Προς το περιεχόμενο

Toyota Starlet 1995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν ήμουν μικρός έβρισκα σωστή τη λογική "παλιό αμάξι σε νέο οδηγό", αν το γρατζουνισει πουθενά να μην υπάρχει πρόβλημα. 

Μεγαλώνοντας καταλαβαίνω ότι οι λαμαρίνες φτιάχνονται ή πετιούνται, οι άνθρωποι όμως δεν είναι αναλώσιμοι. 

Το σφιχτό μπάτζετ είναι σεβαστό, αλλά ο κανόνας μου είναι ότι δε βάζουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε σε επικίνδυνα κουτιά με ρόδες.

• Like 17
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 hours ago, doubtful said:

Και επειδη δεν ξερω απο αμαξια. 
Αυτο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/48129353-toyota-starlet

η αυτο καλυτερα?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/48180893-toyota-starlet

Και εννοειτε να τονισω οτι με ενδιαφερει το ουσιαστικο κομματι, δηλαδη μηχανικα, ασφαλεια κτλ.

Πάρε κάτι άλλο. Τι μηχανικά εντάξει να είναι ένα αυτοκίνητο 30 χρόνων; Και εντάξει να είναι τώρα όταν σου βγάλει μια ζημιά πιστεύεις θα βρεις αναταλλακτικα εύκολα; Επίσης λες ασφάλεια. Οταν έβγαινε ίσως ήτανε καλό. Με τα σημερινά δεδομένα σαρδελοκουτι. Μιλάμε για αυτοκινητο που βγήκε όταν δεν υπήρχε ο euroncap 13αρια λάστιχα με πλάτος αστειο για σημερινά δεδομένα. 

Για χαλαρή βόλτα το ΣΚ αν υπάρχει ήδη καλό ειναι. Να δώσεις χρηματα και για καθημερινές μετακινήσεις με τιποτα

Δημοσ.

Εχεις ένας γείτονας το δεύτερο. Το θυμάμαι πάνω από 25 χρόνια.Μάλιστα είναι και συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων. Τον ρώτησα μια μέρα παλιό γιατί δεν το δίνεις να πάρεις κάτι πιο καινούργιο και μου μου λέει. Εσύ γιατί δε δίνεις το opel. Για δω τριγύρω που το θέλω και καμιά φορά μέχρι την Κερατέα μου κάνει τη δουλειά και ποτέ δεν πρόκειται να με αφήσει στο δρόμο.Αν και πέρασαν πολλά από τα χέρια μου αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξω Το έχω σαν παιδί μου πλέον μετά από τόσα χρόνια.

Εχει και δεύτερο πιο καινούργιο και σύγχρονο για κάποιο ταξίδι.Πιστεύω πως εχει τα δίκια του. Όλα στο μυαλό μας είναι και στην ικανοποίηση ρου ΕΓΩ μας πολλές φορές. Καλά είναι μερικές φορές να είμαστε αυτάρκεις και να ικανοποιούμαστε με αυτό που έχουμε ή με αυτό που μπορούμε να έχουμε και να συντηρήσουμε.

Δημοσ.

Πολύ καλό ήταν πριν 20 χρόνια. Τώρα τα αυτοκίνητα αυτά είναι 30 χρονών (το δεύτερο έχει φωτογραφία απο το ίντερνετ φαντάσου). Οκ, σφιχτό budget τα 2κ αλλά μην ακούς 100% τα τζαπάν σκυλιά δεν χαλάνε κλπ καθώς μιλάμε για αυτοκίνητα πολύ προχωρημένης ηλικίας. Στην θέση σου θα κοίταζα opel corsa c, renault clio 98-04, vw polo (στρογγυλοφαναρο),  seat ibiza, astra g με τυχαία σειρά, όποιο έβρισκα σε καλύτερη κατάσταση. Είναι όλα τους πολύ πιο "αυτοκίνητα" από το starlet από όλες τις απόψεις. Επίσης δες στο car αυτοκίνητα με φίλτρο λίγο πιο πάνω απο το budget σου. Εσύ θες να δώσεις 2κ. Αν βάλεις φίλτρο 2κ δεν θα σου βγάλει ένα αυτοκίνητο που κάνει 2100 πχ αλλά είναι στην πένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Πολύ καλό ήταν πριν 20 χρόνια. Τώρα τα αυτοκίνητα αυτά είναι 30 χρονών (το δεύτερο έχει φωτογραφία απο το ίντερνετ φαντάσου). Οκ, σφιχτό budget τα 2κ αλλά μην ακούς 100% τα τζαπάν σκυλιά δεν χαλάνε κλπ καθώς μιλάμε για αυτοκίνητα πολύ προχωρημένης ηλικίας. Στην θέση σου θα κοίταζα opel corsa c, renault clio 98-04, vw polo (στρογγυλοφαναρο),  seat ibiza, astra g με τυχαία σειρά, όποιο έβρισκα σε καλύτερη κατάσταση. Είναι όλα τους πολύ πιο "αυτοκίνητα" από το starlet από όλες τις απόψεις. Επίσης δες στο car αυτοκίνητα με φίλτρο λίγο πιο πάνω απο το budget σου. Εσύ θες να δώσεις 2κ. Αν βάλεις φίλτρο 2κ δεν θα σου βγάλει ένα αυτοκίνητο που κάνει 2100 πχ αλλά είναι στην πένα. 

ναι, βαζω οριο 2500. με πραγματικο στοχο τα 2000.

Επεξ/σία από doubtful
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Στην θέση σου θα κοίταζα opel corsa c, renault clio 98-04, vw polo (στρογγυλοφαναρο),  seat ibiza, astra g με τυχαία σειρά, όποιο έβρισκα σε καλύτερη κατάσταση. Είναι όλα τους πολύ πιο "αυτοκίνητα" από το starlet από όλες τις απόψεις.

Clio λέει. Polo λέει.

Αυτά θα είναι όλα ρημάδια, έτοιμα να πεθάνουν αν δεν έχουν πεθάνει ήδη.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Clio λέει. Polo λέει.

Απο μαρκες σκεφτομαι μονο Toyota h Hyundai.

Δημοσ.

μερικές σχετικά τυχαίες αγγελίες αυτοκινήτων
peugeot 307
corsa c
corolla
astra g

8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Clio λέει. Polo λέει.

ναι ενώ το σταρλετ του 92 εχει ολη την ζωη μπροστα του 😂

• Haha 9
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

ναι ενώ το σταρλετ του 92 εχει ολη την ζωη μπροστα του 😂

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που θα κυκλοφορούν και την επόμενη δεκαετία, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Άσε τι λέει ο καθένας μας εδώ, αν κουβεντιάσεις με μηχανικούς θα πάρεις μια ιδέα.

Αυτά που προτείνεις δεν κατασκευάστηκαν ώστε να κρατήσουν τόσο.

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, gakost είπε

13αρια λάστιχα με πλάτος αστειο για σημερινά δεδομένα. 

Το αμάξι είναι 850kg 75hp. Μια χαρά είναι τα ζαντολάστιχά του.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που θα κυκλοφορούν και την επόμενη δεκαετία, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Άσε τι λέει ο καθένας μας εδώ, αν κουβεντιάσεις με μηχανικούς θα πάρεις μια ιδέα.

Αυτά που προτείνεις δεν κατασκευάστηκαν ώστε να κρατήσουν τόσο.

Το στάρλετ του 90 έχει προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 30 χρόνια μπροστά του μόνο με την βασική συντήρηση. Για χωριό με 100 κατοίκους είναι τέλειο και να πάθει τίποτα το φτιάχνεις με σύρμα. Στο χωριό μου έχω hilux του 72 που 200 μέρες τον χρόνο κουβαλάει έναν τόνο (ελιές-κλαδέματα-ποτίσματα). Θα βγάλει άλλα 50 χρόνια σίγουρα. Αυτό τι σημαίνει;; Το φυλοκάρδι μου τρέμει μόλις βγω στον δρόμο μην τρακάρω με κανένα hilux του 2010 και δεν βρίσκει ο παπάς να θάψει. Καλό χρυσό το starlet του 1990, το ίδιο και το ep70 το ίδιο και το civic ef αλλά είναι ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ, πως να το κάνουμε;

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Το στάρλετ του 90 έχει προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 30 χρόνια μπροστά του μόνο με την βασική συντήρηση. Για χωριό με 100 κατοίκους είναι τέλειο και να πάθει τίποτα το φτιάχνεις με σύρμα. Στο χωριό μου έχω hilux του 72 που 200 μέρες τον χρόνο κουβαλάει έναν τόνο (ελιές-κλαδέματα-ποτίσματα). Θα βγάλει άλλα 50 χρόνια σίγουρα. Αυτό τι σημαίνει;; Το φυλοκάρδι μου τρέμει μόλις βγω στον δρόμο μην τρακάρω με κανένα hilux του 2010 και δεν βρίσκει ο παπάς να θάψει. Καλό χρυσό το starlet του 1990, το ίδιο και το ep70 το ίδιο και το civic ef αλλά είναι ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ, πως να το κάνουμε;

Εαν το σκεφτεις ετσι, και το Hilux τρεμει τα λεωφορεια :D

Επεξ/σία από doubtful
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Κάθε πότε βλέπετε στις ειδήσεις θανατηφόρο με παλιό - μικρό αυτοκίνητο; Σχεδόν πάντα είναι με μεγάλου κυβισμού που είναι "καινούρια" και "ασφαλή".
Σας έχουν πουλήσει παπάτζα και σέρβις 200 ευρώ λάδια στην αντιπροσωπεία μην χάσετε την εγγύηση και τρέχετε και δεν φτάνετε μόλις αρχίζει να σκορπάει στα 4-5 χρόνια....

Να μου λέγατε για ανέσεις και οδηγική συμπεριφορά να το καταλάβω.... αλλά και εκεί μέχρι 2005-10 σε μοντέλο που να έχει κυκλοφορήσει αρκετά.

• Like 4
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Αυτό τι σημαίνει;;

Polo του 2000 μπορεί να είναι κατά τι πιο ασφαλές, αλλά είναι στα τελευταία του, δε μπορεί να βγάλει άλλα τόσα χρόνια. Αυτό λέμε.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Klausx είπε

Κάθε πότε βλέπετε στις ειδήσεις θανατηφόρο με παλιό - μικρό αυτοκίνητο; Σχεδόν πάντα είναι με μεγάλου κυβισμού που είναι "καινούρια" και "ασφαλή".
Σας έχουν πουλήσει παπάτζα και σέρβις 200 ευρώ λάδια στην αντιπροσωπεία μην χάσετε την εγγύηση και τρέχετε και δεν φτάνετε μόλις αρχίζει να σκορπάει στα 4-5 χρόνια....

Να μου λέγατε για ανέσεις και οδηγική συμπεριφορά να το καταλάβω.... αλλά και εκεί μέχρι 2005-10 σε μοντέλο που να έχει κυκλοφορήσει αρκετά.

Βλέπεις το δέντρο χάνεις το δάσος. Μην τα ισωπεδώνουμε όλα. Δεν υπάρχουν μόνο τα καινούργια και τα 40ετιας. Εσύ φαντάζομαι κυκλοφορείς με σκαραβαίο του 74 για να μην στα παίρνει η αντιπροσωπεία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...