Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μας ειπες τπ πιο βασικο. Τι χρωμα ειναι ο γατος. 

Μαυρος, θα γδαρει εσενα αν του παρεις τον καναπε

Πορτοκαλι, θα βρει κατι αλλο να γδαρει αλλα θα το κανει με ναζι

Τιγρε, θα ξεχασει τον καναπε σε λιγο θα γδερνει κρεββατι και μετα πολυθρονα και μετα οτι αλλο βρει μέχρι να ξαναγυρισει στον καναπε

Εγω θα ελεγα συνηθισε το, δυσκολα θα γλυτωσεις τον καναπε.

• Like 1
  • Haha 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Το σπίτι είναι ιδιόκτητο ή νοικιασμένο; Μην έχετε και θέμα με τον ιδιοκτήτη.

Κανένα θέμα είναι νόμιμο να έχεις κατοικίδιο 

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις στο δάπεδο δύο τρία κομμάτια ανθεκτική μοκέτα. Συνήθως οι γάτοι "τσακώνονται" με τις μοκέτες και εκτονώνουν εκεί τα νυχάκια τους.

Δημοσ.

Πηρα καινουριο σαλονι, γιατι το προηγουμενο ηταν 20ετιας, και το είχε ξεσκίσει.

Αυτό που πήρα είναι αντι-γατικο αν θα μπορουσα να το πω ετσι, δηλαδή δεν έχει ραφες, για να μπορεί να τις ξεσκίσει, είναι λείο.

Κρατησα μονο μια πολυθρονα, την οποία όχι απλα την έχει ξεσκίσει, της εχει βγαλει τα ματια, αλλα βαζω ενα μικρο καλυμμα τον χειμώνα.

Δες κατι τετοιο

https://shorturl.at/hPuG2

image.png.89489f65e8d66564ffa8fdd587ac23dc.png

Τωρα, το οτι το γατι πρεπει να παρει ποδι, δε θα το σχολιάσω καν.

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν σε ενοχλεί η μυρωδιά του ξυδιού, μπορεις να ψεκάσεις τον καναπέ σου με ξύδι αραιωμένο σε νερό. Δεν τους αρέσει καθόλου. Αλλά θα πρέπει να το κάνεις συστηματικά μέχρι να μάθει να μην πηγαίνει εκεί. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να του έχεις κάτι άλλο για να ξύνει τα νύχια του. Η δικιά μου δεν το συμπάθησε ποτέ, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτή την επιφάνεια που πουλάει το ΙΚΕΑ. Έχει βέλκρο και το τυλίγεις σε ένα πόδι τραπεζιού. Άλλες γάτες τρελαίνονται. 

Τα ριχτάρια είναι επίσης μια πολύ καλή λύση, καθώς είναι πιο φτηνά από τους καναπέδες. Βάζεις όσα χρειάζονται για να καλυφθεί ο καναπές και είσαι κομπλέ. Πάλι θα ξύνει τα νύχια του εκεί, αλλά θα καθυστερήσει η φθορά του καναπέ. 

Δεν έχει κανένα νόημα να του φωνάζεις ή ακόμα χειρότερα να χρησιμοποιείς ψεκαστήρι με νερό για να τον "συναιτήσεις". Οι γάτες δεν είναι σαν τα σκυλιά, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που έκαναν δεν είναι σωστό, παρά μόνο ότι για κάποιο λόγο κάτι σε ενοχλεί. Όταν δεν είσαι εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και συνεχίζουν να το κάνουν. 

Για τους "να πάρει πόδι", οκ παιδιά, σας λυπάμαι λίγο. Πρέπει να περάσατε πολύ δύσκολα μικροί. Thoughts and prayers και τέτοια...

• Haha 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimo69 είπε

Κανένα θέμα είναι νόμιμο να έχεις κατοικίδιο 

Ναι το ξέρω (αν και πιστεύω ότι εκτός εξαιρέσεων δεν είναι για μέσα στο σπίτι τα κατοικίδια). 

Θέμα με ζημιές στο σπίτι εννοούσα.

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα υφασματάδικο και πες ότι θέλεις κάλυμμα που απωθεί τις γάτες.

Δεν τις απωθεί απλά είναι με σφικτή πλέξη και δεν μπορούν να χώσουν τα νύχια τους μέσα και ξενερώνουν.

Έχει πάρα πολλά χρώματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πριν πω κάτι άλλο να ξέρεις ίσως το κάνει για να μαρκάρει τον χώρο του αφού λες ότι άλλαξε σπίτι πρόσφατα και μπορεί να σταματήσει από μόνο του.

Αν είναι καναπές από ΙΚΕΑ ή κάποιο άλλο μοντέλο που να είναι κοινό παίζουν καλύμματα έτοιμα από το εξωτερικό που τον καλύπτουν πλήρως. Αλλιώς μπορείς να κάνεις custom ριχτάρια ( με λεπτό ύφασμα αν σε ενοχλεί). Αν ρωτήσεις σε καταστήματα που πουλάνε θα σου πουν.

πχ για FRIHETTEN τα έτοιμα κάπου στα 150-200 ανάλογα το ύφασμα αλλά τον κλείνουν όλο

Επίσης κάθε εβδομάδα κόψιμο νυχιών αρκετά πριν από το κόκκινο που είναι η φλέβα όπως αναφέρθηκε. Πάντα με ειδικό νυχοκόπτη γιατί οι δικοί μας νυχοκόπτες σπάνε τα νυχιά τους. Αν δεν κάθεται ψάξε για την τεχνική burrito. Εμένα στην αρχή γκρίνιαζαν αλλά με λίγες λιχουδιές τώρα μόλις πιάσω τον νυχοκόπτη τους τρέχουν για φαΐ. Επίσης αυτό που αναφέρθηκε με λιχουδιά όταν ξύνονται στο ονυχοδρόμιο και μετακίνηση σε αυτό όταν ξύνονται στον καναπέ δουλεύει, αλλά θέλει υπομονή. Όπως και η ταινία διπλής αν το κάνει σε κάποια επιφάνεια του καναπέ που δεν κάθεσαι. Πάντα πρέπει να έχει εναλλακτική δίπλα. Πολλές φορές απλά είναι στριμμένα και μπορεί να θέλουν ένα συγκεκριμένο τύπο πχ χαρτί κάθετο.

Extra tip: Μην το μαλώσεις ή να του δώσεις εμφανώς σημασία όταν το κάνει γιατί μετά που θα μάθει την συμπεριφορά που θες μπορεί να το κάνει στα κρυφά. 

Δημοσ.

Εγω θα σχολιασω παντως οτι  temu και shein καλο ειναι να τα αποφευγουμε,αν θελουμε να σκεφτουμε την υγεια μας μακροπροθεσμα

Οχι να παιρνουμε ριχταρια και καλυματα και να τα απλωνουμε σε ολο το σπιτι.

Δημοσ.
Στις 15/9/2025 στις 12:13 ΜΜ, logokrimenos είπε

Μετακόμισε η κοπέλα μου πρόσφατα στο σπίτι μου κσι μαζί της έφερε και τον γάτο. Ο τύπος έχει φάει σκάλωμα με τον καναπέ μου (υφασμάτινος) και έχει αρχίσει να κάνει καλή ζημιά με τα νύχια του. Θα σας προλάβω λέγοντας οτι έχουμε πάρει ό,τι αρχηδιά για ξύσιμο υπάρχει, απλά του αρέσει ο καναπές και το κρεβάτι που είναι και αυτό υφασμάτινο.

Για αρχή υπάρχει κάποια λύση για να μην πηγαίνει καθόλου? Κάποιο αποθητικό σπρέι που να κάνει δουλειά? Κάποιο κάλυμμα ίσως που να έχετε χρησιμοποιήσει απο κανα τέμου κλπ? Σκέφτομαι να πάρω ρυχτάρι ή κάλυμμα, απλά επειδή είναι γωνιακός με μαξιλάρι τύπου L δεν βρίσκω κάτι που να ταιριάζει τζαστ.

Πλιζ δώστε καμια βοήθεια, ιδέα για να γλιτώσω τον καναπε

Μονος σου είπες την λύση, χοντρό ριχταρι / καλυμμα. Το θες έτσι κι αλλιώς αυτό γιατι το ζώο θα βγάζει τρίχες. Προσπάθησε όταν βλέπεις τον γατο να γρατζουναει, να υψωνεις τον τόνο της φωνής και να τον απομακρυνεις από εκεί άμα δεν φεύγει. 

Η θεία μου έχει 5 γάτες. Όταν κάποια γάτα κάνει κάτι περίεργο και η θεία μου της φωνάζει, το ζώο κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και σταματάει. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Μονος σου είπες την λύση, χοντρό ριχταρι / καλυμμα. Το θες έτσι κι αλλιώς αυτό γιατι το ζώο θα βγάζει τρίχες. Προσπάθησε όταν βλέπεις τον γατο να γρατζουναει, να υψωνεις τον τόνο της φωνής και να τον απομακρυνεις από εκεί άμα δεν φεύγει. 

Η θεία μου έχει 5 γάτες. Όταν κάποια γάτα κάνει κάτι περίεργο και η θεία μου της φωνάζει, το ζώο κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και σταματάει. 

Θα επαναλάβω αυτό που ανέφερα και παραπάνω (το οποίο υπάρχει σαν γενική άποψη αλλά το διαπίστωσα κι εγώ με τους δικούς μας γατούληδες). Ότι δηλαδή ότι δεν κάνει η γάτα όταν είσαι μπροστά (γιατί τον "έχω εκπαιδεύσει ότι δεν πρέπει" :P) το κάνει όταν λείπεις. 

Σε ξαφνικές επιστροφές μου στο σπίτι εκτός ωραρίου (πχ γυρίζοντας νωρίτερα από τη δουλειά) βρήκα τον γάτο/ους πχ πάνω στο τραπέζι της κουζίνας το οποίο του απαγορεύαμε και νομίζαμε ότι δεν το κάνει αφού δεν βλέπαμε κάτι τέτοιο (και συγχαίραμε τους εαυτούς μας για το training :P)

Επίσης η τοποθέτηση κάμερας μας έδειξε ότι δεν ήταν μόνο το τραπέζι και υπήρχε σειρά "απαγορευμένων" πραγμάτων που θεωρητικά δεν έκαναν, και στα οποία έκαναν πάρτυ κατά την απουσία μας (σαν πιτσιρικάδες που λείπουν οι γονείς τους από το σπίτι για σ/κ)

Δημοσ.

Εγώ απλα θα προσθέσω ότι τα scratching posts θα πρέπει να είναι κοντά στον καναπέ ώστε να τα προτιμάει. Δυστυχώς υπάρχουν κάποια υλικά στα οποία οι γάτες λατρέυουν να βάζουν τα νύχια τους. Το ίδιο κάνει η γάτα μου με μια υφασμάτινη καρέκλα γραφείου. Επίσης ο γάτος λογικά θα είναι πιο νευρικός για ενα χρονικό διάστημα με την αλλαγή του χώρου οπότε ίσως μετά από κάποιες μέρες- εβδομάδες να σταματήσει να καταστρέφει τα πάντα.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

ε ξαφνικές επιστροφές μου στο σπίτι εκτός ωραρίου (πχ γυρίζοντας νωρίτερα από τη δουλειά) βρήκα τον γάτο/ους πχ πάνω στο τραπέζι της κουζίνας το οποίο του απαγορεύαμε και νομίζαμε ότι δεν το κάνει αφού δεν βλέπαμε κάτι τέτοιο (και συγχαίραμε τους εαυτούς μας για το training :P)

Επίσης η τοποθέτηση κάμερας μας έδειξε ότι δεν ήταν μόνο το τραπέζι και υπήρχε σειρά "απαγορευμένων" πραγμάτων που θεωρητικά δεν έκαναν, και στα οποία έκαναν πάρτυ κατά την απουσία μας (σαν πιτσιρικάδες που λείπουν οι γονείς τους από το σπίτι για σ/κ)

Nαι και εμένα. Όσο το κάνεις θέμα, δίνεις σημασία ή υψώνεις τόνο φωνής μαθαίνει ότι όταν είσαι εκεί δεν πρέπει να κάνει το τάδε. Όταν απλά άρχισα να τον κατεβάζω από τραπέζι και όταν ήταν εκεί που ήθελα του έδινα treat σε ανύποπτο χρόνο τότε το έκοψε σιγά σιγά. Και το treat θέλει προσοχή να ειναι απρόβλεπτο και να συνδεθεί με την συμπεριφορά όχι το trigger γιατί θα μάθει πχ όταν ανέβω στο τραπέζι θα με κατεβάσει θα με βάλει στο πχ κρεβατάκι και θα με ταΐσει.

2-3 φορές να γίνει την πάτησες 😆

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...