lector Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 20 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ΟΧΙ ετσι ειναι, 100 χρονια οδηγουσαμε αλλιως, ξαφνικα ειναι λαθος, επειδη ηρθε μια κανονιστική ρυθμιση απο την EEC, οποτε φυσικα ειναι για το καλο μας🙄. Φυσικα να πουμε οτι "ισως" με σωστο μη επεμβατικο implementation καποια απο τα συστηματα ADAS οντως να μπορουν να βοηθησουν σε περιορισμενο αριθμο περιπτωσεων και συνθηκων. Φυσικα δεν μπορουν να υποκαταστησουν την ορθη οδηγητικη τεχνικη/πρακτικη, αλλα οπως εχουν πει αλλοι, θεωρουμε πλεον δεδομενο οτι δεν υπαρχει πραγματικος οδηγος αλλα απλος χειριστης με μονιμη διασπαση προσοχης... Για να δουμε και οταν τα συστηματα προκαλεσουν ατυχημα ή δυστυχημα, ποιος θα πληρωσει τη νυφη... Ο οδηγος/χειριστης, ο κατασκευαστης, η EEc, ο φουφουτος; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, lector είπε Επειδη καποιες φορες εχει τυχει να βρεθω σε αυτη την κατασταση που περιγραφεις, κατα κυριο λογο μετα απο νυχτερινη εργασια, η δικη μου λυση (οδηγωντας οχημα χωρις adas) ηταν να διακοψω την οδηγηση, να ξεκουραστω, και να συνεχισω μετα. Σιγουρα οχι ο,τι πιο βολικο, αλλα σαφως ασφαλεστερο απο το να συνεχισω με κινδυνο να με παρει ο υπνος. Επισης εκτιμω οτι ειναι ασφαλεστερο απο το να αφησω το οχημα να κανει ο,τι θελει με το "μαξιλαρακι" των ADAS κι εγω να κοιμαμαι στο τιμονι. Η οδηγηση οταν εισαι κουρασμενος ειναι ισως το πιο ριψοκινδυνο πραγμα που μπορεις να κανεις, χειροτερο απο το αλκοολ
lector Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, 11osmikrosmhtsos είπε Η οδηγηση οταν εισαι κουρασμενος ειναι ισως το πιο ριψοκινδυνο πραγμα που μπορεις να κανεις, χειροτερο απο το αλκοολ Εγω το ξερω, τα οργανα που διενεργουν τα αλκοτεστ δεν το ξερουν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, lector είπε Εγω το ξερω, τα οργανα που διενεργουν τα αλκοτεστ δεν το ξερουν. Το αλκοολ γεμιζει τα ταμεία διπλα, και απο τους αμεσους φορους κατα την αγορα και κατα τους εμμεσους φορους μετα την βεβαιωση της καταναλωσης του, ειναι stonks για το κρατος, δε το κοβεις!!
Xvipes Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 24 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said: εγω εχω level 5 https://avramidisdragparts.gr/product/ekkentroforos-5o-stadio-aasa-gia-honda-astrea-grand-supra-cdi/ Καλά εσύ είσαι άλλο level, τι να λέμε.
lector Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Το αλκοολ γεμιζει τα ταμεία διπλα, και απο τους αμεσους φορους κατα την αγορα και κατα τους εμμεσους φορους μετα την βεβαιωση της καταναλωσης του, ειναι stonks για το κρατος, δε το κοβεις!! Λογικα συμφωνα με το business plan, τα προσδοκωμενα εσοδα απο προστιμα απο τα αλκοτεστ θα ειναι μεγαλυτερα απο τους διαφυγοντες φορους λογω της μειωσης καταναλωσης υπο το φοβο του προστιμου.
Nabuko Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Ο επικεφαλής πωλήσεων της BMW ξεσπά Στην Ευρώπη δεν θέλουμε "smartphones με ρόδες" 2
lector Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 11 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ο επικεφαλής πωλήσεων της BMW ξεσπά Στην Ευρώπη δεν θέλουμε "smartphones με ρόδες" Cool story bro 1 5
tutuyo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 14 hours ago, cumulus said: Τι συστήματα και βλακειες μου λέτε εσείς Μια χαρά, ακούει τον δρόμο Άσε που άμα είσαι χερας και το αμάξωμα είναι προαιρετικό 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, tutuyo είπε Μια χαρά, ακούει τον δρόμο Άσε που άμα είσαι χερας και το αμάξωμα είναι προαιρετικό ΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ πρεπει να εχει μονο ενα πραγμα αγνωστο στα συγχρονα αχρηστα οχηματα. Στρεπτικη και καμπτικη ακαμψια, ολα τα αλλα δεν μετρανε Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου από 11osmikrosmhtsos
cumulus Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 18 hours ago, 11osmikrosmhtsos said: Η οδηγηση οταν εισαι κουρασμενος ειναι ισως το πιο ριψοκινδυνο πραγμα που μπορεις να κανεις, χειροτερο απο το αλκοολ Γιαυτό και οι έλεγχοι θα γίνονται πανω σε διάδρομο γυμναστικής. Θα σε βάζουν να τρέξεις και αν δεν αντέξεις πολλή ώρα θα τρως προστιμο . 2
manolis940 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Στις 26/9/2025 στις 5:29 ΜΜ, lector είπε Επειδη καποιες φορες εχει τυχει να βρεθω σε αυτη την κατασταση που περιγραφεις, κατα κυριο λογο μετα απο νυχτερινη εργασια, η δικη μου λυση (οδηγωντας οχημα χωρις adas) ηταν να διακοψω την οδηγηση, να ξεκουραστω, και να συνεχισω μετα. Σιγουρα οχι ο,τι πιο βολικο, αλλα σαφως ασφαλεστερο απο το να συνεχισω με κινδυνο να με παρει ο υπνος. Επισης εκτιμω οτι ειναι ασφαλεστερο απο το να αφησω το οχημα να κανει ο,τι θελει με το "μαξιλαρακι" των ADAS κι εγω να κοιμαμαι στο τιμονι. Δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν περιπτωσεις που τα συστηματα μπορει να αποδειχθουν σωτηρια, αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι μεγαλο λαθος καποιος να βασιζεται αποκλειστικα σε αυτα, και δυσκολευομαι να αποδεχθω οτι καποιος που δεν εχει το νιονιο να ΜΗΝ πιανει τιμονι οταν δεν το'χει, τελικα δε θα το κανει... Χωρια που εχουν αναφερθει στο νημα νωριτερα περιπτωσεις που η εκβαση παραλιγο να ειναι η αντιθετη. Στις 26/9/2025 στις 10:00 ΜΜ, 11osmikrosmhtsos είπε Η οδηγηση οταν εισαι κουρασμενος ειναι ισως το πιο ριψοκινδυνο πραγμα που μπορεις να κανεις, χειροτερο απο το αλκοολ Εγώ δεν διαφωνώ κάπου σε όλο αυτό. Σίγουρα δεν πρέπει να οδηγάς κουρασμένος αλλά από ένα σημείο και πάνω όλοι οι οδηγοί πάνε για ξεκούραση. Πχ όταν γυρνάς απ' την δουλειά στο σπίτι λόγο κούρασης μπορεί να έχεις χάσει και το 40% της οδηγικής σου αντίληψης, των αντανακλαστικών σου κοκ. Σταματάει ρεαλιστικά κάποιος στην άκρη να ρίξει ένα τρίωρο ύπνο και να επανέλθει στο 100%; Το ότι έχει κάποιος ADAS δεν σημαίνει ότι κοιμάται και προχωράει, έτσι κι αλλιώς κάτι τέτοιο δεν είναι και εφικτό με κανένα αμάξι. Εγώ λέω όπως και πολλοί άλλοι εδώ πέρα ότι είναι μια χαρά βοηθήματα, μπορούν να είναι εκεί και να διορθώσουν το ανθρώπινο λάθος (όχι στο 100%) και είσαι δημόσιος κίνδυνος εφόσον τα έχεις και τα απενεργοποιείς. Γενικά για να το κάνεις κάτι δεν πάει καλά με το κεφάλι σου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 31 λεπτά πριν, manolis940 είπε και είσαι δημόσιος κίνδυνος εφόσον τα έχεις και τα απενεργοποιείς. Γενικά για να το κάνεις κάτι δεν πάει καλά με το κεφάλι σου. αν τα εχεις και τα βγαζεις (δηλαδη δε τα εχεις) εισαι δημοσιος κινδυνος, μαλιστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα