Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ισχύει ότι "προωθούσε παράνομα τις δικές της υπηρεσίες προβολής διαφημίσεων", παραβιάζοντας την ισχύουσα τότε νομοθεσία, καλά έκαναν και της έβαλαν πρόστιμο.

Από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να οριστούν τα όρια στο κατά πόσο μπορούν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα μας και να μας αναγάγουν σε προϊόν. Αυτό αφορά όλους όσους συμμετέχουν στην πώληση / εκμετάλλευση συνηθειών & προσωπικών δεδομένων.
Καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχουν έσοδα αλλά το επίπεδο στοχευμένης διαφήμισης έχει ξεφύγει. Γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τι θέλουμε.

To GDPR ήταν ένα βήμα αλλά μοιάζει ότι δεν αρκεί και δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να αποφύγει το πρόβλημα παρά μόνο να το περιορίσει όσο επιτρέπουν.

Τέλος, δεν ξέρω αν κάποιος διασφαλίζει ότι πχ στο iPhone δεν μου αντλούν δεδομένα παρά την θέληση μού Επίσης στο YT Premium ενώ δεν έχω διαφημίσεις πως ξέρω ότι δεν χρησιμοποιούν τα δεδομένα μου αλλού. Τέλος όταν κλείνω όλες τις επιλογές καταγραφής πως ξέρω ότι όντως ισχύει;
Η μόνη ένδειξη είναι όταν παίρνω άσχετες διαφημίσεις σε site αλλά αρκεί για να πειστεί κανείς;

41 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Παρατηρώ πάντως ότι ενώ και η Google και η Apple είναι αμερικανικές εταιρείες κολοσσοί, η πολιτική ηγεσία και τα δικαστήρια των ΗΠΑ δείχνουν να στηρίζουν ενεργά μόνο τη Google. Για την Apple δεν βλέπουμε τέτοια ένταση παρέμβασης. Ίσως η Google να έχει ένα “πλεονέκτημα” λόγω του τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων που συγκεντρώνει. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά είναι μια υπόθεση που σηκώνει συζήτηση...

Μην το λες. Στην τελευταία απόφαση νομίζω επιτρέψαν την χρηματοδότηση της Apple από Google για default Search Engine.
Πάντα οι καταναλωτές είναι τα μεγάλα θύματα. Οι πολυεθνικές θα την βρουν την άκρη τους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, tolstoy είπε

Γιατί δικιά του είναι; 

Οχι Αμερικανικη, το ξερω οτι ειναι δυσκολο να το καταλαβουν καποιοι αλλα κανει αυτο για το οποιο ψηφιστηκε και ορκιστηκε...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Μην το λες. Στην τελευταία απόφαση νομίζω επιτρέψαν την χρηματοδότηση της Apple από Google για default Search Engine.
Πάντα οι καταναλωτές είναι τα μεγάλα θύματα. Οι πολυεθνικές θα την βρουν την άκρη τους.

Δε μιλάω γι αυτό. Προφανώς και αυτό που γράφεις ισχύει. Αν και η Google εισέπραξε χρήμα από αυτό έτσι κι αλλιώς...

Εγώ στέκομαι στο τι την αφήνουν να κάνει. Ουσιαστικά της ζητούν να δώσει ένα μέρος από τα κέρδη με παράνομο τρόπο και όλα καλά.

58 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αν και η google έχει δικαστικές περιπέτειες στην Αμερική,  η διαφορά με την apple είναι πως το κυρίως προϊόν της (η διαφήμιση, εξόρυξη δεδομένων) δεν παράγεται στη κίνα.

Σωστή παρατήρηση για την Κίνα και δεν το αγνοώ. Η Apple είναι πολύ πιο εκτεθειμένη εκεί, και σίγουρα αυτό παίζει ρόλο στις ισορροπίες. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το ότι ότι βλέπουμε διαφορετική ένταση στήριξης από την πολιτική ηγεσία προς τη Google.

Η παρατήρησή μου δεν ήταν να δώσω τελεσίδικη εξήγηση, αλλά να σημειώσω ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση στη στάση, που χωράει συζήτηση για τα αίτια. Όπως σημείωσα και στο προηγούμενο σχόλιο, δεν έχω αποδείξεις. Απλά το συζητάω και μάλιστα εντός θέματος του παρόντος άρθρου.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δε μιλάω γι αυτό. Προφανώς και αυτό που γράφεις ισχύει. Αν και η Google εισέπραξε χρήμα από αυτό έτσι κι αλλιώς...

Εγώ στέκομαι στο τι την αφήνουν να κάνει. Ουσιαστικά της ζητούν να δώσει ένα μέρος από τα κέρδη με παράνομο τρόπο και όλα καλά.

Σωστή παρατήρηση για την Κίνα και δεν το αγνοώ. Η Apple είναι πολύ πιο εκτεθειμένη εκεί, και σίγουρα αυτό παίζει ρόλο στις ισορροπίες. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το ότι ότι βλέπουμε διαφορετική ένταση στήριξης από την πολιτική ηγεσία προς τη Google.

Η παρατήρησή μου δεν ήταν να δώσω τελεσίδικη εξήγηση, αλλά να σημειώσω ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση στη στάση, που χωράει συζήτηση για τα αίτια. Όπως σημείωσα και στο προηγούμενο σχόλιο, δεν έχω αποδείξεις. Απλά το συζητάω και μάλιστα εντός θέματος του παρόντος άρθρου.

Και όμως για τον Trump είναι πολύ σημαντικό που παράγεται ένα προϊόν και ειδικά αν είναι στη κίνα.

Δημοσ.
2 hours ago, Gavoux4 said:

Κατά τα άλλα η Apple είναι η κακιά. Άντε να φάει μερικές καλές σφαλιάρες η Google να δούμε αξιόπιστα κινέζικα λειτουργικά συστήματα. Έχουν που έχουν τα κορυφαία κινητά τηλέφωνα ας έχουν και τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα να μάθει η Google να μην κάνει ότι γουστάρει σε βάρος όλων. Ποιος της φταίει της Google άλλη φορά να προσέχει.

Αν πίστεις ότι υπάρχουν καλές εταιρείες εκεί έξω, μάλλον πιστεύεις και στον άι Βασίλη 🤣

1 hour ago, ScorpioX777 said:

Οχι Αμερικανικη, το ξερω οτι ειναι δυσκολο να το καταλαβουν καποιοι αλλα κανει αυτο για το οποιο ψηφιστηκε και ορκιστηκε...

Ψηφίστηκε για να προασπίσει τον αμερικανικό λαό. Το τι κάνει η κάθε εταιρεία είναι δουλειά του CEO. Κοινώς, ας σκεφτεί ο Sundar Pichai τι σκατά έκαναν και τρώνε πρόστιμο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kgkaudi είπε

Ψηφίστηκε για να προασπίσει τον αμερικανικό λαό. Το τι κάνει η κάθε εταιρεία είναι δουλειά του CEO. Κοινώς, ας σκεφτεί ο Sundar Pichai τι σκατά έκαναν και τρώνε πρόστιμο. 

Η ΕΕ που εριξε το προστιμο ειναι μια ενωση χωρων οπως ειναι και η Αμερικη χωρα οποτε καλα κανει και εμπλεκεται για να προστατεψει μια Αμερικανικη εταιρεια(αμερικανικος λαος ειναι και αυτη στην ουσια), αν απο αλλη ειχε μηνυσει την Google καποια ευρωπαικη εταιρεια και την καταδικαζε ευρωπαικο δικαστηριο και εμπλεκοταν ο Trump θα ηταν λαθος του, σας το ειπα οτι ηταν δυσκολο αλλα δεν περιμενα τοσο...

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.
18 minutes ago, ScorpioX777 said:

Η ΕΕ που εριξε το προστιμο ειναι μια ενωση χωρων οπως ειναι και η Αμερικη χωρα οποτε καλα κανει και εμπλεκεται για να προστατεψει μια Αμερικανικη εταιρεια(αμερικανικος λαος ειναι και αυτη στην ουσια), αν απο αλλη ειχε μηνυσει την Google καποια ευρωπαικη εταιρεια και την καταδικαζε ευρωπαικο δικαστηριο και εμπλεκοταν ο Trump θα ηταν λαθος του, σας το ειπα οτι ηταν δυσκολο αλλα δεν περιμενα τοσο...

Ομοσπονδιακό κράτος είναι όπως η Γερμανία και η Ελβετία με τα κάντονα. 
Η Google τρώει πρόστιμο γιατί έγινε μονοπώλιο με παράνομες πρακτικές στην διαφήμιση, και πλέον δεν μένει μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη. 
Όπως πχ η Nintendo τρώει πρόστιμο στην Βραζιλία για το console bricking. 
Δεν θα ρίξει η Ιαπωνία ταρίφες στην Βραζιλία επειδή η Nintendo παραβιάζει τον νόμο.
Αυτό ακριβώς γίνεται με την Google και την ΕΕ. Παρανόμησαν, και τώρα ευρωπαϊκά προϊόντα τρώνε ταρίφα στις ΗΠΑ. 😳

• Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Crash24 είπε

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προστίμου, ο Trump διαμαρτυρήθηκε μέσω της πλατφόρμας του Truth Social.

3+1 δώρο 

Screenshot-2025-09-06-14-55-50-74-40deb4

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kgkaudi είπε

Αν πίστεις ότι υπάρχουν καλές εταιρείες εκεί έξω, μάλλον πιστεύεις και στον άι Βασίλη 🤣

Κάτι δεν κατάλαβες αλλά δεν έχω διάθεση να σου το μάθω. Θα στο μάθει η Google όταν έρθει η ώρα.

Δημοσ.

Όσοι χαίρεστε με τα της Κερα Ούρσουλας φαντάζομαι πανηγυρίζατε με την συμφωνία ΕΕ με Αμερική που ο μεσιέ Δόναλντ έβαλε το στραπόν και τον εφήρμοσε στην χαμογελασκούσα μέγαιρα εκ Γερμανίας. 

Τι όχι ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teo_3 είπε

Όσοι χαίρεστε με τα της Κερα Ούρσουλας φαντάζομαι πανηγυρίζατε με την συμφωνία ΕΕ με Αμερική που ο μεσιέ Δόναλντ έβαλε το στραπόν και τον εφήρμοσε στην χαμογελασκούσα μέγαιρα εκ Γερμανίας. 

Τι όχι ;

Το κόμπλεξ με την Ούρσουλα άλλοι το έχουν πάντως.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teo_3 είπε

Τι όχι ;

Τι γράφεις ρε άνθρωπε;

• Like 2
Δημοσ.

Οταν αρχισει η google να χρεωνει τo gmail, gpay, gmaps κλπ υπηρεσίες τοτε θα στρώσουν όλα.

.

Η ΕΕ που το μονο που ξέρει πλεον ειναι τα πρόστιμα, ολη μέρα με αυτα ασχολούνται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να πω κάτι σε αυτούς που πανηγυρίζουν. 

Εσείς δεν θα πάρετε ουτε cent απο το πρόστιμο. 

Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε την αδιάφορη ζωή σας που περιορίζεται εντός του φορουμ.

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cumulus είπε

Θέλω να πω κάτι σε αυτούς που πανηγυρίζουν. 

Εσείς δεν θα πάρετε ουτε cent απο το πρόστιμο. 

Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε την αδιάφορη ζωή σας .

Τα πρόστιμα μπαίνουν για το κοινό καλό. Όχι για να πάρουμε ποσοστό. Δεν είμαστε ηπαμερικανοι να τα μετράμε όλα με νταλαρς.

Επίσης πανηγυρίζουμε για την ξινιλα του Τραμπαριφα. 😆

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...