DrStef Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 ώρες πριν, filip123go είπε Ζεις επικίνδυνα 😈😈😈😈 Τι εννοείς;
zazoum Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες εγώ είμαι σε ομάδα game development UE5 τώρα και γράφω blueprints se unrealsharp, και δεν έχω ιδέα τί κανω, αλλά είναι ωραίο. Γιατί; Γιατί έτσι. Ας μην το κάνετε. Εσεις χάνετε. 1
panther_512 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 9 hours ago, kokoviosR said: Στο ζουμι: Αν η επενδυση απιστευτων ποσων στις εταιρειες δεν αποδωσει τα αναμενομενα σε ενα ευλογο χρονο, Ναι θα ειναι φουσκα και οι οικονομικες συνεπειες τεραστιες. Ο ορος φουσκα ειναι οικονομικος, σημαινει οτι οι επενδυσεις πανε κουβα. Οι επενδυτες δεν εβαλαν χρημα για να αποσβεσουν σε 50 χρονια. Ηδη οι πρωτες προσδοκιες δεν εκπληρωθηκαν, Οι ανεργοι προγραμματιστες ακομα δουλευουν. Αν συνεχιστει αυτο και μεινουμε σχεδον στασιμοι, καποιοι θα χασουν λεφτα. Μα δεν είναι η αντικατάσταση των προγραμματιστών ο σκοπός των LLMs (large language Models). Αυτό προέκυψε όταν φάνηκαν οι πρώτες εφαρμογές των LLMs για παραγωγή κώδικα. Για οποιονδήποτε παρακολουθεί από την αρχή την ιστορία, ας ανακαλέσει πού βρισκόμασταν Νοέμβριο 2022 όταν πρωτοκυκλοφόρησε το ChatGPT και πού βρισκόμαστε τώρα. Είναι σαν την ιστορία της εξέλιξης του ίντερνετ σε ταχύτητα playback X4 1
oldnew Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) Παμε παλι σε βασικούς ορισμούς : Φούσκα : Είναι κάτι που πιστεύουμε οτι ΘΑ κανει σπουδαία πράγματα κάποτε ενω δεν εχει κάνει ακόμα, και κάποια στιγμή στο μέλλον αντιλαμβάνομαστε ότι είχαμε κάνει λάθος, δεν επιτυγχάνει αυτα που είχε υποσχεθεί. Η ai εχει επιτύχει σπουδαία πράγματα ΗΔΗ, και αναμένεται να κάνει ποιο σπουδαία κάποτε. Στην χειρότερη θα αποδειχθεί οτι υπάρχει μια δόση hype, αλλα φούσκα δεν το λες με την καμία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι game changer, η σπουδαίοτερη τεχνολόγια ever.. Οτι μπορεί να υπάρχει hype και να παρουσιάζεται ανώτερη απο οτι ειναι ή ότι θα χρειαστούν πιθανώς περισσότερα χρόνια για δημιουργία πραγματικής agi, αυτο δεν αναιρεί ολα τα υπόλοιπα. Στο θέμα του άρθρου, στον προγραμματισμό κανει ηδη θαύματα. Εχω και εγω όπως και πόλοι άλλοι παραπάνω και προσωπική εμπειρία. Αλλά και κορυφαίοι πρόγραμματιστες τα γράφουν. Οχι δεν αντικαθιστά τον επαγγελματια πρόγραμματιστη σήμερα και θα δούμε εαν και πότε θα το κάνει. Προσωπικη γνώμη για την οποία είμαι 99.99% βέβαιος, παντα θα υπάρχουν προγράμματιστες. Απλα θα μειώσει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τον αριθμό. Εκει που μια επιχείρηση είχε 100, τωρα θα εχει 10. Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από oldnew 3
The_Judas Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) Είναι εργαλείο στα χέρια ειδικών. Που θα μπορούν να φτιάξουν μια εφαρμογή που ήθελε π.χ 1000 εργατώρες και δέκα άτομα, μέσα σε 10 εργατώρες με 2 άτομα. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από The_Judas 1
kirileman Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 11 hours ago, starthis said: Η κοινή λογική πάντως λέει οτι αν δεν ξέρεις δεν πρέπει να εκφέρεις άποψη. Εκτός και αν έχεις την ελπίδα οτι κάποιος έχει τόση όρεξη εδώ μέσα να σου εξηγήσει. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Τι δεν ξέρω και δεν πρέπει να εκφέρω άποψη; Αν το AI είναι φούσκα ή όχι; Γιατί αυτό συζητάμε. Εδώ κάνουμε εκτιμήσεις, εγώ εκτιμώ ότι δεν είναι φούσκα... Αν βοηθάει στον προγραμματισμό; Αφού εμένα τον άσχετο με βοήθησε.... Αν με βοηθάει στα υπόλοιπα που το χρησιμοποιώ; Υποθέτω ότι αυτό είναι δικό μου θέμα, εγώ θα το κρίνω αυτό. 4
skapodis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά μήπως εννοούσε "συρραφή" κώδικα αντί για "συγγραφή" ... ; 🤣 Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από skapodis
Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δεν είναι φούσκα το ΑΙ, απλά ΔΕΝ έχει βγει ακόμα το πραγματικό ΑΙ(AGI) στην πιάτσα. Όταν βγει, τότε θα γίνουν πραγματικότητα όλες οι προβλέψεις σαν του CEO της Anthropic.
thomasG4 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Σε Google και Microsoft γράφει ήδη το 30% του κώδικα της εταιρείας και μιλάμε για εταιρείες που είναι κολοσσοί στο χώρο. Πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν εταιρείες που το ποσοστό μπορεί να είναι γύρω στο 90%; Εταιρείες που δεν έχουν να χάσουν και πολλά, αλλά θέλουν να εκμεταλλευτούν κάθε τρόπο έτσι ώστε να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό (τρομερή μείωση του κόστους στους μισθούς που μπορεί να δωθεί αλλού), είναι σίγουρο ότι έχουν φτάσει αυτό το ποσοστό. Τώρα για τα κλασσικά ότι η AI κάνει λάθη και τα λοιπά είναι αυτονόητο. Όταν θα φτάσουμε στο επίπεδο να μπορεί να είναι αυτόνομη και να φτάσει περίπου 99,99% απόδοση χωρίς hallucinations, τότε θα έχουμε σίγουρα AGI. Προφανώς δεν είμαστε ακόμα εκεί. Με το ρυθμό που αναπτύσσεται όμως και μαζί με άλλες αλγοριθμικές ανακαλύψεις που θα μειώσουν τα hallucinations, σε κάποια φάση θα είναι εντελώς αυτόνομη στο coding. Εννοείται θα πρέπει να παραμείνει η εφευρετικότητα στο ίδιο επίπεδο και να μην μειωθεί και αυτή. H AI έχει απόδειξει στο παρελθόν ότι μπορεί να είναι εφευρετική. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από thomasG4 3
Shadowjump Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Σιγουρα σε Google και MS γραφει το 30% του κωδικα, γιατι εκει σιγουρα δεν θα εχει limitation στα ποσα resources μπορει να χρησιμοποιει. Οποτε θα το ψαχνει και θα το ξανα ψαχνει για να δινει καλυτερο κωδικα. Οσο για την καθυστερηση μπορει να ισχυει για full time devs. Αλλα εγω, που δεν εχω ιδεα απο κωδικα, μονο τα βασικα, τοσο καιρο που περιμενω τον web dev μου να μου βαλει ενα app (το οποιο εγω εφτιαξα με AI) στο site μου, χαλαλι οι εξτρα ωρες που εχω φαει για να διορθωσω λαθη που μου δινει η AI. Αν δεν ηταν αυτη, ουτε το app δεν θα ειχα. 2 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα