Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Εδώ και καιρό έχει αρχίσει να μου μπαίνει η ιδέα για καινούργιο αυτοκίνητο. 

Αρχικά ξεκίνησα σκεπτόμενος το νέο Citroen C3 1.2 100hp, όμως επειδή οι δύο πρώτες εκδόσεις έχουν πολλές ελλείψεις, αναγκαστικά κοίταξα την κορυφαία έκδοση, που βγαίνει γύρω στα 19000-19500 αναλόγως το χρώμα και τις προσφορές των αντιπροσώπων. Ωραίο στο δρόμο, άνετο, βέβαια όχι τόσο άνετο όσο διαφημίζουν και όσο περίμενα, αλλά αρκετά φτωχό στο εσωτερικό. Είναι όμως μια πολύ καλή και τίμια επιλογή για τα χρήματά του θεωρώ και ήταν η αρχική μου επιλογή για να μη περάσω το ψυχολογικό φράγμα των 20000. Πιστεύω πως σε αυτά τα χρήματα δε βρίσκεις κάτι καλύτερο. 

Μετά κοίταξα το Opel mokka 1.2 136hp στην έκδοση edition, που βγαίνει 21000-21500. Πολύ γρήγορο, με νεύρο, αλλά δυστυχώς αρκετά σφιχτό και κοπανάει αρκετά σε εδαφικές εξάρσεις. Είναι σημαντικός παράγοντας η άνεση για εμένα, καθώς η Αθήνα έχει παντού χάλια δρόμους.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση, αναγκαστικά έφτασα στο best seller Peugeot 2008, στην Style έκδοση με τα 145hp, που είναι στα 24000. Δε το έχω κάνει test drive ακόμη, απλώς από οοοοσα βίντεο και reviews έχω δει, λένε τα καλύτερα. Είναι πλέον και με καδένα, που είναι σημαντικό μιας και είχα ακούσει πάρα πολλά παράπονα για τον ιμάντα που είχε. 

Τα καλύτερα έχω ακούσει και για το Mg Zs Max Hybrid+, με 197hp, στην αρχική έκδοση με τα 23500-24000, που σημειωτέον έχει και 7 χρόνια εγγύηση, όμως δε ξέρω τι προβλήματα θα βγάλει στην πορεία γιατί είναι καινούργιο μοντέλο μιας μάρκας που τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο και είμαι επιφυλακτικός. 

Για να μη μακρυγορω άλλο, θα ήθελα αν υπάρχουν κάτοχοι αυτών των αυτοκινήτων εδώ μέσα να μου πούνε τις εντυπώσεις τους, την άποψή τους και τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει. 

Κατανοώ πως συγκρίνω ανόμοια πράγματα μεταξύ του C3 στα 19000, των B-suv της Opel και της Peugeot και του C-suv της Mg στα 24000, όμως ελπίζω να δείξετε λίγη κατανόηση! 😅

Ευχαριστώ προκαταβολικά! 

Δημοσ.

Εγώ πάντα ξεκινούσα με το μέγεθος τους αυτοκινήτου που θέλω και μετά έβλεπα σε αυτή την κατηγορία τι επιλογές έχω και διάλεγα. Εσύ με τόσες κατηγορίες που έχεις βάλει είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος κάτι.

Επίσης με τόσες εξαγορές έχουν γίνει όλες οι μάρκες ίδιες και πραγματικά δεν ξέρω τι αξίζει και τι όχι. π.χ. Stellantis όλα είναι με τον 1.2 κινητήρα που προσωπικά δεν μου αρέσει.

Προσωπικά δεν θα έδινα 20κ για το C3. Θα πήγαινα είτε σε 2008 είτε στο MG που είναι value for money

• Like 2
Δημοσ.

Δεν νομίζω να θέλει μεταχειρισμένο, αν ήταν θα το είχε πει από την αρχή.

Αλλά γιατί να δώσει 24 για διετίας και να μην πάει να δει για καινούριο που ξεκινάει από τα 25 μέχρι τα 28 για 118 ίππους αλλά από τον 1.5 (με πρόγραμμα πάει τουλάχισον 140ίππους) κι όχι από τον 1.2; Ότι εξοπλισμό και να έχει παραπάνω θα είναι μεταχειρισμένο και θα έχει κερδίσει 2 με 4 χιλιάρικα το πολύ.

Εγώ σε αυτό το budget θα κοιτούσα το Leon με τους 150 ίππους. Το συζητάω με μια μικρή επιβάρυνση και για το αυτόματο (πλέον με μικρό ρίσκο ζημιάς).

Εναλλακτικά στα ίδια χρήματα το Citroen C3 aircross αλλά αυτόματο και 145 ίππους (αν έχω καταλάβει καλά έχει κάπως καλό εξοπλισμό).

Αν κάνεις πολλά χλμ εντός πόλης θα κοιτούσα και το MG με τον υβριδικό κινητήρα που λένε καλά λόγια και με την μεγάλη εγγύηση είσαι καλυμμένος για 7 χρόνια. 

Τώρα αντί για το c3 μπορεί να δεις και το 2008 αλλά νομίζω ότι θα αλλάξει το μοντέλο και θα πατάει στην πλατφόρμα του c3. Υποθέτω γιατί πριν λίγο καιρό έκαναν facelift και πατάει στην προηγούμενη πλατφόρμα. 

Δημοσ.

παρε το 2008 ή το ΖS max hybrid +

24 minutes ago, elise said:

γιατι να αγορασεις ενα σαραβαλο με τοσα χρηματα και να μην παρεις ενα αισθητα καλυτερο αυτοκινητο ελαφρως μεταχειρισμενο;

για παραδειγμα 

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343899271-volkswagen-golf

24000 για την γυαλισμενη σαβουρα που κοντευει 4 χρονια ενω αγοραζει αμαξαρες του κουτιου....🤣

24 minutes ago, elise said:

γιατι να αγορασεις ενα σαραβαλο με τοσα χρηματα και να μην παρεις ενα αισθητα καλυτερο αυτοκινητο ελαφρως μεταχειρισμενο;

για παραδειγμα 

24000 για την γυαλισμενη σαβουρα που κοντευει 4 χρονια ενω αγοραζει αμαξαρες του κουτιου....🤣

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, dsi44 said:

Μπορεί να είναι δικό του και να βρήκε ευκαιρία να το προωθήσει... 😜

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά επειδή κ εγώ είμαι σε παρόμοια κατάσταση με τον τοπικό starter ,δηλαδή ανάμεσα σε βασικο καινούριο ή καλό μεταχειρισμένο έχω μια απορία..

Αυτά τα Peugeot εχουν βγει καλά??Γιατί μακράν τα πιο φτηνά αμάξια 3ετιας-5ετιας στο car είναι τα Peugeot της συγκεκριμένης γενιάς.Μιλαμε τώρα για σορό ,ειδικά αυτό το 208 που ουσιαστικά το χαρίζουμε κ μάλλον δεν φεύγει κιόλας.Μου έχει κάνει εντύπωση 

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.
1 hour ago, elise said:

αμαξαρα οριζεται το 2008 / mg μπροστα στο golf? 

ετσι για να ξερω....

απο το golf τετραετιας ναι.Ειδικα απο τη στιγμη που στα ιδια με την αγγελια αγοραζει κανεις καινουργιο γκολφακι.

Δημοσ.

οσοι ποσταρετε για κανουριο μααξι,γραψτε για τι χρηση το θελετε? οικογενειακη? θελετε κατι για εκδρομες ? για μεσα στην πολη? και για τα 2? τι αξεσουαρ,τι χωρο αποσκευων κ.λ.π εδω αναφερετε σε ενα ποστ διαφορετικες κατηγοριες.

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι. Το θέλω κυρίως για μέσα στην Αθήνα, δεν έχω οικογένεια προς το παρόν, αλλά κάνω αρκετά χλμ. Θέλω να μπορώ να κάνω και την εκδρομή μου φυσικά, αλλά κυρίως είναι για μέσα στην Αθήνα και διαδρομές εντός Αττικής. Δε με ενδιαφέρει για μεταχειρισμένο. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, elise είπε

για παραδειγμα 

Ίσως είναι από αυτούς τους περίεργους που τους ενοχλεί το check engine αναμμένο συνέχεια και η αλλαγή όλων των αισθητήρων και μπεκ μέχρι τα 50000 χλμ.

• Like 4
Δημοσ.

Αυτο με τα πολλα χρονια εγγυηση δεν ειναι και τρομερο πλεονεκτημα,  εχω ford καινουργιο με 8 χρονια εγγυηση και στον 4ο χρονο στα 30000 θελει αμορτισερ (χωρις σκληρη χρηση) που δεν ειναι στην εγγυηση ( σε stonic τα αμορτισερ ειναι μια χαρα στα 60000 και σε jazz (καλα η honda ειναι αλλού) συγγενη  στα 150000 με παρομοια ηπια οδηγηση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...