Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, adi32 είπε

Γενικα πρεπει να σκεπτεσαι με λογικη και με το αν χρειαζεσαι κατι πραγματικα για να το αγορασεις ειδικα αν δεν εχεις απειρα χρηματα για πεταμα 

Ειτε ειναι ενα κινητο 1500€ απλα για να μπαινεις στο facebook και να ανεβαζεις φωτο, ειτε γιατι θες να βαλεις 500 αλογα στο αυτοκινητο σου αντι για τα 300  κλπ κλπ

1500 ευρω για κινητό θεωρω πως ειναι τραγικο ποσο για μηνιαίο μισθό έως και 1200 ευρώ και ακομα και αν βγαζεις 2000 σηκώνει συζητηση η χρησιμοτητα αυτων των συσκευων και το κατα ποσο τα βγαζουν τα λεφτά τους. Ενα μεταχειρισμενο Pixel παιρνω ανα ενα - εναμιση ετος με εως 400 ευρώ και πάλι το σκέφτομαι παρότι είμαι αρκετά πάνω από το βασικό μισθό και τα αξιοποιω με κάθε τρόπο αλλά είναι που εχουν καταντησει μονοπωλιο για power users.

Γενικά αν εσκαγα περισσότερα λεφτά για κινητο απο οτι για υπολογιστη, θα περιμενα να μου κανει και την ιδια δουλεια, αλλά κατι που χωραει στην τσεπη θεωρειται υποκαταστατο και η τιμη του θα επρεπε να ειναι το ιδιο χαμηλη.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως υπολογίζουν όσοι κάνουν "ανανέωση" smartphone και πιο συγκεκριμένα iPhone τη μεταπωλητική αξία. Ζητάει ο άλλος για το προηγούμενο μοντέλο iPhone που χρησιμοποίησε για ένα χρόνο (εντατικά υποθέτω) -20% από την τιμή καταστήματος και θα τα πάρει; Πάρα πολύ αμφιβάλλω. Βλέπω στο insomnia τις αγγελίες να μένουν επάνω για βδομάδες και μήνες και ελάχιστα φεύγουν όσα έχουν πιο λογική τιμή. Όποιος έχει cash τα 800 θα δώσει 1000 για σφραγισμένη συσκευή. Άρα η απώλεια στο χρόνο από μεταπώληση θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον 30% και ίσως 40%. Άσε που πάρα πολλοί πλέον έχουν ....άκρη για αποφορολόγηση οπότε το -24% γι αυτούς είναι δεδομένο. 

Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ότι εκλογικευμένα συμφέρει αντικατάσταση iPhone κάθε τρία ως τέσσερα χρόνια, και μάλιστα όπως έγραψαν και άλλοι φορουμίτες όχι με το μοντέλο που μόλις βγήκε. Ετσι και αλλιώς μια τριετία ένα καλομεταχειρισμένο iPhone με τα update του τρέχει τα πάντα μια χαρά και αν χρειαστεί και ενδιάμεσα μπαταρία βάζεις μια γνήσια, δεν είναι θέμα....

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kalmik είπε

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως υπολογίζουν όσοι κάνουν "ανανέωση" smartphone και πιο συγκεκριμένα iPhone τη μεταπωλητική αξία. Ζητάει ο άλλος για το προηγούμενο μοντέλο iPhone που χρησιμοποίησε για ένα χρόνο (εντατικά υποθέτω) -20% από την τιμή καταστήματος και θα τα πάρει; Πάρα πολύ αμφιβάλλω. Βλέπω στο insomnia τις αγγελίες να μένουν επάνω για βδομάδες και μήνες και ελάχιστα φεύγουν όσα έχουν πιο λογική τιμή. Όποιος έχει cash τα 800 θα δώσει 1000 για σφραγισμένη συσκευή. Άρα η απώλεια στο χρόνο από μεταπώληση θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον 30% και ίσως 40%. Άσε που πάρα πολλοί πλέον έχουν ....άκρη για αποφορολόγηση οπότε το -24% γι αυτούς είναι δεδομένο. 

Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ότι εκλογικευμένα συμφέρει αντικατάσταση iPhone κάθε τρία ως τέσσερα χρόνια, και μάλιστα όπως έγραψαν και άλλοι φορουμίτες όχι με το μοντέλο που μόλις βγήκε. Ετσι και αλλιώς μια τριετία ένα καλομεταχειρισμένο iPhone με τα update του τρέχει τα πάντα μια χαρά και αν χρειαστεί και ενδιάμεσα μπαταρία βάζεις μια γνήσια, δεν είναι θέμα....

Εγώ γι' αυτό είπα ότι ενώ θα μπορούσα άνετα να αλλάζω κάθε χρόνο δεν με τραβάει πλέον (λόγω μικρών αλλαγών) και το βλέπω και ως αγγαρεία. Να πρέπει να μεταπωλώ για να αγοράσω κάθε χρόνο (βλέπε και κάποιους που μεταπωλούν πριν παραλάβουν και πρέπει να έχουν και ενδιάμεσο κινητό...) είναι απλά αγγαρεία. 

Κατα τ' άλλα εγώ προσωπικά να έχω πάντα παλιό iphone δεν θέλω. Προτιμώ να αλλάζω κάθε 4 χρόνια αλλά όταν αλλάζω θα παίρνω πάντα το τελευταίο καινούριο μοντέλο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kalmik είπε

Δεν ειναι μονο με τα iPhone η κατασταση που περιγραφεις,ειναι γενικο το κακο,να θελουν να πουλησουν κατι μεταχειρισμενο σχεδον οσο εχει καινουργιο.Οταν εψαχνα πριν ενα μηνα να παρω το πρωτο μου iPhone (πηρα πριν μια εβδομαδα τελικα ενα 16 Pro Max μαυρο σφραγισμενο στα 1000€) εδινε ο αλλος στο Skoop,iPhone 16 pro σαν καινουργιο στα 980€.Ρε συ,1040€ ειχε σφραγισμενο με εγγυηση,εσυ 50€ φθηνοτερα?Ποιος θα μπει σε τετοια διαδικασια (να παρει μεταχειρισμενο εννοω) για να γλιτωσει 50€ απο τα 1000€?Τεσπα,ποσους κυκλους φορτισης εχει του λεω?450 μου λεει αλλα προσεξε,ξερω πως το φορτιζα,εχω χρονια iPhone.Δλδ παλι καλα που δεν το δινεις ακριβοτερα απ οτι εχει καινουργιο.Απορω πως τους φαινεται σε μερικους,ειλικρινα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Δεν ειναι μονο με τα iPhone η κατασταση που περιγραφεις,ειναι γενικο το κακο,να θελουν να πουλησουν κατι μεταχειρισμενο σχεδον οσο εχει καινουργιο.Οταν εψαχνα πριν ενα μηνα να παρω το πρωτο μου iPhone (πηρα πριν μια εβδομαδα τελικα ενα 16 Pro Max μαυρο σφραγισμενο στα 1000€) εδινε ο αλλος στο Skoop,iPhone 16 pro σαν καινουργιο στα 980€.Ρε συ,1040€ ειχε σφραγισμενο με εγγυηση,εσυ 50€ φθηνοτερα?Ποιος θα μπει σε τετοια διαδικασια (να παρει μεταχειρισμενο εννοω) για να γλιτωσει 50€ απο τα 1000€?Τεσπα,ποσους κυκλους φορτισης εχει του λεω?450 μου λεει αλλα προσεξε,ξερω πως το φορτιζα,εχω χρονια iPhone.Δλδ παλι καλα που δεν το δινεις ακριβοτερα απ οτι εχει καινουργιο.Απορω πως τους φαινεται σε μερικους,ειλικρινα.

Νταξει δεν πάει έτσι . Γιατι και ο αγοραστής θέλει να το πάρει για πολύ λιγότερα από όσο θα έδινε καινούριο 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κουράζετε πολύ το θέμα παιδιά, υπάρχει κάτι που λέγεται αναλώσιμο εισόδημα, αυτό που δηλαδή μπορείς να ξοδέψεις χωρίς να στερηθείς, εαν είναι αρκετό αγοράζεις,αν πάλι θεωρείς ότι δεν σου προσφέρει κάτι σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο δεν το κάνεις και χαλάς το αναλώσιμο εισόδημα σε κάτι άλλο,τώρα μιάς και μιλάμε για προϊοντα τεχνολογίας δεν υπάρχει λογική του τύπου πόσα χάνω σε κάθε αναβάθμιση, το κάνεις κέφι?,το παίρνεις,αν όχι δεν αγοράζεις.

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cpc464 είπε

Το κουράζετε πολύ το θέμα παιδιά, υπάρχει κάτι που λέγεται αναλώσιμο εισόδημα, αυτό που δηλαδή μπορείς να ξοδέψεις χωρίς να στερηθείς, εαν είναι αρκετό αγοράζεις,αν πάλι θεωρείς ότι δεν σου προσφέρει κάτι σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο δεν το κάνεις και χαλάς το αναλώσιμο εισόδημα σε κάτι άλλο,τ΄ψρα μιάς και μιλάμε για προϊοντα τεχνολογίας δεν υπάρχει λογική του τύπου πόσα χάνω σε κάθε αναβάθμιση, το κάνεις κέφι?,το παίρνεις,αν όχι δεν αγοράζεις.

Αυτό ακριβώς είναι μέχρι να το αποδεχτείς ότι το κόστος είναι μέρος της διαδικασίας και σιγά 

Δημοσ.
3 minutes ago, Jmanol000 said:

Αυτό ακριβώς είναι μέχρι να το αποδεχτείς ότι το κόστος είναι μέρος της διαδικασίας και σιγά 

Αυτό που λές είναι το buyers remorse, η τύψεις του καταναλωτή,εγώ προσωπικά δεν το υπολογίζω κάν το κομμάτι αυτό,έχω πάρει πράγματα που μου έχουν φέρει πίσω 10 φορές το ότι ξόδεψα και άλλα που εκτός απο το αρχικό κόστος μου έφαγαν άλλα τόσα,αξίζει η αναβάθμιση; το παίρνεις,δεν αξίζει; δεν το κάνεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Αυτό που λές είναι το buyers remorse, η τύψεις του καταναλωτή,εγώ προσωπικά δεν το υπολογίζω κάν το κομμάτι αυτό,έχω πάρει πράγματα που μου έχουν φέρει πίσω 10 φορές το ότι ξόδεψα και άλλα που εκτός απο το αρχικό κόστος μου έφαγαν άλλα τόσα,αξίζει η αναβάθμιση; το παίρνεις,δεν αξίζει; δεν το κάνεις.

Ξέρεις τι κάνω και το λάθος να ακούω γνώμη των άλλων που απλά δεν ξέρουν. Ο άλλος δεν μπορεί να ξέρει τι θα σου προσφέρει εσένα η αγορά μιας συσκευής ή πόση σημασία έχουν αυτά τα χρήματα για εσένα οπότε θα σου λέει κανεις βλακεία κτλπ . Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου με βοήθησαν 

Δημοσ.

Το να αγοράζεις 5 κινητά το χρόνο για φίλους φθηνότερα, επειδή σαν επαγγελματίας γλυτώνεις το ΦΠΑ, δεν ξέρεις τι κουδούνια μπορεί να χτυπήσουν. Κάθε χρόνο οι διασταυρώσεις για έσοδα εξοδα γίνονται όλο και πιο "περίεργες". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιοδήποτε κινητό πάνω από 400-500€ (ΚΑΙ android) είναι πέταμα χρημάτων για το 90% των χρηστών που η χρήση που κανουν είναι tiktok-messenger-instagram-viber-telegram κτλ

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...