Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω γνωστο που δουλευει σαν Information Security Analyst σε μια απο τη μεγαλυτερες εταιριες παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας στη χωρα..Μισθολογιακ του δινουν 1700 καθαρα..Το θεμα ειναι οτι δεν ξερει τιποτα απο τεχνικα skills ουτε εχει καποιο cert πανω στο cyber.Και του εχουν κανει προσφορα σε μια απο της μεγαλυτερες εταιριες πληροφορικης ελλαδας με μισθο 3300 μικτα..Ειναι λογικο?Εχω πανω απο 8 χρονια εμπειρια σαν infra engineer ελααδα με cert σε cloud network & system και δεν μπορω να βρω δουλεια πουθενα ελλαδα..Ειμαι παραλογος? 

Δημοσ.

Πως μπορεί να μην έχει καθόλου τεχνικά skills και να εργάζεται σε τέτοια θέση; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν ήξερε τίποτα πριν μπει, ε κάτι θα έχει μάθει μέχρι τώρα.

Όσο για Certs κτλ δεν λέει κάτι αυτό, αν έχεις βύσμα όλα γίνονται. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlade είπε

Πως μπορεί να μην έχει καθόλου τεχνικά skills και να εργάζεται σε τέτοια θέση; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν ήξερε τίποτα πριν μπει, ε κάτι θα έχει μάθει μέχρι τώρα.

Όσο για Certs κτλ δεν λέει κάτι αυτό, αν έχεις βύσμα όλα γίνονται. 

Το μονο που εχει μαθει ειναι το zerofox..Απο τεχνικα δεν ξερει τιποτα..Ρωταει εμενα πχ hyper v δεν ηξερε καν οτι υπαρχει...Πριν απο εκει δουλευε σαν BPO και pmo..Μπηκε με τριτη εταιρια με συμβολαιο ενος χρονου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, panatha1369 said:

Εχω γνωστο που δουλευει σαν Information Security Analyst σε μια απο τη μεγαλυτερες εταιριες παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας στη χωρα..Μισθολογιακ του δινουν 1700 καθαρα..Το θεμα ειναι οτι δεν ξερει τιποτα απο τεχνικα skills ουτε εχει καποιο cert πανω στο cyber.Και του εχουν κανει προσφορα σε μια απο της μεγαλυτερες εταιριες πληροφορικης ελλαδας με μισθο 3300 μικτα..Ειναι λογικο?Εχω πανω απο 8 χρονια εμπειρια σαν infra engineer ελααδα με cert σε cloud network & system και δεν μπορω να βρω δουλεια πουθενα ελλαδα..Ειμαι παραλογος? 

παρατα τον αλλο γιατι αυτο θα σε παει πισω.

Για να μη μπορεις να βρεις δουλεια με τετοια προσοντα κατι παει στραβα.

Μηπως στελνεις σε συγκεκριμμενες εταιριες; μηπως σε συγκεκριμμενους κλαδους; Εγω για παραδειγμα τα καλυτερα χρηματα και περιβαλλον το ειχα σε εταιριες που δεν ειχαν σχεση με πληροφορικη security κτλ. Αυτες οι εταιριες ψαχνουν για μηχανογραφους (IT γενικων καθηκοντων) ή IT engineer και μη τις σνομπαρεις...

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 4
Δημοσ.

Κοίτα να δεις εσύ γιατί δεν μπορείς να βρεις δουλειά και μην σνομπαρεις τους άλλους. Λογικά για να βρήκε δουλειά είχε ωραίο βιογραφικό και κάπως τους έπεισε στην συνέντευξη.

Εσύ που κολλάς? Συνεντεύξεις κάνεις? Αν δεν κάνεις το πρόβλημα είναι στο βιογραφικό σου. 

Αν κάνεις συνεντεύξεις και δεν σε επιλέγουν είτε δεν μπορείς να τους πείσεις για τις γνώσεις σου, είτε έχεις κάποιο περίεργο χαρακτηριστικό στην συμπεριφορά σου που τους κάνει να φοβούνται να σε εντάξουν σε κάποια ομάδα μήπως και την διαλύσεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/9/2025 στις 3:12 ΜΜ, Xdanger είπε

Κοίτα να δεις εσύ γιατί δεν μπορείς να βρεις δουλειά και μην σνομπαρεις τους άλλους. Λογικά για να βρήκε δουλειά είχε ωραίο βιογραφικό και κάπως τους έπεισε στην συνέντευξη.

Εσύ που κολλάς? Συνεντεύξεις κάνεις? Αν δεν κάνεις το πρόβλημα είναι στο βιογραφικό σου. 

Αν κάνεις συνεντεύξεις και δεν σε επιλέγουν είτε δεν μπορείς να τους πείσεις για τις γνώσεις σου, είτε έχεις κάποιο περίεργο χαρακτηριστικό στην συμπεριφορά σου που τους κάνει να φοβούνται να σε εντάξουν σε κάποια ομάδα μήπως και την διαλύσεις.

Συνεντευξεις κανω απλα ειτε τους φαινονται πολλα αυτα που ζηταω ειτε  κοιτανε το βιογραφικο μου και επειδη τα τελευταια χρονια δουλευω σαν freelancer δεν τους κανω.Γιατι μου ειπε μια γνωστη μου οτι φοβουνται να παρουν ατομα που κανουν freelance οι εταιριες..Δουλευει σε hr εταιριας..

.Στο  θεμα μας του φιλου μου του προσφεραν θεση σαν cybersecurity analyst στην Inttrust και το μονο που ξερει απο cyber ειναι incidenbt report..Απλα του ειπε ο υπευθηνος οτι του αρεσουν τα soft skills που εχει..

Για αυτο το λογο το τελευταιο διαστημα ψαχνω εταιριες ειτε για remote ειτε για relocation  εξωτερικο..Δεν υπαρχει αξιοκρατια στην ελλαδα στο θεμα δουλειας 

Στις 8/9/2025 στις 9:49 ΜΜ, panatha1369 είπε

Συνεντευξεις κανω απλα ειτε τους φαινονται πολλα αυτα που ζηταω ειτε  κοιτανε το βιογραφικο μου και επειδη τα τελευταια χρονια δουλευω σαν freelancer δεν τους κανω.Γιατι μου ειπε μια γνωστη μου οτι φοβουνται να παρουν ατομα που κανουν freelance οι εταιριες..Δουλευει σε hr εταιριας..

.Στο  θεμα μας του φιλου μου του προσφεραν θεση σαν cybersecurity analyst στην Inttrust και το μονο που ξερει απο cyber ειναι incidenbt report..Απλα του ειπε ο υπευθηνος οτι του αρεσουν τα soft skills που εχει..και ολα αυτα με βιογραφικο φτιαγμενο  μεσω europass  και να εχει και το λογκο του europass πανω του

Για αυτο το λογο το τελευταιο διαστημα ψαχνω εταιριες ειτε για remote ειτε για relocation  εξωτερικο..Δεν υπαρχει αξιοκρατια στην ελλαδα στο θεμα δουλειας 

Επεξ/σία από panatha1369
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, panatha1369 είπε

Για αυτο το λογο το τελευταιο διαστημα ψαχνω εταιριες ειτε για remote ειτε για relocation  εξωτερικο..Δεν υπαρχει αξιοκρατεια στην ελλαδα στο θεμα δουλειας 

δεν δουλεύω στο τομέα του security αλλά στο dev κομμάτι σε όσους έχω δουλέψει, και σε αρκετούς όπου συμμετέχω σε συνεντεύξεις δεν έχω δει να  υπάρχει θέμα αξιοκρατίας.  Δηλαδή και μεταξύ μας το κυριότερο που συζητάμε είναι οι γνώσεις που έχει ο υποψήφιος και στοιχεία της προσωπικότητας (μην είναι ξεροκέφαλος, δημιουργήσει θέματα κτλπ). Αν η θέση είναι για ένα άτομο π.χ. και έχουμε 2-3+ υποψήφιους που έχουμε επιλέξει μετά κοιτάμε και το οικονομικό κομμάτι, αν και τις περισσότερες φορές συνήθως ζητάνε περίπου τα ίδια χρήματα οι περισσότεροι.

Το freelance δεν νομίζω να εμποδίζει, ίσα ίσα που ο εργοδότης μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα αν του κόβεις τιμολόγιο και μπορεί να σε έχει και με ποιο ευέλικτη μορφή εργασίας, αλλά αυτό εξαρτάται και από την εταιρεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην συγκρίνεσαι ποτέ με τους άλλους. Είναι μεγάλο λάθος. Κοίτα μόνο πως εσυ μπορείς να βελτιώσεις τα skills σου και τον τρόπο που παρουσιάζεσαι. Και εγω επαιρνα τα διπλάσια λεφτά απο άλλους (σε άλλο τομεα, οχι στην πληροφορική)  πριν κάν πάρω το πτυχίο, επειδή είχα μάθει μονος μου να κανω καλά ενα δυσκολο πραγμα (μισθοδοσία) και επειδή μπορούσα και έδινα λύσεις σε προβλήματα. Και τώρα που εχω δικό μου γράφειο οταν ειναι να προσλάβω καποιον δεν κολλάω στα πτυχια και τα certifications αλλά βλεπω καταρχήν αν του κόβει και αν μπορεί να δώσει λύσεις και να φερει αποτελέσματα. Ισως ο φιλός σου να εχει περισσοτερη αυτοπεποιθηση και να πλασάρει καλυτερα τον εαυτό του. 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/9/2025 στις 12:18 ΜΜ, panatha1369 είπε

ποιος σου ειπε οτι η αγορά εργασίας είναι δίκαιη? ειδικά αν μιλάμε για τον πρωην δημόσιο οργανισμό, γελάνε και οι πέτρες αν νομίζει κανείς οτι εκεί μεσα θα εξελιχθεί με την αξία του. Αστο καλύτερα , σταματα να τον βοηθάς και ψάξε εσυ πως θα τα καταφέρεις κατα προτίμηση σε εταιρίες που δνε εχουν πελατειακές σχέσεις με το δημόσιο.

Επεξ/σία από velociraptoras
Δημοσ.
Στις 8/9/2025 στις 12:18 ΜΜ, panatha1369 είπε

Το κλειδί είναι στο bold κείμενο.

Δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά βυσματικά μαγαζιά στον δήθεν ιδιωτικό τομέα.

Την ώρα που παλεύουν κάποιοι να αποδείξουν την αξία τους μέσω βιογραφικών, εμπειρίας, προετοιμασίας στη συνέντευξη ... έρχονται άλλοι ουρανοκατέβατοι χωρίς skills (hard ή soft) μέσω τηλεφωνήματος πολιτικού γραφείου και ... λύνονται όλα χωρίς προσπάθεια.

Η προαγωγή εντός του οργανισμού, είναι ο επόμενος κύκλος αυτής της χιλιοπαιγμένης σειράς.

Νομίζω τζάμπα φαιά ουσία χαλάμε όλοι στο να αναλύουμε ειδικά το ελληνικό εργασιακό περιβάλλον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/09/2025 at 12:18, panatha1369 said:

Ξεκιναμε με το οτι το πραγματικο προβλημα ειναι οτι προσπαθεις να συγκρινεις εσενα και τον γνωστο σου....το οτι τον κρατανε παει να πει πως το μονο σιγουρο ειναι οτι ξερει(?) τη δουλεια του....ή απλα τον εχουν κανει θεουλη επειδη μπορει να "ξεχωριζει" ή να τους "ενημερωνει" για τα phising mails!!! (δεν κανω πλακα ξερω τι γραφω, φιλος εχει γινει "αναρπαστος" σε επιχειρηση για αυτον ακριβως το λογο!!!)

Εκτιμω οτι εαν σταματησεις να ζητας ποσα που για την ελληνικη πραγματικοτητα ειναι "απιαστα" τοτε κατι μπορει να γινει, απο την αλλη freelancer και ISA, ISO, CA (οπως θες πεστο ) νομιζω πως καταλαβαινεις οτι δεν συμβαδιζουν για διαφορους λογους....(δεν λεω οτι ειναι σωστο, ομως υπαρχει λαθος νοοτροπια περι freelancer)

Παντως το καλυτερο αφου λες οτι εχεις τα skills ειναι να ψαξεις δουλεια στο εξωτερικο οπου αυτη η θεση ακριβοπληρωνεται!!!

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ.
6 ώρες πριν, spinemm είπε

Ξεκιναμε με το οτι το πραγματικο προβλημα ειναι οτι προσπαθεις να συγκρινεις εσενα και τον γνωστο σου....το οτι τον κρατανε παει να πει πως το μονο σιγουρο ειναι οτι ξερει(?) τη δουλεια του....ή απλα τον εχουν κανει θεουλη επειδη μπορει να "ξεχωριζει" ή να τους "ενημερωνει" για τα phising mails!!! (δεν κανω πλακα ξερω τι γραφω, φιλος εχει γινει "αναρπαστος" σε επιχειρηση για αυτον ακριβως το λογο!!!)

Εκτιμω οτι εαν σταματησεις να ζητας ποσα που για την ελληνικη πραγματικοτητα ειναι "απιαστα" τοτε κατι μπορει να γινει, απο την αλλη freelancer και ISA, ISO, CA (οπως θες πεστο ) νομιζω πως καταλαβαινεις οτι δεν συμβαδιζουν για διαφορους λογους....(δεν λεω οτι ειναι σωστο, ομως υπαρχει λαθος νοοτροπια περι freelancer)

Παντως το καλυτερο αφου λες οτι εχεις τα skills ειναι να ψαξεις δουλεια στο εξωτερικο οπου αυτη η θεση ακριβοπληρωνεται!!!

Ποσα γυρω στα 2500 ζηταω συνηθως καθαρα..πιστευω ειναι λογικα για ελλαδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα?? τι να σου πω, απο οσο γνωριζω εδω Ελλαδα οι τιμες για "νεοφερτο(?)" παιζουν γυρω στα 900(δυστυχως)~1700, μεγαλο γκαπ αλλα απο συζητησεις με φιλους αυτο εμαθα, βεβαια γεγονος ειναι οτι εχω ακουσει και για ποσα πανω απο 2500Ε (αλλα δεν μπορω να ξερω ποσο αληθεια ειναι.....), ομως θεωρω οτι εαν εχεις τα απαραιτητα skills, 2500 ειναι ενα καλο deal.....ομως και παλι επιμενω για αναζητηση θεσης στο εξωτερικο!!!

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spinemm είπε

Λογικα?? τι να σου πω, απο οσο γνωριζω εδω Ελλαδα οι τιμες για "νεοφερτο(?)" παιζουν γυρω στα 900(δυστυχως)~1700, μεγαλο γκαπ αλλα απο συζητησεις με φιλους αυτο εμαθα, βεβαια γεγονος ειναι οτι εχω ακουσει και για ποσα πανω απο 2500Ε (αλλα δεν μπορω να ξερω ποσο αληθεια ειναι.....), ομως θεωρω οτι εαν εχεις τα απαραιτητα skills, 2500 ειναι ενα καλο deal.....ομως και παλι επιμενω για αναζητηση θεσης στο εξωτερικο!!!

1700 παιρνει ο φιλος μου που δεν εχει καθολου τεχνικα skills..Εγω εχω πανω απο 8 χρονια σαν network/system/infra/cloud engineer..Γι αυτο ζηταω 2500..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...