Crash24 Δημοσ. Τρίτη στις 05:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:36 μμ Η Samsung ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πλήρη παραγωγή του Exynos 2600, ενός τσιπ που βασίζεται στην τεχνολογία 2nm GAA και αναμένεται να ενσωματωθεί στη σειρά Galaxy S26 στις αρχές του επόμενου έτους. Η εξέλιξη μπορεί να σημάνει το τέλος της αποκλειστικής κυριαρχίας των τσιπ της Qualcomm στα κορυφαία μοντέλα της Samsung, καθώς η εταιρεία φαίνεται να έχει λύσει τα προβλήματα απόδοσης που την ταλαιπωρούσαν. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή του Exynos 2600 προχωράει πλέον σε μαζική κλίμακα, με τις προκλήσεις που σχετίζονταν με την απόδοση να έχουν ξεπεραστεί. Πριν από μερικούς μήνες, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για απόδοση περίπου 30% στη διαδικασία 2nm GAA, η οποία ήταν καλύτερη από αυτή της 3nm GAA, και από τότε φαίνεται να έχει σημειωθεί βελτίωση, αν και δεν έχουν δοθεί νεότερα στοιχεία. Όπως αναφέρει το ETNews, το προηγμένο εργοστάσιο της Samsung προετοιμάζεται εντατικά για την παραγωγή, υποδηλώνοντας ότι τα προηγούμενα εμπόδια έχουν εξαλειφθεί. Το Exynos 2600 είχε ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος ως το πρώτο τσιπ της εταιρείας σε τη συγκεκριμένη τεχνολογία, με έμφαση στις σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση της μονάδας επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η σειρά Galaxy S26, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2026, πιθανότατα θα περιλαμβάνει εκδόσεις με Snapdragon 8 Elite Gen 5 και άλλες με Exynos 2600, ανάλογα με την αγορά, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση των εξόδων της Samsung. Η ιστορία των τσιπ Exynos συνδέεται συχνά με προβλήματα υπερθέρμανσης, τα οποία έχουν επηρεάσει την εικόνα τους στους καταναλωτές. Για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, η Samsung έχει ενσωματώσει την τεχνολογία Heat Pass Block, γνωστή και ως HPB, η οποία στοχεύει στη διατήρηση σταθερών θερμοκρασιών κατά τη λειτουργία του Exynos 2600 σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η λύση είχε αναφερθεί και σε προηγούμενες αναφορές, δείχνοντας ότι η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα μακροχρόνια ζητήματα. Παράλληλα, η Samsung χρειάζεται να βελτιώσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, καθώς η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνολογική υπεροχή, αλλά και από την αποκατάσταση της καλής φήμης. Μια πρόσφατη διαρροή από το Geekbench 6 αποκάλυψε επιδόσεις για το Exynos 2600 που συναγωνίζονται αυτές μιας υποχρονισμένης έκδοσης του Snapdragon 8 Elite Gen 5. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η διαδικασία 2nm GAA της Samsung έχει τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη τεχνολογία της TSMC, η οποία προγραμματίζεται για μαζική παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο του 2025. Ωστόσο, πολλές από τις πληροφορίες αυτές έχουν συζητηθεί και παλαιότερα, ενώ η πηγή έχει ιστορικό με ανάμεικτα αποτελέσματα ακρίβειας, οπότε χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία τους. Η προοπτική αυτή δείχνει πάντως πώς η Samsung προσπαθεί να ενισχύσει την ανεξαρτησία της από εξωτερικούς προμηθευτές, μειώνοντας το κόστος και βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της. Τα προβλήματα απόδοσης που είχαν προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες φαίνεται να έχουν επιλυθεί, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο ομαλή παραγωγή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
DrFreeman Δημοσ. Σάββατο στις 08:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:19 μμ Κι εμείς ετοιμαζόμαστε να αποφύγουμε τη σειρά S26 εφόσον δε θα έχει snapdragon στας Ευρώπας. 6 2 9
forgotten Δημοσ. Σάββατο στις 08:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:27 μμ Closed source εντελως οποτε τελειως στο ελεος κατασκευαστη
Pitoo Δημοσ. Σάββατο στις 08:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:27 μμ 2 minutes ago, DrFreeman said: Κι εμείς ετοιμαζόμαστε να αποφύγουμε τη σειρά S26 εφόσον δε θα έχει snapdragon στας Ευρώπας. Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. 17 1
panathatube Δημοσ. Σάββατο στις 08:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:38 μμ 16 λεπτά πριν, kundi είπε χωρίς λογισμικο δεν πας πουθενά Ακριβώς. Γι' αυτό το One UI είναι καλύτερο από ποτέ. Και δεν μιλάω καν για την 8η έκδοση αλλά την 7. 5
Pstathece Δημοσ. Σάββατο στις 08:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:38 μμ Να μην ξεχνάμε όσοι κράζουμε τους exynos ότι ενσωματώνουν arm. Στην πραγματικότητα arm είναι και οι Qualcomm.... Δεν νοείται να συζητάμε την ελάχιστη διαφορά που ίσως να έχουν απ' τους Qualcomm οι exynos. 1 1
panathatube Δημοσ. Σάββατο στις 08:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:40 μμ 12 λεπτά πριν, Pitoo είπε Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. Όντως η νέα έκδοση του Exynos φαίνεται πολύ καλή από τα πρώτα benchmarks. 2
gorge18 Δημοσ. Σάββατο στις 08:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:52 μμ 11 λεπτά πριν, Pstathece είπε Να μην ξεχνάμε όσοι κράζουμε τους exynos ότι ενσωματώνουν arm. Στην πραγματικότητα arm είναι και οι Qualcomm.... Δεν νοείται να συζητάμε την ελάχιστη διαφορά που ίσως να έχουν απ' τους Qualcomm οι exynos. 22 λεπτά πριν, Pitoo είπε Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. Ειναι που βγαινουν κατα καιρους οι ινφλουενσερς και λενε τρεχα παρε snap γιατι ετσι γιατι αλλιως και πανε με κλειστα ματια. ποτε κανεις δεν θα δει την πραγματικη διαφορα με την χρηση που κανουμε ολοι μας. Τωρα αν ειναι καποιος που κανει κατι διαφορετικο , παω πασο.. Προσωπικά στο s21u ειχα exynos και στο 24u εχω σναπ. Διαφορα σε ταχύτητα, τοτε και τωρα δεν εχω. Και σε θερμοκρασίες παλι δεν εχω. Μια χαρα ζεσταίνονται και οι 2... 2 2
panosk111178 Δημοσ. Σάββατο στις 08:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:59 μμ 30 λεπτά πριν, Pitoo είπε Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. Εγώ όσα είχα με EXYNOS από την σειρά galaxy δεν κατάλαβα ποτέ διαφορά σαν μέσος χρήστης! 2
kinitos Δημοσ. Σάββατο στις 09:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:05 μμ Η αλήθεια είναι μόνο μια . Σε αυτές τις συσκευές δεν μπορείς εκτος εργαστηρίου να πεις τι ειναι καλύτερο γρηγοροτερο θερμότερο και λοιπα . Και μόνο που θα συνδεθείς στο δίκτυο εχεις άλλη κατανάλωση ανάλογα που είσαι. Θα ηταν και αυτό οχ8 σίγουρο να έχεις δύο ιδια κινητά με ιδια προγράμματα και να κανεις ταυτόχρονα τα ιδια πράγματα σε βάθος χρόνου ώστε να πεις ναι ειναι μάπα η ειναι τούμπανο η εχει μια μικρή διαφορά . Εγώ όσα samsung με εξινος σιγουρα αδειαζε γρηγορότερα και ηταν αρκετά ζεστοτερο . Οποτε αν οντως ειναι καλό τσιπ ολα οκ αν ειναι μάπα τοτε κακός δεν εχει snap η και snap.ωστε να διαλέξω. Τέλος για το one ui και το κλείσιμο όσο μπορει του λογισμικού αν και δεν ασχολούμαι πλέον με αλλαγες με χαλάει οτι δεν μπορείς να παρεμβαίνει καποιος με νέες ρομ και λοιπα . Ας βαλει exynos με ραδιο sd και όλα καλα
Darthrevan7 Δημοσ. Σάββατο στις 09:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:06 μμ 44 λεπτά πριν, kundi είπε χωρίς λογισμικο δεν πας πουθενά Σωστά και γι αυτό έχει φτιάξει το καλύτερο UX απ όλα τα android. 48 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Κι εμείς ετοιμαζόμαστε να αποφύγουμε τη σειρά S26 εφόσον δε θα έχει snapdragon στας Ευρώπας. Μου θυμίζεις ένα τυπάκι σε μία ομάδα του φβ που κάθε φορά που κάποιος ινφλουένσερ λέει κάτι αρνητικό για κάποιο υλικό της Samsung, βγαίνει και λέει ''πάει για κλείσιμο ως εδώ ήταν τα ψέματα''. Από τα προϊόντα τεχνολογίας ,τα πλυντήρια, τις πιστοντουζιέρες και τις σουβλοξαπλώστρες νομίζετε ότι βγάζουν λεφτά αυτές οι εταιρείες. 1
kostafunk Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ Nαι ειδαμε ποσο κοστισαν τα Phonakia τους με Exypnos .....Παμθνηνα.......🤣 2
svartevarg Δημοσ. Σάββατο στις 09:29 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:29 μμ 28 λεπτά πριν, gorge18 είπε Προσωπικά στο s21u ειχα exynos και στο 24u εχω σναπ. Διαφορα σε ταχύτητα, τοτε και τωρα δεν εχω. Και σε θερμοκρασίες παλι δεν εχω. Μια χαρα ζεσταίνονται και οι 2... Αυτό που αναφέρεις με βάση την εμπειρία σου είναι και η αλήθεια. Απλά μας έχει φάει ο fanboyσμός και δεν κοιτάμε την ουσία και την πραγματικότητα. Προφανώς και οι exynos ναυαρχίδες έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν. Πιθανόν η Samsung θα έβαζε exynos και στα επερχόμενα tablet αλλά προτίμησε προς το παρόν να βάλει mediatek. 23 λεπτά πριν, Darthrevan7 είπε Σωστά και γι αυτό έχει φτιάξει το καλύτερο UX απ όλα τα android.. Ένας πολύ καλός λόγος για να πάρει κανείς Samsung smartphone είναι και αυτός. Η εμπειρία χρήσης και ειδικά το απίστευτο Dex mode. 3
Marduk1 Δημοσ. Σάββατο στις 09:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:49 μμ 1 ώρα πριν, Pitoo είπε Αυτο που πας τυφλά και λες "αν δεν εχει snapdragon δεν το παιρνω". Και αλλα τέτοια κλισέ που πολλοί εδω μέσα αναρτούν επειδή διάβασαν άλλους να λενε πιο πριν τα ιδια, δεν σε κουραζουν; Πες μου ρε φιλε οταν εχεις εναν επεξεργαστή που μπορει ίσως να χάνει 5% σε benchmarks και αυτο πριν γίνουν τα updates γιατι στο τέλος καταλήγει να ειναι το ιδιο η και καλύτερο, εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτο το μειον 5% που θα εχει ο Exynos, εσενα προσωπικα που σε επηρεάζει στην χρήση της συσκευής σου. Λογικά παίζεις με μετοχές, crypto και νούμερα που ειναι ασύλληπτα για εμάς για να κανεις ετσι για μια τέτοια διαφορα. Η απλά διάβασες μια βλακεια και εσυ κάποτε και ειπες να την αναπαράγεις για το ποσο κακοί ειναι οι exynos. επειδη καποιοι εδω μεσα ειμαστε πολυ παλιοι και εχουμε μια αγαπη στον snapdragon..ανεκαθεν οι exynoς ειχαν θεματα και παρα πολλα!!μια γρηγορη ματια στην google θα ενημερωθεις..οποτε καλο ειναι να μην βιαζεσαι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα