Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BEZYR είπε

Αρνητικα σχολια, μου κανουν εντυπωση σε εναν χωρο οπως εδω...

Καθετί εχει τα θετικα και τα αρνητικα του. Επομενως ειναι λογικο να υπαρχουν και αρνητικα σχολια που τονίζουν αρνητικες πτυχές αυτης καθ'αυτης της ΑΙ ή της χρησης της. 

Δημοσ.

Είναι πρόωρο τεχνολογικά , τα παιδιά το αντιμετωπίζουν ξεκάθαρα ως έξυπνο λύσαρι, που το καλύτερο επιπλέον  που κάνει ξερναει έτοιμο μπλαμπλα πολύ υψηλότερου επιπέδου ποιότητας από αυτά που βγάζει και παρά πολύ καλός μαθητής, ότι πρέπει για εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Είναι σαν να πήγαινες παντού με τα πόδια εκοβες χιλιόμετρα και ξαφνικά παίρνεις παπί και δεν περπατας καθόλου. Θα γίνεις χοντρός, εκτός αν είσαι περίπτωση νεανικης αυτο πειθαρχίας ή σε ξεχέσουν οι γονείς σου.τεχνολογικα όταν κι εφόσον γίνουν αρκετά ευφυή κι μπορούν να δίνουν μαιευτικα τις απαντησεις ΚΑΙ, με διάφορες μεθόδους διδασκαλίας τότε ναι αλλά μάλλον θα μιλάμε για αντικατάσταση δασκάλων όταν γίνει αυτό. Είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ και ξέρουμε ότι και πληρωμένα ΑΙ δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες. Είναι επικοινωνιακό θα βγάλουν και μια διαταγή εκπαιδευτικοί κάντε τους ζογκλέρ για να δουλέψει να μας πουν μπράβο και θα δουλεύει για τις εκλογές ως επιχείρημα ψήφου.

Δημοσ.

Είναι που είναι το επίπεδο της παιδείας στον πάτο... ε ας τους κάνουμε ακόμα πιο χαζούς.

Θα μεγαλώσουν γενιές που για βασικές μαθηματικές πράξεις θα ρωτάνε το GPT.

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, uniquegr είπε

Χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά το chatgpt σχετικά με ζητήματα που αφορούν τόσο στο linux, όσο και σε θέματα δικτύων. Δεν μπορώ να πω ότι έχω χάσει την ικανότητα να κρίνω, αντιθέτως, επειδή μου προτείνει διάφορα πράγματα που δεν τα γνώριζα ( και επειδή όταν δεν γνωρίζω κάτι, ζητάω περισσότερες πληροφορίες ), μπορώ να πω ότι έχω διευρύνει το γνωστικό μου επίπεδο.

Οπότε, θα πω ότι εξαρτάται καθαρά απο το πώς θα χρησιμοποιήσεις τη τεχνητή νοημοσύνη ( όπως και τους υπολογιστές, άλλωστε ). Κάποτε είχαμε το λυσάρι όπου ανατρέχαμε εκεί για να βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα που έμπαιναν απο τα σχολικά βιβλία. Κάποιοι το έβλεπαν σαν το τρόπο να πάρουν εύκολα βαθμό, χωρίς όμως να μαθαίνουν τίποτα και σε ένα διαγώνισμα πάτωναν. Άλλοι, το είχαν σαν ένα εργαλείο επιβεβαίωσης ότι έλυσαν το πρόβλημα.

Όπως βλέπετε εδώ το ChatGPT ήδη μπορεί να ποστάρει μόνο του και μας τρολάρει… Ξέρουμε ότι δεν είσαι άνθρωπος…!

• Like 1
  • Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι έξυπνοι θα το χρησιμοποιήσουν για να κατανοήσουν καλύτερα και θα γίνουν εξυπνότεροι.
Οι χαζοί και οι τεμπέληδες θα το χρησιμοποιήσουν για να φυγοπονούν και θα βλακέψουν περισσότερο.

Μια συνέπεια θα είναι ότι οι δεύτεροι θα συναγωνίζονται προσωρινά τους πρώτους, 
και το ξεκαθάρισμα μεταξύ τους θα είναι δυσκολότερο και θα γίνεται σε μεταγενέστερο στάδιο.

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, tomeap είπε

Τελος η εκπαιδευση οπως την ξερατε  , τελος η αντιληψη του προβληματος , η ικανοτητα να κρινεις και να αναλύεις περιπτωσεις   με απλα λογια να βαζεις το μυαλο σου να λειτουργει  τα συμπερασματα δικα σας !

Ακριβώς όπως το είπες!!!

Την μασήσαμε δυστυχώς. 

Δημοσ.

Έτσι όπως ήταν η εκπαίδευση δεν θα χάσουν και κάτι, σχεδόν όλα βασίζονται στον παπαγαλισμο και όχι στην σκέψη και απόφαση 

• Thanks 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, tomeap είπε

Τελος η εκπαιδευση οπως την ξερατε  , τελος η αντιληψη του προβληματος , η ικανοτητα να κρινεις και να αναλύεις περιπτωσεις   με απλα λογια να βαζεις το μυαλο σου να λειτουργει  τα συμπερασματα δικα σας !

Αν δεν έχεις ο ίδιος σωστή αντίληψη του προβλήματος θα πεις στη τεχνητή νοημοσύνη ανοησίες και θα σου βγάλει κοτσανες. Για να χρησιμοποιήσεις σωστά στην τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είσαι έξυπνος για να δώσεις να καταλάβει η τεχνητή νοημοσύνη το πραγματικό πρόβλημα ΚΑΙ να μπορείς να ΦΙΛΤΡΑΡΕΙΣ αυτά που σου βγάζει. Και προφανώς θα πρέπει να προβλέψεις απο την αρχή και να κατευθύνεις την τεχνητή νοημοσύνη να σου βγάλει το ζητούμενο με ενα τρόπο που μπορείς να το φιλτράρεις ευκολότερα διαφορετικά έμπλεξες.

Αν και ξέρουμε οτι οι χαζοί κινδυνεύουν να γίνουν ακόμα πιο χαζοί (ειδικά αν περνεις σαν θεο την ΑΙ) , όσοι είναι έξυπνοι σίγουρα μπορούν να γίνουν πολυ εξυπνότεροι.

Και ενα σύντομο απλό παράδειγμα. 

- δεν είμαι ικανοποιημένος απο τη δουλειά μου ενώ είμαι φοβερός πχ γραφίστας, πιθανόν ο καλύτερος στην Ελλάδα και έπρεπε να βγάζω τα διπλά λεφτά 

ΑΙ - ωραία παρατα τη δουλειά σου φτιαξε εταιρεία βρες πελάτες και κανε τα χ ψ βηματα

6 μήνες μετά 

- δεν επιασαν αυτά που μου είπες, είμαι άνεργος χρωσταω παντού 

ΑΙ - μα εσύ μου είπες οτι πιθανόν εισαι ο καλύτερος γραφίστας που υπάρχει στην Ελλάδα και για αυτό πρότεινα αυτα τα βήματα . 

Αρα φταίει η ΑΙ που του είπε να παραιτηθεί λογικά 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, floba είπε

Οσο η τεχνολογια παει μπροστα η ανθρωποτητα κανει ενα βημα πισω.Δεν ειναι η πρωτη φορα που το λεω.Το μονο πραγμα που παει μπροστα ειναι η τεχνολογια τπτ αλλο!

Για να προχωράει η τεχνολογία... μάλλον κάτι δυνατό και έξυπνο κάνει η ανθρωπότητα. Αλλιώς θα ζούσαμε σε ένα χωμάτινο σπιτάκι και θα ανάβαμε κεριά να δούμε καθώς θα περιμέναμε το πρωι να περάσει ο παγοπώλης. :D 

Δημοσ.
10 hours ago, BEZYR said:

Η AI ειναι ενα γεγονος της καθημερινοτητας ολων μας

Ηταν θεμα χρονου να μπει στην εκπαιδευτικη διαδικασια

Φυσικα, το στοιχημα ειναι ο τροπος χρησης της

Δασκαλους και καθηγητες που θελουν να δουλεψουν με τα παιδια,  φανταζομαι η τεχνολογια θα ειναι πολυτιμος βοηθος.

Σε ποιον τομεα δεν θα χρησιμοποιηθει η AI ....σε ποιον τομεα δεν χρησιμοποιειται ηδη...

Αρνητικα σχολια, μου κανουν εντυπωση σε εναν χωρο οπως εδω...

Δεν καταλαβες οτι τα αρνητικα σχολια γινονται λογω της ιδεολογιας της κυβερνησης; Αν ηταν προοδευτικη η κυβερνηση θα πανηγυριζαν .

• Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.

Πάλι μπίζνα για να βγουν λεφτα υπάρχει και θα το λεμε οσο και να ποναει καποιους.

Ποσο δυσκολο θα ηταν καταρχας να εχει ηδη δωθει εδω και τουλαχιστον ενα χρονο σε ΟΛΟΥΣ τους δασκαλους/καθηγητες ενας  λογαριασμος (αγορασμενος φυσικα απο το κρατοςσε πολυ χαμηλη τιμη).

ωστε οσοι δασκαλοι  γουσταρουν να μπορουν να ασχοληθουν;

Πώς και πότε θα μαθουν αν δεν εχουν το εργαλειο;

Θα αρκούσε σε επιπεδο σχολειου, ενας κοινος λογαριασμος με πληρεις δυνατοτητες και  ατομικους  κωδικους.

Αντι αυτου  ΠΙΛΟΤΙΚΗ μπιζνα με CHAT GPT EDU,

ωστε και οσοι θελουν να ασχοληθουν 

Φροντιζει το υπουργειο να βαρεθουν...

• Haha 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως πέρα από το δελτίο τύπου και τις ίδιες φωτογραφίες σε όσα site το έχουν ανεβάσει, δε βρήκα καμιά αναφορά για το κόστος. (Ως γνωστόν, δωρεάν δεν παρέχεται τίποτα.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος πιστεύει ότι μέχρι τώρα είχαμε παιδεία και η AI θα την καταστρέψει, τότε μας αξίζει αυτό το ριμαδι που έχουμε σα χώρα. Επειδή δε μιλάω εκ του ασφαλούς, έχω ένα μικρό παιδί και αυτό που θα προσπαθήσω να του περάσω είναι να χρησιμοποιεί το AI σαν ένα δεύτερο δάσκαλο, με ερωτήσεις και tests για να εμβαθύνει τη γνώση. Οι συμμαθητές του ας αντιγράφουν τις απαντήσεις. 

Επεξ/σία από liakos356

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...