charas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα στην ομάδα. Χθες ανοίγοντας το ΠΣ στο desktop μνμ από Microsoft ότι λήγει η υποστήριξη τους και ότι πρέπει να αναβαθμίσω σε 11 αλλά συνεχίζει το μνμ το hardware δεν είναι συμβατό. Τι εννοεί,σοβαρολογει τώρα; Τι είδε και δεν τους αρέσει; Έχω ρυζεν 5 5600 g με 16gb ram , και η μητρική είναι gigabyte. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
micos000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Το tpm 2 είναι ενεργό στο bios; Το μήνυμα πρέπει να σου λέει και σε τι αναφέρεται όσον αφορά τη μη υποστήριξη. Δες στο λινκ και τρέξε την εφαρμογή ελέγχου., https://support.microsoft.com/el-gr/windows/ελέγξτε-αν-μια-συσκευή-πληροί-τις-windows-11-απαιτήσεις-συστήματος-μετά-την-αλλαγή-υλικού-συσκευής-f3bc0aeb-6884-41a1-ab57-88258df6812b
BadBoy Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Επίσης έχεις αρχαίο BIOS, καλό είναι να αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση.
charas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δεν υπήρχε ρύθμιση tpm στο bios ,. Αναβάθμιση σε 14g και το πρόβλημα ελυθη. Δεν ήθελα να πάω σε πολύ νεότερο bios στην gb γιατί σε άλλο ΠΣ με ιντελ και 1200 σοκετ όταν το αναβάθμισαν στο τελευταίο, στην επανεκκίνηση,blsod, ,μου ήρθε να το σπάσω, και χρειάστηκε να χάσω όλα τα αρχεία μου αφού απαιτούσε καθαρή εγκατάσταση. Ευχαριστώ όλους.
micos000 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, charas είπε όταν το αναβάθμισαν στο τελευταίο, στην επανεκκίνηση,blsod, ,μου ήρθε να το σπάσω, και χρειάστηκε να χάσω όλα τα αρχεία μου αφού απαιτούσε καθαρή εγκατάσταση. Ευχαριστώ όλους. Μπορεί να σου ενεργοποιησε τίποτε secure boot και εσύ το είχες σε mbr. Anyway, αν έβγαζες τον δίσκο και με έναν ανταπτορα sata σε usb μπορούσες να τον κάνεις εξωτερικό και να παρεις τα αρχεία σου σε άλλο υπολογιστη. Ή μπορούσες να ετοιμάσεις ένα στιχάκι με live linux, να μπουταρεις από αυτο και να αντιγράψεις ότι θέλεις σε εξωτερικό δίσκο ή σε στικάκι.
charas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δεν θυμάμαι να ήμουν σε mbr, αλλά έχεις δίκιο,δεν σκέφτηκα να τον βγάλω με ανταπτορα από την τσαντίλα μου. Να είσαι καλά.
LuNaTiC Δημοσ. Σάββατο στις 01:09 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:09 πμ δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα γενικό για την λήξη των win10 αλλά στην περίπτωση που όντως το hardware ειναι παλιό τι κάνουμε? Τι επιλογές έχουμε απο εκεί και πέρα? Πόσο safe θα είναι να συνεχίσει κάποιος να χρησιμοποιεί έναν τέτοιο pc?
accipio Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 πμ 6 ώρες πριν, LuNaTiC είπε δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα γενικό για την λήξη των win10 αλλά στην περίπτωση που όντως το hardware ειναι παλιό τι κάνουμε? Τι επιλογές έχουμε απο εκεί και πέρα? Πόσο safe θα είναι να συνεχίσει κάποιος να χρησιμοποιεί έναν τέτοιο pc? Τα Windows 10 θα έχουν ενημερώσεις ασφάλειας για ένα τουλάχιστον χρόνο ακόμη. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2026 θα είμαστε καλυμμένοι. Αν ωστόσο το hardware είναι τόσο παλιό που δεν υποστηρίζει Windows 11 έστω με πλάγιο τρόπο παρακάμπτοντας τους περιορισμούς, η καλύτερη λύση από θέμα ασφάλειας είναι μια διανομή Linux. Αν βέβαια υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για εφαρμογές που απαιτούν Windows, τότε η καλύτερη λύση, πάλι από θέμα ασφάλειας, είναι να συνεχίσει με Windows αλλά μετά τη λήξη των ενημερώσεων ασφάλειας να μην συνδέεται στο Internet - και οι συσκευές που συνδέονται πάνω του (φλασάκια USB, σκληροί δίσκοι) να είναι "καθαρές" από ιούς. Πολύ "τραβηγμένη" λύση αλλά νομίζω ότι είναι η μόνη ασφαλής.
LuNaTiC Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 πμ 3 ώρες πριν, accipio είπε Τα Windows 10 θα έχουν ενημερώσεις ασφάλειας για ένα τουλάχιστον χρόνο ακόμη. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2026 θα είμαστε καλυμμένοι. Αν ωστόσο το hardware είναι τόσο παλιό που δεν υποστηρίζει Windows 11 έστω με πλάγιο τρόπο παρακάμπτοντας τους περιορισμούς, η καλύτερη λύση από θέμα ασφάλειας είναι μια διανομή Linux. Αν βέβαια υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για εφαρμογές που απαιτούν Windows, τότε η καλύτερη λύση, πάλι από θέμα ασφάλειας, είναι να συνεχίσει με Windows αλλά μετά τη λήξη των ενημερώσεων ασφάλειας να μην συνδέεται στο Internet - και οι συσκευές που συνδέονται πάνω του (φλασάκια USB, σκληροί δίσκοι) να είναι "καθαρές" από ιούς. Πολύ "τραβηγμένη" λύση αλλά νομίζω ότι είναι η μόνη ασφαλής. Αν δεν κατεβάζεις πράγματα ή δεν συνδέεσαι σε περίεργες σελίδες... διατρέχεις κίνδυνο? αυτό που λες για τον Οκτώμβριο του 26 που το αναφέρει Τι θα σταματήσει να κάνει της 14 του μήνα?
Mr_Terror Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 πμ Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ms ότι θα δώσει υποστήριξη άλλο ένα χρόνο στα δεκαριά με security updates. Αυτό που σταματάει στα δεκαριά είναι οι βελτιώσεις του λειτουργικού στο λέω απλά για να καταλάβεις.θα μείνει στην τελευταία έκδοση 22h2 και για ένα χρόνο ακόμα θα έχεις τα security updates. Τώρα αν θες να συνεχίσεις στα δεκαριά όταν τελειώσει οριστικά η υποστήριξη τους, βάζεις ένα καλό antivirus, προσεχεις σε τι σελίδες μπαίνεις ,προσέχεις τις συσκευές που θα συνδεεις πάνω όπως δίσκους στικακια,να μην είναι μολυσμένα ,γενικά χειρίζεσαι το διαδίκτυο πιο προσεκτικά που μπαίνεις και τι κατεβάζεις.
accipio Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 πμ 12 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε Αν δεν κατεβάζεις πράγματα ή δεν συνδέεσαι σε περίεργες σελίδες... διατρέχεις κίνδυνο? αυτό που λες για τον Οκτώμβριο του 26 που το αναφέρει Τι θα σταματήσει να κάνει της 14 του μήνα? Όχι ιδιαίτερο κίνδυνο. Αλλά όσο προχωράει ο καιρός και τα Windows μένουν ανενημέρωτα, ο όποιος κίνδυνος μεγαλώνει, τουλάχιστον θεωρητικά. Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι στον ευρωπαϊκό χώρο θα συνεχίσει να δίνει ενημερώσεις ασφάλειας για έναν ακόμη χρόνο. Δεν ξέρω με ακρίβεια τις προϋποθέσεις (π.χ. αν χρειάζεται να μπαίνει ο χρήστης με λογαριασμό Microsoft) αλλά με αυτό το δεδομένο θα δίνει ενημερώσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2026. Υπάρχει η σχετική είδηση στην ενότητα Νέα του φόρουμ, εδώ.
LuNaTiC Δημοσ. Σάββατο στις 11:55 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:55 πμ οκ καλό αυτό γιατι σε 10 μέρες μάλλον δεν προλαβαίνω να φτιάξω νέο pc... δεν έχω ψάξει τπτ τι παίζει πόσο κτλ ...
micos000 Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ (επεξεργασμένο) Εδώ ακόμα υπάρχει κόσμος που κάθεται με τα 7άρια όπου σταμάτησαν τα πάντα εδώ και σχεδόν 5 χρόνια (14/1/2020) και δεν ιδρώνει το αυτί τους, εσύ αγχώνεσαι αν θα προσλάβεις να στήσεις νέο pc σε 10 μέρες; Αν έχεις hardware μέχρι 10-12 χρονών βάλε με πλάγιο τρόπο τα 11 μέχρι να δεις τι θα κάνεις. Επεξ/σία Σάββατο στις 12:13 μμ από micos000
LuNaTiC Δημοσ. Σάββατο στις 12:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:38 μμ Ναι ρε φίλε αγχώνεσαι ...με το pc μπαίνεις σε τράπεζες ... έχεις τα email σου όλα τα πάντα. Μπορείς να καταστραφείς απο την μια στιγμή στην άλλη δεν είναι αστείο. Μπορείς ναι να έχεις έναν υπολογιστή να κάνεις 1εκ άλλο πράγματα χωρίς συναλλαγές και προσωπικά πράγματα μέσα ναι και εμένα δεν θα με ενδιέφερε. Αν βάλεις win11 με πλαγίους τρόπους που λες διάβασα ότι πάλι μπορεί να μην μπορείς να πάρεις updates? Υπάρχει τρόπος να το δοκιμάσω αναίμακτα και αν δεν κάνει να μπορώ να επανέλθω στα 10 ? υγ... υπάρχει dedicated thread για το συγκεκριμένο θέμα btw?
micos000 Δημοσ. Σάββατο στις 12:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:56 μμ (επεξεργασμένο) Δεν κατάλαβες. Δεν είπαν να μπαίνεις ξυπόλυτος στ' αγκάθια. Είπα ότι δεν θα πάθεις τίποτα αν μείνεις και έναν χρόνο ακόμα με 10άρια αρκεί να προσέχεις λίγο. 2 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Αν βάλεις win11 με πλαγίους τρόπους που λες διάβασα ότι πάλι μπορεί να μην μπορείς να πάρεις updates? Εγώ έχω 11 σε μη υποστηριζόμενο σύστημα και παίρνει τα updates. Δεν μου είχε πάρει μόνο την 24H2 και κατέβασα το iso από microsoft, διπλό κλικ για να το μοντάρει στο εικονικό drive, πατσάρισμα την registry για να παρακάμψει τον έλεγχο, setup και τέλος. Μετά έπαιρνε κανονικά τα update. Αυτά βέβαια μέχρι να το πάρω απόφαση για να το αλλάξω. Δεν αγχώνομαι όμως και πολύ γιατί μια χαρά πάει το σύστημα. 2 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Υπάρχει τρόπος να το δοκιμάσω αναίμακτα και αν δεν κάνει να μπορώ να επανέλθω στα 10 ? Φυσικά και υπάρχουν τρόποι. 1. ΕΠΙΣΗΜΟΣ: Κάνεις από πάνω upgrade και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος μέσα σε 30 μέρες (fixed) 10 μέρες μπορείς να επιστρέψεις. 2. ΑΣΦΑΛΗΣ: Επειδή με τον 1ο τρόπο μπορεί κάτι να πάει στραβά και στο τέλος να πας για καθαρό φορμάτ, εγώ θα πρότεινα να πάρεις έναν φθηνό 128άρι ssd, να αποσυνδέσειςτο ρεύμα από τον/τους δίσκο/ους που έχεις τώρα και να στήσεις τα 11άρια στον 128άρι καθαρά με usb που θα ετοιμάσεις με το rufus όπου θα επιλέξεις να στο πατσάρει για not-supported hardware. Μετά που θα τελειώσεις μπορείς να ξανασυνδέσεις το ρεύμα στους δίσκους σου και να επιλέγεις σε ποιο λειτουργικό θα μπεις πατώντας το ανάλογο πλήκτρο για επιλογή boot συσκευής (συνήθως F12). Επεξ/σία Σάββατο στις 02:59 μμ από micos000 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα