Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Παραδόξως το Gemini εμφανίζει ορθότερες απαντήσεις από το ChatGPT. 

Για παράδειγμα ρώτησα το δεύτερο από πότε έχει να πάει η Ελλάδα στο μπάσκετ σε ημιτελικά διοργάνωσης και μου απάντησε από το 2016 

Το Gemini απάντησε σωστά δηλαδή από το 2019

Εμένα πάντως όλα σωστά μου απάντησαν. Από το 2009.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Εγω οποια μηχανη και να ρωτησω απο το 2009 μου λενε και οχι 2019.

1 ώρα πριν, pakitis είπε

Εμένα πάντως όλα σωστά μου απάντησαν. Από το 2009.

Βασικά έγραψα λάθος τις ημερομηνίες. Το ένα απάντησε 2006 και μετά του έγραψα ότι κάνει λάθος. Το άλλο απάντησε σωστά το 2009.

Μου κάνει εντύπωση πάντως. Γιατί απάντησε λάθος σε εμένα; Έχω το free 

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρώτησα πριν από λίγο ποιό είναι το φαβορί για τον τίτλο του Ευρωμπάσκετ και μου απάντησε την αποκλεισμένη εδώ και πέντε μέρες Σερβία...

Επεξ/σία από blackpixie
  • Haha 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, blackpixie είπε

Ρώτησα πριν από λίγο ποιό και είναι το φαβορί για τον τίτλο του Ευρωμπάσκετ και μου απάντησε την αποκλεισμένη εδώ και πέντε μέρες Σερβία...

Και γω 

ChatGPT και Perplexity premium Σερβια ...
Gemini free - τα είπε σωστά .... ότι αν και ήταν αποκλείστηκε κτλ ! και έβαλε τις ομάδες που παίζουν τώρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού το επεσήμανα με ευχαριστησε για το update και μου έδωσε την Γερμανία, με τρίτο φαβορί τη...Σλοβενία! Και είναι και updated favorites, τρομάρα του...

Επεξ/σία από blackpixie
  • Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, blackpixie είπε

Ρώτησα πριν από λίγο ποιό είναι το φαβορί για τον τίτλο του Ευρωμπάσκετ και μου απάντησε την αποκλεισμένη εδώ και πέντε μέρες Σερβία...

προτεινω να να το παιξεις στοιχημα.. δεν ξερεις ποτε.. :P

• Haha 1
Δημοσ.

Σημειώνω οτι το perplexity pro εχει και 5 βιντεο το μηνα με veo 3. 8seconds. Προς το παρόν δουλεύω το prompt και το τσεκαρω με ολα τα μοντέλα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση: Από τις ομάδες που έμειναν ποια θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του ευρωμπάσκετ 2025;

Chatgpt: Γερμανία

Perplexity: Σερβία

Gemini: Οι μπούκερς Γερμανία οι φίλαθλοι Ελλάδα.

Δημοσ.

Chatgpt kai perplexity pro δινουν την Γερμανια φαβορι παντως με τις υπολοιπες ομαδες να εναλλασονται στις αλλες θεσεις.

Μπα εγω επιμενω γι Σερβια παντως θα παιξω 20€ και οτι κατσει..

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Παράδειγμα 1

Ρωτάω κάποια στιγμή το Chatgpt μια απορία που είχα πολύ καιρό: πόσες πινακίδες αυτοκινήτου (1000-9999) έχουν τουλάχιστον 2 ίδια ψηφία. Μου απαντάει αμέσως 4474 (νομίζω), και με έναν ενθουσιασμό (έτσι το αισθάνθηκα εγώ...) μου λέει: "θέλεις να σου δείξω πώς το υπολόγισα;". Ε, λέω, πες μου. Και μου δείχνει τα βήματα του σκεπτικού και βγάζει συνολικά 2700 και κάτι...!!!!! Του λέω ότι πριν δευτερόλεπτα μου απάντησε ένα εντελώς διαφορετικό νούμερο και στην ανάλυση βγάζει λάθος. Τι να πιστέψω;;; Αρχίζει τα έχεις δίκιο κτλ και ακύρωσε την ανάλυσή του, ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι θα είναι καλύτερο στο μέλλον.

Παράδειγμα 2

Λέει για κάτι το Chatgpt: "Επέλεξε τι από τα δύο θέλεις να κάνω". Του λέω "επέλεξε ή επίλεξε". Ναι... ξερωγώ... επίλεξε είναι το σωστό, ενώ το επέλεξε είναι πιο λόγιο, πιο αρχαϊκό, μου απαντάει. "Πιο αρχαϊκό;;;;", του γράφω. Πές μου που το βρήκες στα αρχαία, του λέω. "Ναι... ξέρεις... έχεις δίκιο..." κτλ κτλ, απαντάει!! Δηλαδή, ακόμα και ψεύτικες δικαιολογίες για να κουκουλώσει το λάθος του!!! Τελικά παραδέχθηκε ότι πολλοί το γράφουν έτσι και το θεώρησε και αυτό σωστό (ενώ εμένα μου πούλαγε γνώση και εγκυρότητα).

Παράδειγμα 3

Gemini: Του γράφω, "πες μου τι προσφορές για απεριόριστο ιντερνετ υπάρχουν και ποιες είναι οι καλύτερες" και απαντάει: "Είναι δύσκολο να προσδιορίσω με ακρίβεια ποιος από τους τρεις μεγάλους παρόχους (Cosmote, Vodafone, Nova) έχει αυτή τη στιγμή το φθηνότερο πρόγραμμα, καθώς οι τιμές αλλάζουν συχνά λόγω προσφορών." Βαριόταν να ψάξει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Του είπα ότι έτσι μπορούσα και εγώ να γκουγκλάρω, αλλά ήθελα να βρει πιο πολλά αποτελέσματα, και τελικά δέχτηκε. Βέβαια, αγνοούσε τις επισημάνσεις μου στις ερωτήσεις (π.χ. "να περιλάβεις στα αποτελέσματα και τις Frog και Q") και όταν του το έλεγα, έλεγε "ναι, υπάρχουν και αυτά τα brands που είναι των κεντρικών παρόχων και μπορεί να έχουν καλύτερες τιμές"... Και συνέχισε να μου δίνει λάθος αποτελέσματα.

Συμπεράσματά μου για το ΑΙ: 

ChatGPT: Ιντερνετική κουτσομπόλα, αφού βγάζει αποφάσεις με βάση αυτά που λένε κάποιοι

στο ιντερνετ και δεν παραδέχεται τα λάθη του

Gemini: Google που μιλάει και έχει και άποψη

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα εμπιστευόμουν το ΑΙ για κάτι που δεν ξέρω!!!

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.

@Selespeed

Προφανώς και δεν το εμπιστεύεσαι στα τυφλα . Δεν είναι αυτός ο ρόλος του . Είναι ο τρόπος να ξεκινήσεις να ψαχνεις κάτι που σε ενδιαφέρει. Αναζητάς πληροφορίες και φιλτράρεις!

Άλλες φορές είναι πολυ χρήσιμο, άλλες φορές ειναι για τα σκουπίδια.

Εμένα το Claude μου έλεγε οτι η οδοντιατρική αρχισε στην αρχαία Ελλάδα με συγκεκριμένες αναφορές. Μεταξυ άλλων ελεγε οτι ο Αριστοτέλης έλεγε οτι κάνει καλο στα δόντια να τα τρίβεις με συκα.

Το ζορισα λίγο να μου δώσει πηγές, μόνο ομως απο πανεπιστήμια ή αναγνωρισμένα επιστημονικά ιδρύματα και άρχισε να τα μασάει.  Έδωσε πηγες για το 1/3 των πληροφοριών που έδωσε κ για τα υπόλοιπα όπως η κοτσανα (!?) με τα συκα είπε οτι ήταν μέσα στη βάση δεδομένων που του έδωσαν οι προγραμματιστές του.

Δηλαδή οτι όπως έκαναν τον προγραμματισμό του πρόσθεσαν στο κώδικα πως να πλένει τα δόντια με τα συκα ...

-------

Εγώ λέω να τα δοκιμάζουμε ολα και να βλέπουμε που, πως και αν μπορούμε να ωφεληθούμε από αυτά. Εγώ παίζω και με τα 5 στο free. Copy paste ρωτάω τα ιδια πράγματα.Αλλου νικαει το ενα αλλου το αλλο. Κάποιες φορές δε βγαζεις άκρη με κανένα. Πολλές φορές βασικα...

Η προσφορά του θέματος βοηθάει ατομα σαν και εμένα γιατί σου δίνει περισσότερες μηχανές ΑΙ για να παίξεις! Και καλυτερες . Μόνο το κινέζικο δεν έχει αλλα αυτό το χρησιμοποιούσα μόνο επειδή εχει άπειρες απαντήσεις με σκέψη... οπότε δεν το χρειαζόμαι ετσι κι αλλιώς με το perplexity pro, έχει μείνει πίσω 

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 11/9/2025 στις 12:33 ΜΜ, blackpixie είπε

Αφού το επεσήμανα με ευχαριστησε για το update και μου έδωσε την Γερμανία, με τρίτο φαβορί τη...Σλοβενία! Και είναι και updated favorites, τρομάρα του...

Δεν το χειρίζεσαι σωστά 

Στις 12/9/2025 στις 9:16 ΠΜ, Selespeed είπε

Παράδειγμα 1

Ρωτάω κάποια στιγμή το Chatgpt μια απορία που είχα πολύ καιρό: πόσες πινακίδες αυτοκινήτου (1000-9999) έχουν τουλάχιστον 2 ίδια ψηφία. Μου απαντάει αμέσως 4474 (νομίζω), και με έναν ενθουσιασμό (έτσι το αισθάνθηκα εγώ...) μου λέει: "θέλεις να σου δείξω πώς το υπολόγισα;". Ε, λέω, πες μου. Και μου δείχνει τα βήματα του σκεπτικού και βγάζει συνολικά 2700 και κάτι...!!!!! Του λέω ότι πριν δευτερόλεπτα μου απάντησε ένα εντελώς διαφορετικό νούμερο και στην ανάλυση βγάζει λάθος. Τι να πιστέψω;;; Αρχίζει τα έχεις δίκιο κτλ και ακύρωσε την ανάλυσή του, ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι θα είναι καλύτερο στο μέλλον.

Παράδειγμα 2

Λέει για κάτι το Chatgpt: "Επέλεξε τι από τα δύο θέλεις να κάνω". Του λέω "επέλεξε ή επίλεξε". Ναι... ξερωγώ... επίλεξε είναι το σωστό, ενώ το επέλεξε είναι πιο λόγιο, πιο αρχαϊκό, μου απαντάει. "Πιο αρχαϊκό;;;;", του γράφω. Πές μου που το βρήκες στα αρχαία, του λέω. "Ναι... ξέρεις... έχεις δίκιο..." κτλ κτλ, απαντάει!! Δηλαδή, ακόμα και ψεύτικες δικαιολογίες για να κουκουλώσει το λάθος του!!! Τελικά παραδέχθηκε ότι πολλοί το γράφουν έτσι και το θεώρησε και αυτό σωστό (ενώ εμένα μου πούλαγε γνώση και εγκυρότητα).

Παράδειγμα 3

Gemini: Του γράφω, "πες μου τι προσφορές για απεριόριστο ιντερνετ υπάρχουν και ποιες είναι οι καλύτερες" και απαντάει: "Είναι δύσκολο να προσδιορίσω με ακρίβεια ποιος από τους τρεις μεγάλους παρόχους (Cosmote, Vodafone, Nova) έχει αυτή τη στιγμή το φθηνότερο πρόγραμμα, καθώς οι τιμές αλλάζουν συχνά λόγω προσφορών." Βαριόταν να ψάξει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Του είπα ότι έτσι μπορούσα και εγώ να γκουγκλάρω, αλλά ήθελα να βρει πιο πολλά αποτελέσματα, και τελικά δέχτηκε. Βέβαια, αγνοούσε τις επισημάνσεις μου στις ερωτήσεις (π.χ. "να περιλάβεις στα αποτελέσματα και τις Frog και Q") και όταν του το έλεγα, έλεγε "ναι, υπάρχουν και αυτά τα brands που είναι των κεντρικών παρόχων και μπορεί να έχουν καλύτερες τιμές"... Και συνέχισε να μου δίνει λάθος αποτελέσματα.

Συμπεράσματά μου για το ΑΙ: 

ChatGPT: Ιντερνετική κουτσομπόλα, αφού βγάζει αποφάσεις με βάση αυτά που λένε κάποιοι

στο ιντερνετ και δεν παραδέχεται τα λάθη του

Gemini: Google που μιλάει και έχει και άποψη

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα εμπιστευόμουν το ΑΙ για κάτι που δεν ξέρω!!!

Λογικά δεν ρώτησες reasoning μοντέλα οπότε τι περίμενες 

Στις 12/9/2025 στις 9:16 ΠΜ, Selespeed είπε

πες μου τι προσφορές για απεριόριστο ιντερνετ υπάρχουν και ποιες είναι οι καλύτερες

https://www.perplexity.ai/search/pes-mou-ti-prosphores-gia-aper-tlN_x5EHTpiOqngJrjSQ_g#0

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μου ήρθε πρόσκληση από το perplexity για δοκιμή του Comet, ενός νέου browser που αναπτύχθηκε από την ομάδα του perplexity και βασίζεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.  Γνωρίζετε κάτι σχετικά? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, idefixius είπε

μου ήρθε πρόσκληση από το perplexity για δοκιμή του Comet, ενός νέου browser που αναπτύχθηκε από την ομάδα του perplexity και βασίζεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.  Γνωρίζετε κάτι σχετικά? 

Όλη η εμπειρία είναι το AI assistant, επίσης έχει ενσωματωμένο και το native adblocker του Brave.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...