Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γρήγορα και συνοπτικά

• Οι προσόψεις είναι κοινόχρηστο έξοδο της πολυκατοικίας βάσει χιλιοστών
  • Υπάρχουν πολλοί τρόποι επισκευής. Σκαλωσιά / γερανός / εναεριτης που κρέμεται απο την ταράτσα.
  • Κανένας τρόπος επισκευής δεν είναι φθηνός. Αν γλιτώσεις πχ τη σκαλωσιά, θα τα πληρώσεις στον εναερίτη κλπ. Προφανώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική
  • Όλες οι εργασίες θέλουν άδεια απο μηχανικό. Με τον εναερίτη, ίσως τις γλιτώσεις. 
  • Έχουν σκοτωθεί άνθρωποι από προσόψεις. Φτιάξτε τις όσο είναι καιρός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν μπλέξεις με μηχανικό την έκατσες. Θα σε γδυσει οικονομικά χωρίς λογο. Άσε που οι περισσότεροι είναι άσχετοι. Απλά κοιτάνε να σου φανε οσα πιο πολλά λεφτά γίνεται και δουλειά μηδέν. Παθών και μαθων. Όλο κάτι αρχιδιλικια μου λέγανε ,θεωρίες για άγριους και όλο λεφτα.Τελικά κατέληξα σε ένα μάστορα μέσω γνωστού. Τα ανέλαβε όλα άδειες,εργασίες και στο 1/3 της τιμή που μου ζητάγανε οι εταιρείες ή μηχανικοί φράγκο φονιάδες.

Επεξ/σία από ANTONIKOLAOU
  • Like 4
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, phanispal είπε

Εναλλακτικά, αν είναι εφικτό, συνεννοείσαι με το μάστορα να φέρεις καλαθοφόρο που δε χρειάζεται να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας και κοστίζει και λιγότερο.

σωστο ετσι γινεται πιο οικονομικα

6 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Γρήγορα και συνοπτικά

• Οι προσόψεις είναι κοινόχρηστο έξοδο της πολυκατοικίας βάσει χιλιοστών

σιγουρα ? βασει καταστικου ειναι η' καποιος νομος?

δλδ. εγω εχω φθορες αλλα κανεις αλλος δεν εχει,σε εμενα φαινονται τα σιδερα στη μετωπη.ειμαι ομως μεσα σε κηπο το μπαλκονι,δεν κρεμεται σε πεζοδρομιο.στους αλλους δεν ξερω γιατι δεν υπαρχει φθορα.μπορω να ζητησω επιδορθωση και να απαιτησω να συμβαλουν ολοι?

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mike15 είπε

σιγουρα ? βασει καταστικου ειναι η' καποιος νομος?

δλδ. εγω εχω φθορες αλλα κανεις αλλος δεν εχει,σε εμενα φαινονται τα σιδερα στη μετωπη.ειμαι ομως μεσα σε κηπο το μπαλκονι,δεν κρεμεται σε πεζοδρομιο.στους αλλους δεν ξερω γιατι δεν υπαρχει φθορα.μπορω να ζητησω επιδορθωση και να απαιτησω να συμβαλουν ολοι?

Ναι ρε συ. Κοινόχρηστη δαπάνη και το αναφέρει το καταστατικό. Ισχύει σε όλες τις οικοδομές και είναι γνωστό θέμα. 

Αν βρεις άκρη βέβαια με τους άλλους σφύρα μου.

Και μιας κ τα έχω τα πάντα ψηφιακά, ένα παράδειγμα του δικού μου καταστατικού.

image.png.1af6b868c0c0b9542def4cb7a429b4c2.png

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Ναι ρε συ. Κοινόχρηστη δαπάνη και το αναφέρει το καταστατικό. Ισχύει σε όλες τις οικοδομές και είναι γνωστό θέμα. 

πρεπει να ψαξω και στο δικο μου τι αναφερει.λογικα λες οτι ισχυει για ολα τα καταστατικα,ομως τα καταστατικα απο οικοδομη σε οικοδομη διαφερουν,σωστα? δεν ειμαι και πολυ γνωστης σαυτα εκτος οταν προκυπτει κατι και με ενδιαφερει.

13 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αν βρεις άκρη βέβαια με τους άλλους σφύρα μου.

γιαυτο το ρωτησα.σιγα μην πληρωσουν μονο για το δικο μου.θα πουν να γινουν ολοι οι οροφοι και να πληρωσουμε ολοι για ολα,ειμαι σιγουρος.και εγω το ιδιο θα ελεγα να ειμαστε δικαιοι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mike15 είπε

ομως τα καταστατικα απο οικοδομη σε οικοδομη διαφερουν,σωστα?

Σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, ναι διαφέρουν. Εδώ μιλάμε για κάτι σημαντικό κ κοινό σε όλες τις οικοδομές. Κοινόχρηστες δαπάνες. Είναι ίδιες παντού. Δεν γίνεται σε μια οικοδομή οι κολώνες να είναι κοινόχρηστες κ σε άλλη ιδιόκτητες. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, ναι διαφέρουν. Εδώ μιλάμε για κάτι σημαντικό κ κοινό σε όλες τις οικοδομές. Κοινόχρηστες δαπάνες. Είναι ίδιες παντού. Δεν γίνεται σε μια οικοδομή οι κολώνες να είναι κοινόχρηστες κ σε άλλη ιδιόκτητες. 

ναι αλλα οι κολωνες εαν λες για κατω -πυλωτη ειναι σε κοινοχρηστο χωρο θα σου πει,το μπαλκονι ειναι στο σπιτι σου,θα σου πει.τι απανταω εγω σαυτο? αλλα δεν εχει σημασια,λογικα θα πουν αυτο που ειπα,να τα κανουμε ολοι τοτε😃

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο εξωτερικό κέλυφος του σπιτιού (μπροστινοί ή πίσω τοίχοι, πλαϊνά, ταράτσα, κλπ) επωμίζονται όλοι το όποιο κόστος προκύψει για ζημιά ή φρεσκάρισμα.

Πχ αν πρέπει να γίνει μόνωση στην ταράτσα, ενώ θεωρητικά "αφορά" το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου και μπορεί να πει ο 1ος "χ..στηκα αν περνάνε υγρασίες" στην πράξη το χρεώνονται όλοι. Όπως και το βάψιμο. Ναι, δεν σου απαγορεύει κανείς να φρεσκάρεις με δικό σου κόστους τους τοίχους του μπαλκονιού σου (στο ίδιο πάντα χρώμα βέβαια) αλλά αν αποφασιστεί ότι πρέπει να βαφεί η πολυκατοικία πληρώνουν όλοι ακόμα και αν δεν έχουν διαμέρισμα στην πρόσοψη.

Σημ. Αυτό είναι ο τυφλοσούρτης που αναφέρουν όλα τα καταστατικά. Τώρα αν σε κάποιο έχει μπει διαφορετική πρόβλεψη μπορεί όχι, αλλά από όσα έχω δει οι διαφοροποιήσεις καταστατικών είναι σε άλλα πράγματα και όχι στις βασικές γενικότητες.

Σημ. 2 Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό που είναι κοινόχρηστο (και αντιμετωπίζεται από όλους) είναι οι βλάβες στη μετώπη του μπαλκονιού. Δεν θα έρθει κανείς να σου πληρώσει για πράγματα που θες/πρέπει να γίνουν εσωτερικά στο μπαλκόνι

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ.

λογικο για την ταρατσα και την πυλωτη,ειναι κοινοχρηστοι χωριοι ,οπως και οι κολωνες.η φατσα του καθε μπαλκονιου ομως ειναι μερος του σπιτιου σου,θα σου πει και ο αλλος που δεν θελει να ληρωσει,να βαψουμε και εμεις ,μετα και ο αλλος και παμε για βαψιμο ολικης .εκει το παω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mike15 είπε

λογικο για την ταρατσα και την πυλωτη,ειναι κοινοχρηστοι χωριοι ,οπως και οι κολωνες.η φατσα του καθε μπαλκονιου ομως ειναι μερος του σπιτιου σου,θα σου πει και ο αλλος που δεν θελει να ληρωσει,να βαψουμε και εμεις ,μετα και ο αλλος και παμε για βαψιμο ολικης .εκει το παω.

ήδη αν είδες ξεκαθαρίζω ότι μιλάμε για τις μετώπες των μπαλκονιών και όχι για πχ ζημιά στον τοίχο, μέσα από τα κάγκελα

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mike15 είπε

ναι αλλα οι κολωνες εαν λες για κατω -πυλωτη ειναι σε κοινοχρηστο χωρο θα σου πει,το μπαλκονι ειναι στο σπιτι σου,θα σου πει.τι απανταω εγω σαυτο? αλλα δεν εχει σημασια,λογικα θα πουν αυτο που ειπα,να τα κανουμε ολοι τοτε😃

Για αυτό υπάρχει ο κανονισμός. Είναι ο νόμος της πολυκατοικίας για να είναι τα πάντα ξεκάθαρα.

Η πρόσοψη του μπαλκονιού, δεν είναι δική σου. Δεν την χρησιμοποιείς εσύ. Είναι όλων. Αν σκοτωθεί κάποιος, φταίνε όλοι. Όχι εσύ. Αποκλειστικά δικιά σου θα ήταν, αν την χρησιμοποιούσε κάποιος αποκλειστικά. 

Όπως βλέπω τα ίδια λέει κ ο ChatGPT

image.png.3894f454fd3d3a2338d2b72043e9caeb.png

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimviii είπε

εαν δεν προκειται για πολυκατοικια,αλλα για ενα διοροφο με δυο διαφορετικους ιδιοκτητες,ισχυει το ιδιο?

Θα έπρεπε να υπάρχει καταστατικό. Αν δεν υπάρχει - ως συνήθως - δεν υπάρχει ούτε απάντηση, ούτε λύση. Όσο είναι νωρίς, πρέπει να κάνουν καταστατικό γιατι μελλοντικά θα μπλέξουν 100% ακόμα κ για μια λάμπα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...