Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, spirostolios said:

Καλημέρα σας, επίσης να γνωρίζετε ότι και τα επώνυμα vpn είναι κινητές βόμβες δεδομένων. Το είχα γράψει σε άλλο ποστ και το επαναλαμβάνω: όποια συνδρομή/λογισμικό αγοράσετε δίνετε όλα τα δεδομένα χρήσης (κάτι σαν να είστε προϊόν και παράλληλα να πληρώνετε κιόλας). Δεν υφίσταται θέμα αξιοπιστίας, όλες οι εταιρίες vpn πουλάνε τα δεδομένα σας στις εταιρίες (πληρώνονται και από τους άλλους) προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και οι τελευταίες κάνουν ένα πλάνο παραβατικότητας γεωγραφικά, ποσοτικά, ποιοτικά κ.α. Επίσης εσείς με τα νετφλιχ τουρκιας και μπουρτσοβλαχίας δίνετε την δυνατότητα σε εταιρίες που προσλαμβάνονται για αυτό το σκοπό να βοηθήσετε να καταλαβαίνουν που είναι ευάλωτοι σε σχέση με τις γεωγραφικές χρεώσεις και άλλα. Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο των ιδιωτικών τορεντς. Με κόπο, με πρόσκληση, με συνεισφορά, με ανθρώπινη συμπεριφορά. Όλα τα άλλα (έως και kodi) είστε το προϊόν και συμβάλλετε στην εξέλιξη και γιγάντωση των βδελλών....

Mullvad VPN. Zero log, με ανεξάρτητο auditing, έχει αποδειχτεί όταν πάλευε η Σουηδική αστυνομία, με ένταλμα να πάρει τα δεδομένα περιήγησης χρήστη και δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι να τα δώσουν. Και αν δε θες να πληρώσεις με κάρτα, έχεις επιλογή για μετρητά ή crypto (π.χ Monero).

• Like 2
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Mullvad VPN. Zero log, με ανεξάρτητο auditing, έχει αποδειχτεί όταν πάλευε η Σουηδική αστυνομία, με ένταλμα να πάρει τα δεδομένα περιήγησης χρήστη και δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι να τα δώσουν. Και αν δε θες να πληρώσεις με κάρτα, έχεις επιλογή για μετρητά ή crypto (π.χ Monero).

Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό: οτι δεν μπορεί κανένας να πάρει τα δεδομένα από την εταιρία (έμμεση στοχευμένη διαφήμιση). Ιδιοκτήτες και σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Mullvad; έδρα της εταιρίας;

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, spirostolios είπε

Ας το δούμε από την οπτική σου γωνία: που έχει έδρα το VPN που χρησιμοποιείς (εάν έχεις) και από τι νομικό καθεστώς διέπεται η λειτουργία του. Τα πολλά χρήματα τα παίρνουν από τις κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρίες στατιστικών που σχετίζονται με εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων. Έτσι υποτίθεται αντιμετωπίζουν την πειρατία, κάνοντας παράνομες ενέργειες με διαμεσολαβητές..

Ναι αλλά αν το πάρουμε απο τη δική σου οπτική γωνία και υποθέσουμε οτι παίρνουν τα "πολλά χρήματα" απο τις κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρίες στατιστικών, τότε σε περίπτωση που μαθευτεί αυτό και χάσουν την πλειονότητα των πελατών τους, θα έχουν πλέον πολύ λίγα δεδομένα να πωλούν στις εταιρίες αυτές αφού σχεδόν κανείς δεν θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους για να τα αντλήσουν. Εφόσον λοιπόν δεν θα έχουν πλέον κάτι να τους δίνουν, θα σταματήσουν να πληρώνονται, άρα θα κλείσουν.

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, spirostolios said:

Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό: οτι δεν μπορεί κανένας να πάρει τα δεδομένα από την εταιρία (έμμεση στοχευμένη διαφήμιση). Ιδιοκτήτες και σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Mullvad; έδρα της εταιρίας;

Η ίδια η εταιρεία δεν έχει τα δεδομένα σου. Αποδεδειγμένο με ανεξάρτητα audits, όχι στον αέρα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Strat8 είπε

Ναι αλλά αν το πάρουμε απο τη δική σου οπτική γωνία και υποθέσουμε οτι παίρνουν τα "πολλά χρήματα" απο τις κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρίες στατιστικών, τότε σε περίπτωση που μαθευτεί αυτό και χάσουν την πλειονότητα των πελατών τους, θα έχουν πλέον πολύ λίγα δεδομένα να πωλούν στις εταιρίες αυτές αφού σχεδόν κανείς δεν θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους για να τα αντλήσουν. Εφόσον λοιπόν δεν θα έχουν πλέον κάτι να τους δίνουν, θα σταματήσουν να πληρώνονται, άρα θα κλείσουν.

Μα εδώ μιλάμε ότι είναι εκατοντάδες εταιρίες με αχυρανθρώπους που κάνουν την δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων επειδή χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτοβούλως οι χρήστες και πληρώνουν κιόλας. Οι εταιρίες αυτές δεν ανοίγουν για να βγάλουν χρήματα αλλά για να αντλούν στοιχεία. Και με βάση αυτά που γράφεις το κάνουν επιτυχώς. Δεν τους νοιάζει άμα θα κλείσει μία ή δύο ή εκατό. Θα ανοίξουν άλλες εκατό ή χίλιες. Δεν μπορούν να κυνηγήσουν τον καθένα μεμονομένα και το κάνουν χρησιμοποιώντας πόρους για την άντληση στοιχείων και την επιρροή σε πολιτικούς κύκλους. Πάω να κλαδέψω μία τριανταφυλλιά. Καλή Κυριακή σε όλους.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, spirostolios είπε

Μα εδώ μιλάμε ότι είναι εκατοντάδες εταιρίες με αχυρανθρώπους που κάνουν την δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων επειδή χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτοβούλως οι χρήστες και πληρώνουν κιόλας. Οι εταιρίες αυτές δεν ανοίγουν για να βγάλουν χρήματα αλλά για να αντλούν στοιχεία. Και με βάση αυτά που γράφεις το κάνουν επιτυχώς. Δεν τους νοιάζει άμα θα κλείσει μία ή δύο ή εκατό. Θα ανοίξουν άλλες εκατό ή χίλιες. Δεν μπορούν να κυνηγήσουν τον καθένα μεμονομένα και το κάνουν χρησιμοποιώντας πόρους για την άντληση στοιχείων και την επιρροή σε πολιτικούς κύκλους. Πάω να κλαδέψω μία τριανταφυλλιά. Καλή Κυριακή σε όλους.

Δυνατός ισχυρισμός και πολύ ενδιαφέρον. Μήπως έχεις και τρόπο να αποδείξεις την ορθότητα του; Δεν το γράφω ειρωνικά, γιατί όντως με ενδιαφέρει.

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δυνατός ισχυρισμός και πολύ ενδιαφέρον. Μήπως έχεις και τρόπο να αποδείξεις την ορθότητα του; Δεν το γράφω ειρωνικά, γιατί όντως με ενδιαφέρει.

Μάλλον δεν παρακολούθησες το νήμα. Τροφή για σκέψη τα γραφόμενα. Η απόδειξη είναι θέμα αντίληψης και κατανόησης του περιεχομένου του άρθρου και των παρεμβάσεων. Έχεις το υλικό για να κάνεις την έρευνα σου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spirostolios είπε

Μάλλον δεν παρακολούθησες το νήμα. Τροφή για σκέψη τα γραφόμενα. Η απόδειξη είναι θέμα αντίληψης και κατανόησης του περιεχομένου του άρθρου και των παρεμβάσεων. Έχεις το υλικό για να κάνεις την έρευνα σου.

Δεκτή η τροφή για σκέψη, αλλά η απόδειξη της ορθότητας, βάσει των κοινώς αποδεκτών κανόνων του διαλόγου, βαραίνει αυτόν που κάνει τον ισχυρισμό.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεκτή η τροφή για σκέψη, αλλά η απόδειξη της ορθότητας, βάσει των κοινώς αποδεκτών κανόνων του διαλόγου, βαραίνει αυτόν που κάνει τον ισχυρισμό.

Εγώ νομίζω ότι αυτός που ρωτάει για μασημένη τροφή καλό είναι να διαβάσει. Τα περί ορθότητας και άλλα φαιδρά συν ψευτό καθωσπρεπισμούς αλλού... 

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, spirostolios είπε

Εγώ νομίζω ότι αυτός που ρωτάει για μασημένη τροφή καλό είναι να διαβάσει. Τα περί ορθότητας και άλλα φαιδρά συν ψευτό καθωσπρεπισμούς αλλού... 

Διάβασα αυτά που γράφεις κι έχω να πω... αστήρικτες ασυναρτησίες! Το να υπάρχει υπηρεσία X που πουλάει τα δεδομένα σου δεν συνεπάγεται πως όλοι πουλάνε τα δεδομένα σου.

Να πω κι εγώ πως ο spirostolios είναι [κάτι πολύ κακό] να μην μπορεί να αποδείξει κανείς πως δεν είσαι [κάτι πολύ κακό] άρα τελικά είσαι αυτό που σου πρόσαψα.

Συνωμοσιολογία 101.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, spirostolios είπε

Προς τι η επίθεση; Δε σου επιτέθηκα και σίγουρα δεν είμαι υπέρ του καθωσπρεπισμού. Ξεκαθάρισα και δημόσια ότι δεν ειρωνεύομαι και με ενδιαφέρει πραγματικά να ακούσω την άποψη σου.

Το ζήτημα εδώ, δεν είναι αν ζητάω “μασημένη τροφή”, αλλά αν ένας ισχυρισμός στέκεται με αποδείξεις. Η ευθύνη τεκμηρίωσης βαραίνει πάντα αυτόν που τον διατυπώνει, αλλιώς μένει στον αέρα.
Αν η απάντηση σε κάθε ερώτηση για απόδειξη είναι να κατηγορείται ο συνομιλητής, τότε ο διάλογος γίνεται απλώς μονόλογος. Η απάντηση σου, λοιπόν, στο να στηρίξεις υποτυπωδώς αυτό που γράφεις είναι «βρες το μόνος σου και παράτα με ήσυχο. Εγώ απλά ισχυρισμούς κάνω, δεν έχω και καμία ευθύνη όσων γράφω». Δηλαδή λογική του τύπου: «εγώ θα οδηγάω, εγώ θα βλέπω κιόλας;».

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeaLion είπε

Διάβασα αυτά που γράφεις κι έχω να πω... αστήρικτες ασυναρτησίες! Το να υπάρχει υπηρεσία X που πουλάει τα δεδομένα σου δεν συνεπάγεται πως όλοι πουλάνε τα δεδομένα σου.

Να πω κι εγώ πως ο spirostolios είναι [κάτι πολύ κακό] να μην μπορεί να αποδείξει κανείς πως δεν είσαι [κάτι πολύ κακό] άρα τελικά είσαι αυτό που σου πρόσαψα.

Συνωμοσιολογία 101.

Ο ένας λύκος, ό άλλος λιοντάρι της θάλασσας και κοινό τους χαρακτηριστικό ότι οι νομικές τους γνώσεις είναι περιορισμένες. Αρκετά για σήμερα. Εάν πληρώνεστε από τους φορολογούμενους και γράφετε σε φορουμ καλό είναι να γίνετε συνδρομητές σε vpn.

• Confused 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, dkstopo είπε

Άμα ξερετε κάτι τζάμπα σε αυτό τον κόσμο, πλην την αγάπη της μάνας, να μου το πείτε 

Και... τα περισσότερα θετικά reactions σε ένα post που μάλλον αγνοεί την ύπαρξη Free & Open Source Software.

Concerning 🤔

Μόλις τώρα, spirostolios είπε

Ο ένας λύκος, ό άλλος λιοντάρι της θάλασσας και κοινό τους χαρακτηριστικό ότι οι νομικές τους γνώσεις είναι περιορισμένες. Αρκετά για σήμερα. Εάν πληρώνεστε από τους φορολογούμενους και γράφετε σε φορουμ καλό είναι να γίνετε συνδρομητές σε vpn.

Ή πες απλά πως δεν μπορείς να κάνεις διάλογο μια και δεν έχεις τίποτα άλλο πέρα από αερολογίες για επιχειρήματα.

• Like 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Και... τα περισσότερα θετικά reactions σε ένα post που μάλλον αγνοεί την ύπαρξη Free & Open Source Software.

Concerning 🤔

Ή πες απλά πως δεν μπορείς να κάνεις διάλογο μια και δεν έχεις τίποτα άλλο πέρα από αερολογίες για επιχειρήματα.

Εάν εσύ νομίζεις ότι κάνεις διάλογο, αναθεώρησε το όλο της ύπαρξης σου..

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spirostolios είπε

Εάν εσύ νομίζεις ότι κάνεις διάλογο, αναθεώρησε το όλο της ύπαρξης σου..

Προτρέπεις σε αυτό που νομίζω ή ιδέα μου;

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...