Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, farcry33 είπε

Πολύ άπατο το βλέπω πάντως αντίστοιχα ποστ για το iPhone 15 και 16 είχαν 200+ σελίδες φέτος με το ζόρι 30 

είπαμε, τα πράγματα είναι ζόρικα οικονομικά, οι επιλογές εκτός του 17 δεν σε πείθουν να αναβαθμίσεις + τα χρώματα.

Πολύς κόσμος την έχει κάνει για Android (και με το δίκιο του), μόνο αν έχεις ένα κόλλημα με το οικοσύστημα κάπως δικαιολογείται ή είσαι content creator. Καμερες σχεδον ιδιες (με main αλλαγή στη μροστά) οκ διαφορετικο cooling system αλλα απευθηνεται στο 1% των χρηστω.

Επίσης, θα το ξαναπώ: πόσους έξω παρατηρείται με Pro ή Pro Max; Εγώ ελάχιστους. Συν ότι οι περισσότερες θα είναι κοπέλες.

Ο κόσμος την έχει κάνει με Android και, για να σας πω και εγώ τη γνώμη μου, το Android σπέρνει… Το θεωρώ πιο solid λειτουργικό. (Το δούλεψα τα τελευταία 5 χρόνια).

Το iOS δυστυχώς είναι απαρχαιωμένο και οι αλλαγές του, κατά τη γνώμη μου, κακές. Δεν εμβαθύνει στο productivity. Αλλά είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία, μιας και κάποια πράγματα με βολεύουν (sync/clipboard/iPhotos/Airdrop).

Πολυ φιγουρα για το τίποτα το λειτουργικο. δυσλειτουργικο notifications centre, gestures μηδενικα (δλδ δεν το βλέπετε εσεις περιεργο που υπαρχει incosistency πχ πως κανεις swap back?) το δε liquid glass θα γελάσουμε πολύ. Οριακα μπορεις να το διαβασεις...

Επεξ/σία από digitalarchive
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, naeg15 είπε

Αυτά που θα έρθουν Ελλάδα θα έχουν γύρω στα 3900 mAH ίσως και πιο κάτω λίγο . Αυτά που θα κυκλοφορήσουν σε χώρες με μόνο eSIM θα έχουν 4250 mAH .

Αν ερχόταν το pro με 4250 Ελλάδα θα απευφευγα και εγώ προσωπικά το pro max .

Στην πηγή γράφει αριθμό μοντέλου και αυτό το μοντέλο από ότι είδα έχει μια υποδοχή για nano sim. Δεν είναι λίγο παράξενο ένα τόσο σημαντικό έγγραφο να έχει λάθος;

Πάντως όντως στο skroutz την μπαταρία την δείχνει 3988mAh και δεν ξέρω από πού πήραν την πληροφορία

Επεξ/σία από Delas.46
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

ειπαμ ετα πραγματα ειναι ζορικα οικομνομικα, οι επιλογές εκτους του 17 δεν σε πειθουν να αναβαθμισεις + τα χρωμματα.

πολυς κοσμος την εχει κανει για Android (και με το δίκιο του) μονο αν εχεις ενα κωλημα με το εικοσύστημα καπως δικαιλωγείται η είσαι content creator. 

επισης θα το ξαναπω ποσους εξω παρατηρηται με Pro Pro Max? εγω ελάχιστους. Συν οι περισσοτερες θα ειναι κοπέλες.

Ο κόσμος την εχιε κανει με Android και για να σας πω και εγω τη γνώμη του Android σπέρνει.... το θεωρω ποιο solid λειτουργικοο. (το δουλευψα τα τελευταια 5 χρόνια). το iOS δυστηχως ειναι απαρχαιωμενο και οι αλλαγες του κατεμε κακές. δεν εμβαθυνει στο productivity. αλλα ειπα να του δωσω αλλη μια ευκαιρια μιας και καποια πραγματα με βολευουν (sync/clipboard/iPhotos/Airdrop).

Εγώ θεωρώ πάντως ποιο solid το iOS ακόμα η μόνη σοβαρή δουλειά που μπορείς να κανείς με κινητό είναι να είσαι content creator που ίσως να είναι και μονόδρομος. Γενικά νμζ θες κάτι απλό που απλά να δουλεύει όντως και τα android πλέον είναι πολύ καλά, αλλά αν έχεις γνωστούς με iPhone και άλλες συσκευές τύπου MacBook κλπ δουλεύουν όλα ρολόι το airdrop και το faceid είναι ο κύριος λόγος που δεν αλλάζω ακόμη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, farcry33 είπε

Εγώ θεωρώ πάντως ποιο solid το iOS ακόμα η μόνη σοβαρή δουλειά που μπορείς να κανείς με κινητό είναι να είσαι content creator που ίσως να είναι και μονόδρομος. Γενικά νμζ θες κάτι απλό που απλά να δουλεύει όντως και τα android πλέον είναι πολύ καλά, αλλά αν έχεις γνωστούς με iPhone και άλλες συσκευές τύπου MacBook κλπ δουλεύουν όλα ρολόι το airdrop και το faceid είναι ο κύριος λόγος που δεν αλλάζω ακόμη.

ναι ειπα για content ειναι μονοδρομος. πρωσοπικα βρισκω το faceid βαρετο και προτιμω το fingerprint. ειναι φασεις ανωτερο. τωρα ενταξει δεν ειμαστε και αμερικη που το iMessage γι αυτους ειναι κουλτουρα. δεν ειχα κανενα θέμα με μακμπουκ και android που ακομα και το clipboard με third party apps λειτουργουσε. Ειμαι ανθρωπος της αλλαγής αλλα δεν βρισκω καποιο ολιστικό νόημα στο iOS.

Αν με ρωτουσε καποιος θα ελεγα πως θα ηθελα της κάμερες του Android, την Σελφι του Αιφον, το λειτουργικο του One Plus, και καποιες εφαρμογές της Apple integrated.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

Πολυ φιγουρα για το τίποτα το λειτουργικο. δυσλειτουργικο notifications centre, gestures μηδενικα (δλδ δεν το βλέπετε εσεις περιεργο που υπαρχει incosistency πχ πως κανεις swap back?)

Χρησιμοποιώ Android τις τελευταίες 3 εβδομάδες και έχω αγανακτήσει με το back gesture-button. Ο λόγος; Δεν ξέρεις αν πηγαίνοντας πίσω θα 

Α: κλείσει το πληκτρολόγιο 

Β: κάνει όντως ένα βήμα πίσω στην εφαρμογή 

Η: κλείσει όλη η εφαρμογή 

Δ: σε πάει στην προηγούμενη εφαρμογή 

Πριν πάω σε iOS και το χρησιμοποιήσω νόμιζα θα ήταν χειρότερο από το Android. Ε μετά από λίγα χρόνια πλέον το θεωρώ μακράν την καλύτερη λύση το η κάθε εφαρμογή να έχει είτε δικό της τρόπο πλοήγησης είτε να χρησιμοποιεί το universal back gesture από τα αριστερά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Χρησιμοποιώ Android τις τελευταίες 3 εβδομάδες και έχω αγανακτήσει με το back gesture-button. Ο λόγος; Δεν ξέρεις αν πηγαίνοντας πίσω θα 

Α: κλείσει το πληκτρολόγιο 

Β: κάνει όντως ένα βήμα πίσω στην εφαρμογή 

Η: κλείσει όλη η εφαρμογή 

Δ: σε πάει στην προηγούμενη εφαρμογή 

Πριν πάω σε iOS και το χρησιμοποιήσω νόμιζα θα ήταν χειρότερο από το Android. Ε μετά από λίγα χρόνια πλέον το θεωρώ μακράν την καλύτερη λύση το η κάθε εφαρμογή να έχει είτε δικό της τρόπο πλοήγησης είτε να χρησιμοποιεί το universal back gesture από τα αριστερά.

εγω βρισκω το universal back αριστερα δεν ειναι πρατκτικο στο pro max κινητο η κινηση δεν ειναι ευκολη. ενω στο android ειναι απο δεξια, άμεση και γρηγορη.

τωρα υποκειμενικα αν χρησιμοποιεις iPhone από το iPhone X προφανως αυτο θα σου φενεται normal.

αλλα αν το σκεφτεις universal το android σε αυτο τουλαχιστον το αστειο ζητημα ειναι ποιο soild.

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

εγω βρισκω το universal back αριστερα δεν ειναι πρατκτικο στο pro max κινητο η κινηση δεν ειναι ευκολη. ενω στο android ειναι απο δεξια, άμεση και γρηγορη.

Ναι το max είναι τεράστιο και άβολο 

6 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

ναι ειπα για content ειναι μονοδρομος. πρωσοπικα βρισκω το faceid βαρετο και προτιμω το fingerprint. ειναι φασεις ανωτερο. τωρα ενταξει δεν ειμαστε και αμερικη που το iMessage γι αυτους ειναι κουλτουρα. δεν ειχα κανενα θέμα με μακμπουκ και android που ακομα και το clipboard με third party apps λειτουργουσε. Ειμαι ανθρωπος της αλλαγής αλλα δεν βρισκω καποιο ολιστικό νόημα στο iOS.

Αν με ρωτουσε καποιος θα ελεγα πως θα ηθελα της κάμερες του Android, την Σελφι του Αιφον, το λειτουργικο του One Plus, και καποιες εφαρμογές της Apple integrated.

Ρεαλιστικά όμως δεν υπάρχει αυτό που περιέγραψες σαν μια συσκευή.

Για εμένα η καλύτερη είναι το iphone λόγο λογισμικού και hardware.

Μηδέν κολλήματα, η ποιότητα ΟΛΩΝ των εφαρμογών είναι μακράν καλύτερη, apple pay που πληρώνεις με double press από skroutz μέχρι φυσικά καταστήματα, updates παγκοσμίως την ίδια μέρα. Μερικά από αυτά που απολαμβάνω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Delas.46 είπε

Ναι το max είναι τεράστιο και άβολο 

Ρεαλιστικά όμως δεν υπάρχει αυτό που περιέγραψες σαν μια συσκευή.

Για εμένα η καλύτερη είναι το iphone λόγο λογισμικού και hardware.

Μηδέν κολλήματα, η ποιότητα ΟΛΩΝ των εφαρμογών είναι μακράν καλύτερη, apple pay που πληρώνεις με double press από skroutz μέχρι φυσικά καταστήματα, updates παγκοσμίως την ίδια μέρα. Μερικά από αυτά που απολαμβάνω.

συμφωνω καπου παιρνεις καπου δινεις. ολα εχουν τα καλα τους. αλλα πλεον και το Android ειναι πολυ καλο και με συσκευες να το υποστηριξουν.

ελπιζω να ειμαστε κατανωητοι οτι ολη η συζητηση γινεται για πεσμενη ζητηση καινουργειου μοντέλου :)

• Like 1
Δημοσ.

Και το faceid θεωρώ είναι χρυσάφι. Ναι, ας είχε και δακτυλικό αν γινόταν. Αλλά το 99% των φόρων το faceid είναι πιο βολικό από το να σκουπίζεις το δάκτυλο από ιδρώτα, βγάζεις γάντια κλπ.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

Αν το πας έτσι το προ μαξ δεν αξίζει που είναι πολύ ακριβό χωρίς λόγο , γιατί από άποψη τεχνολογίας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει το προ. Και σιγά ποιος νοιάζεται για την μεγάλη οθόνη ? Έχω 13 iPad Pro για αυτό , το κινητό πρέπει να είναι άνετο 

Για μένα το μέγεθος της οθόνης είναι το νο1 που κοιτάζω... ίσως φταίει που δεν βλέπω και καλά πλέον ! χαχα

Ενδιαφέρον θα είχε να γράψουμε και τις εμπειρίες μας απο τα καταστήματα που "συναναστραφήκαμε" για αυτό το pre-order....

Για μένα πολύ ευχάριστη έκπληξη μου έκανε το Πλαίσιο που με πήρανε μόνοι τους τηλέφωνο όταν άνοιξε η πλατφόρμα και μου είπανε ότι με δηλώσανε....
Μετά έρχεται το iStorm που ήταν το μόνο που είπε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.... 19 θα έρθουν τα εκθεσιακά κομμάτια... 22 παραλαμβάνουν παραγγελία....
Στην συνέχεια βάζω το Public που αν και δεν έκανε στην αρχή προ παραγγελίες χωρίς χρήματα κάποια στιγμή άνοιξε και το παιδί που με εξυπηρέτησε μου έβαλε όλες της συσκευές που του είπα οτι θέλω όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί είχα συγκεκριμένο σκοπό που το ήθελα.... 
Μετά έρχεται η Vodafone που αν και δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο κράτησαν το νούμερο μου και θα με ενημερώσουν όταν έρθουν διαθέσιμα κινητά....
Σε ΓΕΡΜΑΝΟ -ΔΕΝ ΠΗΓΑ
Μετά έρχεται ο Κωτσος...ότι και να πούμε για την συγκεκριμένη αλυσίδα είναι λίγο.... avoid at any cost...
Τέλος η Cosmote ... γελάει ο κόσμος, η μόνη επιλογή ήταν να το πληρώσεις και βλέπουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

ελπιζω να ειμαστε κατανωητοι οτι ολη η συζητηση γινεται για πεσμενη ζητηση καινουργειου μοντέλου :)

Σαφώς και δεν θα πουλήσει το ίδιο (αν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρουμε ακόμα). 

Πλέον δεν κερδίζει κάποιος πολλά με αναβάθμιση. Λίγο καλύτερο από το προηγούμενο σε όλα. Ακόμα και το 13 Pro μια χαρά είναι για σήμερα. Απλά αυτοί που αναβαθμίζουν είναι είτε με πολύ παλιό μοντέλο είτε τους αρέσει το bleeding edge της τεχνολογίας 

@digitalarchive

Η λογική του back button δεν υπάρχει στο iOS εξ αρχής. Κάθε app εχει τον δικό του χώρο και τρόπο λειτουργίας. Αν το app είναι φτιαγμένο σωστά, το να πας "πίσω" είναι intuitive και βγάζει νόημα. Έχει δηλαδή λογική. Το παράδειγμα του βίντεο λειτουργεί και αντιστρόφως. Γιατί να μπορείς να κάνεις swipe από αριστερά ενώ η οθόνη home του Instagram είναι δεξιά; 

By the way μέχρι πριν 3 χρόνια Android χρησιμοποιούσα. 

Επεξ/σία από Delas.46
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επιλογή για poll να δούμε ποιο μοντέλο παρήγγειλε ο καθένας - το είπε και κάποιος πιο πριν -  δεν έχει εδώ ε;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, deepspace είπε

Επιλογή για poll να δούμε ποιο μοντέλο παρήγγειλε ο καθένας - το είπε και κάποιος πιο πριν -  δεν έχει εδώ ε;

ισως καποιος μod να βοηθουσε

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, farcry33 είπε

Πολύ άπατο το βλέπω πάντως αντίστοιχα ποστ για το iPhone 15 και 16 είχαν 200+ σελίδες φέτος με το ζόρι 30 

Λογικό, γιατί στα 15 και 16, κανένας δεν ήθελε day one να δώσει 1000ευρώ για τα απλά μοντέλα.

Καλύτερη αγορά το 15Pro πχ παρά το απλό 16day one.

Φέτος όμως στην πράξη το ενδιαφέρον ειναι κυρίως μεταξύ απλού Iphone 17 και pro max(για το Air θα δουμε αν θα εχει την μοιρα του Galaxy Edge).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...