Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τα μέλη του forum. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε εγκατάσταση οπτικής ίνας στον δρόμο μας και στα κάθετα στενά. Από την πρώτη ημέρα χτυπούσαν τα κουδούνια και ζητούσαν να τους πούμε τον αριθμό βρόγχου οπωσδήποτε, για λόγο που δεν γνωρίζω. Επίσης συνεργάτης της εταιρείας που κάνει την εργολαβία χτύπησε εκ νέου τα κουδούνια και μας έδωσε επιστολή σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κλείσουμε ραντεβού για να γίνει αυτοψία και έπειτα ραντεβού για εγκατάσταση κουτιών σε όλους τους ορόφους (χωρίς σύνδεση), γιατί λένε είναι κρατικό πρόγραμμα το οποίο από τον Ιανουάριο θα χρεώνεται ενώ τώρα είναι δωρεάν. Ζήτησαν ΑΦΜ, email και είπαν ότι θα στείλουν ένα email στο οποίο θα πρέπει να πατήσουμε αποδοχή και να μπούμε κάπου με κωδικούς taxisnet για να κάνουμε “μια εύκολη διαδικασία”. Μάλιστα μου τόνισαν ότι αν δεν μπουν τα δικά τους κουτιά, αλλά των παρόχων που έχουμε (όταν και αν θελήσουμε να βάλουμε οπτική), δεν θα μπορούν να συνδεθούν οι υπόλοιποι λόγω διαφορετικών εταιρειών, ενώ τα δικά τους παίζουν με όλους τους παρόχους.

Επικοινώνησα με τον πάροχο μας, με τον οποίο έχουμε συμβόλαιο σε ισχύ, ο οποίος μου είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό και ότι θα το διερευνήσουν και θα μας καλέσει supervisor τους.

Το ερώτημά μου είναι. Έχει συμβεί και σε άλλους κάτι αντίστοιχο; Αν τώρα πούμε όχι, μετά θα πρέπει να πληρώσουμε όπως μας είπαν; Επειδή έχω αρκετές γραμμές με οπτικές ίνες σε διάφορες περιοχές οι οποίες μπήκαν πρόσφατα, η διαδικασία ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που περιγράφουν. Υπήρχε αναμονή ίνας μέχρι το πεζοδρόμιο, έκανα αίτηση στον πάροχο και σε λίγες μέρες, μετά από συνέλευση και άδεια της πολυκατοικίας, ήρθαν και έκαναν την εγκατάσταση σε όλους τους ορόφους και στον χώρο μου. Θέλω να πω, υπάρχει κάποιος λόγος να βάλουμε κουτιά που δεν λειτουργούν τώρα; Έχει αλλάξει η διαδικασία;

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Την κτιριακή εγκατασταση την εχει ο εργολαβος, χρηματοδοτείτε απο το "Ελλάδα 2.0" και γίνετε μεσω ταξις οπως σου ειπε δωρεάν.

Ο πάροχος δεν γνωρίζει μέχρι να παραδοθεί το έργο.

Εν ολίγοις μιλάς μονο με τον εργολάβο.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Την κτιριακή εγκατασταση την εχει ο εργολαβος, χρηματοδοτείτε απο το "Ελλάδα 2.0" και γίνετε μεσω ταξις οπως σου ειπε δωρεάν.

Ο πάροχος δεν γνωρίζει μέχρι να παραδοθεί το έργο.

Εν ολίγοις μιλάς μονο με τον εργολάβο.

Και γιατί θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση σε όλη την οικοδομή τώρα, αν δεν τη χρειαζόμαστε; Δεν μπορούμε να την κάνουμε αν χρειαστεί, όταν χρειαστεί;  Έχουμε 200ρες VDSL οι οποίες λειτουργούν άψογα και δεν χρειαζόμαστε τίποτα περισσότερο. Όλοι οι ένοικοι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Έχουμε 200ρες VDSL οι οποίες λειτουργούν άψογα και δεν χρειαζόμαστε τίποτα περισσότερο

ναι αλλα αφου μπουν οι ινες μετα απο λιγο καιρο ο χαλκος θα καταργηθει αρα δεν θα εχετε τιποτα .............

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, villasg είπε

ναι αλλα αφου μπουν οι ινες μετα απο λιγο καιρο ο χαλκος θα καταργηθει αρα δεν θα εχετε τιποτα .............

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό ακόμα, ούτε είπαν κάτι τέτοιο. Στις άλλες γραμμές που έχω και έχουν ίνα, ο χαλκός και οι VDSL είναι κανονικά εμπορικά διαθέσιμα. Δεν είπαν ότι θα καταργηθούν οι καμπίνες στο εγγύς μέλλον, γιατί το ρώτησα συγκεκριμένα. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Και γιατί θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση σε όλη την οικοδομή τώρα, αν δεν τη χρειαζόμαστε; Δεν μπορούμε να την κάνουμε αν χρειαστεί, όταν χρειαστεί;  Έχουμε 200ρες VDSL οι οποίες λειτουργούν άψογα και δεν χρειαζόμαστε τίποτα περισσότερο. Όλοι οι ένοικοι.

Δεν μπορεις να κανεις εγκατασταση μονο για σενα, η εταιρια θα ανεβασει παροχες-αναμονές εξω απο ολα τα διαμερισματα, μετα σε δευτερο χρονο αν δεν θελουν οι υπόλοιποι ας μην βάλουν ινα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν μπορεις να κανεις εγκατασταση μονο για σενα, η εταιρια θα ανεβασει παροχες-αναμονές εξω απο ολα τα διαμερισματα, μετα σε δευτερο χρονο αν δεν θελουν οι υπόλοιποι ας μην βάλουν ινα.

Το ξέρω. Άρα, όπως το καταλαβαίνω, θα περάσουν αναμονές σε όλους τους ορόφους και βάζει ο καθένας όποτε θέλει και σε όποιον πάροχο θέλει σε μεταγενέστερο χρόνο;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, BritGreek είπε

Από την πρώτη ημέρα χτυπούσαν τα κουδούνια και ζητούσαν να τους πούμε τον αριθμό βρόγχου οπωσδήποτε, για λόγο που δεν γνωρίζω. Επίσης συνεργάτης της εταιρείας που κάνει την εργολαβία χτύπησε εκ νέου τα κουδούνια και μας έδωσε επιστολή σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κλείσουμε ραντεβού για να γίνει αυτοψία και έπειτα ραντεβού για εγκατάσταση κουτιών σε όλους τους ορόφους (χωρίς σύνδεση), γιατί λένε είναι κρατικό πρόγραμμα το οποίο από τον Ιανουάριο θα χρεώνεται ενώ τώρα είναι δωρεάν. Ζήτησαν ΑΦΜ, email και είπαν ότι θα στείλουν ένα email στο οποίο θα πρέπει να πατήσουμε αποδοχή και να μπούμε κάπου με κωδικούς taxisnet για να κάνουμε “μια εύκολη διαδικασία”.

Λογικά είναι για το πρόγραμμα Smart Readiness, που κανονικά οι ιδιοκτήτες της οικοδομής φτιάχνουν την εγκατάσταση με δικά τους έξοδα (μέρος καλύπτεται μέσω κρατικής επιδότησης). Ο εργολάβος βγαίνει κερδισμένος διότι φτιάχνει επί πληρωμή την εγκατάσταση (μέσω της επιδότησης), αντί δωρεάν (έως ότου σταματήσει) χωρίς το Smart Readiness όταν κάποιος ιδιοκτήτης ζητήσει πρώτος σύνδεση. 

4 ώρες πριν, BritGreek είπε

Μάλιστα μου τόνισαν ότι αν δεν μπουν τα δικά τους κουτιά, αλλά των παρόχων που έχουμε (όταν και αν θελήσουμε να βάλουμε οπτική), δεν θα μπορούν να συνδεθούν οι υπόλοιποι λόγω διαφορετικών εταιρειών, ενώ τα δικά τους παίζουν με όλους τους παρόχους.

Χαζομάρα αυτό που σου είπε. 

3 ώρες πριν, BritGreek είπε

Άρα, όπως το καταλαβαίνω, θα περάσουν αναμονές σε όλους τους ορόφους και βάζει ο καθένας όποτε θέλει και σε όποιον πάροχο θέλει σε μεταγενέστερο χρόνο;

Σωστά!

• Thanks 1
Δημοσ.

image.png.beb5ab9026df072607f65e4ea538aa85.png

αυτο εδω ειναι το εργο; δηλαδη απο τον ιανουαριο θα πληρωνουν την εγκατασταση οπτικων ινων οι πολιτες μονοι τους;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...