Huruduru Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μόλις τώρα, bill_viper είπε Thanks! I'll stick to Greek one. Θα έχω περισσότερα μείον από το μοναδικό συν του mirroring. Ειδικά αυτό με το Apple Music θα μου είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί έχω φτιάξει τεράστιο library 5 χρόνια τώρα που το χρησιμοποιώ. Ναι τότε δεν σε συμφέρει. Εγώ ευτυχώς ξεκίνησα πρόσφατα με τουρκικό Apple Music οπότε μου ήρθε κουτί. Είμαι περίεργος την δευτέρα αν το Live Translation λειτουργήσει σε εμένα με τον τουρκικό.
bill_viper Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 λεπτό πριν, Huruduru είπε Ναι τότε δεν σε συμφέρει. Εγώ ευτυχώς ξεκίνησα πρόσφατα με τουρκικό Apple Music οπότε μου ήρθε κουτί. Είμαι περίεργος την δευτέρα αν το Live Translation λειτουργήσει σε εμένα με τον τουρκικό. Keep us updated! 2
heavyrain Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Και εγω ως νεος χρηστης (6 μηνες περιπου μετα απο 15 χρονια με android) Iphone, mac κτλ με χαλάει πολυ να πρέπει να βαζω τουρκια για να λειτουργούν όλες οι δυνατότητες, αλλα τουλαχιστον λειτουργούν, συν ότι μπορεις να έχεις τις συνδρομες σου πολυ φθηνότερα , οπως youtube και apple music. To μονο μου με εκνευρίζει ειναι οτι μου προτείνει συνέχεια μουσικη τουρκική, Όσο το χρησιμοποιώ βέβαια προσαρμόζεται στα θέλω μου η εφαρμογή. και όλα αυτά κανονικά και με το νόμο, δεν χρειαζονται vpn ή αλχημείες, απορώ πως το επιτρέπει η apple να βαζεις αλλη χώρα βεβαια. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από heavyrain
nekys Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Καλά ναι, να δεις που το πρόβλημα δεν είναι η ΕΕ αλλά το γεγονός πως το πιο πιθανό το AI να είναι "another indian" με 300ρια σκλάβους να μεταφράζουν σε κανένα υπόγειο στη Βομβάη
Pansp32 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 58 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Το πρόβλημα γενικά μοιάζει πολύπλοκο. Η Apple ισχυρίζεται ότι αν αναγκαστεί να ανοίξει το AI σε τρίτους συνεπάγεται σε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που ούτε η ίδια πολλές φορές δεν γνωρίζει λόγω του Secure Enclave & On Device Processing. Έχει μια αρκετή δόση αλήθειας αφού αν χάσει στο Privacy & Security τότε χάνει σε ένα κύριο selling point. Το ότι πιθανότατα κρύβει ότι προσδοκά σε μελλόντικα έσοδα από αυτό ή ότι έχει την τάση να σε κλειδώνει στο οικοσύστημα της είναι επίσης αλήθεια. Ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μια παραδοχή που κάνεις με το αγοράζεις οποιοδήποτε προϊόν της. Θα έχεις καλύτερο privacy/security με το αντίστοιχο κόστος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια εκδικητική στάση απέναντι στην ΕΕ. Πιστεύω ψάχνει την φόρμουλα που θα χάσει η ίδια τα λιγότερα και δεν θα ανατρέψει το business model της. Επίσης η ΕΕ της ζητάει 10 για να πάρει 3. Μόνο ένας ηλίθιος θα προκαλούσε ζημιά χωρίς να έχει κέρδος. Αν κάποιος πιέζει πάντως αυτή είναι η ΕΕ την Apple και όχι το αντίθετο. Η Apple λογικά χάνει πελάτες με αυτήν την απόφαση. Προφανώς τέτοιες συμφωνίες θέλουν χρόνο για να γίνουν. Επίσης όταν και αν επιτευχθεί συμφωνία πρέπει και οι 2 για κάποιο λόγο να πανηγυρίζουν ότι πέτυχαν. Η Apple ότι βρήκε φόρμουλα να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλειας και η ΕΕ ότι έβαλε φρένο στην αντικαταναλωτική συμπεριφορά της Apple και έκανε μια δίκαιη συμφωνία. Μπορεί. Νομίζω ότι.... 1. Το άρθρο είναι clickbait και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επίσημος λόγος για το μη λανσάρισμα της υπηρεσίας για τους χρήστες της apple στην Ευρώπη. Επομένως βαβούρα χωρίς λόγο. 2. Να ανοίξει το AI της ή οτιδήποτε άλλο σε τρίτους όντως είναι...παράλογο. Πως άλλες εταιρείες δεν έχουν πρόβλημα; (ρητορική ερώτηση) 3. Αν όντως υπάρχει πρόβλημα πραγματικά αναρωτιέμαι τι μπορεί να υπάρχει σε μία υπηρεσία μετάφρασης που να μην είναι συμμορφώσιμο με τους κανόνες του μπλοκ!
zephyrousU Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Ίσως το θέμα δεν είναι με τον ίδιο τον μεταφραστή, αλλά με τον τρόπο που η Apple συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα για τη λειτουργία του. Για παράδειγμα, οι κανόνες GDPR στην Ευρώπη είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά την ιδιωτικότητα, και ίσως η Apple δεν έχει ακόμη βρει έναν τρόπο να συμμορφωθεί πλήρως με αυτές τις απαιτήσεις, χωρίς να θυσιάσει την ποιότητα της υπηρεσίας.
Hope39 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί εδώ μέσα, είναι ότι η Apple δεν πουλάει ένα ελλιπές προϊόν, αλλά ολοκληρωμένο επομένως και η τιμή του είναι η κανονική. Το αν ένας χρήστης ή ακόμη και η ΕΕ (για τους πολίτες της) επιλέξει να μην το χρησιμοποιήσει στο 100%, δεν είναι θέμα της Apple.
Volga Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, bill_viper είπε Τα παράπονα σου στην «καλή» Ευρώπη που οι ρυθμιστικές της αρχές έχουν τόση σχέση με τη τεχνολογία όσο ο γραφών με την ιατρική… Αλλά ναι, ξέχασα, σωθήκαμε με το type-c!! Όλα αυτά από έναν υπέρμαχο της Ευρώπης σε οτιδήποτε άλλο, αλλά τη τελευταία πενταετία τα έχει κάνει όλα ******λο!! Η Apple και η κάθε Apple πουλάει ένα προϊόν που αποδεδειγμένα τα πάντα λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο. Άρα το πρόβλημα είναι στη δικιά μας πλευρά και όχι στη δικιά τους. Ποια Ευρώπη ρε αδερφέ...; Εδώ το translator app στο iphone δεν εχει βάλει Ελληνικά 200 χρόνια τώρα. Η ευρώπη φταιει και σε αυτό ή απλώς η Apple εχει γραμμένες τις περισσότερες χώρες; Ακόμη και τα Nokia με Symbian είχαν μετάφραση στα Ελληνικά. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Volga 2
Lazmour Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μαύρο θέλει κανονικά. Το Apple intelligence στην ΕΕ όχι, το iPhone mirroring σε Mac στην ΕΕ όχι, τώρα όχι η μετάφραση στα AirPods. Και αρχίζω και διερωτώμαι: κινέζικες εταιρείες (πχ Xiaomi) μπορούν να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια του GDPR στην ΕΕ, αλλά η Apple όχι. Ή απλά δεν μπαίνει καν στη διαδικασία, γιατί ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν τα πληροί (οπότε, σε αυτή την περίπτωση, αναλογίσου τι πάρτυ γίνεται με τα προσωπικά μας δεδομένα). Apple safety etc my ass
Babis_allos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Ζώντας στη Γερμανία χωρίς να μιλάω Γερμανικά, ταξιδεύοντας συνεχώς στην Ευρώπη χωρίς να μιλάω τις γλώσσες κάθε χώρας, παντρεμένος με Ιταλίδα χωρίς να μιλάω Ιταλικά (αν και καταλαβαίνω τα πιο πολλά), θέλω να πώ ένα θερμό 'δε πα να μαμηθείτε' στην ΕΕ. Τα έχω προπαραγγείλει εν τω μεταξύ και είμουν χαρούμενος που θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, ειδικά στη Γερμανία. 1
magicnumbers Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Άα το κλασσικό gdpr,θα θέλει συμβολαιο από κάθε φωνουλα που μεταφράζει.. Με κατι τέτοια ασχολείται η ΕΕ κ στο δρόμο που περπατάς σε 10 λεπτά απόσταση σε έχουν τραβήξει 20 κάμερες από μαγαζιά κλπ. Με ρώτησε κανείς εμένα αν θελω;;; Ωωπ που είναι το gdpr εκεί;;
TasMan Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 18 ώρες πριν, bill_viper είπε Τα παράπονα σου στην «καλή» Ευρώπη που οι ρυθμιστικές της αρχές έχουν τόση σχέση με τη τεχνολογία όσο ο γραφών με την ιατρική… Αλλά ναι, ξέχασα, σωθήκαμε με το type-c!! Όλα αυτά από έναν υπέρμαχο της Ευρώπης σε οτιδήποτε άλλο, αλλά τη τελευταία πενταετία τα έχει κάνει όλα ******λο!! Η Apple και η κάθε Apple πουλάει ένα προϊόν που αποδεδειγμένα τα πάντα λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο. Άρα το πρόβλημα είναι στη δικιά μας πλευρά και όχι στη δικιά τους. Πες τα χρυσόστομε!!!
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 3 ώρες πριν, Pansp32 είπε Μπορεί. Νομίζω ότι.... 1. Το άρθρο είναι clickbait και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επίσημος λόγος για το μη λανσάρισμα της υπηρεσίας για τους χρήστες της apple στην Ευρώπη. Επομένως βαβούρα χωρίς λόγο. 2. Να ανοίξει το AI της ή οτιδήποτε άλλο σε τρίτους όντως είναι...παράλογο. Πως άλλες εταιρείες δεν έχουν πρόβλημα; (ρητορική ερώτηση) 3. Αν όντως υπάρχει πρόβλημα πραγματικά αναρωτιέμαι τι μπορεί να υπάρχει σε μία υπηρεσία μετάφρασης που να μην είναι συμμορφώσιμο με τους κανόνες του μπλοκ! Η πιο επίσημη θέση που γνωρίζω είναι η παρακάτω. Αν ξέρει κάποιο άλλος κάτι που έχασα ας μας διαφωτίσει. https://www.theguardian.com/technology/article/2024/jun/21/apple-ai-europe-regulation 2) Έχω καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι να ανοίξει το ΑΙ της αλλά να δώσει πρόσβαση στα δεδομένα μας σε ΑΙ τρίτων 3) Δεν ξέρω πως λειτουργεί. Ίσως θα ήταν καλή ερώτηση από τους δημοσιογράφους.
darkmatinee Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 hour ago, Babis_allos said: Ζώντας στη Γερμανία χωρίς να μιλάω Γερμανικά, ταξιδεύοντας συνεχώς στην Ευρώπη χωρίς να μιλάω τις γλώσσες κάθε χώρας, παντρεμένος με Ιταλίδα χωρίς να μιλάω Ιταλικά (αν και καταλαβαίνω τα πιο πολλά), θέλω να πώ ένα θερμό 'δε πα να μαμηθείτε' στην ΕΕ. Τα έχω προπαραγγείλει εν τω μεταξύ και είμουν χαρούμενος που θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, ειδικά στη Γερμανία. "Ζώντας στη Γερμανία" "παντρεμένος με Ιταλίδα" "'δε πα να μαμηθείτε' στην ΕΕ". 1 hour ago, magicnumbers said: Άα το κλασσικό gdpr,θα θέλει συμβολαιο από κάθε φωνουλα που μεταφράζει.. Με κατι τέτοια ασχολείται η ΕΕ κ στο δρόμο που περπατάς σε 10 λεπτά απόσταση σε έχουν τραβήξει 20 κάμερες από μαγαζιά κλπ. Με ρώτησε κανείς εμένα αν θελω;;; Ωωπ που είναι το gdpr εκεί;; Μπορείς να κάνεις καταγγελία στην Αστυνομία ή στην ΑΠΔΠΧ, https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/public_place_videoepitirisi
koumos Δημοσ. πριν από 2 λεπτά Δημοσ. πριν από 2 λεπτά Μόνο για κατάργηση σε πλαστικά καλαμάκια και GDPR που το έχουν γραμμένοι όλοι στα παλιά τους είμαστε εδώ στην Ευρώπη, τραγικοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα