Dimitris.S Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα παιδιά, Φτιάχνω τώρα καινούρια κουζίνα και έχω κολλήσει στο θέμα συσκευών. Θέλω να πάρω τα βασικά εντοιχισμένα και να μην το μετανιώσω μετά από 3-4 χρόνια. Αυτό που ψάχνω: Φούρνο (θα μπει στο ύψος της μέσης). Να είναι αξιόπιστος και σε εμφάνιση κάπως μοντέρνος, μαύρο γυαλί ή inox. Εστίες επαγωγικές (60 ή 80 πλάτος), ιδανικά μαύρες για να δένουν με τον πάγκο. Πλυντήριο πιάτων στενό (45 cm), εντοιχιζόμενο. Φούρνο μικροκυμάτων εντοιχιζόμενο κι αυτό, για να ταιριάζει με τον φούρνο. Μάρκες που έχω στο μυαλό: Bosch, Siemens, Neff, AEG. Δεν θέλω ούτε τα πιο φτηνά που θα κλατάρουν ούτε Miele που είναι πανάκριβα. Κάπου στη μέση. Έχει κανείς εμπειρία/προτάσεις για καλό σετ (φούρνος + εστίες + πλυντήριο 45άρι + μικροκυμάτων); Τι αξίζει πραγματικά και τι να αποφύγω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙏
tilaverboy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Φούρνος neff B59CR31Y0 τρομερές και επαγωγικές δες πάλι νεφ χωριστά εγώ πήρα αυτή που αριστερά δεν έχει σταυρό οπότε μπορείς να βάλεις όπου θες το μάτι. Εγώ πλυντήριο πήρα miele 60αρη G5611 το 45 είναι μικρό. Εάν σε παίρνει να πας σε 60αρη καλύτερα. Επίσης τα πιρουνια να μπαίνουν σε πάνω συρτάρι και οχι σε καλαθακι. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου από tilaverboy 1
mikeser Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Εγώ πρόσφατα που έφτιαξα πήγα σε aeg φούρνο μεσαίας κατηγορίας(steambake 6000) που έχει πολλές λειτουργίες όπως wifi, ακίδα θερμοκρασίας κρέατος και steambake για μαγείρεμα με ατμό. . Και εστίες και απορροφητηρα πάλι aeg για να συνδέονται και μεταξύ τους ώστε να ανοίγει ο απορροφητηρας αυτόματα. Πολύ βολικό Για πλυντηριο πιατων μετάνιωσα που πήρα ένα pitsos(60αρι) με 400 και δεν έδωσα λίγο παραπάνω για να ανοίγει η πόρτα αυτόματα να στεγνώνουν πιο εύκολα. Αν εξαιρέσεις αυτό είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Δες και από μένα μήπως σε παίρνει για να φτιάξεις μεγαλύτερο ντουλάπι για το πλυντήριο. Φούρνο μικροκυμάτων θα σου έλεγα πάρε τον samsung MG23A7013CT(ταιριάζει με το inox του φούρνου μου) που τον είχα πάρει 189 εγώ για να μην δώσεις 300+ ευρώ που έχουν όλοι οι υπόλοιποι αλλά βλέπω έχει ανέβει αρκετά αυτός από πριν 6 μήνες που τον είχα πάρει. 1
Dimitris.S Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά! Να πω μόνο για το πλυντήριο, έχω ήδη 60άρι και για μας (είμαστε δύο άτομα) είναι υπερβολή. Γι’ αυτό και το σκέφτομαι σίγουρα σε 45άρι εντοιχιζόμενο, πιστεύω θα μας καλύψει πιο εύκολα. Για τον φούρνο τώρα, αυτόν τον Neff που αναφέρατε τον έχω κοιτάξει κι εγώ και όντως φαίνεται τρομερός, ειδικά με το ότι μπορείς να βάζεις σκεύη όπου θες. Από την άλλη με ψήνει και η AEG που λες με το Steambake και το auto-connect με τον απορροφητήρα, μου φαίνεται πολύ βολικό σαν λειτουργία. Μικροκυμάτων θα βάλω κι αυτόν εντοιχιζόμενο, απλώς θέλω να βρω ποιο μοντέλο ταιριάζει πιο πολύ με το σετ (λογικά σε μαύρο ή inox για να δένει αισθητικά). Αν έχετε καμιά καλή ιδέα για συγκεκριμένο σετ που να κυκλοφορεί εδώ Ελλάδα (φούρνος + εστίες + μικροκύματα + πλυντήριο 45άρι), πείτε μου να το κοιτάξω.
Papakaliati Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Το holy trinity για μένα είναι Siemens, Miele και Bosch. Siemens δυστυχώς σταματήσανε να εισάγουν Ελλάδα, οπότε μένουν τα άλλα δύο. Bosch είναι σαφώς πιο value for money. Πλυντήριο στεγνωτήριο έχω AEG , πολύ ευχαριστημένος. Πλυντήριο πιάτων φαντάζομαι θα πάρεις full integrated, οπότε δεν χρειάζεται να σεταριστει με φούρνο / μικροκυμάτων, δεν θα φαίνεται και καθόλου. Εστίες σίγουρα προφανώς να είναι επαγωγικές, Bosch έχω ακούσει καλά λόγια, άμα δεν είχα κινηθεί αλλού με ενσωματωμένο απορροφητήρα εκεί θα πήγαινα. 1
Dimitris.S Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, βοηθάνε πολύ. Καταλαβαίνω ότι η Siemens ήταν καλή φάση αλλά αφού δεν φέρνουν πλέον Ελλάδα, μένει το δίλημμα Bosch (value for money) ή Miele (πιο ακριβή αλλά κορυφή). Αυτή τη στιγμή κοιτάζω: τον Bosch Serie 8 (HBG634BB1) που τον βρίσκω γύρω στα 800–900€, με soft-close πόρτα κτλ. τον AEG Steambake 6000 (BPS351160M) γύρω στα 700€, που έχει pyrolytic καθαρισμό και επιλογή για ατμό. Για τις εστίες με ενδιαφέρει κάτι σε induction, μαύρο γυαλί. Bosch έχει μερικές καλές, απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε μοντέλο. Το πλυντήριο πιάτων θα το πάρω 45άρι, full integrated, γιατί είμαστε δύο άτομα και το 60άρι που έχω τώρα είναι υπερβολή. Μικροκύματα επίσης θα βάλω εντοιχιζόμενο, ιδανικά να ταιριάζει με τον φούρνο. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο σετ (φούρνος + εστίες + μικροκύματα + πλυντήριο 45άρι) που παίζει Ελλάδα και αξίζει, θα ήθελα πολύ να το δω. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από Dimitris.S
kostasbm Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 10 minutes ago, Dimitris.S said: Καλημέρα και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, βοηθάνε πολύ. Καταλαβαίνω ότι η Siemens ήταν καλή φάση αλλά αφού δεν φέρνουν πλέον Ελλάδα, μένει το δίλημμα Bosch (value for money) ή Miele (πιο ακριβή αλλά κορυφή). Αυτή τη στιγμή κοιτάζω: τον Bosch Serie 8 (HBG634BB1) που τον βρίσκω γύρω στα 800–900€, με soft-close πόρτα κτλ. τον AEG Steambake 6000 (BPS351160M) γύρω στα 700€, που έχει pyrolytic καθαρισμό και επιλογή για ατμό. Για τις εστίες με ενδιαφέρει κάτι σε induction, μαύρο γυαλί. Bosch έχει μερικές καλές, απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε μοντέλο. Το πλυντήριο πιάτων θα το πάρω 45άρι, full integrated, γιατί είμαστε δύο άτομα και το 60άρι που έχω τώρα είναι υπερβολή. Μικροκύματα επίσης θα βάλω εντοιχιζόμενο, ιδανικά να ταιριάζει με τον φούρνο. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο σετ (φούρνος + εστίες + μικροκύματα + πλυντήριο 45άρι) που παίζει Ελλάδα και αξίζει, θα ήθελα πολύ να το δω. Miele ....αφου θελεις φουρνο σκετο...τον ειχα παρει απο την εκθεση του Κωτσου 10 χρονια τωρα ...δε χαμπαριαζει....το μαυρο γυαλι μην το προτιμησεις γιατι πρεπει να βλεπεις μεσα χωριςνα τον ανοιξεις
tilaverboy Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Βασικό στο φούρνο είναι μαγειρεύεις? Το βγάζεις το φαγητό δεν το αφήνεις μέσα στο φούρνο με σβηστό φούρνο να ιδρώνει το φαγητό γιατί μετά σκουριάζει. Επίσης αφού τελειώσεις το μαγείρεμα ανοίγεις την πόρτα και η πόρτα μένει ανοιχτή για κανένα 15 λεπτό. Εμένα η πόρτα είναι συρόμενη και μπαίνει από κάτω. Απίστευτη ευκολία. Σε Aeg δεν θα πήγαινα. Πρώτα Bosch μετά Miele μετά Neff και μετά έχει μια κατηγορία πιο πάνω από τη Neff. Επίσης πυρόλυση κάνεις μια στο τόσο και αν. Δεν είναι και ότι καλύτερο για τον φούρνο. Εγώ προσωπικά δεν έκανα και δεν ξέρω αν θα κάνω και ποτέ μου. Για το πλυντήριο θα με συγχωρέσεις αλλά διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Από το μικρό πας στο μεγάλο. Από το μεγάλο στο μικρό δεν θα βολευτείς. Να κοιτάξεις να πάρεις κάποιο με συρτάρι επάνω για μαχαίρια και πιρούνια όπως σου είπα. Και όλα με wifi. Εμένα το πλυντήριο πιάτων δεν έχει ανοιγώμενη πόρτα. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να ανοίγει κιόλας διότι οι υδρατμοί πάνε πάνω και μουσκεύει το ξύλο από τα ντουλάπια. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από tilaverboy
Dimitris.S Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Κοιτάζω αυτά τα δύο της Neff σαν επιλογές: https://www.skroutz.gr/s/45581132/Neff-Smart-Epagogiki-Estia-Aytonomi-me-Leitourgia-Kleidomatos-59-2x52-2ek-T56FHS1L0.html https://www.skroutz.gr/s/46851758/Neff-NOV60E2B0-B29CR3AY0-Z9060BY0-Fournos-ano-Pagou-71lt-P59-6ek-Brushed-Bronze.html Αν έχει κανείς άποψη για αυτά τα μοντέλα, θα το εκτιμούσα. Παράλληλα θα κοιτάξω και Bosch να δω τι παίζει. 1
tilaverboy Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, Dimitris.S είπε Κοιτάζω αυτά τα δύο της Neff σαν επιλογές: https://www.skroutz.gr/s/45581132/Neff-Smart-Epagogiki-Estia-Aytonomi-me-Leitourgia-Kleidomatos-59-2x52-2ek-T56FHS1L0.html https://www.skroutz.gr/s/46851758/Neff-NOV60E2B0-B29CR3AY0-Z9060BY0-Fournos-ano-Pagou-71lt-P59-6ek-Brushed-Bronze.html Αν έχει κανείς άποψη για αυτά τα μοντέλα, θα το εκτιμούσα. Παράλληλα θα κοιτάξω και Bosch να δω τι παίζει. Δικό σου σπίτι ή ενοίκιο? Αν είναι δικό σου πάρε neff δεν θα ξανά ασχοληθείς ποτέ.
st@kas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Εγώ θα σου πρότεινα να αποφύγεις όσο γίνεται τις συσκευές που έχουν πλήκτρα αφής. Θα μου πεις ζούμε στο 2025 γτ να κοιτάξουμε παλιά τεχνολογία. Έχοντας από το 2020 Bosch κουζίνα, εστίες, μικροκυμάτων και πλυντήριο είναι άπειρες φορές που έχουν πατηθεί πλήκτρα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Επίσης όταν μαγειρεύεις και πέσει μια σταγόνα είτε από υδρατμούς είτε από χέρια σου μπορεί να κλείσει ή να αλλάξει η βαθμίδα που έχεις επιλέξει. Έχω κλείσει το πλυντήριο ενώ είναι στα μισά απλά ακουμπώντας με το σορτς, αντίστοιχα έχει ανοίξει η πόρτα από τον μικροκυμάτων επειδή άνοιξα την πόρτα του φούρνου και βγήκε το σύννεφο των υδρατμών. 2
Dimitris.S Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, tilaverboy είπε Δικό σου σπίτι ή ενοίκιο? Αν είναι δικό σου πάρε neff δεν θα ξανά ασχοληθείς ποτέ. Δικό μου είναι. Το σκέφτομαι σοβαρά. Η αλήθεια είναι οτι τα τελευταία 20 χρόνια είχα AEG και δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα. Επίσης κοιτάζω και απο εκεί μεριά. 2 ώρες πριν, st@kas είπε Εγώ θα σου πρότεινα να αποφύγεις όσο γίνεται τις συσκευές που έχουν πλήκτρα αφής. Θα μου πεις ζούμε στο 2025 γτ να κοιτάξουμε παλιά τεχνολογία. Έχοντας από το 2020 Bosch κουζίνα, εστίες, μικροκυμάτων και πλυντήριο είναι άπειρες φορές που έχουν πατηθεί πλήκτρα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Επίσης όταν μαγειρεύεις και πέσει μια σταγόνα είτε από υδρατμούς είτε από χέρια σου μπορεί να κλείσει ή να αλλάξει η βαθμίδα που έχεις επιλέξει. Έχω κλείσει το πλυντήριο ενώ είναι στα μισά απλά ακουμπώντας με το σορτς, αντίστοιχα έχει ανοίξει η πόρτα από τον μικροκυμάτων επειδή άνοιξα την πόρτα του φούρνου και βγήκε το σύννεφο των υδρατμών. Ενδιαφέρον αυτό που λές, το κρατάω. 1
lector Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, st@kas είπε Θα μου πεις ζούμε στο 2025 γτ να κοιτάξουμε παλιά τεχνολογία. Η νεα τεχνολογια δε σημαινει οτι ειναι οπωσδηποτε καλυτερη. Προσωπικα δε μπορω να σκεφτω εναν (1) σοβαρο λογο να εχουν πληκτρα αφης οι λευκες συσκευες.
st@kas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, lector είπε Η νεα τεχνολογια δε σημαινει οτι ειναι οπωσδηποτε καλυτερη. Προσωπικα δε μπορω να σκεφτω εναν (1) σοβαρο λογο να εχουν πληκτρα αφης οι λευκες συσκευες. Ούτε στην σκέψη αλλά ούτε στην πράξη δεν έχω βρει εγώ.
Dimitris.S Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Ναι, έχετε δίκιο… καμιά φορά το «high-tech» είναι ωραίο μόνο στη βιτρίνα. Σίγουρα θα το σκεφτώ πριν καταλήξω σε touch controls, στην κουζίνα ειδικά θέλει προσοχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα