yannis27gr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Αγόρασα προ πενταετίας ένα διαμέρισμα με στόχο την εκμετάλλευση. Το έκανα ανακαίνιση και το νοίκιασα. Σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του απέναντι διαμερίσματος μου είπε ότι έχει αναλάβει ο ίδιο να πληρώνεται τα κοινόχρηστα για ρεύμα και καθαρισμό (ασανσέρ δεν υπάρχει). Το νοίκιασα λοιπόν και δεν μου αναφέρθηκε από τον ενοικιαστή κάποιο θέμα. Πριν μερικές μέρες μου ανακοίνωσε ότι φεύγει γιατί θα πάει να μείνει σε άλλο νομό. Ούτως ή άλλως έληγε το συμβόλαιο τον άλλο μήνα, οπότε όλα good. Πήγα από εκεί να δω το διαμέρισμα μήπως υπάρχουν φθορές (δεν υπάρχουν) αλλά βρήκα την πολυκατοικία σε άθλια κατάσταση. Το έπιπλο που φιλοξενεί τα ρολόγια της ΔΕΗ σπασμένο, το κοινόχρηστο ρεύμα κομμένο, κτλ Μίλησα με τον απέναντι και μου είπε ότι δε νοιάζεται κανείς, δεν πληρώνει κανείς, καταστατικό δεν υπάρχει. Έφυγαν οι παλιοί ιδιοκτήτες και οι νέοι τα έκανα Airbnb και εξαφανίστηκαν ή τα έδωσαν σε μετανάστες που όταν τους ζήτησε λεφτά τον απείλησαν... Τι γίνεται τώρα; Κυρίως αναρωτιέμαι με το κοινόχρηστο ρεύμα. Υποθέτω ότι η ΔΕΗ θα κινηθεί δικαστικά για το οφειλόμενο ποσό; Τα δημοτικά τέλη που επίσης περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς και δεν πληρώνονται;
GREGORYMO Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, yannis27gr είπε Αγόρασα προ πενταετίας ένα διαμέρισμα με στόχο την εκμετάλλευση. Το έκανα ανακαίνιση και το νοίκιασα. Σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του απέναντι διαμερίσματος μου είπε ότι έχει αναλάβει ο ίδιο να πληρώνεται τα κοινόχρηστα για ρεύμα και καθαρισμό (ασανσέρ δεν υπάρχει). Το νοίκιασα λοιπόν και δεν μου αναφέρθηκε από τον ενοικιαστή κάποιο θέμα. Πριν μερικές μέρες μου ανακοίνωσε ότι φεύγει γιατί θα πάει να μείνει σε άλλο νομό. Ούτως ή άλλως έληγε το συμβόλαιο τον άλλο μήνα, οπότε όλα good. Πήγα από εκεί να δω το διαμέρισμα μήπως υπάρχουν φθορές (δεν υπάρχουν) αλλά βρήκα την πολυκατοικία σε άθλια κατάσταση. Το έπιπλο που φιλοξενεί τα ρολόγια της ΔΕΗ σπασμένο, το κοινόχρηστο ρεύμα κομμένο, κτλ Μίλησα με τον απέναντι και μου είπε ότι δε νοιάζεται κανείς, δεν πληρώνει κανείς, καταστατικό δεν υπάρχει. Έφυγαν οι παλιοί ιδιοκτήτες και οι νέοι τα έκανα Airbnb και εξαφανίστηκαν ή τα έδωσαν σε μετανάστες που όταν τους ζήτησε λεφτά τον απείλησαν... Τι γίνεται τώρα; Κυρίως αναρωτιέμαι με το κοινόχρηστο ρεύμα. Υποθέτω ότι η ΔΕΗ θα κινηθεί δικαστικά για το οφειλόμενο ποσό; Τα δημοτικά τέλη που επίσης περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς και δεν πληρώνονται; Για τι ποσό μιλάμε? 100€ ?
GREGORYMO Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:56 πμ 9 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Βάλε άλλο ένα 0. Διαιρείται με τον αριθμό των διαμερισμάτων
Menelaos83 Δημοσ. Σάββατο στις 08:06 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:06 πμ (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, yannis27gr είπε Αγόρασα προ πενταετίας ένα διαμέρισμα με στόχο την εκμετάλλευση. Το έκανα ανακαίνιση και το νοίκιασα. Σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του απέναντι διαμερίσματος μου είπε ότι έχει αναλάβει ο ίδιο να πληρώνεται τα κοινόχρηστα για ρεύμα και καθαρισμό (ασανσέρ δεν υπάρχει). Το νοίκιασα λοιπόν και δεν μου αναφέρθηκε από τον ενοικιαστή κάποιο θέμα. Πριν μερικές μέρες μου ανακοίνωσε ότι φεύγει γιατί θα πάει να μείνει σε άλλο νομό. Ούτως ή άλλως έληγε το συμβόλαιο τον άλλο μήνα, οπότε όλα good. Πήγα από εκεί να δω το διαμέρισμα μήπως υπάρχουν φθορές (δεν υπάρχουν) αλλά βρήκα την πολυκατοικία σε άθλια κατάσταση. Το έπιπλο που φιλοξενεί τα ρολόγια της ΔΕΗ σπασμένο, το κοινόχρηστο ρεύμα κομμένο, κτλ Μίλησα με τον απέναντι και μου είπε ότι δε νοιάζεται κανείς, δεν πληρώνει κανείς, καταστατικό δεν υπάρχει. Έφυγαν οι παλιοί ιδιοκτήτες και οι νέοι τα έκανα Airbnb και εξαφανίστηκαν ή τα έδωσαν σε μετανάστες που όταν τους ζήτησε λεφτά τον απείλησαν... Τι γίνεται τώρα; Κυρίως αναρωτιέμαι με το κοινόχρηστο ρεύμα. Υποθέτω ότι η ΔΕΗ θα κινηθεί δικαστικά για το οφειλόμενο ποσό; Τα δημοτικά τέλη που επίσης περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς και δεν πληρώνονται; Οντως δυσκολη περιπτωση. Ειχαμε αντιστοιχη περιπτωση εδω που μενω εγω, ειχε φτασει σταα 500 ευρω και θα μας το εκοβαν. Βρηκα αλλον 1 ιδιοκτητη και χτυπησαμε πορτα πορτα και ζητησαμε 10 ευρω απο τον καθενα ωσταε να μπορεσουμε να καλυψουμε μερος του χρεους και αλλα 10 τον επομενο μηνα και τελικα ξεχρεωσαμε μετα απο μερικους μηνες. Βεβαια εμεις ξεραμε ολους τους ιδιοκτητες. Τωρα στην θεση σου θα δοκιμαζα το πορτα πορτα να δεις διαθεσεις απο οσους βρεις. Επεξ/σία Σάββατο στις 08:07 πμ από Menelaos83
xp-user Δημοσ. Σάββατο στις 10:59 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:59 πμ Απληρωτο ρευμα σημαινει απληρωτα κοινοχρηστα Ασε ενα σημειωμα στην εισοδο προς τους ιδιοκτητες να γραφει οτι αν χρωστατε στη τραπεζα μπορει να το γλυτωσετε το σπιτι σας ...αν χρωστατε κοινοχρηστα βγαινει διαταγη πληρωμης πολυ ευκολα και συντομα ....ΚΑΙ ΟΝΤΩς ΙΣΧΥΕΙ... 2
xsterg Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ 1 ώρα πριν, xp-user είπε Απληρωτο ρευμα σημαινει απληρωτα κοινοχρηστα Ασε ενα σημειωμα στην εισοδο προς τους ιδιοκτητες να γραφει οτι αν χρωστατε στη τραπεζα μπορει να το γλυτωσετε το σπιτι σας ...αν χρωστατε κοινοχρηστα βγαινει διαταγη πληρωμης πολυ ευκολα και συντομα ....ΚΑΙ ΟΝΤΩς ΙΣΧΥΕΙ... δεκτο αυτο που λες. με μια σημειωση. να υπαρχουν τα νομιμα παραστατικα απο γραφειο κοινοχρηστων η να μπορεις να το αποδειξεις με νομιμο τροπο. επίσης οι διαδικασιες εξπρες δεν ειναι και τοσο εξπρες οσο λενε...
tilaverboy Δημοσ. Σάββατο στις 01:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:35 μμ Πάνω από 150 ευρώ πλέον περνάνε αυτόματα στο taxis 1
yannis27gr Δημοσ. Σάββατο στις 01:43 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 01:43 μμ 5 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Πάνω από 150 ευρώ πλέον περνάνε αυτόματα στο taxis Ναι αλλά σε ποιανού το taxis; Στο λογαριασμό, στο σημείο του ΑΦΜ/ΑΔΤ δεν αναγράφεται κάτι ενώ το όνομα στο οποίο βγαίνει ο λογαριασμός είναι ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛ/ΚΙΑΣ.
tilaverboy Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 μμ 2 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Ναι αλλά σε ποιανού το taxis; Στο λογαριασμό, στο σημείο του ΑΦΜ/ΑΔΤ δεν αναγράφεται κάτι ενώ το όνομα στο οποίο βγαίνει ο λογαριασμός είναι ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛ/ΚΙΑΣ. Νομίζω στους ιδιοκτήτες πάει. Να βάλετε δικηγόρο
yannis27gr Δημοσ. Σάββατο στις 02:36 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 02:36 μμ Δικηγόρο θα βάλω όταν έρθει η εντολή πληρωμής γιατί είναι σύνθετο το ζήτημα. Απλά ρωτάω εδώ αν έχει ζήσει κάποιος άλλος κάτι αντίστοιχο για να μου πει την εμπειρία του.
SB_1957 Δημοσ. Σάββατο στις 05:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:19 μμ Αν έχεις λογαριασμό του κοινόχρηστου ρεύματος μπες στο σάιτ της ΔΕΗ να δεις τους λογαριασμούς και ποιό είναι το χρεος. Αλλά αυτό θα το δεις μονο αν το ρεύμα κόπηκε τον τελευταίο χρόνο. Αν λοιπόν δεν υπάρχει έστω ένας τελευταίος λογαριασμός στο σάιτ παίρνεις τηλέφωνο τη ΔΕΗ και ζητάς να σου πούνε ποιό είναι το χρεος και από πότε σταμάτησαν οι πληρωμές. Με βάση τα χιλιοστά του διαμερίσματος βρίσκεις το ποσό που αντιστοιχεί σε σένα και το πληρώνεις στη ΔΕΗ. Αυτό κάναμε εμείς σε παρόμοια περίπτωση.
xp-user Δημοσ. Σάββατο στις 05:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:42 μμ 5 ώρες πριν, xsterg είπε δεκτο αυτο που λες. με μια σημειωση. να υπαρχουν τα νομιμα παραστατικα απο γραφειο κοινοχρηστων η να μπορεις να το αποδειξεις με νομιμο τροπο. επίσης οι διαδικασιες εξπρες δεν ειναι και τοσο εξπρες οσο λενε... Εννοειτε οτι πρεπει να υπαρχουν ολες οι αποδειξεις ....και να μην εχουν περασει 5 χρονια που παραγραφονται οι αξιωσεις απο κοινοχρηστα....και οταν λεω εξπρες δεν εννοω σε ενα μηνα ...αλλα πολυ πιο γρηγορα απο αλλα χρεη.
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 11:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:48 μμ Στις 5/9/2025 στις 7:59 ΜΜ, yannis27gr είπε Αγόρασα προ πενταετίας ένα διαμέρισμα με στόχο την εκμετάλλευση. Το έκανα ανακαίνιση και το νοίκιασα. Σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του απέναντι διαμερίσματος μου είπε ότι έχει αναλάβει ο ίδιο να πληρώνεται τα κοινόχρηστα για ρεύμα και καθαρισμό (ασανσέρ δεν υπάρχει). Το νοίκιασα λοιπόν και δεν μου αναφέρθηκε από τον ενοικιαστή κάποιο θέμα. Πριν μερικές μέρες μου ανακοίνωσε ότι φεύγει γιατί θα πάει να μείνει σε άλλο νομό. Ούτως ή άλλως έληγε το συμβόλαιο τον άλλο μήνα, οπότε όλα good. Πήγα από εκεί να δω το διαμέρισμα μήπως υπάρχουν φθορές (δεν υπάρχουν) αλλά βρήκα την πολυκατοικία σε άθλια κατάσταση. Το έπιπλο που φιλοξενεί τα ρολόγια της ΔΕΗ σπασμένο, το κοινόχρηστο ρεύμα κομμένο, κτλ Μίλησα με τον απέναντι και μου είπε ότι δε νοιάζεται κανείς, δεν πληρώνει κανείς, καταστατικό δεν υπάρχει. Έφυγαν οι παλιοί ιδιοκτήτες και οι νέοι τα έκανα Airbnb και εξαφανίστηκαν ή τα έδωσαν σε μετανάστες που όταν τους ζήτησε λεφτά τον απείλησαν... Τι γίνεται τώρα; Κυρίως αναρωτιέμαι με το κοινόχρηστο ρεύμα. Υποθέτω ότι η ΔΕΗ θα κινηθεί δικαστικά για το οφειλόμενο ποσό; Τα δημοτικά τέλη που επίσης περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς και δεν πληρώνονται; Καλή τύχη, τώρα μπλέξατε για τα καλά. Πριν σου απαντήσω. Μια ερώτηση που μου έκανε εντύπωση. Τι εννοεί ο απέναντι ότι ζήτησε να πληρώσουν οι άλλοι ιδιοκτήτες και δέχτηκε απειλές από τους μετανάστες; Οι ιδιοκτήτες των άλλων διαμερισματων είναι όλοι μετανάστες; Διότι εφόσον έχουν τέτοιο θράσος ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν κάνει απειλές, τότε πρέπει να δείτε επιπροσθέτως και πως θα τους βάλετε στην θέση τους νομικά, ασφαλιστικά μέτρα κτλ. Οσον αφορά τα υπόλοιπα. Η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα και δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω. Κατασχέσεις και δικαστήρια από ΔΕΗ σε πολυκατοικία πολύ σπάνιο. Απλά θα μείνει η οφειλή εκεί και αν θέλετε σύνδεση θα κάνετε πληρωμή με διακανονισμό. Καταστατικό υπάρχει σίγουρα, άμα δεν το έχει κανένας, ψάξτε τα χαρτιά που σας έδωσαν οι συμβολαιογράφοι η πήγαινε στον συμβολαιογράφο που έχει το αρχείο όταν χτίστηκε το κτίριο και θα στο βρει. Για τυχόν διεκδίκηση οφειλών, ακολουθείτε με δικηγόρο την διαδικασία που θα σου προτείνει. Επιβάλλεται να συγκληθεί ΓΣ της πολυκατοικίας που θα εξουσιοδοτησει τον εκλεγμένο διαχειριστή να προβεί στις νομικές ενέργειες και την επιλογή δικηγόρου για να κάνετε αγωγές. Άμα δεν μαζεύονται οι ένοικοι για την ΓΣ, σενάριο πολύ πιθανό, τότε θα υπογράψετε ένα χαρτί ότι προσηλθατε όσοι είσαστε εκει και οι υπόλοιποι δεν ήρθαν παρόλο που έλαβαν ειδοποιηση. Αυτο θα πρέπει να το αποδείξετε, μην τυχόν και στο δικαστήριο υποστηρίξουν οι μπαταζτσηδες ότι εμείς δεν ξέραμε τίποτα και μπλα μπλα. Γενικά έχεις παρά πολύ δουλειά και τρέξιμο να ρήξεις σε όλο αυτό. Καλύτερα να το κάνετε τώρα μην ρημάξει η πολυκατοικία και είναι αργά μετά, γνωρίζω τέτοιες πολυκατοικιες στο κέντρο με παρόμοια θέματα που όσοι λόγοι ενοίκοι μείνανε, εχουν φτάσει στο σημείο να θέλουν να παρατήσουν τις ιδιοκτησίες τους και να φύγουν ενοίκιο αλλού.... Μιλάμε για μαύρο χαλι που επικρατεί σε πολλά κτίρια. 13 ώρες πριν, xp-user είπε Απληρωτο ρευμα σημαινει απληρωτα κοινοχρηστα Ασε ενα σημειωμα στην εισοδο προς τους ιδιοκτητες να γραφει οτι αν χρωστατε στη τραπεζα μπορει να το γλυτωσετε το σπιτι σας ...αν χρωστατε κοινοχρηστα βγαινει διαταγη πληρωμης πολυ ευκολα και συντομα ....ΚΑΙ ΟΝΤΩς ΙΣΧΥΕΙ... Άμα δεν υπάρχει στην πολυκατοικία εκλεγμένος διαχειριστής με πρακτικά και ΓΣ, εδώ καλά καλά ακόμα δεν έχουν βρει το καταστατικό. Έχουν πολύ δουλειά ακόμα πριν φτάσουμε στην διαταγή πληρωμής. Με μόνο δύο διαμερίσματα από τα υπόλοιπα να ασχολούνται και όλα τα άλλα να είναι μετανάστες ιδιοκτήτες και εταιρείες που τα πήραν και τα έκαναν airbnb, δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα να βάλουν τάξη στην πολυκατοικία τους 1
Moderators Malthador Δημοσ. Κυριακή στις 02:41 πμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 02:41 πμ 13 hours ago, tilaverboy said: Πάνω από 150 ευρώ πλέον περνάνε αυτόματα στο taxis Δεν ισχύει αυτό. Η ΔΕΗ είναι ιδιωτική εταιρεία, δεν μπορεί να στείλει τίποτα στο taxis. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα