφηθεί 

γ) είναι πιο μικρή και χωράει σε πορτοφόλι φυσιολογικών διαστάσεων 

δ) Δεν πρόκειται να πάρει υγρασία, να τσακίσει, να ξεθωριάσει ή να καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο

ε) Δεν θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Όσον αφορά το κόστος, νομίζω ότι 10€ είναι βατό ποσό με το σκεπτικό ότι διαρκεί 10 έτη. 

Για τα περί chips και λοιπών ειδών πατατάκια, δεν θα μπω σε διαδικασία να τα σχολιάσω. 

ΥΓ. Η απόφαση του ΣΤΕ που αναφέρετε πιο πάνω είναι προγενέστερη της νομοθεσίας για τη νέα ταυτότητα. Όποιος κατάλαβε.

Επεξ/σία από gianniskks
  • Like 20
  • Thanks 5
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ την άλλαξα ήδη γιατί όταν πας σου εξωτερικό και δεν έχεις διαβατήριο ή αμηχανία του να βγάζεις το Excalibur για να εξηγείς στον Γερμανο αστυνομικό τι σημαίνει το καθετί γιατί στα αγγλικά δεν τα λέει . Έβγαλα διαβατήριο γι'αυτό το λόγο πριν βγουν οι ανθρώπινες ταυτότητες γιατί έλυνε την αμηχανία. Επίσης η καυνουργια είναι στο μέγεθος διπλώματος οδήγησης (το καινούριο εννοώ για εσάς τους παππούδες) και είναι καλαίσθητη. Μου πήραν αποτύπωμα ,έβγαλα και Π.Α οπότε φουλ φάκελο μένος. Αλλά μπρος τα κάλλη τι το φακελομα

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, BILL5 είπε

Ε γι αυτό 18 του μήνα έχω κανονίσει να του στη δώσω πίσω και να πάρω την καινούργια να τελειώνουμε άλλωστε ο νόμος είτε φθαρεί η ταυτότητα είτε περάσει δεκαετία πρέπει να την αλλάξεις οπωσδήποτε και για να μην πάω του χρόνου τον ιούνιο σάντος τελευταίους που θα πέσουν όλοι σαν τα κοτόπουλα να πα να την αλλάξουνε την αλλάζω τώρα και τελειώνει το θέμα άλλωστε έχω και τον κωδικό το μοναδικό φτιάξει για να τελειώνουμε

Όχι επαναστάτης με αφραγκία

no-money-adeies-tsepes-1.jpg

Κάνε ότι θεωρείς καλύτερο. Εγώ δεν ταξιδεύω οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Ο νόμος μπορεί να έλεγε ένα διάστημα που έπρεπε να αλλαχτεί σε 10 χρόνια αλλά κανεναν δεν γνωρίζω που πήγαινε να την αλλάξει στην δεκαετια εκτός αν την έχανε η του την έκλεβαν.

Όσον αφορά τώρα τις τελικές προθεσμίες αλλαγής για το κράτος, εμείς θα είμαστε από τους τελευταίους που θα την αλλάξουν. Θα πάμε να κάνουμε μια επικαιροποίηση στοιχειων στις τράπεζες λιγο πριν την παρέλευση της προθεσμίας διότι μετά δεν θα την δέχονται. Οι περισσότεροι που θα αναγκαστούν να τρέχουν να τις αλλάξουν θα είναι λόγω τραπεζών και όχι λόγω κράτους ή θέματος με το δημόσιο. Θα σταματήσουν να τις δέχονται οι τράπεζες και θα τρέχουν στα ΑΤ αφού θα έχουν μπλοκάρει οι λογαριασμοί λόγω μη επικαιροποίησης. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 2
Δημοσ.
12 minutes ago, gianniskks said:

Σε τεχνολογικό Φόρουμ συζητάμε 

Once upon a time αυτό. Από Covid και μετά που κλείστηκαν όλοι σπίτια τους, έχω τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις ανθρώπων εντελώς άσχετων με την τεχνολογία που έκαναν λογαριασμό απλά για να περνάει η ώρα τους. 

Οπότε μη θεωρείς δεδομένο ότι ο μέσος επισκέπτης του insomnia είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία. 

• Like 8
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kr0m είπε

ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και δεν τρεξει καθε ελληνας πολιτης να βγαλει την νεα, ασφαλεστατη, σουπερ-ντουπερ ουαου ταυτοτητα, ΧΩΡΙΣ να ειναι καχυποπτος! φυσικα και ειναι απαραιτητο οι ταυτοτητες να περιεχουν τα βιομετρικα μας χαρακτηριστικα αλλα και μια ψηφιακη υπογραφη, για να μην πλαστογραφουνται! να φανταστω τις ιδιες δικλειδες ασφαλειας θα αποκτησουν και τα διπλωματα και τα χαρτονομισματα μας, για να μην πλαστογραφηθουν και αυτα; οχι ε; εεεελα μωρε τωρα, τι ρωταω και ασχολουμαι και εγω.

Το ευρώ είναι το 3ο ασφαλέστερο νόμισμα από άποψη δυσκολίας παραχάραξης.

Το δίπλωμα οδήγησης έχει αντικατασταθεί χρόνια με νέο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας και με βιομετρικά στοιχεία.

Νοιώθεις ακόμα εξίσου τσακαλάκος και έξυπνος όσο όταν έγραφες το post σου;

• Like 9
  • Thanks 2
  • Haha 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, GHZserv είπε

Αυτό τι σημαίνει στην πράξη; Διότι είχε βγει και κάποια ημερομηνία ότι δεν θα ισχύει η παλια ταυτότητα για το ελληνικό κράτος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, MikeKata είπε

σοβαρή πηγή,ellinikahoaxes.gr χαχαχαχαχα

Επεξ/σία από MaxHeadroom_2023
  • Like 3
  • Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...