roula Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σας ! Θα μπω στο θέμα κατευθείαν ...έχω έναν γιο 16 χρόνων , έχει ΔΑΔ (για όποιον δεν ξέρει σημαίνει Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή - στο φάσμα του αυτισμού), επικοινωνιακός και μέτρια λειτουργικός. Ψάχνω να του βρω κάτι σε χόμπι...δεν θέλει να βρίσκεται εκτός σπιτιού , δεν του αρέσουν οι βόλτες, οι ήχοι, ο κόσμος . Δεν του αρέσει να γυμνάζεται και γενικά να κάνει σπορ. Του είχα δείξει πως φτιάχνουν μπλουζάκια με σχέδια (σιδερότυπα ) και σε καπέλα και σε κούπες αλλά δεν ξέρω και πολλά από αυτό το αντικείμενο ( τι χρειάζεται π.χ. εκτυπωτή, φύλλα, πρέσα, πρόγραμμα σχεδίασης κλπ ). Επίσης του είχα δείξει πως φτιάχνουν μαγνητάκια με φωτογραφίες αλλά και για αυτό θέλει πολύ ψάξιμο , είδα στο ΤΕΜU υπάρχει μηχάνημα που φτιάχνει κονκάρδες αλλά μπορεί να δεχτεί και μαγνήτη . Θα ήθελα αν κάποιος ασχολείται με κάτι από τα παραπάνω να μου δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις τουλάχιστον αν ψάχνω να ψάχνω σωστά. Επίσης αν κάποιος έχει κάτι άλλο να προτείνει ώστε να του κινήσει το ενδιαφέρον θα το ήθελα πραγματικά. Να ξεκολλήσει και από YouTube και Nintendo. 2
wesker Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, roula είπε Καλησπέρα σας ! Θα μπω στο θέμα κατευθείαν ...έχω έναν γιο 16 χρόνων , έχει ΔΑΔ (για όποιον δεν ξέρει σημαίνει Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή - στο φάσμα του αυτισμού), επικοινωνιακός και μέτρια λειτουργικός. Ψάχνω να του βρω κάτι σε χόμπι...δεν θέλει να βρίσκεται εκτός σπιτιού , δεν του αρέσουν οι βόλτες, οι ήχοι, ο κόσμος . Δεν του αρέσει να γυμνάζεται και γενικά να κάνει σπορ. Του είχα δείξει πως φτιάχνουν μπλουζάκια με σχέδια (σιδερότυπα ) και σε καπέλα και σε κούπες αλλά δεν ξέρω και πολλά από αυτό το αντικείμενο ( τι χρειάζεται π.χ. εκτυπωτή, φύλλα, πρέσα, πρόγραμμα σχεδίασης κλπ ). Επίσης του είχα δείξει πως φτιάχνουν μαγνητάκια με φωτογραφίες αλλά και για αυτό θέλει πολύ ψάξιμο , είδα στο ΤΕΜU υπάρχει μηχάνημα που φτιάχνει κονκάρδες αλλά μπορεί να δεχτεί και μαγνήτη . Θα ήθελα αν κάποιος ασχολείται με κάτι από τα παραπάνω να μου δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις τουλάχιστον αν ψάχνω να ψάχνω σωστά. Επίσης αν κάποιος έχει κάτι άλλο να προτείνει ώστε να του κινήσει το ενδιαφέρον θα το ήθελα πραγματικά. Να ξεκολλήσει και από YouTube και Nintendo. Είχα φίλο που ασχολούνταν με τέτοια πριν απο πάρα πολλά χρόνια και θυμαμαι οτι καλός εξοπλισμός ήταν σχετικά ακριβός... Πως τα πάει με τα ψιλοπράγματα και τις λεπτοδουλειες; Αν δειχνει να τον ενδιαφέρουν εγω θα τον έστρεφα και προς τον μοντελισμό. Να φτιάχνει διάφορα και μετά να τα βάφει με τα ειδικά χρώματα και να τα στολίζει.
sstratos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Παζλ , με λίγα κομμάτια για αρχή και μετά ποιο πολλά ... Μοντελισμος όπως είπε ο προηγούμενος Σκάκι Κάποια πολεμική τέχνη ανέπαφη (ζίου ζιτσου) 1
roula Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 11 λεπτά πριν, wesker είπε Είχα φίλο που ασχολούνταν με τέτοια πριν απο πάρα πολλά χρόνια και θυμαμαι οτι καλός εξοπλισμός ήταν σχετικά ακριβός... Πως τα πάει με τα ψιλοπράγματα και τις λεπτοδουλειες; Αν δειχνει να τον ενδιαφέρουν εγω θα τον έστρεφα και προς τον μοντελισμό. Να φτιάχνει διάφορα και μετά να τα βάφει με τα ειδικά χρώματα και να τα στολίζει. Ασχολήθηκε πάρα πολλά χρόνια με LEGO. Αλλά πλέον δεν τα ακουμπάει καν...και με τα παζλ έχει κλείσει ο κύκλος του ! 3 λεπτά πριν, sstratos είπε Παζλ , με λίγα κομμάτια για αρχή και μετά ποιο πολλά ... Μοντελισμος όπως είπε ο προηγούμενος Σκάκι Κάποια πολεμική τέχνη ανέπαφη (ζίου ζιτσου) Όπως έγραψα και πιο πάνω σε ένα άλλο μέλος έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με LEGO και πλέον δεν του είναι ενδιαφέρον ...τα τελευταία τα έφτιαξα εγώ δεν πλησίασε...και όσο για τα παζλ....ναι έχει φτιάξει άπειρα και μεγάλα αλλά νομίζω πλέον το κάνει μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να έχει ένα παζλ μπροστά του .
christakos07 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μήπως κάποιος 3D εκτυπωτής για να ασχολείται και να εκτυπώνει διάφορα; 1
roula Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, christakos07 είπε Μήπως κάποιος 3D εκτυπωτής για να ασχολείται και να εκτυπώνει διάφορα; Το έχω σκεφτεί, αλλά δεν ξέρω από τιμές πόσο πάνε και το υλικά χρειάζονται και σίγουρα κάποιο πρόγραμμα να τρέχει .
christakos07 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 8 minutes ago, roula said: Το έχω σκεφτεί, αλλά δεν ξέρω από τιμές πόσο πάνε και το υλικά χρειάζονται και σίγουρα κάποιο πρόγραμμα να τρέχει . Δεν το έχω ψάξει τόσο αλλά σίγουρα υπάρχουν και φθηνές επιλογές. Ίσως το δει κάποιο ενεργό στον τομέα μέλος για να μας κατευθύνει.
panagiotis54 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου αν ψαχνετε να κοινωνικοποιηθει υπαρχουν και τα επιτραπεζια παιχνιδια ρολων για παιδια. δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι να βρεθουν και αλλα παιδια γιατι θελει προσπαθεια απο αποψη ευρεσης παιχτων και game master αλλα θεωρητικα παντα ειναι ανεξοδο. ισως χρειαστει να δωθουν λεφτα για τον game master
StamTheMan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μηπως να ρωτησεις καποιον στο κεντρο λογοθεραπειας που παει;
digitalarchive Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) LEGO? καποιο online card game? Nitendo Wii που εχει και Sports και ειναι αρκετα διαδραστικο Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από digitalarchive
roula Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, digitalarchive είπε LEGO? καποιο online card game? Nitendo Wii που εχει και Sports και ειναι αρκετα διαδραστικο Έχει Nintendo switch και έχει πάρει το sports αλλά δεν ενθουσιάστηκε, παίζει FIFA κυρίως. Το θέμα είναι να ξεκολλήσει από αυτά και να ενδιαφερθεί με κάτι καινούργιο αν είναι να βρίσκετε σε οθόνη ! 37 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Μηπως να ρωτησεις καποιον στο κεντρο λογοθεραπειας που παει; Δεν πηγαίνει λογοθεραπεία , έχει κλείσει ο κύκλος αυτός.
StamTheMan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, roula είπε Δεν πηγαίνει λογοθεραπεία , έχει κλείσει ο κύκλος αυτός. Ρωτηστε εκει,οπως και να εχει. Σιγουρα θα εχουν πολλες προτασεις. Εδω δεν ειναι φορουμ που θα καταλαβουν τη φυση του θεματους,με το ζορι απαντουν σε νευροτυπικα θεματα.
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Τρια πράγματα μπορώ να σκεφτώ: Μουσική Ζωγραφική Ζώα Το πως όμως θα τα παρουσιάσεις ειμαι ένα άλλο θέμα και νκμοω ότι θα πρέπει να συζητήσεις με κάποιον ειδικό. 1
agap Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου νομιζω η καλυτερη ενασχοληση στην περιπτωση σας ειναι ενα μικρο σκυλακι... αν βεβαια του αρεσουν τα κατοικιδια
SoullessRider Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Αν πιάνουν τα χέρια του και έχει υπομονή, θα μπορούσε να ασχοληθεί με το βάψιμο σε φιγούρες. Στο εξωτερικό βλέπω βιντεάκια που για φιγούρες κάποιοι το κάνουν επάγγελμα, τους στέλνουν την φιγούρα για βάψιμο και πληρώνουν πόσα στιλ 30 - 150.αναλογα την φιγούρα και τις ικανότητες.... Ακόμα και διαγωνισμοι υπάρχουν... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις