Προς το περιεχόμενο

Toyota Starlet 1995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 06/09/2025 at 10:51, nemesiskp said:

Το θέμα είναι να ξέρεις τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου και όχι το πόσο παλιό είναι.

Οδηγώ αμάξι καθημερινά του 2002 χωρίς abs και ίσα ίσα 2 αερόσακους και με λάστιχα 165(!) σε 14άρα ζάντα.

Εννοείται παθητική ασφάλεια 0 και πάτημα κουβαδάκι θάλλασας.

Δεν μπαίνω με 200 στις στροφές ούτε κάνω μαλακίες. Αλλάζω λάστιχα, φρένα κλπ στην ώρα τους και κρατάω τις αποστάσεις μου. Οκ το ξέρω ότι δεν φρενάρω και ότι δεν έχω την ίδια ασφάλεια με ένα καινούριο αν με τρακάρει κάποιος. Αλλά σίγουρα είμαι σε καλύτερη κατάσταση από ένα μηχανάκι πχ.

Το προτιμώ σίγουρα όμως από αμάξια με "ασφάλεια" χεράδων που οδηγάνε σαν αούγκανοι με λάστιχα 5ετίας +.

Από την άλλη έχω και νέο αμάξι του 2021 με όλα τα συστήματα ασφαλείας. Οκ είναι ποιο άνετο και ασφαλές αλλά συγκριτικά δεν με χαλάει κάπου το παλιό.

Το προβλημα δεν εισαι εσυ. Το προβλημα ειναι ο απεναντι με αμαξι του 2002 χωρις abs, φρενα κτλ

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

φιλε αν προλαβεις, τρελη ευκαιρια (κατα τυχη το βρηκα)

Να ρωτήσει και εάν είναι ηλεκτρική η κρεμαγιέρα του καλού κακού..

Δημοσ.
On 06/09/2025 at 10:51, nemesiskp said:

Το θέμα είναι να ξέρεις τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου και όχι το πόσο παλιό είναι.

Οδηγώ αμάξι καθημερινά του 2002 χωρίς abs και ίσα ίσα 2 αερόσακους και με λάστιχα 165(!) σε 14άρα ζάντα.

Εννοείται παθητική ασφάλεια 0 και πάτημα κουβαδάκι θάλλασας.

Δεν μπαίνω με 200 στις στροφές ούτε κάνω μαλακίες. Αλλάζω λάστιχα, φρένα κλπ στην ώρα τους και κρατάω τις αποστάσεις μου. Οκ το ξέρω ότι δεν φρενάρω και ότι δεν έχω την ίδια ασφάλεια με ένα καινούριο αν με τρακάρει κάποιος. Αλλά σίγουρα είμαι σε καλύτερη κατάσταση από ένα μηχανάκι πχ.

Το προτιμώ σίγουρα όμως από αμάξια με "ασφάλεια" χεράδων που οδηγάνε σαν αούγκανοι με λάστιχα 5ετίας +.

Από την άλλη έχω και νέο αμάξι του 2021 με όλα τα συστήματα ασφαλείας. Οκ είναι ποιο άνετο και ασφαλές αλλά συγκριτικά δεν με χαλάει κάπου το παλιό.

Εντάξει τα σχόλια που διαβάζω ότι κάνεις τον σταυρό σου να φρενάρεις και άλλα τέτοια γραφικά είναι πέρα για πέρα υπερβολές. 

Και στο κάτω κάτω ο καθένας έχεις τις ανάγκες και τις δυνατότητες του. Ο ένας με βασικό μισθό που θέλει να πηγαίνει στην εργασία του και δεν έχει την δυνατότητα για κάτι ακριβό θα πάρει ένα κουβαδάκι ή ένα παπάκι, ενώ αυτός τα έχει θα πάρει bmw. 

Αν γνωρίζεις τι οδηγάς και έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου όλα καλά. Σίγουρα θα είσαι σε καλύτερη θέση από τους wannabe σουμαχερ που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και επαναπαύονται στο ότι έχουν καινούριο αυτοκίνητο με "ηλεκτρονικά βοηθήματα", γιατί από χέρια δεν. Το ένα ψάχνει την touch screen για να αλλάξει τον κλιματισμό και το άλλο θα κρατάει κινητό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο. :D 

Ξερεις δηλαδη απο πριν οτι αν σου πεταχτει κατι με βροχη η καλοκαιρι σε μια κατηφορα απλα θα στουκαρεις (μπορει να ειναι αυτοκινητο ποδηλατο κτλ). Δεν περνανε ολα απο το χερι σου και ποσο προσεχεις. 

Δεν λεμε για υπερβολες να παρουν ολοι καινουργια αυτοκινητα αλλα υπαρχουν απειρες επιλογες πλεον τουλαχιστον με ABS και υδραυλικο τιμονι.

Δημοσ.
1 hour ago, tutuyo said:

Το προβλημα δεν εισαι εσυ. Το προβλημα ειναι ο απεναντι με αμαξι του 2002 χωρις abs, φρενα κτλ

Άρα το πρόβλημα είμαι εγώ σαν κάτοχος αυτοκινήτου του 2002. Επίσης γιατί χωρίς φρένα; 

Όταν δεν έχει abs αυτομάτως σημαίνει ότι δεν έχει φρένα;

Ενώ το νέο υπερσύχρονο αυτοκίνητο με abs κλπ, με λιωμένα τακάκια και λάστιχα που φαίνονται τα λινά είναι οκ;

12 minutes ago, imr said:

Ξερεις δηλαδη απο πριν οτι αν σου πεταχτει κατι με βροχη η καλοκαιρι σε μια κατηφορα απλα θα στουκαρεις (μπορει να ειναι αυτοκινητο ποδηλατο κτλ). Δεν περνανε ολα απο το χερι σου και ποσο προσεχεις. 

Δεν λεμε για υπερβολες να παρουν ολοι καινουργια αυτοκινητα αλλα υπαρχουν απειρες επιλογες πλεον τουλαχιστον με ABS και υδραυλικο τιμονι.

Είπα εγώ ότι περνάνε όλα από το χέρι μου; Όχι.

Είπα ότι επειδή γνωρίζω τι αμάξι κυκλοφορώ και τις δυνατότητες του είμαι λίγο παραπάνω προσεχτικός σε σχέση με το καινούριο πχ (που και εκεί προσέχω αλλά λέμε τώρα). Αλλά προσπαθώ να έχω το μυαλό στην οδήγηση και στον δρόμο και όχι στο fb όπως η κοπελίτσα δίπλα μου στο φανάρι.

Συμφωνώ ότι στο 2025 καλό είναι να πάρεις κάποιο αμάξι με abs και ότι άλλο σύστημα ασφαλείας υπάρχει, αλλά αν κάποιος δεν έχει τα χρήματα τι να κάνει;

Χίλες φορές "σαπάκι" χωρίς abs αλλά συντηρημένο, παρά το αντίθετο.

Εγώ ας πούμε αγοράσα νέο αυτοκίνητο και εκέι βάζω την οικογένεια. Το παλιό το έχω για εμένα για την δουλειά μου.

Τι να κάνω να το πουλήσω και να ψάχνω τις αγγελίες μια προς μια για να πάρω ένα με abs; Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε το χρήμα να γυρνάω τα συνεργεία για έλεγχο και να έχω αμφιβολία αν είναι τρακαρισμένο, αν έχει γυρισμένα χλμ κλπ.

Το δικό μου τουλάχιστον είναι οικογενειακό, ξέρω το ιστορικό του, τα προβλήματα του και τα όλα του.

Ξαναλέω είμαι και εγώ υπερ των συστημάτων ασφαλείας.

Απλά σχολιάζω πιο πολυ το ότι "στήσατε στον τοίχο" τα παλιά οχήματα χωρίς abs λες και είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει. Οκ δεν έχω παθητική ασφάλεια εις γνώση μου, όπως και ο μηχανάκιας εις γνώση του ξέρει ότι αν τρακάρει θα πάει αδιάβαστος. Πρόβλημα μου δεν επηρεάζει κάποιον.

Αλλά αν δούμε το νέο σουπερ ντουπερ SUV που έχει ελαστικά 5ετίας με 60000χλμ γιατί ο οδηγός όταν το αγοράσε διάλεξε 19άρα ζάντα και τώρα κλαίει γιατί είναι ακριβά τα λάστιχα δεν τρέχει τίποτα. Το κορολάκι δίπλα χωρίς abs μας φταίει.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, nemesiskp said:

Πρόβλημα μου δεν επηρεάζει κάποιον

Χίλες φορές "σαπάκι" χωρίς abs αλλά συντηρημένο, παρά το αντίθετο.

Ξαναλέω είμαι και εγώ υπερ των συστημάτων ασφαλείας.

καραφακ λοτζικ

Καθομαστε και αναλυουμε το ABS το 2025. Απελπισια

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.
On 03/09/2025 at 12:02, Klausx said:

Κάθε πότε βλέπετε στις ειδήσεις θανατηφόρο με παλιό - μικρό αυτοκίνητο; Σχεδόν πάντα είναι με μεγάλου κυβισμού που είναι "καινούρια" και "ασφαλή".
Σας έχουν πουλήσει παπάτζα και σέρβις 200 ευρώ λάδια στην αντιπροσωπεία μην χάσετε την εγγύηση και τρέχετε και δεν φτάνετε μόλις αρχίζει να σκορπάει στα 4-5 χρόνια....

Να μου λέγατε για ανέσεις και οδηγική συμπεριφορά να το καταλάβω.... αλλά και εκεί μέχρι 2005-10 σε μοντέλο που να έχει κυκλοφορήσει αρκετά.

Πώς και δεν πρότεινες υγραέριο στο δεινόσαυρο που θέλει να πάρει ο -σχεδόν αυτοκτονικός- συμφορουμίτης μας; 

Έχεις χάσει τη φόρμα σου!

Η συνεισφορά μου στο τόπικ:

Με 2κ αγοράζεις κινέζικο ηλεκτρικό ποδήλατο για τα κοντινά σου και πολλά εισιτήρια ΚΤΕΛ για τα μακρινά σου. Η ζωή σου έχει αστρονομιά μεγαλύτερη αξία από αυτή που της δίνεις. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Πώς και δεν πρότεινες υγραέριο στο δεινόσαυρο που θέλει να πάρει ο -σχεδόν αυτοκτονικός- συμφορουμίτης μας; 

Έχεις χάσει τη φόρμα σου!

Η συνεισφορά μου στο τόπικ:

Με 2κ αγοράζεις κινέζικο ηλεκτρικό ποδήλατο για τα κοντινά σου και πολλά εισιτήρια ΚΤΕΛ για τα μακρινά σου. Η ζωή σου έχει αστρονομιά μεγαλύτερη αξία από αυτή που της δίνεις. 

Με την λογική σας καταργούμε μηχανάκια/μηχανές χθες. Μην ζηλεύετε και πληρώνετε βλάβες, εγώ με καθημερινά εργαλεία πετάγομαι στο περίπτερο παίρνω το ανταλλακτικό και την επόμενη μέρα είμαι σε ΚΙΝΗΣΗ.

Ένα αυτοκίνητο θέλει να κάνει την δουλειά του μέχρι να μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο και έχετε φέρει την καταστροφή, λες και αξίζει να δώσεις 30-40κ να κυκλοφορείς στην Ελλάδα.... τώρα αν έχει η πεθερά χρήμα και το πας άπονα όλα καλά, γιαυτό βλέπουμε τόσα "καινούρια" 1000τρακαρισμένα γιατί τους το έχει πάρει άλλος.

Δημοσ.
16 minutes ago, Klausx said:

Με την λογική σας καταργούμε μηχανάκια/μηχανές χθες. Μην ζηλεύετε και πληρώνετε βλάβες, εγώ με καθημερινά εργαλεία πετάγομαι στο περίπτερο παίρνω το ανταλλακτικό και την επόμενη μέρα είμαι σε ΚΙΝΗΣΗ.

Ένα αυτοκίνητο θέλει να κάνει την δουλειά του μέχρι να μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο και έχετε φέρει την καταστροφή, λες και αξίζει να δώσεις 30-40κ να κυκλοφορείς στην Ελλάδα.... τώρα αν έχει η πεθερά χρήμα και το πας άπονα όλα καλά, γιαυτό βλέπουμε τόσα "καινούρια" 1000τρακαρισμένα γιατί τους το έχει πάρει άλλος.

Το ότι εγώ δε χρειάζομαι καμία πεθερά/πεθερό/χρυσό γάμο/γονείς/δανεικά για να οδηγώ νέο αυτοκίνητο με λεφτά που έχω βγάλει από τη δουλειά μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ στα 29 μου,  το γράφω γιατί διαγιγνώσκω πολλή ζήλεια στα γραφόμενά σου. 

Επί της ουσίας, δεν απαντάς όμως. Το ότι 2κ αυτοκίνητο - σαπίλα προηγούμενης χιλιετίας = κανένα μέσο + πεταμένα χρήματα, δεν έχω δει κανέναν να το αντικρούει επαρκώς. Το μόνο που λέτε είναι ''δεν έχουμε άλλα λιεφτά''. Και αυτό απαντιέται μόνο με ένα τρόπο: Τότε ΔΕΝ είστε για τα έξοδα/δαπάνες/πάγια ενός αυτοκινήτου - ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 2Κ! 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Το ότι εγώ δε χρειάζομαι καμία πεθερά/πεθερό/χρυσό γάμο/γονείς/δανεικά για να οδηγώ νέο αυτοκίνητο με λεφτά που έχω βγάλει από τη δουλειά μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ στα 29 μου,  το γράφω γιατί διαγιγνώσκω πολλή ζήλεια στα γραφόμενά σου. 

Επί της ουσίας, δεν απαντάς όμως. Το ότι 2κ αυτοκίνητο - σαπίλα προηγούμενης χιλιετίας = κανένα μέσο + πεταμένα χρήματα, δεν έχω δει κανέναν να το αντικρούει επαρκώς. Το μόνο που λέτε είναι ''δεν έχουμε άλλα λιεφτά''. Και αυτό απαντιέται μόνο με ένα τρόπο: Τότε ΔΕΝ είστε για τα έξοδα/δαπάνες/πάγια ενός αυτοκινήτου - ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 2Κ! 

Λύπηση είναι γιατί γνωρίζω τι κοροϊδία γίνεται από τις αντιπροσωπείες / συνεργεία και βλάβες που βγάζουν πολύ νωρίς.

750 πούλησα πριν 1 μήνα αυτοκίνητο του 1992, τι να λέμε τώρα; Όσο το πάρει το πουλάει άμεσα την επόμενη μέρα. Το δικό σου από 30κ έχει πέσει στα 10κ (παράδειγμα).

Υπάρχουν πάρα πολλά 25ετιας+ άψογα συντηρημένα και αξιόπιστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εστω οτι το αμαξι του 1998 ειναι αψογα συντηρημενο. Ακομα και σωστη συντηρηση μηχανικα να εχει κανει το σασι εχει χρονια πανω του ακομα και παρκαρισμενο να ειναι. 

Οπως εγραψα μερικες σελιδες πριν, το παλιο αμαξι εχει μεγαλη καταναλωση (ακομα και κατω απο 1300 κυβικα) και κατι νουμερα τυπου 5-7 στη πολη που εχουν τα 5-7ετιας ουτε με κυαλια. Αρα μακροπροθεσμα μπαινεις μεσα.

Τελος, μη ξεχναμε για τους ρυπους αλλα εκει κλαιν μαιν ο καθενας κανει τα κουμαντα του για τη ζωη του απλως ειναι ενα κοκκινο πανι για τους τροχονομους.

Εγω δεν ειπα οτι δε βρισκεις καλο αμαξι με 2000 ευρ: καλυτερα να βρεις ενα πιο καινουργιο πχ 2000-2005 κατασκευη με ενα μικροτρακαρισμα ή να σου πει δεν εχει λαστιχα ή π.χ δε δουλευει το aircondition παρα να πας σε δεινοσαυρο.

Θυμαμαι στο saxo που ποτε δεν ετυχε φιλος/η να το δανειστει οταν το προτεινα. Σε μια περιπτωση το ατομο προτιμήσε ...λεωφορειο!

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
2 hours ago, Klausx said:

Λύπηση είναι γιατί γνωρίζω τι κοροϊδία γίνεται από τις αντιπροσωπείες / συνεργεία και βλάβες που βγάζουν πολύ νωρίς.

750 πούλησα πριν 1 μήνα αυτοκίνητο του 1992, τι να λέμε τώρα; Όσο το πάρει το πουλάει άμεσα την επόμενη μέρα. Το δικό σου από 30κ έχει πέσει στα 10κ (παράδειγμα).

Υπάρχουν πάρα πολλά 25ετιας+ άψογα συντηρημένα και αξιόπιστα.

Το δικό μου αυτοκίνητο αγοράστηκε 16 το 2019 και πωλείται για πλάκα τώρα 14. Τι λέμε & τι διαβάζουμε, για άλλη μια φορά 'δω μέσα...

Σε συζήτηση για 750 ευρώ δε θα μπω, δεν αφορά το auto/moto, αλλά το ''παράνομες χωματερές στην Ελλάδα''. Είμαστε οφτόπικ. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Το δικό μου αυτοκίνητο αγοράστηκε 16 το 2019 και πωλείται για πλάκα τώρα 14. Τι λέμε & τι διαβάζουμε, για άλλη μια φορά 'δω μέσα...

Σε συζήτηση για 750 ευρώ δε θα μπω, δεν αφορά το auto/moto, αλλά το ''παράνομες χωματερές στην Ελλάδα''. Είμαστε οφτόπικ. 

Είσαι στο όριο βλάβης αν δεν την έχεις πληρώσει ήδη, προλαβαίνεις να το πουλήσεις.

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

εστω οτι το αμαξι του 1998 ειναι αψογα συντηρημενο. Ακομα και σωστη συντηρηση μηχανικα να εχει κανει το σασι εχει χρονια πανω του ακομα και παρκαρισμενο να ειναι. 

Οπως εγραψα μερικες σελιδες πριν, το παλιο αμαξι εχει μεγαλη καταναλωση (ακομα και κατω απο 1300 κυβικα) και κατι νουμερα τυπου 5-7 στη πολη που εχουν τα 5-7ετιας ουτε με κυαλια. Αρα μακροπροθεσμα μπαινεις μεσα.

Τελος, μη ξεχναμε για τους ρυπους αλλα εκει κλαιν μαιν ο καθενας κανει τα κουμαντα του για τη ζωη του απλως ειναι ενα κοκκινο πανι για τους τροχονομους.

Εγω δεν ειπα οτι δε βρισκεις καλο αμαξι με 2000 ευρ: καλυτερα να βρεις ενα πιο καινουργιο πχ 2000-2005 κατασκευη με ενα μικροτρακαρισμα ή να σου πει δεν εχει λαστιχα ή π.χ δε δουλευει το aircondition παρα να πας σε δεινοσαυρο.

Θυμαμαι στο saxo που ποτε δεν ετυχε φιλος/η να το δανειστει οταν το προτεινα. Σε μια περιπτωση το ατομο προτιμήσε ...λεωφορειο!

Όσο υπάρχουν πετρέλαια στην κυκλοφορία τα περί ρύπους παλαιών βενζινοκίνητων είναι αστεία... Εφόσον περνάνε και ΚΤΕΟ (κανονικά). Όλοι έχουμε δει τι ντουμάνια βγάζουν τα λεωφορεία / φορτηγά / ταξί...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Ξεχνας τον πληθωρισμο. Τι αγοραζες τοτε με 16 και τι τωρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...