phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέχρι πέρσι ήμουν αποκλειστικός χρήστης Google. Παρόλο που γενικά δε χρειάζομαι πολλά GB για φωτογραφίες, videos κ.λπ., τα έχουν κάνει τόσο σφιχτά που σε ωθούν να αγοράζεις χώρο με συνδρομές. Έτσι κάποια στιγμή πήγα στα 100GB της Google αφού τα 5GB ή 10GB αν θυμάμαι καλά δεν έφταναν για συγχρονισμό. Μέχρι εδώ καλά. Στην πορεία έγινα και χρήστης iOS (με δηλωμένο το gmail που έχω στη Google), και η Apple που δίνει 5GB free μου έχει σπάσει τις μπάλες να αναβαθμίσω γιατί δεν κάνει συγχρονισμό αφού ο χώρος των 5GB είναι πλήρης. Το ερώτημα είναι, χρειάζεται να έχω και τις δύο υπηρεσίες αναβαθμισμένες; Μπορώ να κρατήσω μόνο τη μία χωρίς να αλλάξει τίποτα;
micos000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Το ερώτημα είναι, χρειάζεται να έχω και τις δύο υπηρεσίες αναβαθμισμένες; Μπορώ να κρατήσω μόνο τη μία χωρίς να αλλάξει τίποτα; Αναβαθμισμένες γιατί; Μπορείς να κρατήσεις το icloud στα 5gb. Επίσης, όσον αφορά το gdrive, εγώ έχω απενεργοποιήσει τον συγχρονισμό βίντεο από τις συσκευές μου και έχω επιλέξει στις φωτογραφίες να τις μετατρέπει σε χαμηλότερη ανάλυση όταν συγχρονίζει οπότε δεν έχω κανένα θέμα με τα 5gb.1 Το ίδιο ισχύει και για το icloud Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από micos000
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Αναβαθμισμένες γιατί; Μπορείς να κρατήσεις το icloud στα 5gb. Μου τη σπάει που έχω μονίμως δύο ειδοποιήσεις στο εικονίδιο των Ρυθμίσεων, όπως και στις Προτάσεις λογαριασμού Apple όταν μπαίνω στις ρυθμίσεις. Συν ότι συχνά μου βγάζει και μηνύματα ότι δεν έγινε αντίγραφο iPhone. 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Επίσης, όσον αφορά το gdrive, εγώ έχω απενεργοποιήσει τον συγχρονισμό βίντεο από τις συσκευές μου και έχω επιλέξει στις φωτογραφίες να τις μετατρέπει σε χαμηλότερη ανάλυση όταν συγχρονίζει οπότε δεν έχω κανένα θέμα με τα 5gb Έτσι όμως δεν έχεις backup από videos και αν γίνει κάτι δε θα μπορείς να έχεις την πραγματική ανάλυση των φωτογραφιών, σωστά;
micos000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Πάντα κρατάω backup και σε δικό μου δίσκο από τα τηλέφωνα μου.
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου ΟΚ, το «πρόβλημα» με τις ειδοποιήσεις παραμένει όμως. Εκτός αν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθούν. Εκτός από αυτό όμως, δεν είμαι σίγουρος ότι έχω κατανοήσει πλήρως τι έχει συγχρονιστεί έως τώρα και πού. Δηλαδή χρησιμοποιώ το iPhone και ό,τι κάνω συγχρονίζεται στο Gdrive; Αν ναι, τι το θέλω το iCloud; Επίσης, όταν λέμε δεν έγινε αντίγραφο iPhone, τι σημαίνει ακριβώς και τι συνεπάγεται; Θέλω να πω, μήπως παίρνει η μπάλα κι άλλα πράγματα εκτός από φωτογραφίες και videos.
stark Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 9 minutes ago, phanispal said: ΟΚ, το «πρόβλημα» με τις ειδοποιήσεις παραμένει όμως. Εκτός αν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθούν. Εκτός από αυτό όμως, δεν είμαι σίγουρος ότι έχω κατανοήσει πλήρως τι έχει συγχρονιστεί έως τώρα και πού. Δηλαδή χρησιμοποιώ το iPhone και ό,τι κάνω συγχρονίζεται στο Gdrive; Αν ναι, τι το θέλω το iCloud; Επίσης, όταν λέμε δεν έγινε αντίγραφο iPhone, τι σημαίνει ακριβώς και τι συνεπάγεται; Θέλω να πω, μήπως παίρνει η μπάλα κι άλλα πράγματα εκτός από φωτογραφίες και videos. https://support.apple.com/en-us/108770 Το iOS χρησιμοποιεί το iCloud για να συγχρονίσει τα παραπάνω. Σίγουρα όχι το Google Drive. Ακόμα και εφαρμογές όπως το Viber και το Whatsapp στο iOS κάνουν backup στο iCloud (ενώ στο Android στο Google Drive). Αν σε ενδιαφέρει να έχεις online / cloud backup για το iPhone, είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις κάποιο μεγαλύτερο πακέτο από το iCloud.
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Γι' αυτό λέω ότι δεν έχω κατανοήσει τι συγχρονίζεται και πού. Αυτό που παρατηρώ, είναι ότι ανοίγοντας την εφαρμογή Φωτογραφίες Google, βλέπω και εκεί τις φωτογραφίες και τα videos που τραβάω με το iPhone (όπως και στην εφαρμογή Φωτογραφίες του iOS). Μπορεί όμως να μη γίνεται συγχρονισμός στο Google Drive; Γιατί αν γίνεται, όλα καλά. Αν δε γίνεται, γιατί να πληρώνω 2 δολάρια κάθε μήνα στη Google; Ας πληρώνω 1 δολάριο στην Apple. Με συγχωρείτε για τις ερωτήσεις και το μπλέξιμο παιδιά, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από phanispal
stark Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 3 minutes ago, phanispal said: Γι' αυτό λέω ότι δεν έχω κατανοήσει τι συγχρονίζεται και πού. Αυτό που παρατηρώ, είναι ότι ανοίγοντας την εφαρμογή Φωτογραφίες Google, βλέπω και εκεί τις φωτογραφίες και τα videos που τραβάω με το iPhone (όπως και στην εφαρμογή Φωτογραφίες του iOS). Μπορεί όμως να μη γίνεται συγχρονισμός στο Google Drive; Γιατί αν γίνεται, όλα καλά. Αν δε γίνεται, γιατί να πληρώνω 2 δολάρια κάθε μήνα στη Google; Ας πληρώνω 1 δολάριο στην Apple. Με συγχωρείτε για τις ερωτήσεις και το μπλέξιμο παιδιά, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. Μπες στο link που σου παρέθεσα και διάβασε. Λέει ακριβώς τι συγχρονίζεται από το κινητό σου στο iCloud. Τα settings / apps / κλπ του τηλεφώνου σου δεν γίνονται backup στο Google Drive, ακριβώς επειδή είναι iPhone. Ο όποιος "συγχρονισμός" γίνεται στο ευρύτερο cloud της Google (είτε το λες Google Account, είτε Google Drive, είτε Google One, είτε οτιδήποτε) γίνεται μόνο σε επίπεδο εφαρμογής στην περίπτωση του iOS. Δηλαδή, αν έχεις εγκαταστήσει το Google Photos στο iPhone και έχεις ενεργοποιήσει το "sync" οι photos σου ανεβαίνουν στο Google Account σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι photos δεν ανεβαίνουν ταυτόχρονα και στο iCloud account σου (εξαρτάται από τις ρυθμίσεις που εσύ έχεις κάνει). Αν χρησιμοποιείς Google Calendar στο iPhone, οι αλλαγές / καταχωρήσεις που κάνεις εκεί, συγχρονίζονται στο Google Account σου, κ.ο.κ. Θέλει λίγο διάβασμα να κάνεις κι από μόνος σου σε αυτά, για να τα ξεκαθαρίσεις μέσα σου.
tsimisde Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Κατά πρώτον, αν έχεις λογαριασμό Google, σε apple συσκευή, μεταφέρονται όλοι οι κωδικοί αυτόματα. Για να λύσω την απορία σου, φωτογραφίες, βίντεο και τα συναφή, γίνεται να συγχρονίζονται στο Google, για αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής όμως, εφαρμογών, αρχείων κτλ, χρειάζεσαι iCloud.
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) ΟΚ, θα διαβάσω τα links και θα επανέλθω, ευχαριστώ σας. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από phanispal 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα