Nik1239 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Καλημέρα στο forum, ψάχνω αυτές τις μέρες να αγοράσω την πρώτη μου DSLR για να μπω στον κόσμο της φωτογραφίας. Θέλω ιδανικά γύρω στα 200-250€. Τι έχετε να προτείνετε; Η χρήση θα είναι εντός πόλεων αλλά και πολύ φύση μιας και έχω σκοπό να την πάρω σε 1-2 ταξίδια που σκοπεύω να κάνω σύντομα. Με ενδιαφέρει αρκετά η νυκτερινή της φωτογραφία. Το βίντεο δε με νοιάζει. Βρήκα αυτές τις δύο από το skoop αξίζουν; https://www.skroutz.gr/skoop/g3MOL2GegP/nikon-d3400-dslr-camera-nikon-full-frame-af-s-nikkor-50mm-f-1-8-g-18-55-kit στα 250€ https://www.skroutz.gr/skoop/qultblPScW/nikon-dslr-fotografiki-michani-d3300-kit-af-p-18-55-vr-crop-frame?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share στα 200€ Υπάρχει κάτι καλύτερο στο mpb μέχρι 250€ με ένα ή δύο φακούς ή να πάρω κάποια από τις παραπάνω; Ευχαριστώ. 1
highpriest Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, Nik1239 είπε Καλημέρα στο forum, ψάχνω αυτές τις μέρες να αγοράσω την πρώτη μου DSLR για να μπω στον κόσμο της φωτογραφίας. Θέλω ιδανικά γύρω στα 200-250€. Τι έχετε να προτείνετε; Η χρήση θα είναι εντός πόλεων αλλά και πολύ φύση μιας και έχω σκοπό να την πάρω σε 1-2 ταξίδια που σκοπεύω να κάνω σύντομα. Με ενδιαφέρει αρκετά η νυκτερινή της φωτογραφία. Το βίντεο δε με νοιάζει. Βρήκα αυτές τις δύο από το skoop αξίζουν; https://www.skroutz.gr/skoop/g3MOL2GegP/nikon-d3400-dslr-camera-nikon-full-frame-af-s-nikkor-50mm-f-1-8-g-18-55-kit στα 250€ https://www.skroutz.gr/skoop/qultblPScW/nikon-dslr-fotografiki-michani-d3300-kit-af-p-18-55-vr-crop-frame?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share στα 200€ Υπάρχει κάτι καλύτερο στο mpb μέχρι 250€ με ένα ή δύο φακούς ή να πάρω κάποια από τις παραπάνω; Ευχαριστώ. Στις τιμές που αναφέρεις είναι οκ. Καλή και αξιόπιστη φήμη και για τα 2 μοντέλα. Παρόλα αυτά βλέπω άλλες τιμές στην αγγελία απο αυτές που αναφέρεις. Εκτός και αν μιλησες ήδη με τους πωλητές και στις έχουν κατεβάσει στα ποσά που αναφέρεις. Απο εκει και πέρα στο mpb δεν θα βρεις κάτι καλύτερο απο τιμές. Δεν φημίζεται σαν ο πιο φτηνός ιστοχώρος μεταχειρισμένων το mpb, αλλά σαν αγορά με τεράστια ποικιλία και 12ετή εγγύηση (σημαντικό αυτό). Ισως σε παρόμοιες τιμές να βρεις τις αντίστοιχες Canon ή και κάποιες mirrorless σε M4/3 με αντίστοιχους φακούς. Και πάλι αμφιβάλω αν θα παίξουν με φακους στα 250 ευρώ. Ελαφρώς πιο πάνω. Γενικά στα ποσά που κοιτάς είναι αρκετά συγκεκριμένα τα πράγματα και θεωρώ πως τα δύο μοντέλα που έβαλες βρισκονται στην κορυφή των επιλογών σε αυτό το budget. Οπότε ένας καλός έλεγχος και προχωράς. Σαν μοντέλα απέδειξαν την αξία τους. Θα προτιμουσα αυτή με τους δύο φακους προσωπικά. Στα 250 είναι οριακά οκ. 1
