Προς το περιεχόμενο

Hollow Knight: Silksong [NSW1/2][PS4/5][SeriesX/S]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, dekulinkgr said:

Αυτόν ακριβώς λέω.Θα τον ξανα επιχειρήσω απόψε και αν δω οτι δεν βγαίνει θα δοκιμάσω αύτο που έκανες εσυ.

Σε όλα τα bosses λίγο πολύ το διασκέδαζα και το concept είχε ως εξής:

Το πολεμάς πρώτη φορά τρως φάπα και μαθαίνεις λίγο πολύ τα patterns. 

Ανάλογα τη δυσκολία στα επόμενα runs φτάνεις στη δεύτερη, τρίτη φάση του σου πετάει νέες επιθέσεις που σε ξαφνιάζουν και ξανατρώς φάπα.

Run με το run καταλαβαίνεις το progress που κάνεις μέχρι που αργά ή γρήγορα το νικάς.

Ο συγκεκριμένος ήταν τόσο random και εκνευριστικός που μετά από δέκα runs ένιωθα πως δεν κάνω κανένα progress. Οι επιθέσεις του είχαν μεγάλη δόση RNG και οι μισές δεν φαίνονταν καν, ειδικά όταν τις έκανε συνδυαστικά πολλές φορές έφτανες στριμωγμένος χωρίς ευκαιρία για dodge.

Έφαγε το cheese του και ησύχασε. 😛

• Like 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Charismo είπε

Σε όλα τα bosses λίγο πολύ το διασκέδαζα και το concept είχε ως εξής:

Το πολεμάς πρώτη φορά τρως φάπα και μαθαίνεις λίγο πολύ τα patterns. 

Ανάλογα τη δυσκολία στα επόμενα runs φτάνεις στη δεύτερη, τρίτη φάση του σου πετάει νέες επιθέσεις που σε ξαφνιάζουν και ξανατρώς φάπα.

Run με το run καταλαβαίνεις το progress που κάνεις μέχρι που αργά ή γρήγορα το νικάς.

Ο συγκεκριμένος ήταν τόσο random και εκνευριστικός που μετά από δέκα runs ένιωθα πως δεν κάνω κανένα progress. Οι επιθέσεις του είχαν μεγάλη δόση RNG και οι μισές δεν φαίνονταν καν, ειδικά όταν τις έκανε συνδυαστικά πολλές φορές έφτανες στριμωγμένος χωρίς ευκαιρία για dodge.

Έφαγε το cheese του και ησύχασε. 😛

Τον έβγαλα.Δεν χρειάστηκε να τον κάνω cheese τελικά.Πάντως όσο τα bosses είναι 1v1 δεν έχω πρόβλημα να τρώω ξύλο μέχρι να τον μάθω.

Εκεί που σπάζομαι ειναι αν κάνουν spawn και άπλους έχθρους ταυτόχρονα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τον έβγαλα τον βλαμμένο μετά από 10 ακόμα φορές και πήγα Act 2. Δεν ήταν τόσο δύσκολος τελικά, απλά το pattern ήθελε προσοχή.

• Like 3
Δημοσ.

Ενώ μου μένουν ένα δύο bosses για να τερματίσω το παιχνίδι με το true ending, έχω βρει όλες τις μάσκες και μου μένει ένα spool, χθες και μετά από πάνω από 70 ώρες, στην αναζήτησή μου για fleas, βρήκα μια τελείως νέα περιοχή που δεν είχα ανακαλύψει ποτέ. 😆

Εν τω μεταξύ έχω πάρει και το achievement που χρειάζεται να μαζέψεις όλους τους χάρτες του παιχνιδιού, αλλά η συγκεκριμένη για κάποιο λόγο είχε το χάρτη ξεκλείδωτο.

Είναι σοκαριστικό πόσα πράγματα έχουν "κρύψει" στο παιχνίδι.

Και για να βγάλω και μια μικρή "γκρίνια", ενώ όλα τα side quests τα βρήκα απολαυστικά, αυτά που δεν αντέχω καθόλου είναι τα quests των

Spoiler

couriers.

Είμαι ατζαμής και πάντα "λούζω" σε σημεία που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έτρωγα καν hit. Μάλλον χάνω την ψυχραιμία μου.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω χάσει τουλάχιστον 25 φορές στον τελικό boss.Έχω μάθει τα patterns του αλλά είπε η team cherry για να το κάνουμε πολύ δύσκολο θα βάλουμε να κάνει double damage σε κάθε επίθεση.Βέβαια μια επίθεση κάνει και triple damage ώστε να μην βαριόμαστε.

Αν δεν ήταν αυτό θα το είχα τελειώσει.Δεν βοηθάει βέβαια και το setting της μάχης  και με τα τόσα πολλά που συμβαίνουν στην οθόνη.

Θα γράψω τις οριστικές εντυπώσεις για το παιχνίδι όταν το τερματίσω.

• Like 2
Δημοσ.

Λογικα δεν εννοείς την Grand Mother Silk αλλά άλλη. Επικοτατο boss, πολύ δύσκολο να μάθεις τα pattern του γιατί εχει αρκετά και σε περισσότερα στάδια αοο ό,τι συνήθως. Μου πηρε 3 μέρες και αμέτρητους θανάτους, το 25 ειναι λίγοι. Δεν μπορώ να επιλέξω εαν ειναι αυτη το δυσκολοτερο boss ή η Absolute Radiance απο HK.

Δημοσ.

Nαι την άλλη εννοώ.Δεν βοηθάει καθόλου η χρωματική παλέτα που έχουν βάλει αλλά και τα πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην οθόνη.

Δημοσ.
5 minutes ago, dekulinkgr said:

Nαι την άλλη εννοώ.Δεν βοηθάει καθόλου η χρωματική παλέτα που έχουν βάλει αλλά και τα πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην οθόνη.

εγώ για πρώτη φορά ειτε σε HK ειτε εδω στο Silksong, μετά απο ενα σημείο χαμήλωσα την ένταση της μουσικής και άφησα μονο τους ήχους των χαρακτήρων για να με βοηθήσει να ακούω καλυτερα τις κινήσεις. Επίσης το τερμάτισα σε handheld, πιο ευκολο να βλεπεις τι γινεται σε ολη την οθονη 😁 Οπως και να εχει θελει πολυ χρονο αλλα ειναι οντως επικο boss που βγαζουν νοημα τα παττερν του, απλα ειναι πολλα και αλλαζουν και λιγο αναμεσα στα διαφορετικά κομμάτια που βρισκεσαι. Θα την πολεμήσω πολλες φορές ακομα για να βγαλω και τα εξτρα τέλη αλλα και επομενα νέα saves.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω διαβάσει όλα τα παράπονα μέχρι στιγμής και συμφωνώ σε όλα.Θα έπρεπε τα bosses να είναι πιο κοντά και ναη χρειάζεται ταξίδι για να πας εκεί.Παω στον βλάκα πριν το act 2 και μέχρι να φτάσω έχω φτύσει αίμα.Παιχνιδαρα αλλά με λάθη.Καταληγει πιο βάσανο παρά διασκεδαστικό.Δε ξέρω,με έχει χαλάσει η αλήθεια είναι.Το πρώτο το τερμάτισα και διασκέδασα αρκετά.Σε αυτό,με βρίσκω να θέλω να το παρατήσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οριστικό τέλος για το silksong.

Έγραψα συνολικά 93 ώρες.

Τώρα τι να πω για το παιχνίδι.Ειναι   γνωστό το ποσό περίμενα την κυκλοφορία του παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια.Οταν το hype είναι τόσο υψηλό είναι σχεδόν απίθανο να φανεί αντάξιο των προσδοκιών που  υπάρχουν.Κατι που συμβαίνει και με το silksong προφανώς.

Το μεγαλύτερο αρνητικό του παιχνιδιού είναι προφανώς η παντελώς ηλιθία δυσκολία.Είχαμε  το double damage των εχθρών/περιβάλλοντος , τους πολλούς  εχθρούς ταυτόχρονα στην οθόνη, τους σπαστικός ιπτάμενους εχθρούς,το ποσό μακρυά ήταν κάποια benches από τα bosses.

Το hollow knight το δοκίμασα κάνα 8αρι φορές στο steel mode(permadeth).Το silksong δεν υπάρχει περίπτωση να το επιχειρήσω.

Κάτι άλλο που δεν μου άρεσε ήταν ο περιορισμός στα tools και πόσα μπορούσες να επιλέξεις από κάθε ομάδα.Στο hollow knight μπορουσες να επιλέξεις οποία charms ήθελες χωρίς να σε περιορίζει το παιχνίδι.

Άλλο αρνητικό είναι ότι περισσότερο το παιχνίδι φέρνει σε darksouls πάρα σε metroidvania.Το εκπληκτικό hollow knight είχε πετύχει την ιδανική ισορροπία.Χαρακτηριστικο των metroidvanias είναι τα νέα abilities που αποκτάει ο χαρακτήρας.Εδω  η hornet τα abilities που αποκτάει  στην πλειοψηφία τους τα βρήκα αδιάφορα.

Επίσης βρήκα αρκετά χαοτικό τον χάρτη του παιχνιδιού.

Να πω και ένα θετικό βέβαια και αυτό αφορά τον φοβερό χειρισμό/έλεγχο της hornet.Απλα απόλαυση να την κινείς,ειδικότερα όταν πάρεις ένα skill πολύ στην αρχή του παιχνιδιού.Επαιζα με το crest hunter για όλο το παιχνίδι. Μόνο σε ένα πανηλιθιο optional boss έβαλα άλλο crest.

Συνοψιζοντας το παιχνίδι υστερεί σε σχέση με το εκπληκτικό hollow knight.Πιο εύκολα θα ξανά ξεκινήσω το hollow knight πάρα το silksong μου φαίνεται.

Επεξ/σία από dekulinkgr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 90 ώρες και έχοντας ξεζουμίσει το παιχνίδι όσο μπορούσα, έφτασα στο τέλος.

Το παιχνίδι το διασκέδασα όσο δεν πάει και θεωρώ πως έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω.

Ωστόσο, θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που έχει ειπωθεί αρκετές φορές και από τους προηγούμενους, πως το παιχνίδι το έκαναν παραπάνω δύσκολο απ’όσο έπρεπε. Δεν με πειράζει γενικά όταν ένα παιχνίδι είναι ζόρικο, καθώς έχω συνηθίσει να μου βάζω δύσκολα στα games. Εξάλλου τα Souls είναι τα αγαπημένα μου παιχνίδια.

Αλλά στο Silksong ένιωσα πως υπήρχαν σημεία με αρκετά «τεχνητή» δυσκολία. Κάποιες «κομπλεξικές» μάχες που αντί να τεστάρουν τις δεξιότητες σου, δοκίμαζαν τα όρια της υπομονής σου. Αυτό θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να γίνεται. Αν γινόταν μια ή δύο φορές δεν θα το ανέφερα καν, ωστόσο το συνάντησα σε πολλές περιπτώσεις και κατανοώ απόλυτα το λόγο που πολλούς τους κούρασε και τους έκανε να αγανακτήσουν.

Στα του παιχνιδιού, το exploration θεωρώ πως ήταν από τα καλύτερα που έχω βιώσει σε metroidvania και οι NPCs που συναντάς ποικίλοι. Η διάρκεια του παιχνιδιού για το αντίτιμο που ζητούσαν είναι παραπάνω από επαρκής και κυριολεκτικά αν κάποιος το πάει χαλαρά, θα έχει υλικό για εβδομάδες.

Το πρόσημο που μου άφησε εν τελεί είναι ξεκάθαρα θετικό και αν δεν έβγαζαν όλο τους το σαδισμό οι άνθρωποι της Team Cherry, θα ήταν εύκολα το παιχνίδι της χρονιάς. Για εμένα ωστόσο, το Expedition 33 αξίζει το συγκεκριμένο τίτλο γιατί δεν έχω να του προσάψω το παραμικρό ελάττωμα.

Επεξ/σία από Charismo
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στον τύπο πριν το act 2.Δε ξέρω τι να πω για το παιχνίδι.Οτι είναι μακριά ο τύπος;Το κάνω speed run και σε μισό λεπτό είμαι εκεί.Το ότι του ρίχνω 200 χτυπήματα και στο τέλος χάνω;Το παιχνίδι είναι μεγάλη απογοήτευση τελικά.Η δυσκολία του είναι τραγική και έχω τερματίσει ό,τι souls παιχνίδι υπάρχει.Πραγματικα αν μπορούσα να κάνω refund θα το έκανα.Δε ξέρω για ποιο λόγο η team cherry επέλεξε αντί να ευχαριστηθεις το ταξίδι,να πρέπει να το παρατήσεις.Αυτο το πράγμα περίμενα τόσα χρόνια;Το πρώτο το έλιωσα και το τερμάτισα.Σε αυτό ακόμα και αν βγάλω τον αρχηγό, μάλλον δε συνεχίζω άλλο.Υπαρχει μεγάλη περίπτωση βέβαια να το παρατήσω πριν τον βγάλω.

Edit:Μόλις τον έβγαλα έγινε κάτι και πάλι από την αρχή 😂
Μακάρι να υπήρχε refund.Ειναι άθλιο πραγματικά.

Edit2:Τον έβγαλα στα καπάκια.Αν δεν ήταν τόσο μακριά το save point,θα μιλούσα με άλλη γλώσσα.Εχουν κάνει λάθη στο παιχνίδι οι τύποι.

Επεξ/σία από Link13GR
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Link13GR είπε

Είμαι στον τύπο πριν το act 2.Δε ξέρω τι να πω για το παιχνίδι.Οτι είναι μακριά ο τύπος;Το κάνω speed run και σε μισό λεπτό είμαι εκεί.Το ότι του ρίχνω 200 χτυπήματα και στο τέλος χάνω;Το παιχνίδι είναι μεγάλη απογοήτευση τελικά.Η δυσκολία του είναι τραγική και έχω τερματίσει ό,τι souls παιχνίδι υπάρχει.Πραγματικα αν μπορούσα να κάνω refund θα το έκανα.Δε ξέρω για ποιο λόγο η team cherry επέλεξε αντί να ευχαριστηθεις το ταξίδι,να πρέπει να το παρατήσεις.Αυτο το πράγμα περίμενα τόσα χρόνια;Το πρώτο το έλιωσα και το τερμάτισα.Σε αυτό ακόμα και αν βγάλω τον αρχηγό, μάλλον δε συνεχίζω άλλο.Υπαρχει μεγάλη περίπτωση βέβαια να το παρατήσω πριν τον βγάλω.

Edit:Μόλις τον έβγαλα έγινε κάτι και πάλι από την αρχή 😂
Μακάρι να υπήρχε refund.Ειναι άθλιο πραγματικά.

Edit2:Τον έβγαλα στα καπάκια.Αν δεν ήταν τόσο μακριά το save point,θα μιλούσα με άλλη γλώσσα.Εχουν κάνει λάθη στο παιχνίδι οι τύποι.

Περίμενε να φτάσεις Mount Faye, θα ρίξεις πολλά καντήλια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...