D___G Δημοσ. Τετάρτη στις 02:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:18 μμ (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:19 μμ από D___G
georgevr Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες αν δεν έχεις αγοράσει, να σου πω ότι αν σου αρέσουν οι νυχτερινές λήψεις, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο πακέτα που βλέπεις είναι ο φακός 50mm f/1.8 (ένας φακός και για πορτραίτα. Εγώ είμαι πελάτης canon και δεν μπορώ να συγκρίνω τα δύο πακέτα, κάτι που μπορεί να κάνει άμεσα και με αρκετή αξιοπιστία το chat gpt. Να πω για τέλος ότι, με όποιο "οίκο" (canon, nikon, sony κλπ) μπλέξεις απο την αρχή, με αυτόν θα "πεθάνεις" για χάρη σου ρώτησα λοιπόν το chat gpt: στα 250 ευρώ, ποιό μεταχειρισμένο κιτ dslr προτείνεις; Το ChatGPT είπε: Αν έχεις ~ 250 € και θες μεταχειρισμένο DSLR κιτ, υπάρχουν μερικές καλές επιλογές στην Ελλάδα και μερικά πράγματα που καλό είναι να προσέξεις. Παρακάτω σου κάνω προτάσεις + συμβουλές, ώστε να πάρεις την καλύτερη τιμή. ✅ Τι να κοιτάξεις πρώτα Παράγοντας Γιατί είναι σημαντικός Κατάσταση (εξωτερική & εσωτερική) Έλεγξε το σώμα για γρατζουνιές, το φακό για σκόνες, μούχλα ή προβλήματα, την οθόνη, τον καθρέφτη, το shutter count αν μπορείς. Αξεσουάρ που περιλαμβάνονται Φορτιστής, μπαταρίες, καπάκι φακού, καλώδια, τσάντα. Αν λείπει κάτι, ζήτα μείωση τιμής. Φακός του κιτ Ο βασικός φακός (18-55mm ή ανάλογος) να είναι λειτουργικός — ο φακός συχνά κοστίζει όσο και το σώμα αν τον πάρεις ξεχωριστά. Έλεγχος λειτουργικότητας Να μπορείς να δοκιμάσεις τη μηχανή — ειδικά autofocus, λήψεις, οθόνη, μοντάζ ISO, speed shutter, πυκνότητα ψήκτρας, και να ακούσεις το shutter. 📊 Παραδείγματα μεταχειρισμένων DSLR κιτ γύρω στα 250 € Από τις αγγελίες που βρήκα: Nikon D3200 Kit (18-55 VR II) ≈ 220 €. Skroutz Canon EOS 2000D Crop Frame Kit (EF-S 18-55mm DC III) ≈ 220 €. Skroutz Canon EOS 100D Kit (18-55 DC III) ≈ 190 €. Skroutz Canon EOS 1100D με βασικό φακό ≈ 210 €. Vendora Nikon D3300 Kit ≈ 200-230 €. Skroutz+2Vendora+2 🔍 Προτάσεις προϊόντων διεθνώς / ημικαινούργιων που είναι κοντά στο όριο Δεν βρήκα πολλά που να “πέφτουν” κάτω από τα 250 € και ταυτόχρονα να είναι ευρέως διαθέσιμα σήμερα, αλλά ένα ξεχώριστο είναι: Nikon D60 18‑55mm VR Kit (~€140) 140,00 € • FotoAttualitàCesni Canon 700D Body (~€220) 220,00 € • Vendora Nikon D60 18‑55mm VR Kit: Ιταλικό κατάστημα, σε πολύ καλή κατάσταση, με 36.432 λήψεις (~ €140). Καθρέφτης, φακός VR, όλα τα βασικά. Canon 700D Body: Μόνο σώμα, χωρίς φακό κιτ, αλλά η ποιότητα του σώματος και χαρακτηριστικά του 700D το καθιστούν καλό αν βρεις έναν φτηνό φακό ή αν θες να “αναβαθμίσεις” σταδιακά. 💡 Τι σου προτείνω εμένα Αν ήμουν στη θέση σου και ήθελα κάτι “σταθερό” για φωτογραφίες καθημερινής χρήσης / ταξιδιού: Θα έψαχνα Canon EOS 2000D ή Canon 1100D ή Canon 100D με τον φακό του κιτ. Είναι απλά στη χρήση, έχουν καλές λήψεις για την τιμή τους, και έχεις μεγάλο “after-market” υποστήριξη για φακούς και ανταλλακτικά. Αν προτιμάς Nikon, το Nikon D3200 ή Nikon D3300 με τον φακό 18-55mm VR είναι επίσης πολύ καλή επιλογή. Αν θες, μπορώ να κοιτάξω αγγελίες αποκλειστικά στην Αθήνα/γύρω περιοχή, ώστε να δεις τι υπάρχει διαθέσιμο που να μπορείς να δεις από κοντά — να σου στείλω μερικές που κρατάνε καλά. Θες να το κάνω;
czarjuly Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 3 ώρες πριν, georgevr είπε Να πω για τέλος ότι, με όποιο "οίκο" (canon, nikon, sony κλπ) μπλέξεις απο την αρχή, με αυτόν θα "πεθάνεις" Δεν νομιζω να ισχυει απολυτα αυτο εγω εχω και Canon και Nikon και Fujifilm και Polaroid και Pentax και αλλες ειναι αναλογα την πετρια που εχεις.....το λογικο βεβαια ειναι να επενδυσεις σε ενα οικοσυστημα αλλα ποιος εχασε την λογικη για να την βρουμε εμεις.......
highpriest Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 4 ώρες πριν, georgevr είπε Να πω για τέλος ότι, με όποιο "οίκο" (canon, nikon, sony κλπ) μπλέξεις απο την αρχή, με αυτόν θα "πεθάνεις" Αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι σε αυτήν την κατηγορία. Τα 250 ευρώ δεν αποτελούν επένδυση πάνω στην οποία θα στηθεί ολόκληρο οικοσύστημα. Ακόμα και με συστήματα αξίας 3.000–4.000 ευρώ, αν χρειαστεί, κάποιος μπορεί να αλλάξει. Γι’ αυτό και πάντα προτείνουμε σε όσους ξεκινούν να κινηθούν σε αυτή την κατηγορία τιμής. Τα πραγματικά “ζόρια” έρχονται όταν έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις, κυρίως σε φακούς, όπου η αλλαγή συστήματος γίνεται πιο δύσκολη. Στα entry-level συστήματα των 250 ευρώ, η αγορά μοιάζει περισσότερο με ενοικίαση: δίνεις τα χρήματα, δουλεύεις τη μηχανή για όσο διάστημα χρειαστεί και στη συνέχεια την πουλάς χάνοντας το πολύ 20–30 ευρώ. Συχνά, μάλιστα, μπορείς να την πουλήσεις στα ίδια χρήματα. Ουσιαστικά, το πρώτο σετ είναι ένα “εργαλείο εκμάθησης”. Σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις πώς λειτουργεί η μηχανή, να καταλάβεις τις ανάγκες σου (π.χ. σπορ, νυχτερινή φωτογραφία, τοπία, πορτραίτα) και, όταν πλέον ξέρεις τι λείπει από τον εξοπλισμό σου, να προχωρήσεις σε μια νέα αγορά που θα καλύπτει τις εξειδικευμένες απαιτήσεις σου. Συνήθως η αλλαγή από το πρώτο σετ γίνεται στον 1ο ή 2ο χρόνο, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εξελίσσεται η εκμάθηση. Κάποιοι καλύπτονται πλήρως με ένα entry-level σύστημα χωρίς να χρειαστούν ποτέ κάτι παραπάνω, ενώ άλλοι εγκαταλείπουν εντελώς τη φωτογραφία και πουλούν τον εξοπλισμό τους σχεδόν στην τιμή που τον αγόρασαν. 2
babisskg Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Προφανώς αποτελώ ζωντανό παράδειγμα , κάτι που είναι γνωστό σε αρκετούς εδώ μέσα ........ 🤣🤣🤣 ........ ενώ σίγουρα υπάρχουν κι' άλλοι φυσικά , που δεν πέθαναν με ένα σύστημα στα χέρια τους και εν πάση περιπτώσει , ας κουνηθούμε από την θέση μας ........ καλού , κακού ........ Συγχωρήστε μου την παρέμβαση ......... Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από babisskg
Nik1239 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πολύ γιατί υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα και δεν ξέρω πιο να διαλέξω, ας μη μιλήσω για φακούς. Οπότε ψάχνω είτε μια καλή ευκαιρία σε μερικά μοντέλα που έχω στο νου ή αποφασίζω να ανεβάσω budget και να πάω σε κάτι που θα με κρατήσει παραπάνω πχ μια full frame γιατί δε ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να δώσεις μια κάμερα μιας και έχουν αρκετά περιορισμένο κοινό. 1
babisskg Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Nik1239 είπε Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πολύ γιατί υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα και δεν ξέρω πιο να διαλέξω, ας μη μιλήσω για φακούς. Οπότε ψάχνω είτε μια καλή ευκαιρία σε μερικά μοντέλα που έχω στο νου ή αποφασίζω να ανεβάσω budget και να πάω σε κάτι που θα με κρατήσει παραπάνω πχ μια full frame γιατί δε ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να δώσεις μια κάμερα μιας και έχουν αρκετά περιορισμένο κοινό. Αν μιλήσουμε για επιλογή συνόλου με βάση το οικονομικό , μοιραία θα πάμε στις προτάσεις που είχατε ήδη βρεί και τις οποίες σας επιβεβαίωσε και ο @highpriest , δεν έχει δλδ κάποιο ιδιαίτερο νόημα να πάει κανείς πιο πέρα . Θα μπορούσα κι' εγώ να σας αραδιάσω κάποιες άλλες προτάσεις , καταλήγοντας στο να γίνει χειρότερη για σας η διαδικασία της επιλογής . Από την στιγμή που οι γνώσεις σας είναι περιορισμένες , το διαθέσιμο ποσό είναι σχετικό , θα έλεγα μην πάτε πιο πέρα . Είδα τις αρχικές σας επιλογές , μου φαίνονται αρκετά καλές , τα ποσά που θα κοστίσουν δεν είναι εκτός πραγματικότητας , κάτι που δεν θα σας τσούξει οικονομικά , ούτε πρόκειται να εγκλωβιστείτε σε ένα σύστημα . Αυτό θα είχε νόημα , αν είχατε επενδύσει πόσα της τάξης των 2 χιλ ευρώ και άνω , το οποίο με την σειρά του και πάλι δεν θα σας εγκλώβιζε , αφού το πολύ πολύ , θα πουλουσατε και πάλι το υλικό , χάνοντας κάποια λίγα χρήματα , ώστε να το αλλάξετε με κάτι άλλο σε μάρκα / μοντέλο . Τα περί full frame κλπ , εφόσον δεν έχετε ασχοληθεί με το αντικείμενο σε βάθος και δεν έχετε προσδιορίσει τις ανάγκες σας , μόνο σύγχυση θα φέρουν σε ότι αφορά την τελική επιλογή . Προτείνω να μείνετε σ' αυτό που περιγράψατε αρχικά δλδ εξορμήσεις , κάποια ταξίδια , κάτι που οι αρχικές δικές σας προτάσεις , μπορούν να καλύψουν άνετα , με κάποια τεχνικά + / - , τα οποία σήμερα είναι κάπως δύσκολο να εξηγηθούν , φυσικά αν έχετε όρεξη μπορούμε να τα πούμε , με βάση τις επιλογές σας . Για παράδειγμα , για ένα ταξίδι , θα βόλευε περισσότερο ένας τυπικός ζουμ φακός , ας πούμε 18 - 200 , ο οποίος όμως δεν θα ήταν ακριβώς ο κατάλληλος για νυχτερινές λήψεις κλπ . Άρα χρειάζεστε έναν τέτοιον κι' έναν ακόμη , όπου στην περίπτωση της D3400 , θα μπορούσε να είναι ένας απλός 35άρης G f/1.8 . Κάποια πράγματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποιο είναι το σώμα , αλλά και με το τι θέλουμε να κάνουμε . Αν λοιπόν κατέληγα σε μία D3400 ....... ΑΝ ....... για εξορμήσεις θα επέλεγα έναν 18 - 200 της Nikon ( άλλα 200 ευρώ χοντρικά ) , κι' αν ήθελα και νυχτερινές λήψεις κάποιου επιπέδου , θα έβλεπα κι' έναν 35άρη Nikon G f/1.8 συν έναν τρίποδα ( άλλα 200 ευρώ ας πούμε ) . Βλέπετε ότι τα κόστη , αρχίζουν σιγά σιγά να φεύγουν κάπως . Σε όλες τις περιπτώσεις , πρέπει να έχετε έτοιμη την τσέπη για τα περαιτέρω . Στην διάθεση σας , εφόσον πείτε θα πάρω αυτό τελικά , να δούμε τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε , με βάση την χρήση και το πορτοφόλι σας . Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν , όλα τα συστήματα έχουν συν και πλην , ξεκινάτε με πρώτο κριτήριο το οικονομικό , βάζετε κάτω τι θέλετε να κάνετε σαν δεύτερο βήμα και μετά πάτε να δείτε τι ταιριάζει στα παραπάνω και μπορείτε να αγοράσετε . Σαφώς υπάρχει το καλύτερο , αλλά και το ακριβότερο , τα οποία πιθανόν να κάνουν πράγματα που είτε δεν τα χρειάζεστε πχ βίντεο , αλλά θα τα πληρώσετε , ούτε εγώ δουλεύω βίντεο , από την άλλη , δεν θα ξέρετε τι να κάνετε με αυτά τα παραπάνω πράγματα , τα οποία όμως πληρώσατε . Αν λοιπόν γνωρίζετε ότι χρειάζεστε πραγματικά , ένα γρήγορο autofocus , τότε πάτε να ψάξετε για συγκεκριμένα σώματα και φακούς , τα οποία φυσικά δεν κάνουν μόνο 250 ευρώ , αλλά πολύ μα πολύ περισσότερα . Παραθέτω το πολύ πρόσφατο βίντεο του Sean Tucker και πέρα από την μηχανή στην οποία αναφέρεται , προσέξτε την συλλογιστική του γύρω από το μηχάνημα και την χρήση , διότι δεν λέει αν είναι καλό η κακό , αλλά αν τελικά του κάνει η όχι και για ποιούς λόγους , αφού αναφέρει ότι έχει ήδη 2 προηγούμενα μοντέλα από το ίδιο . Το μηχάνημα είναι και ακριβό και καλό αποδεδειγμένα , αλλά πιθανόν να μην ταιριάζει στον καθένα . Εμένα πάντως και μου κάνει και μου ταιριάζει , σαν δεύτερη μηχανή και το μόνο που απομένει είναι να βρώ το 1 και μισό χιλιάρικο που κοστίζει για να την αγοράσω . Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από babisskg 1
babisskg Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Από τις μηχανές που αναφέρατε , θα προτιμούσα αυτήν με τα 6.000 κλικ και τον 18 - 55 κιτ φακό . Ιδανικά αν κατάφερνα να την αγοράσω στα 200 ευρώ , θα αποτελούσε μία πολύ καλή βάση για ένα ξεκίνημα . Η D3300 παραμένει πολύ αξιόλογη επιλογή .
highpriest Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 11 ώρες πριν, Nik1239 είπε Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πολύ γιατί υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα και δεν ξέρω πιο να διαλέξω, ας μη μιλήσω για φακούς. Οπότε ψάχνω είτε μια καλή ευκαιρία σε μερικά μοντέλα που έχω στο νου ή αποφασίζω να ανεβάσω budget και να πάω σε κάτι που θα με κρατήσει παραπάνω πχ μια full frame γιατί δε ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να δώσεις μια κάμερα μιας και έχουν αρκετά περιορισμένο κοινό. Δειξε εμπιστοσύνη σε όσα σου λέμε και εγώ και ο @babisskg. Μεταξύ των δυό μας πρέπει να έχουν περάσει πάνω απο 100 μοντέλα καμερών προς αξιολόγηση, την τελευταία τριετία μόνο.😄 Ούτε full frame χρειάζεσαι σε αυτό το στάδιο της αναζήτησης σου, ούτε και κάτι ακριβό. Οι λύσεις που παρέθεσες εξαρχής ήταν και οι πιο σωστές. Τώρα αν πάλι δεν θες Νικον και θες Canon, προτάθηκαν και τέτοια μοντέλα παραπάνω. Αλλά μείνε σε αυτή την κατηγορία τιμής και φωτογραφικών μηχανών. Κοινό υπάρχει για να την πουλήσεις αργότερα. Σου ξαναλέω, δες το σαν ενοικίαση. Παίρνεις κάτι 250 ευρώ, το πουλάς μετά απο έναν χρόνο 200 ευρώ. Στην ουσία το νοίκιασες 12 μήνες για 50 ευρώ! Αν πάρεις καινούρια ή "καλύτερη", το ποσό της εικονικής "ενοικίασης" μεγαλώνει. Μιας και όσο πιο ακριβό, τόσο ανοίγει η ψαλίδα της χασούρας αργότερα.😉 Για αρχή και ο κιτ φακός είναι οκ, αλλά αν θες να προχωρήσεις σε κάτι καλύτερο, εκει θα σου πω ναι, ρίξε κάποια χρήματα παραπάνω. Για 2 μονο επιλογές όμως! -Έναν τύπου σουπερζουμ 18-200mm, που θα σε βοηθήσει να βρεις σε ποια εστιακά μήκη σου αρέσει να φωτογραφίζεις και θα έχεις πολυεργαλείο για όλες τις χρήσεις. -Εναν φωτεινό prime 35mm ή 40mm ή 50mm, στο f/1.8. Προτείνω 35mm για πιο γενική χρήση σε κροπ μηχανη. Ένας τέτοιος θα σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα το πως συμπεριφέρεται με το βάθος πεδίου σε εστίαση ένας φωτεινός φακός σε διάφορα διαφράγματα. Τιποτα περισσότερο για αρχή σε εξοπλισμό. Στην πορεία ένα τρίποδο (φτηνότατο) και τέλος για 2 χρόνια. Αυτό όμως που θα σου προτείνω είναι να δεις βιντεο για το πως δουλευει μια φωτογραφική μηχανή, ή να παρακολουθήσεις κάποιο online course ή διαζώσης σεμινάριο. Θα γλυτώσεις πολύ χρόνο εκμάθησης. 1
filipN Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Για άνθρωπο που τον «ενδιαφέρει αρκετά η νυκτερινή φωτογραφία» και σε αυτή την κατηγορία τιμής η επιλογή μιας Nikon είναι σχεδόν η μοναδική ορθολογική επιλογή. Και οι δύο Nikon που επέλεξε απαρχής είναι από τις καλύτερες επιλογές. Και εγώ συντάσσομαι με την άποψη ότι σε αγορά μεταχειρισμένης DSLR είναι μάλλον καλύτερα να ξεκινήσει από κάτι σχετικά φτηνό και μετά «βλέποντας και κάνοντας». 1
Dr_73 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 12 hours ago, Nik1239 said: Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πολύ γιατί υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα και δεν ξέρω πιο να διαλέξω, ας μη μιλήσω για φακούς. Οπότε ψάχνω είτε μια καλή ευκαιρία σε μερικά μοντέλα που έχω στο νου ή αποφασίζω να ανεβάσω budget και να πάω σε κάτι που θα με κρατήσει παραπάνω πχ μια full frame γιατί δε ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να δώσεις μια κάμερα μιας και έχουν αρκετά περιορισμένο κοινό. Εφόσον βάζεις και τον παράγοντα νυχτερινή φωτογραφία , υπάρχει δυνατότητα να ανέβει το budget ; Γιατί αν το ανεβάσεις, μπορείς να πας σε πιο φωτεινό φακό , πολύ αποτελεσματικότερο σε νυχτερινή φωτογραφία, έστω και με παραχωρήσεις στο σώμα. Πχ για nikon dslr dx που αναφέρθηκε , να κοίταγες τον επαγγελματικό φωτεινό φακό 17-55 f/2.8. Ανεβαίνοντας όπως είπα σε budget , αφού πάει ο φακός στα 300€ . Σώμα nikon dx dslr μπορεί να βρεθεί σε μεγάλο εύρος τιμών . Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη , μόνο αν θες να ανέβεις στα 500€ . Ο φακός https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-s-dx-nikkor-17-55mm-f-2-8g-if-ed και σώματα https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-d5200 https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-d3200 Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Dr_73 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα